En dag med Rasmus (30:e sep)

En dag med Rasmus är inte lika hektisk som med lillcharmören.. Att ha en 3 1/2 åring i huset är ju helt underbart!

Rätt trumpen på morgonen ibland, men att sitta under filten i soffan och titta på TV gör susen för humöret! Bara inte Olle stör för mycket. Fil och flingor till frukost, kanske en smörgås. Efter att morgonbestyren är avklarade kan Rasmus säga. "mamma, vi kan gå ner och tvätta lite så går vi ut sen". Liksom mina ord, men Rasmus verkar tycka om den rutinen. Han är ju en rutinpojk vår storkille. Tycker om när det är som det brukar vara...

Idag har jag och Rasmus gjort stan. Olle var också med, men mest sovandes. Lite lojjare än vanligt efter sjukdom och det var ju toppenskönt :o) Jag och Rasmus åt lunch ute på stan och hade jättemysigt! Satt och småpratade om dittan och dattan och det är ju så härligt! Tänk vad vad kul att man kan gå ut och luncha själv med sin storpojk och ha så trevligt. Efter det drog vi till favvo-frissan och fick Rasmus korthårig. Helt knäpptyst satt han hela klippningen och på slutet somnade han... det såg för roligt ut. Drog vidare till stora lekparken där vi lekte en bra stund.

Det funderas och tittas... I söndags när vi lämnade av farmor på tåget så kom det en sån där klassisk kommentar. Han stod och tittade på en rätt sliten äldre man och utbrast "mamma, han ser verkligen gammal ut". Ja, vad säger man med en en hel tågstation skrattandes åt en...

Om Rasmus får välja skulle han nog hjälpa mig med allt! Måla, handla, träna, laga mat, städa.. ja det mesta. Att följa med mamma är super! En sportig kille som är i farten, men älskar att pyssla, slå in paket (vi har slut på all tejp i hela huset), måla, bygga lego m.m.

  
Pyssla i rummet tycker Rasmus om, en kort stund satt Olle och gjorde som brorsan och det såg ju för underbart härligt ut. Annars brukar Rasmus säga "mamma, vi kan leka med lego när Olle sover så itne han äter upp alla bitar!". Förstående ord...
TV tittande i soffan. Olle kröp upp i soffan och satte sig nära, nära Rasmus och la huvudet emot honom. Rasmus la armarna runt sin lillebror. Så satt de i några minuter och mös innan Olle gav sig vidare på andra uppdrag.

  
Köpte en stol på loppis i somras. Tänkte måla den vit så den skulle passa in runt köksbordet, men Rasmus ville ha en blå. Såklart han ska ha det!! Vi har slipat, grundmålat och sen äntligen målat blått. Fin blev den!
Tog ner Olles stol, men den var för låg att klättra på tyckte Olle...tuff tuff tåg.


Jag kan visst, mamma! Men när kommer framtänderna?? bara 2 små gaddar, men massor av kindtänder...

En underbar dag i solen har vi haft, jag och mina grabbar! // Bodil

Goa grannar (29:e sep)

Har fått ett jättestort trattisställe serverat på ett fat! Grannarna plockar massor av svamp och har länge talat om att de ska visa ett superbra trattkantarell-ställe för mig. Det är inte alla som delar med sig av sånt men idag var det dags! En kort promenad på ca 10 minuter och sen var det ett hav med svamp! Hoppas bara jag hittar dit igen.. mitt lokalsinne är ju inte det bästa... inte heller mitt hitta-rätt-i-skogen-sinne.

Idag har vi VAB:at, Olle spydde ner hela sängen i morse, men har efter det mått "skapligt". Smått med feber och ingen matlust på hela dagen. Måste säga att grabbarna har klarat sig länge från sjukdomar. Tänk vad bra vi har det som har två friskare barn än när vi hade 1 :o). Det är nog få förunnat...

Jag jobbade fm, stressade ihop min heltidstjänst som jag försöker sköta på 60% till nu ännu en halvdag kortare. Puha. Inget vidare utgångsläge till att göra stordåd på jobbet precis, men fick några viktiga puckar fixade iaf. Donken i farten hem för att lämna över stafettpinnen till Danken. Lillen har varit i gott mod, men levt på 3 flaskor välling under dagen... och 15 makaroner.

På eftermiddagen när Olle sov målade jag några plankor till det som en dag ska bli staket. Talade om för Rasmus att han minsann inte fick måla idag. Han lekte på själv ute tills han kom frågandes "mamma jag ska gå ner i källaren och fixa en grej". Han var borta ett bra tag och kom sedan ut i sina målarkläder! Jag och Rasmus har målat en stol i källaren på kvällarna. (bild kommer för den är sååå fin) Fick goo hjälp av vår duktiga storpojk! 5 plankor hann vi, nu är det bara 55 kvar... som ska målas 2 ggr.... dvs 110 st. Omotiverad..JA

  

/Godnatt... hoppas jag!

