En misslyckad lyckad dag (28:e jan)

En del misslyckande, men en dag kan vara bra för det! Vi misslyckades med att sova inatt, jag misslyckades totalt när jag bakade mormors älsklingskakor, middagen blev rätt misslyckad den också. Men va fasen, spelar roll. Det komiska är att Tinda med familj skulle komma hit och leka på eftermiddagen och av någon konstig anledning så om jag ska baka något till de ska komma så blir det ALLTID misslyckat. Jaja, de börjar väl bli vana med att få konstiga bakverk och kakor när de kommer hit. 
  
Jämngamla kompisar. Bokläsning i Tindras mammas knä. På det äldsta kortet är de ca 1 år och 3 månader. Det nya kortet är taget i höstas. Söta busungar som har blivit stora!


Har annars varit en "passupperska" denna vecka. Köpa skruv, beställa kakel, köpa kakel, hämta kakel, laga mat m.m. Det händer saker i källaren ska ni veta. Kolla in min fina schampohylla. Många arbetstimmar bakom den huggandes i betong, men nu är den på plats! 


Idag har jag hämtat ett kakel som vi ska ha som en fondvägg. Ska bli så kul att se den på plats, det kommer en bild imorgon skulle jag tro :o) Spännande spännande...

Olle har blivit pigg igen och matlusten har kommit tillbaka och det tycker man ju om som mamma. På bilden tränar han torrsim på Rasmus pall. Det såg för roligt ut!
 

..och såklart har vi gjort en del snöskottning. Jag skottar bort snön från trappen och gångarna och Rasmus skottar dit den igen. Han tycker det är kul med snön vår storpojk.

det var allt! / kram Bodil


Det ser ljust ut..(26:e jan)

Idag när jag satt i bilen vid halv 5 så slog det mig att det var så ljust ute. Tänk vad fort det går när det väl börjar bli ljusare. Känslan är härlig att våren kommer närmare!

Det ser även ljust ut att vår renovering ska bli klar någon gång. Idag har vi fått renoveringshjälp, och kommer att ha i minst en vecka frammåt. Nu kommer det hända grejer minsann! Nu har vi 2 intensiva veckor framför oss, men sen ska vi ha lugna gatan gällande renovering resten av året som det känns nu iaf. Idag har vi beställt ett skitsnyggt kakel (hoppas jag när det kommer på plats) som vi ska ha som en fondvägg vid handfatet.


Rasmus har slutat sova middag även på dagis nu efter juluppehållet och det går ju toppen. Förut hämtade jag en rätt nyvaken och seg pojk. Nu hämtar jag en glad och pigg Rasmus som nyfiket frågar vad vi ska hitta på idag. Har du boben med dig? frågar han varje dag.

Olle har haft feber igår och idag. Kanske tandens fel, kanske inte. Vem vet?

Vi skrattar åt Olles "poser" varje dag.

tjohej! Bodil

Glada grabbar (24:e jan)

Här kommer två kort på glada grabbar. Kortet på Rasmus är från dagens bad på Maserhallen. Jag och Olle går på babysim och idag fick Rasmus följa med och bada med Daniel. Hade med kameran för att ta några babysimskort på Olle, men linsen immade igen så det bidde inga :o(.
  

Annars så ger Olle oss många skratt. Han är GLAD när han vaknar och det är ju för härligt (kortet taget en morgon i vår säng). Rasmus vaknade oftast med skrik, Olle vaknar med dadadada. vad olika det kan vara... och jag är glad att jag har fått uppleva skillnaden. En TAND har också dykt upp för några dagar sedan.
  
Olle sitter snällt och väntar när jag tar kort på storebrorsan.

Ny vecka imorgon och det blir nog en bra en.. känner det på mig! // Bodil


Fullt ös hela helgen (18:e jan)

Fullt ös hela helgen! Igår hade jag äran att fylla år, tack för alla gratulationer! Frukost på sängen, det pep i telefonen, telefonsamtal från när och fjärran, massor av grattis på facebook, kalas och det ringde tillochmed på dörren! Där utanför stod mor och far och gjorde surprice! Det var länge sedan jag blev så här uppvaktad, blev smått förvånad. Är 32 år något speciellt?? Det verkar så... så ni alla "ungdomar" som fyller 32 snart, ni har nått att se fram emot! Mor och far hade även med sig en Bauhaus leverans i form av tvätthängningsställ, handfat, badrumsskåp och spegel. Bara ringa och beställa så får man gratis hemkörning. :o)


Idag betydde det SOVMORGON för min del då mormor och morfar sov över. Langade ner Olle i källaren, sen var det bara att krypa under täcket igen, vaknade vid 9! Kan dock behövas för den där lillen har sovit riktigt bedrövligt några nätter nu. Jag som skrev nyss på bloggen att han äntligen lärt sig sov, men det var kortvarigt. Han reagerade kraftigt efter sprutan med 39.9 i feber, sen har han hosta efter sin förkylning som inte har försvunnit helt ännu. Han far runt som en tok på nätterna, härom natten vaknade Daniel av att han stog upp mot daniels rygg!

