Par i sjuklingar (31:a mars)

Vi fortsätter att harva vidare i sjukträsket. Hela mars har varit som en enda lång VAB-period känns det som.. Rasmus har haft feber sen i söndags och Olle sedan i måndags. Ibland den ena sämre än den andra. Fast de är ju bra olika på sjukfronten måste jag säga... Olle äter oftast ok när han är sjuk, så han blir inte lika seg. Uppmätte den hemska temperaturen 40,5 en eftermiddag, men ändå krafter för att gå runt och göra bus... Samtidigt kan Rasmus ha typ 38,5 och vara helt däckad. Storkillen dricker och äter minimalt så då tryter ju krafterna snabbare.

Världens bästa barnvakts-mormor kom upp med tåget och har hjälpt oss i två dagar och det var som en lättnad att få jobba litegranna. Annars händer det inte så mycket.... förutom att våra barn troligtvis kommer ha fyrkantiga ögon efter en hel vecka hemma... med rätt mycket TV.... men va fasen ska man hitta på hela dygnet???

Passande var jag på loppis i söndags. Hittade en grej som passade superbra till vår bolltokiga storpojk. Det har blivit en heldel biljard spelat. Lika kul att spela som att bygga ihop spelet. Avtagbara ben, bollar, triangel, köar, stötstöd. En leksak som åker fram när lillmarodören sover middag :o)


Olle fick ett ritställ för hela 20 kr. Han blev ju glad när han trodde att han fått en ny klätterställning... perfekt att klättra på när man har en sisådär 39- 40 graders feber...
 

Ja, Olle tyckte det var förstaklass plats för att sitta och titta på TV....


Nu håller vi tummarna på att grabbarna blir av med febern under morgondagen!! / Bodil

En tall fattigare.. (25:e mars)

Min tur att ha ledig fredag, denna gång i sällskap med mina föräldrar. De kom upp igår för att hjälpa oss att ta ner den stora tallen utanför vårat köksfönster. Vi fick vänta ut blåsten, men nu på kvällen kom braket när den föll.. precis åt rätt håll! Det fixade morfar gallant! Huset står kvar, staketet står kvar, grannarnas hus står också kvar! Hejdå alla kottar och barr. Jag kommer inte sakna den!

  
Vårt hus heter "Tallen". Kanske döpt efter denna?.
Daniel klättar och spänner fast vajer.

  
Rasmus var ute med morfar i blåsten hela förmiddagen. Han fick låna en riktig såg.. så han har sågat, sågat och sågat. Inget lätt träd att börja med att såga ner...

På förmiddagen blev det städning i källaren mestadels för min del. Var iväg och köpte lådor på ÖB så nu ska det bli lite mindre stök på alla grejer i källaren. Olle fick feber igår igen. Perfekt tajming iaf så vi slapp VAB:a nu igen. Som tur var hade vi ju mina päron på besök så på eftermiddagen idag kunde jag och Rasmus åka hem till Johanna där det vankades storbesök från Mora. Vi åt våfflor, fikade, pratade, barnen lekte glatt och vi vuxna hade så trevligt. Så skönt att bara åka iväg med Rasmus ibland. Är liksom som semester känns det som :o)

Imorgon blir det att röja upp i trädgården. / Bodil


Underbara Vinterhelg (20:e mars)

Fantastiskt fin helg vi har haft!! Igår styrde vi passaten till Falun för att titta på Skidspelen. Hejade, fikade, solade tillsammans med ett hav av åskådare. Olle gjorde långsovning och Rasmus lekte mestadel med sina tremänningar som också var och tittade på tävlingen. Lyxigt med andra ord för oss päron! Vi njöt av skidstämningen!

Idag vaknade Olle med feber, men förklaringen till det är troligtvis spruta. I tisdags fick Olle äntligen en väääldigt sen 1 1/2 års spruta efter diverse ombokade tider. Den får man vanligtvis feber av 1 dygn och då kommer febern 3-10 dagar efter att man tog sprutan. Iochmed att han har fått feber av alla andra sprutor så var det rätt väntat. Vi får se om vi struntar i 24h-regeln och kör dagis i morgon eller om vi snällt påbörjar 3:e VAB-veckan på raken.

