Sommarland och Olles nappar (26:e juli)

Några händelserika dygn som vi får tacka familjen Alnö för. De kom och skulle semestra i Dalarna ett par dygn och bodde hos oss och vi hakade på till Leksands Sommarland en av dagarna. Fullt med lek hela dagen lång! Barnen leker glatt med varandra, 3, 4, 5 och 6-åringen. Ingen sol ville lysa på oss så badlandet utnyttjades inte till fullo. Inget problem att roa sig en hel dag dock!

Nästa dag skulle familjen Alnö till Tomteland. vi stannade hemma från den utflykten, men jag frågade Olle precis när de var på gång att åka om han skulle skicka med sina nappar till tomten och det skulle han! Oj oj, mamman blir ju nervös vid sådana här tillfällen när den käraste ägodelen ska försvinna. Men det är ju faktiskt hög tid till att bli stor pojke! Svea och Olle hjälptes åt att leta nappar. Olle lastade in dem i bilen. Svea fick uppdraget att ge dem till tomten. Jaha, sen åkte familjen Alnö och Olles nappar till Tomteland! Några minuter senare krashade Olle på cykeln och skrapade handen och armbågen, grät litegranna över att napparna var borta, men det gick bra. På eftermiddagen började han undra om Svea skulle komma tillbaka med napparna... nej, det ska hon ju inte.

Enligt uppgift lämande Svea napparna till tomten men förklarade för tomten att det INTE var hennes, vems det var fick hennes mamma förklara.

Natten gick bra, men sen kom morgonen då det är så skönt att ligga och suga litegranna på nappen.. Oj oj vilken ledsen pojke! Inget i världen är bättre än nappar tyckte vår stora Olle då!

Nu står vi i startgroparna för nya äventyr! / Bodil


Crossbana (22:a juli)

På vägen till dagis ligger en liten crossbana. Idag hade vi tid till att inviga den. Backen på bilden var dock för brant.. Rasmus tyckte det var super!!


Hemma igen (21:a juli)

Nu är vi på hemmaplan igen efter att varit iväg 1 vecka. Kom hem igår, men bara i några timmar för att sedan åka upp till Dalhalla och njuta av Diggiloo. Det var mitt jobb som sponsrade tillställningen så vi hade det rätt bra i vip-tältet tillsammans med Perelli med flera. Fri tillgång på shokladbollar och Fanta tyckte Rasmus var bra. Ja, de var med och diggade för någon barnvakt hade vi inte.

Idag har det varit en sådan där typisk första-dagen-hemma-dag. Rensa ogräs, klippa gräsmatta, storhandla. Danken har snickrat på altanen som nu på kvällen har fått en inglasad sida. Vi tror att vi får mysa mer i lä nu på altanen!

Rasmus har lekt med grannpojkarna just hela dagen. Skulle vara kul att sätta på honom GPS-klockan en sådan här dag. Hur långt springer en 5 åring som leker springlekar och sparkar fotboll en hel dag?? Troligtvis längre än vad min träningsdos ärden här veckan.

Här kommer några kort från fina Närke!

     
Statsparken och Stora Holmen där vi åkte Lille Putt tåget, klappade djur, badade i plask dammen och hade det gott!
Rasmus har fixat efterrätt varje dag. Han gick in för det till 100 % och vi vuxna satt snällt och åt, även fast en sur rabarberbit kunde dyka upp. Just den på bilden är morot, hallon, dill och persilja... mmm! Allt plockades i trädgården som toppades med lite persilja och dill.

På återseende/ Bodil

Semester!! (16:e juli)

Nu var det äntligen dags för gemensam semester! Etapp 1 påbörjades direkt efter jobbet i fredags då vi åkte till Källvik för att fira lilla Emmy när hon döptes. Ett rätt underhållande dop då Emmy underhöll sina gäster med bland annat plask i dopskålen.
      





Källvik bjöd på regnde första dagarna, men det hindrade inte barnen från att inviga ett av farfars senaste projekt. Han har ju många projekt den mannen, denna gång byggt en pool uppe på klipporna på tomten! Låter precis så fint och vackert som det var!
     
