Grå vardag (30:e nov)

Idag måste det vara det gråaste dagen på året. I förmiddags undrade jag flera gånger om vi råkat gått upp 3 timmar för tidigt för det blev liksom aldrig ljust ute. Imorgon är det december och hög tid för snö, hoppas Kung Bore tycker det samma. Annars en rätt seg dag idag. Vaknade på tok för trött, dimma hela förmiddagen, "tvingade" både Rasmus och Olle att sova efter lunchen för den som behövde en middagslur i familjen var jag. Sagt och gjort, efter en del vaggande på Olle som inte var trött fick jag mig en välförtjänt tupplur så nu är jag människa igen.

Många har undrat hur det har gått för Rasmus med napparna och det har ju gått BRA! Han har frågat efter dem varje kväll, men det har stannat med en fråga. Han är mäkta nöjd över sin ishockeyklubba som han tycker är riktigt cool. Somnat på kvällen har också gått bra, bara 2 kvällar som var svåra. Det roliga är att jag och Rasmus har betydligt mindre konflikter på dagarna då det inte längre är något tjat om att han vill ha tutten. Såå bra att bli av med det på köpet! :o)

Jag och Rasmus har fixat här hemma idag. Imorgon har vi ju födelsedag i huset så vi har haft en del att pyssla med.

Så här såg familjen ut när vi var tillsammans med familjen Hermansson och fjällvandrade i Lövåsen för ca 2 månader sedan.
En sån här grå dag får vi inte glömma bort att vi faktiskt hade en helt underbar höst med strålande väder! Jag och grabbarna hann med många fina utflykter då! // Kram

hejdå nappen.. (24:e nov)

...ja, ni läste rätt. Det är mycket man ska sluta med som småbarnsförälder, napp, blöja, spjälsäng, välling, amning osv. Igår gjorde vi det svåraste av de alla, enligt mig iaf. Vi har under hösten pratat om vad man kan göra med nappen-för man ska ju inte ha den i all evighet. I tisdags när vi satt och läste "Rasmus Nalle året runt" så sa Rasmus "det där ska jag köpa för mina nappar" och pekade på ett par skridskor. Jaha, tänkte jag. Dagen efter pratade vi om det och han va verkligen inne på att skaffa skridskor i utbyte av napparna. Sagt och gjort, det letades nappar i hela huset som Rasmus la i en stor Byggmax påse. Olle, jag och Rasmus drog till kupolen och drog in på Team Sportia där vi fick tag i en snäll ung manlig expedit som hjälpte oss. Rasmus langade över napparna till honom och tog skridskorna. Expediten (som absolut inte hade egna barn) såg smått förvånad och generad ut. Sen fick Rasmus syn på värsta hockeyklubban och utbrast att en sån måste han också ha såklart. Vad säger man, såklart att han skulle ha en klubba också! en boll åkte också med innan vi tillslut tog oss ur butiken med en mamma som också var smått nervös. Sen firade vi med glass på kupolen! Gick otroligt smärtfritt, men på kvällen kom frågorna...Ska vi hämta napparna nu? Jag vill ha dom igen! Ska vi hämta dom imorgon? Ska vi hämta dom sen, en annan dag? Stackars Rasmus kände jag, men inget skrik och gråt, bara frågor. Han är ju en funderare vår äldsta son. Han somnade till slut med far sin bredvid i sängen, sov hela natten utan frågor. Skulle dock tro att det blir fortsättning följer idag om napparna.... Det återstår att se. Vi håller tummen att det går bra!

Rasmus på midsommarafton-08.

Första föreställningen (21:a nov)

Idag har jag och Rasmus varit på teater för första gången. Astrid Lindgrens värld, Rasmus satt som ett ljus på stolen även fast vi satt rätt långt bak och inte såg så bra. "Ska de sjunga igen snart" frågade Rasmus? Sången och Pippi var bäst! Karlsson på taket var ju också bra, han som har en fläkt på ryggen.. hehe. Vad roligt att vi börjar få så stora barn att vi kan göra sådana här saker.

Rasmus var snygg på teatern i sin nya skinnpaj från NY. 

På förmiddagen var D på jobbet så jag och Rasmus var ute flera timmar i det fina vädret. Jag slet hårt i trädgården och Rasmus pysslade och hjälpte till. Istället för att Rasmus skulle sova middag så blev det korv och bröd vid grillplatsen, Chorizo hot dogs som jag kan rekomendera.

Olle mår fint, snäll på dagen och dryg på natten. Han har lärt sig att låta som en bil när han äter gröt, dvs gröt överallt. Mannen vid spisen idag, precis som det ska vara ;o) Snart en god lörsdagsmiddag på bordet!
trevlig lördag!!! // Bodil


Lekfredag (20:e sep)

Slut på veckan och ALLA barn sover och klockan är bara 19.45! Det hör inte till vanligheterna med kvällspigga Olle i familjen. Inväntar Idol nu...

Lekfredag idag, på förmiddagen var vi till Emma med mamma och lekte, lyssnade på roliga uttryck och blev bjudna på en god lunch. På eftermiddagen kom Maja med mamma hit och åt mellis och lekte med oss. Roligase leken var nog rutchkanan som jag och Rasmus byggde i morse i sovrummet i form av en madrass som lades på vår säng. Inte så lätt att fånga på bild, men det åktes på många olika sätt.
    

Trevlig helg på er alla!