Vatten i stöveln (23:e sep)

Vaknade i morse alldeles för tidigt och kände att det var en bedrövlig dag på gång trots en hemmadag. Tröttheten sved i kroppen, sova sova sa kroppen, men det ville inte lillen. Vi var lika sura båda två på morgonen, men trots en bedrövlig start så fick jag och kidsen en utmärkt dag tack vare mina kära kompisar som kom och gjorde min dag bra! På förmiddagen sprang jag och Jo en sväng med "cabbarna". Fick mig en varm skön dusch medan Johanna passade mina grabbar. Bara några minuter, men så uppskattande att kunna duscha. Sedan fick vi oss en kaffe tillsammans och kroppen och själen blev gladare!

På eftermiddagen kom Carina med dotter och vi begav oss till skogen för ett roligt äventyr. Uppe i våran skog har de byggt upp en klätterbana. Balansgång, krypa i tunnlar, gå på kedjor och det roligaste en linbana! Först åktes det med försiktighet med mammorna springandes bredvid. Sedan släpptes det på och Rasmus och Emma körde linbana som värsta "wildkids". Det blir helt klart fler lekstunder där i höst! Till slut fick vi gå hem... varför? Rasmus kom upp från bäcken och sa "mamma, jag har vatten i stöveln". Och det hade han verkligen! En rejäl plurrning i bäcken men det är sånt som hör till!

På eftermiddagen hände det hemskheter på vår gata. En biljakt i hög fart som slutade i diket ca 20 meter från vårt hus. Precis där vi brukar cykla fram och tillbaka till bommen vilket vi gör minst 1 gång varje dag. Usch, tänk om vi varit i vägen. Som tur var var vi inne och tittade på alla polisbilar och bärgningsbil i den varma tryggheten.

Imorgon kommer svärmor på besök!

En dag med Olle... (20:e sep)

En dag med Olle är händelserik... Det vaknas tidigt och sen gasas det på. Faktiskt en antydan till att sitta still några minuter i soffan och titta litegranna på TV på morgonen... sen ska det ner på golvet och stökas runt. Olle kan man hitta på diverse ställen. Inte alla så lämpliga tycker en mamma och pappa.

Hur mycket papper finns det på en rulle?

Till frukost äts det gottabra! Havregrynsgröt, havremjölk och smörgås. Vanligtvis får man en lång haranga av diverse ord om inte frukosten kommer fram fort nog. Det pekas och pratas att frukosten ska fram illa kvickt. Puh.. några minuters lugn och ro medans gröten glider ner, sen kommer nästa haranga om att det ska upp ur stolen och iväg på nästa uppdrag. Försöker muta med frukt eller flingor för att sitta still en stund... Bråttom bråttom.... upp ur stolen.. Det småpysslas, dras i lådor, klättras upp på matbordet eller stolarna 15 ggr medans frukosten röjs av bordet. Blir oftast en runda i källaren för att kolla tvätten. Olle hjälper till på sitt vis. Det dras kläder hit och dit. Rena kläder läggs i tvättkorgen, blöta i maskinen och smutsiga hängs upp.... sedan brukar det bli bus i gillestugan med brorsan, kojor, hopp i soffan och tittut medan en annan fixar tvätten "på riktigt". 

När vi ska gå ut upptäcker man att alla kastruller ligger i hallen... effektiv liten pojke... skorna ligger överallt förutom på skohyllan. Olle har kommit på att han når nyckelkorgen om han ställer sig på skohyllan och den är väääldigt intressant. Att klä på "slingrande ormen" vet nog de flesta föräldrar hus svettigt det kan vara... puh... ute är det härligt tycker Olle. Om grannarna är ute vinkar han glatt och säger HEJ. Ibland bär det av rätt ut på gatan, som tur är har vi storebrorsan som skriker "mamma, Olle går ut på gatan!!" Sen ska det gungas, lekas i sandlådan, klättras på möblerna på altanen, ätas ärtor, ätas äpplen. Härligt att vara ute tycker Olle iaf!

Det är något speciellt att sitta på bord verkar Olle tycka... knaprar på hemmaodlad morot

Lunch.... gäller att ha något färdigt för han är trött lillen lagom till den tidiga lunchen... och då kommer den långa harangan av diverse ord att maten ska fram SNABBT! Puh, jag försöker.. Äts med god aptit, törstig och havremjölk är supergott tycker Olle. Pekar och förklarar vad han ska ha, förstår man inte snabbt nog så kommer en sked med mosad potatis flygande... Energin fylls på och han kan helt plötsligt bli PIGG igen!  Nedvarvning, vad är det?? Ner i vagnen och en sömnlur på ca 1.30-2h. Nu väntas Rasmus egentid och vad det är får komma i "en dag med Rasmus". Även mamman laddar batterierna för eftermiddagen.