Tillbaka till underbara vårdagen... Vi drog till Plättis när Olle somnade och njöt tillsammans med kompisar av bob, korv och SOL!! Så himla härligt det är med vår-vinter!! Olle gjorde återigen en långsovning så vi andra 3 fick njuta av dagen utan lill-sjuklingen. Jag och Rasmus stannade kvar och körde slalom på eftermiddagen. Vi hade skoj och pratade om dittan och dattan i liften. Mysigt!

Hann även sticka iväg själv och åka några km på skidorna och det var ju fantastiskt fint! Kom hem lagom till en utsökt laxmiddag ala Danken. Tidig kväll för grabsen å soft i soffan skrattandes till solsidan. Ett pinsamt bra program! 


Kameran har legat mest i fickan i helgen. fångade Rasmus i farten på väg ner för Plättis! Svängarna börjar ta form!



Sprang in på Statoil och skulle köpa solbrillor till Rasmus. De skulle ju vara blåa var kravet från grabben. Dessa blev det... inte de bästa kanske enligt päronen... men Rasmus tycker de är PERFEKTA!

Nu hoppas jag på skönhetssömn för alla 4. Fullmåne och den skrämmer mig litegranna... Jag är ju lite vidskeplig, även fast man inte kan tro det... :o) // Bodil

Sitter och filosoferar i soffan.. (17:e mars)

Nu har det gått segt ett tag. Vi var ju alla pigga i helgen, men så blev Olle kass i magen igen och några dagar senare även jag, därmed hemma idag. Punkt slut för de här senaste tråkiga veckorna. Nu är det framåt som gäller. Vinna över baciller!! På tal om vinna.. Rasmus vill ofta vinna. De hade haft OS på dagis och konstigt nog var det Rasmus och hans två bästa poolare Ida och Melwin som var bäst, snabbast och vann... Vet inte hur mycket sanning det låg i det iochmed att de är minst, men roligt verkar de ha haft...

Var och besökte kompisar tidigare i veckan som inte har barn. Kan tänka mig att de tycker ens liv låter otroligt rörigt med alla dessa sjukdomar, vab, jobb, inte hinna med allt man vill, prioritera bort sig själv m.m. Kanske lite avskräckande för de som inte har barn. Nu finns det ju faktiskt väldigt friska barn också som kanske bara blir sjuk några ggr / år. De barnen bor dock inte i vår familj. men de finns.. barn är olika, så även vi vuxna.

Konstigt nog tycker jag inte att det är alltför rörigt. (jo, ibland när man verkligen inte hinner med och är aptrött). Men det jag menar är att det måste se otroligt rörigt ut för en som inte har några barn...Vi alla småbarnsföräldrar är ju så upp i det hela tiden...  Vad är väl lite sömn, alleriger, öronbarn, eksem, missbildningar, sjukdomar överlag för problem??? Stora ibland i småbarnsföräldrarollen, det ska jag hålla med om, när oron gör ont i hjärtat och när ögonen svider. Men vi har det så bra! Jag har (oftast:o)) världens bästa sambo och två små sötpojkar som är olika individer. Jag har ett hus, ett jobb = lön. Vi köper det vi vill ha. Barnen utvecklas som de ska. Vi har frisk luft runt oss.



Rasmus och hans kompis skulle leta pinnar i skogen. De kämpade på bra...

men behövde lite hjälp...



Då gick det bättre!! Från helgens solskenstur på Runn!

Nu ska jag försöka börja sanera alla baciller.. / Bodil


Skidpremiär x 2 (13:e mars)

Två härliga utedagar, en på isen i solen och idag på Lugnet bland molnen. Idag "tävlingspremiär" på Barnens Skidspel. Storpojken åkte 1 varv runt mellanfilen (600meter)Medalj och pris och Rasmus fick sin stolta min på munnen. Måste säga att det var ett bra arrangemang. MASSOR av folk, massor av barnvagnar, massor av småfolk såklart, men ändå flöt allt på så bra. köpte nummerlapp, startade när man ville, vätskekontroll, upplopp, medalj. Precis som man vill ha det som småbarnsmorsa, smidigt!
     