Nu har vi vinkat hejdå till nattgästerna och sitter och målar och bloggar. Olle roar sig själv för stunden... Vi får se vad den här veckan kommer att bjuda på. //Bodil

Vår tvättstuga (14:e jan)

Här kommer några bilder på vår tvättstuga som nu är klar, det ska bara upp någon hylla, tvättställning och så. Så himla skönt att bli klart med något!! Vi har ju en del kvar i duschrummet dock... Nu har den där Danken kommit på att vi även ska göra om lilla toan i källaren och hallen mellan tvättstugan och lilltoan när vi ändå håller på. Han håller på att gå bananas på all renovering... Vad har hänt? Nya Timell? och jag håller på att bli arga snickaren. :o)

     
och så här fult var det för några månader sedan..


och här kommer några kort på grabbarna från skidturen i veckan.
     

Rasmus har varit på dagis idag. Olle har fått andra svininfluensasprutan vilket gick bra, vi får se imorgon hur han mår då. Nu ska jag njuta i soffan för en stund med smörgås, apelsin och nybakad kaka! /Bodil


Gillar läget! (12:e jan)

...Det försöker jag att göra oftast. Acceptera att det är som det är, typ sjuka barn. Nått som jag verkligen gillar läget på är vårat hus. Det är ingen skönhet, men vad bra det ligger!! Särskilt nu på vintern uppskattar jag läget massor! Idag pulade jag in mina två snoriga i caben och spände på mig skidorna vid dörren och gav oss iväg på en skidtur, en promenad på ca 200 meter och sen har vi ett skidspår. Nu ska tilläggas att med 22 kg ungar i vagnen gick det inte särskilt fort, men gud vad skönt att komma ut på en träningstur nu när vi håller oss hemma i vår ensamhet. Vi hade packat med Rasmus laggar så han tog sig en tur han också. Han tufflade på ett tag tills han sa "nu är jag färdig". Då fick han hoppa in i vagnen igen. Träningssuget är större än på typ 2 år skulle jag tro. Så himla roligt att åka skidor. Igår körde jag ett pass i Mellsta och fick häng på en karl som jag vägrade att släppa. Haha, var helt slut när jag kom hem, men kul var det! I lördags gjorde jag även ett skivstångspass på friskis. Träningsvärk fortfarande.

Annars har dagen gått rätt fort. På eftermiddagen drog vi igång ett bak med mjölkfria bullar så nu har jag äntligen något gott till kaffet igen! Imorgon blir det nog till att baka kakor, mjölkfria. Rasmus är nästan friskförklarad, men han får vara hemma imorgon också från dagis.

Bidde ingen bild idag ifrån vår skidtur. Hittar inte sladden till den lilla kameran så det får bli bilder någon annan dag.

Dags för att sova snart. Måste ju bara berätta att Olle har lärt sig att SOVA!!! Man kan säga mycket om 5 minuters metoden, vissa tycker att det är grymt. Visst är det jobbigt första kvällen, men resultatet blir ju en piggare pojke och framförallt en piggare MAMMA (och pappa)!! På våra pojkar har det funkat suveränt! Olle har även börjat somna tidigare på kvällarna så nu har vi äntligen fått tillbaka våra barnfria kvällar!

sovgott bloggläsare// Bodil


Vanlig vardag igen (11:e jan)

Jaha, nu är det som vanligt igen efter alla härliga helgdagar. Igår gjorde jag och Olle, tillsammans med familjen Maxén, en utflykt till Mora där vi hälsade på familjen Hermansson. Det var skönt för "själen" att komma från huset för en dag. Särskilt när det verkar som det blir ännu en vecka själv hemma med bara 2 grabbar till sällskap. Inte fy skam det, men jag börjar bli rätt sugen på att komma iväg på lite lek och bus med mammakompisar. Rasmus är genomfökyld och Olle har börjat snörvla och hosta nu på morgonen. Har ju blivit betydligt "svettigare" att ha två barn nu när Olle har blivit en rapp krypare och vill ha leksaker som Rasmus tycker är sina... Rasmus har gett Olle fler tjuvnyp sista veckan än vad han har gjort på de första 6 månaderna. Lillemannen börjar även vilja upp på lådor, pallar m.m. så nu måste man ha ögonen på honom. Det har blivit några dunser i golvet när vi inte hinner med och han har ju inte balansen för att stå mot en låda direkt lillemannen.
  
