Gympauppvisning (27:april)

Igår var vi med på uppvisning i Maserhallen, en förälder/barn var med under uppträdandet. En hel läktare var helt fullsatt, enligt Borlänge tidning ca 600 personer! Under 7 minuter visade vi upp en hinderbana, samt "luftballongen". Med luftballongen sköt vi bollar upp i taket, alla barn fick gömma sig under den, göra vågor samt åka karusell. Rasmus har trivts bra med sina prima ballerina kompisar. Nu får vi vänta till hösten för att gympa igen!

   Trevlig vecka! / Bodil

Vilken skitvecka! (24:e april)

Det kan man säga i dubbel bemärkelse! Rasmus började veckan med en spya och sen har det blivit pottbesök och blöjbyten på alla tider av dygnet. Mycket VAB och lite dagis.Vikten på familjen är nog detsamma som förra veckan, möjligtvis +1 kg som sitter på Daniels mage:o), men det tjocka Bodil har gått upp, har smala Rasmus gått ner. Nu hoppas vi att det är slutpruttat så att vi kan vara med på jympaavslutningen i Maserhallen på söndag som vi har övat till i flera veckor!

Mamma Bodil började sin skitvecka med en stressad dag på jobbet där utbildning av vikarie har börjat. (Vilket inte är så lätt när man inte har varit på plats så mycket under veckan) Hemresan från jobbet som går genom diverse småbyar längs Dalälven där hastigheten varierar mellan 50 km och 70 km slutade med att Bodil blev 2800 kr fattigare. En trevlig Polis skrev så gärna ut böter till en trött höggravid tjej. Trevlig och nyfiken var han också så när han var inne på sin 5:e fråga om hur många barn jag hade, när jag ska föda etc så sa jag trött men snällt till honom att skriva klart den där bötern så att jag kunde åka hem. Han blev då tyst och skrev snällt klart sin lilla dybara papperslapp.

Pappa Daniel är nog lite trött efter veckan han också. Men norrlänning som han är så är han lugnet själv! Det är tur vi har honom.

Igår provade jag för första gången på att beställa en Canvastavla med eget fotografi. Kortet är taget av mig förra påsken vid havet, Norrfällsviken, Höga kusten. väntar med spänning på leverans!


// Bodil


Kusinerna har lekhelg (21:a april)

Vad hade Rasmus och kusin Albert för sig när deras pappor jobbade i källaren?? Jo, de red på en zebra!!



Sen roade de sig på Borlänge marknad där det fanns massor av karuseller. Albert var en riktig baddare på karuseller, han hade nog suttit kvar fortfarande om han hade fått bestämmt själv! Rasmus var mer skeptisk till det hela, men blev till slut inspirerad av Albert till att åka bilarna. Mamma Bodil föll som vanligt för kexchokladshjulet, men det gav ingen vinst denna gång heller.

Sedan har det lekts från kl 6.15 på morgonen till 20 på kvällen. Inte bara barnen och papporna som var trötta efter en dags arbete!

     

Albert sitter själv i förarhytten och styr bilen åt Bodil och Rasmus som sitter i baksätet. Sedan har vi roat oss med utflykter till lekparker, picknick, cyklat och badat.

I denna julklapp ingick det även krattning av nästan hela gräsmattan som gjordes av Anette. Det var en bra bonus kan man säga!

Hälsningar Bodil

Arbetshelg i Paradiset (18-19:e april)

I helgen har vi fått våran julklapp från norrvägen 10 i Garphyttan och det var en snickerihelg som resulterade i att vi äntligen fick lite fart på fixandet av vårat nya gästrum i källaren. Ulrik, Anette och Albert kom med en byggbuss fullastad med verktyg, material och en massa arbetslust. Resultatet kan ni se på bilderna nedan.

   

/Daniel

Norrlandspåsk, sol och sköna dagar (13:e april)

Påsken har firats i metropolen Bollstabruk. Ett litet ställe mellan Kramfors och Sollefteå där självaste Stor-Bingman har växt upp. Daniel och Bodil har haft det väldigt avkopplande med god mat och massor av sovmorgon tack vare en morgonpigg farmor. (Undrar om det är därifrån Rasmus har ärvt sin morgonpigga sida?!?) Rasmus har mest skottat snö, lekt med favvo-farmor, farbror Peppe, Moa, gammelmormor och tremänningar.

Dagarna har ägnats åt uteaktiviteter i snön!

        
Korvluncher och pyssel i snön. Här med kompisen Arvid och Arvids kusin.

  
Rasmus fick påskägg av farmor som var helt fullt med.... POPCORN! Gott tyckte Rasmus och tryckte i sig nästan allt på en gång. Farmor bygger snögubbe och åker vinterns sista bobåk. I bakgrunden ser ni Ångermanälven.

Farbror Peppe är en rolig lekfarbror!

Glad Påsk på er alla! Imorgon är det jobb och dagis som gäller igen! // Bodil

Lördagsgympa för hela familjen(5:e april)

Bilder säger mer än ord. Det här har Rasmus tillsammans med en förälder roat sig med varje lördag fm hela vintern/våren. Söndagen den 26:e april, kl 15.00 är ni alla välkomna på uppvisning i Maserhallen. Ett ca 7 minuters långt uppträdande i STORA hallen. (Om Rasmus vågar sig in i en fullsatt hall..hihi). Barn upp till 7 år är gratis, vuxen kostar 40 kr.

Uppvärmning        
Uppvärmning med sång, sedan löpning till musik runt i salen så fort benen hinner med, sedan diverselek med rockringar.

       
Sedan är det dags för hinderbana, svettigt värre att hinna med som förälder. Rasmus har blivit riktigt duktig på balansgång och kullerbyttor. Kerstin var med och hjälpte till att hålla handen på vissa ställen.

     
Avslutas med lek, för dagen sjö, land och hav, klättra över/under/runt förälder, samt "kom och köp". Dessa lekar är väldigt roligt att titta på då Rasmus som är minst hela tiden ligger ca 5 meter efter alla barn. Rasmus ger alla föräldrar ett gott skratt med sin energi och vilja att hänga med 3-4 åringar.



Sedan är vi båda trötta och nöjda!

/Gympa hälsning från Bodil och Rasmus

Vilken sommardag!(4:e april)

Vad säger man..? SOL! En riktig slappardag hemma runt huset och dess närhet. Men ändock helt slut nu på kvällen. Solen, familjegympa och en stor mage gör nog sitt till. Farfar och Kerstin är och besöker oss och Rasmus är överlycklig att ha någon att leka med hela tiden. Fullt ös!

Bjuder på 2 bilder, trehjulingen har invigts som vi har ärvt av granntjejen. Benen är dock lite lite förkorta ännu.


 


Solskenspromenad i Paradiset
//Bodil


RSS 2.0