Påväg! 24:e mars

Äntligen några dagars extra ledighet. Det har varit stressigt på jobbet med riktiga surdegar att försöka lösa. Krassliga familjen och jag trodde ett tag att jag skulle klara mig men nu sitter jag här och snörvlar i bilen. Skolveckan klar och Rasmus har haft sitt utvecklingssamtal och bara gott om skolpojken. Det är roligt att se hur mycket de lär sig. De har precis läst om rymden och ibland händer det att Rasmus kan mer än mig! Typ vilka planeter som är av gas. Sådant kommer inte jag ihåg från skolan. Och värre kommer det säkerligen att bli! 2-3 läxor varje vecka. Matte och läsläxa. Nu på slutet även frågor på läsläxan. Kul när man märker att läxorna blir svårare och svårare. Att de får tänka till en stund.

Olle har avslutat innebandysäsongen och om någon vecka har Rasmus sista träningen. Snart dags för vår och utesporter i solsken...  Först påsk, som vanligt i höga kustens skönhet. Bilresan närmar sig sitt slut. Glad påsk! 

Höga kusten från förra påsken.


Innebandy och sjukdomar (20:e mars)

Ingen vinternjutning denna helg, ser ut som det är slut med det för den här vintern. Danken kör influensa och Olle har haft feber ett dygn, men den försvann lika fort som den kom. Igår var det innebandy för hela slanten. På olika ställen såklart. Rasmus fick åka själv på sin cup iochmed sjuka pappan i huset. Jag och Olle åkte till gyllehallen på hans cup. Har inte tittat så mycket på Olle när han har spelat så det var kul att se han kämpa! Han fick göra ett mål också vilket var glädje för honom! I den andra matchen så gick han av mitt i ett byte och var tokledsen. Ont i magen och ledsen, vi fick avbryta cupen halvvägs och åkte hem i stället. Och ja, det var feber på lillebror när vi kom hem så det var det som var felet, stackarn! 

Idag plock av hallgarderober, kläder, kupan med Rasmus, mer plock och släng, tvätt, skoprovning, rensning osv. En rätt välbehövlig dag för mig/oss vuxna som har haft för dålig koll/ för mycket i huvudena sista veckorna. 

Danken och Olle kör kombinerad vab/sjuka imorgon. Sedan får vi se hur alla mår efter det. Tycker nämligen att storebror i huset börjat snora också... 
För två veckor sedan körde vi första gången i plättbacken för den här vintern. Skamligt att det inte blivit fler åk i år, men man hinner inte allt. Superhärligt väder och en vecka senare var backen helt grön! 



Mini-sportlov 5:e mars

Vi tog ett par dagars ledighet och åkte till stugan. Mulet och snöfall men många utetimmar har vi fått ändå! Emmy med familj kom också till stugan och vi har haft fina dagar! Idag en riktig lekdag i snön som bjöd på kramsnö. Snöbollar och många åk i slänten från stugan. Igår var vi i Järvsöbacken och det är ett fint ställe att åka på. Sedan har vi varit ner på isen för att prova på att pimpla, men det förstår jag mig inte riktigt på... Fast det kan ju vara det att någon fisk såg vi absolut inte till. 



Perfekt pulkaslänt!

Moa tog kort på hela fam Bingman i Järvsöbacken. Sist vi åkte i den här backen så bröt Olle benet. Usch vilken hemsk dag det var, det är tre år sedan nu... Olle kommer ihåg det rätt tydligt. 

Och rätt kul med kramsnö!

Även lite längdskidor i djupsnön! 

Och det här fina selfie kortet är från förra helgens öppet spår. Så här glada och peppade var vi några minuter innan start. Tog mig imål men nästa gång ska jag träna mer än två veckor :o). Dagen var iaf bästa möjliga förutsättningar så det tackar jag för detta år när jag inte var helt tränad. / Bodil 


RSS 2.0