Tema solglasögon.. första bilden är Rasmus 1 1/2 år, det andra kortet är från Gran Canaria när Rasmus är 1 år och 10 månader.

Vi roar oss med än det ena och än det andra, det blir innebandy i köket, mjukispusslet har blivit tågbana, kurragömma, julen har städats bort m.m. Nu har vi letat på tyg i "sylådan" så nu ska det bli gardiner till tvättstugan! Den är förövrigt nästan helt klar! Några smågrejer här och där bara som ska göras. För stunden sover Olle och Rasmus tittar på TV. Lugn och ro framför burken för min del :o) 
Ha de gott! Bodil


Skifte i gästrummet (6:e jan)

Vad bra att vi har ett gästrum för nu utnyttjas det mycket och ofta! Idag på eftermiddagen har vi vinkat hejdå till familjen Carlsson/Femermo som har varit och besökt oss ett dygn. Trevligt att få Örebrobesök av min goa kompis med familj. (Som vi ska försöka övertala att flytta till Borlänge :o)) Med -25 vill man inte direkt leka ute så vi pallrade oss iväg till kupolen där vi shoppade och fikade.

En go Felicia, 9 1/2 månad

Nästa gäst har redan stationerat sig i källaren. Farfar har kommit på besök för att hjälpa oss att snickra i källaren. Tacksamt så det blir klart någongång.

Det har blivit mycket innelek de sista dagarna då det har varit lite väl kallt. Igår skulle jag och Rasmus cykla till Hemköp. Jag klädde på Rasmus och släppte ut honom själv som jag alltid brukar, men under tiden jag klär på mig hör vi ett illvrål utifrån. Jag och Daniel rusar ut och möts av en syn där Rasmus sitter som klistrad vid trappräcket. Vi är nog många som har ramlat i den fällan som barn. Där stod han med hela tungan fast i -20. Som tur var var vi ju hemma både jag och Daniel så det löste sig bra! Jag stod och höll i Rasmus medan Daniel hämtade vatten. Tur att jag inte var själv hemma, då hade han väl slitit av hela tungan stackarn.. Idag när vi skulle åka till kupolen så sa han innan han gick ut "jag ska inte slicka på trappen.."

Det byggs mycket lego, både med små och stora bitar.

Olle har fått flyttat in i mellanrummet och vi försöker lära honom att sova. Det går bra (men vi har en bit kvar) och jag erkänner att det är skönt att få sovrummet och min sänghalva barnfri. :o)
hejhej!!/Bodil

Nytt år igen! (2:a jan)

Gott Nytt år på er alla!! Ett händelserikt år till ända och ett nytt har just börjat. Året som gått har innehållit massor av skoj. Höjdpunkten är ju såklart att vår lillkille Olle föddes! Han har blivit 6 1/2 månader nu och utvecklingen går ju rasande snabbt! Jag har haft äran att vara föräldraledig sedan 1:a juni och det har ju varit toppen! Rasmus har blivit ett år äldre och klokare. Han pratar och förhandlar om tvprogram, kex, russin och att vara uppe lite lite till. Han har slutat med både blöja,napp och sova middag och är en stor pöjk nu. Bollen har ju varit hans trognaste leksak under hela året, skulle tro att det blir så detta år också.... Danken jobbar på och drar in stålarna till hushållet. Han har blivit fotbollspensionär efter 18 A-lagssäsonger, men gjort premiär i korpen istället. 

Nu ser vi fram emot ett år fyllt av nya utmaningar och upplevelser. Vi ska slutföra vår duschrumsrenovering innan våren kommer, vi ska sova betydligt mer, jag ska träna mer och vi ska ta hand om varandra!


Idag har vi haft en riktig vinterdag med både bobåkning och premiären på skridskorna som Rasmus köpte för sina nappar! Det gick helt ok, huvudsaken var att Rasmus tyckte det var skoj. Vi hann besöka Sara i sitt nya hus och där fick Rasmus en ny kompis som heter Hugo.
     
Efter ett tag kom Rasmus på att det inte var lika halt om han stod i snön intill sargen... men det blev en del vurpor ändå. Små staplande steg, men mest stillastående för att skjuta bollen.

Trevlig lördag! /Bodil


RSS 2.0