Heja Rasmus, vurpa på upploppet, men upp igen och spurta i mål.

  
Två nöjda kompisar sitter och snackar om loppet eller nåt :o)
Många vurpor blev det bland guppen, men 1 gång klarade han hela vägen ner. då blev han stolt grabben.


Igår tog vi skrillorna och åkte tillsammans med kompisar ut på isen. En underbar stund i solen när Olle sov middag! Livsnjutning. Olle gjorde skidpremiär.

Nu Olle kör vi, det är bara att göra som brorsan..


Vi satsar väl att åka till skogen där borta tänker morsan...


Lätt som en plätt med tungan rätt i mun...


MÅL!! I mammas armar ca 2 meter längre bort!

Ny vecka, friska tag. // Bodil

En rätt bra VAB-dag.. (9:e mars)

Turats om att vabbat för Olle hela veckan. Han har spytt och spytt och spytt. Nu är han klen och glad igen! tyvärr en väldigt olämplig vecka att bli sjuk på för vi fick ställa in vårt Uppsala-besök. Det kommer fler tåg, men det är ju skönt att komma med det tåget man har planerat för. Det är väl som vanligt mest mamman som grämer sig, men nu har jag grämt mig klart och grävt upp mig igen.

Idag fick Rasmus gå på dagis efter att ha varit hemma i 5 dagar. Han har klarat sig från magsjuka förutom 1 st diaré som han tyckte var jätteroligt.. Ropar från toan glad och entuiastisk "mamma, jag bajsar vatten".

Jag och Olle fyllde på matförrådet i morse, storhandling för ca 1500kr. (Känner mig rätt säker på att han inte smittar längre, men måste ändå vara hemma 1 dag till från dagis). Vi fick oss en promenad i solen med Johanna, men nu snöar det...

Passade på att klippa Olle litegranna nu när han är lite lojjare än vanligt... Vet inte riktigt vad jag ska säga om resultatet mer än att nästa gång bär det av till frisörskan. :o)
Hjälp! mamma klipper mig!!

Har städat i källaren nu när Olle sover tupplur... gästrummet är klart och gillestugan... puha. I eftermiddag kommer svärmor på besök, hon skulle ha varit barnvakt åt oss, men nu blir vi hemma allihopa och får hitta på något skoj istället.


Jag och Olle syr nya köksgardiner.

En rätt bra vab dag med andra ord. Nu ska jag springa och hämta storebror! // Bodil


Vårväder (5:e mars)

Vilket ljuvligt väder! Mars är en underbar månad när våren kommer smygande. Vi har haft en bra dag, ända till halv 7 på kvällen då vi fick påbörja sanering och städning av en liten magsjuk Olle. Inte bra tidpunkt, men vi hoppas att han blir pigg under morgondagen så ska nog nästa vecka gå som planerat ändå hoppas vi.

Idag på förmiddagen åkte vi skrillor på rinken tillsammans med kompisarna Ida och Max. Solen värmde och våren är här!! Lunchen intogs på altanen för första gången i år och det var riktigt skönt mot väggen. Tittat på skidor också såklart. Rasmus satt själv i soffan och tittade i början av 3 milen medan vi vuxna grejjade i köket. "heja Börgen, heja Börgen, men hon är inte svensk, hon har en en röd dräkt". Han lär sig...  




Vi åkte hem till Emma och lekte litegranna på eftermiddagen medan karln var hemma och lagade lördagsmiddagen. Bara att sätta sig vid dukat bord när vi kom hem. Åh I like :o)!!

Pappa tyckte under dagen att Olle var hopplös vilket han talade om för Olle. "nej" säger Olle och börjar hoppa för fullt. Tar i med hela kroppen och hoppar och hoppar... tar i och kommer typ 1 cm över golvet innan han dunsar ner som en liten lätt elefant. Superglad att han kan hoppa, ler med hela ansiktet och skrattar, tar några danssteg och man kan ju bara lé tillbaka mot en liten söting... som man för några sekunder sedan tyckte var hopplös....

kram // Bodil

RSS 2.0