Poolen uppe bland hustaken
Och ett utekök som jag gärna skulle kunna ta med mig hem till borlänge
Pool-skönt!

Vi hann fiska och leka med låtsas-kusinerna, bada  och prata!

Idag fick vi njuta av den första solen vid poolen innan vi drog vidare till Garphyttan. Delar av Carlssons-släkten kom på besök och vi började så smått fira min mamma som fyller 65 år imorgon! Ytorna till gräsmatta blev uppskattade av grabbarna att sparka boll på tillsammans med kusinerna Albert och Knut, och tremänningarna Valter och Viktor.



Nu ska vi njuta till fullo av 5 veckors semester! Tjo hoo! // Bodil


Två dagar kvar... (11:e juli)

... till semester! Ska bli så himla gött! Längtar! Vad jag mer längtar efter just nu är min familj som kommer hem om någon timme. Tänk, jag har varit själv hemma en hel vecka! ska bli så kul att se dem igen. Kramas!

Har haft det rätt bra i min ensamhet måste jag säga. Mestadels har jag varit på jobbet eller sovit har det känts som. Inte det roligaste livet, men har fått en del undanstökat inför semestern. Har gjort en hel del shopping, behövlig sådan om man kan kalla det för det. Barnen har fått en hel del nya kläder, Olle ny hjälm, Rasmus ny badrock, doppresent till Emmy, present till Albert och Knut och så något välbehövligt plagg även till mig :o). Klickade även hem en klänning på nätet vilket ska bli spännande att se hur det blir. Tänkt till en bröllopsfest senare i sommar!

Idag har jag faktiskt dammat av min gamla mountainbike och varit ut på en vända tillsammans med en kompis. Det var inte igår, men skoj var det!

På återseende! / Bodil

Zzzzzz (8:e juli)

Hade egentligen tänkt att åka till mina föräldrar som är på Vreten, men nej, det blev till att vara hemma. Ja vila har det verkligen blivit, mer tid har spenderats sovandets än i vaket tillstånd! Igår vaknade jag kvart i 11!!! När hände det sist??? Hur som helst behöver min kropp det just nu. Dagen gick rätt fort när man sov bort halva dagen. Huxflux kväll igen!

Bloggen har äntligen fått ett nytt namn! På tiden va? Även jag har ju fått ett nytt namn. Bodil Bingman... Undrar hur många år det tar att vänja sig? Ja, det känns mer och mer som Carlsson raderas rent fysiskt. Brev dyker upp med Bodil Bingman, nytt körkort fixat, andra plastkort med nytt namn dyker upp titt som tätt och jag börjar lära mig att presentera mig med Bingman.

Nu är det dags att ta tag i söndagen. Jag har precis svalt frukosten såhär i lunchtid.


Grabbarna Bingmans en dag i juni.

// Bodil

Ensam hemma (6:e juni)

Det blir segt mellan bloggtillfällena, men så är det ibland! Jag är ensam hemma... en sådan där konstig känsla som inte händer så ofta... så härligt med ändå så konstigt tyst... passar rätt bra att vara ensam hemma då det varit rätt stressigt på slutet på jobbet. Nu har jag ro att sitta de där sista timmarna på jobbet, inga barn att hämta, ingen som jag vill hem till eller som väntar på mig.

De övriga tre Bingmans drog till Sundsvall och därefter till farmor i Norrfällsviken. Viss avundsjuka från min sida, jag vill också glida runt på semestervis. 1 veckas jobb till, sedan är det dags!! Längtar..! Åh tycker det är så roligt att prata med grabbarna i telefon. Olle börjar också bli hyffsat ok att prata med. Båda grabbarna verkar ha något syskondrag att avsluta ett samtal snabbt. Kan komma ett "hejdå" mitt i någon mening och sedan är det slutpratat, punkt slut! Längtar till morgondagens samtal vad de har för intressant att berätta för mig..


Hoppas på lite energi efter nattens sömn så kanske det kan bli litegranna gjort här hemma under morgondagen som för övrigt verkar bli en regnig sådan.


En fin kväll i Tällberg i maj.

RSS 2.0