Projekt tvättstuga.. (17:e nov)

.. som även har blivit att inkludera ett duschrum. I helgen har vi haft god hjälp så nu har det hänt saker minsann. Vi har ett snyggt golv i tvättstugan, dock lite småpyssel kvar innan vi kan börja ställa in skåp mm. Och den där rörmokaren verkar ju inte ha allt för bråttom hit.

Tvättstuga

Duschrummet, ja det kommer nog bli skitbra när det blir klart. Designen bidde inte riktigt som planen pga sneda väggar bl.a. men det blir toppen ändå!
 
duschhörnan har tagit form. Stommar till bastu.

annars mår vi fint, det är väl mest vi föräldrar som är slitna efter renovering och dåliga nätter. Det var ett uppskattande lugn över huset idag när Daniel och Rasmus var på jobb/dagis. Såå skönt att bara vara Olle och jag! Idag har jag och Olle varit och gjort pricktest. Det blev en stor röd prick mot mjölk så nu fick vi det svart på vitt. Det blir till att gå på diet för mig nu. Ja, jag kallar det för diet att äta mjölkfritt då det blir ett antal kakor och bullar mindre/dag. :o) Min söta sambo hittade dock mjölkfria mums mums på Willys så jag ska nog inhandla ett antal paket!!

Nu ska vi snart hämta storebror på dagis, undrar vad han har gjort idag, jag vet redan svaret på den frågan... jag har lekt med kuddar, byggt koja med Ida. Så svarar han varje dag! //Bodil

Olle och nallen (13:e nov)




     
Några goa bilder på vår lillebror. Fick fotoinspiration från en blogg som en kompis tipsade mig om, men det är inte lätt heller att ta kort. Tur att vi har en så söt fotomodell hemma som jag kan öva på:o) När det är slutammat ska jag gå en fotokurs, ska du mä, C?

I helgen blir det ryck i tvättstugan och även det som ska bli ett duschrum. Trevlig helg!! /Bodil

Motivation (11:e nov)

Motivation behövs till mycket, att träna, laga mat, renovera, städa, ja till mycket. Ofta får jag inspiration av kompisar och släkt att sådär ska jag jag också försöka göra, vad duktiga de är brukar jag tänka. Sista dagarna har jag vaknat med energi igen efter att varit inne i en tröttsam period och vips så kommer motivationen som ett brev på posten! TRÄNA, alla mår bra av att träna, ut och träna allihopa! Bestämde mig för att skärpa mig med träningen och la mig ner och gjorde 100 situps. Magen min fick nog en shock, sitter nu med världens träningsvärk i hela magen!

Hela tvättstugan målades igår av bara farten. Jag, Olle och Winnerbäck var ute och gick, härligt, glad i kroppen, lunch med Sara, det har blivit en god vana varje vecka, kul att snacka goja. Nu är energin tillbaka!

Det är tur att jag har vänner och släkt att inspireras av!


Järvsö, lilla badplatsen vid Ljusnans vatten.

Försmak på vintern (6:e nov)

Det var med viss besvikelse som Rasmus såg att snön var borta när vi gick ut i idag. Vi hann med att göra två snögubbar och kasta lite snöboll igår, men idag låg snögubbarna ledsna i en hög. Igår när Rasmus gick och la sig så frågade han om vi hade mycket morötter hemma, så det skulle räcka till alla näsor... "Olle får inte äta upp alla" Ja, det står morot på Olles matsedel denna vecka och det hade Rasmus koll på. Rasmus kanske tror att Olle knaprar morot för fullt :o)



Idag har vi röjt på Leklandet i Borlänge tillsammans med Ida och Tilde med småsyskon och mammor. Röjt var nog rätta ordet. Rasmus och bästa dagiskompisen Ida hoppade, sprang, sköt, åkte som tokar! Hade inte kameran med mig och att fånga dessa två på bild med kameran i mobilen var inte det lättaste = suddiga bilder. Men så mycket skoj så måste jag ändå ta med en bild även fast den är suddig.
  
Olle och Max var vakna hela tiden och skötte sig utmärkt, det fanns ju mycket att titta på!

Nu är det äntligen helg, alla hemma, inga planer för helgen vilket känns såå skönt. Ikväll blir det Idol i soffan.

Trevlig helg alla bloggläsare! / Bodil


Mjölkfritt igen (4:e nov)

Någonting hände förra veckan strax efter en liten liten liten portion barngröt. Börjades att klia och vips så såg minstingen ut så här. Flammig och röd, prickar på magen.

Nu blir det samma visa som med Rasmus, vi har varit hos BVC doktorn och nu väntar remiss till barnavd, pricktest osv. Tur att man har rutin för nojjig kan man bli, det vill jag lova! Iaf så ska mamma Bodil hålla sig ifrån allt vad mjölk heter i 1 vecka och se om det klias mindre. Avnjöt sista mjölkdroppen idag till frukost i form av en smoothie hemma hos Johanna, vi hade frukostdate idag. Go är han iaf vår minsting! Ler, pluddrar och det lyser av glädje ur hans ögon!
     
Förra veckan när vi var halvkrassliga roade vi oss med att kratta löv. Rasmus har sin kebba (som han fick av D från New York) utanpå mössan. Skulle promt ha den på sig, även till dagis. Så han fick se ut så där, såg halvtokigt ut men spelar roll.
Tack och hej från Bodil


RSS 2.0