När Olle vaknar så finns det en liten stund för gos innan gasen trampas ner igen.... åså fortsätter dagen. Nog tror jag att en storebror speedar upp den lille. Rasmus är ju det roligaste som finns att springa efter! De dagar jag jobbar möts man av en överlycklig kille som kastar sig i famnen och ger bamsekramen! Härligt!

Att sitta och "lära sig saker" är svårt. Tröttnar efter några sekunder och fortsätter med något annat. Favvoleksaken har vi lånat av mormor... att stoppa ner olika former i hål, det är skoj... ett tag.   

På kvällen kommer tröttheten och då vill man vara hos mamma. Bäras en stund eller sitta i knät en stund med nappen... sedan kommer han på att han ska göra något igen, typ klättra upp på matbordet och kolla in om det finns något "farligt" som man kan lägga klorna på. När vällingflaskan visas kommer Linuspålinjen-harangan igen... öka öka, välling nu, säger han! Så gott och härligt att sitta i mammas knä och äta välling. Sedan blir det sängen och det tar oftast bara några minuter innan vår lille tok-pojk sover. jag skulle nog också somna bums efter en sån aktiv dag.. som Olle har varje dag...

Jag kan göra som storebror, nämligen hoppa nerför soffan! Ja, ner kommer man, men frågan är hur ont det gör....

Tyvärr hör ju bulor, sår, näsblod, rådnader till Olles vardag. Men så blir det när man inte har så bra kroppskontroll, men tror att man kan allt! Bulor... vet inte hur många Olle haft... Rasmus har nog haft typ 2. Näsblod har Olle blött misnt 2 ggr.. jag tror aldrig Rasmus har gjort det... Olika är de de små Bingmans...

// Bodil

Bus hela da´n (16:e sep)

Torsdag... jag och grabbsen har tagit helg. Känns skönt att det bara är 3 dagisdagar för barnen, Olle blir bra trött efter en dag. Idag har vi haft långväga lekkompisar på besök hela långa dagen. Arvid och Svea från Alnö har lekt med oss, det har varit fullt ös hela dagen!

Rätt trist väder, men vi har lyckats prickat in och varit ute när det har regnat som värst! Att leka i vatten är ju det bästa som finns. Mammorna stod och tittade på när vatten skvättes, dracks, sprutades.... de små tyckte det var roligt iaf.

Arvid och Rasmus dricker vatten som droppar från altantaket.


Olle plaskar på och kollar kvaliteten på lekoverallen. Den genomgick ett riktigt vattentest kan jag lova och Olle var helt krut-torr när han kom in. Kan mao rekomenderas. När det öste ner som värst satt vi alla och drack saft och åt kakor på altanen... det är mysigt det!

// Bodil  


Tillsammans (12:e sep)

Fick mig en hejdundrande förkylning. Vad känner man för då när man är ensammamamman i en massa dagar?? Inte gasa i 120 i lill-Olle och Rasmus tempo iaf. Då känner man för att åka hem till sina egna päron, få hjälp, få middagen serverad, tillåta sig att vara lite sjuk, sova och bli frisk. Sagt och gjort åkte vi till Garp i två dagar och jag fick sova en massa timmar mer än vad jag hade fått gjort hemma. Det gjorde susen och nu är man på bättringsvägen igen!

Granntjejen "hjälpte" mig igår. Hon var över och lekte med Rasmus större delen av dagen och det är med tacksamhet som hon nog inte förstår :o) Jag la mig och sov en snabbis när de härjade runt i källaren och Olle sov. Rasmus börjar dock få hyffsad med konkurrens av lillebror vad gäller granntjejen. Idag kom hon in och sålde jultidningar när grabbarna satt i badkaret. Olle blev som tokig och reste sig och sträckte upp armarna, upp så fort som möjligt, allt för att komma upp till granntjejen.

 
Just detta kort tycker jag Olle är grymt lik mig när jag var liten


Fick en buske av svärmor förra hösten när Olle döptes. Titta vad fint den blommar redan!

Nu ska jag mysa en stund i soffan tillsammans med min Daniel. // Bodil

Deltidslivet har börjat (6:e sep)

I fredags började det härliga deltidslivet. Efter 4 månaders heltid på jobbet är det nu 60% som gäller året ut. Så nu alla "hemmamammor och pappor" är jag öppen för lekförslag på torsdagar och fredagar!! Det är konstigt det där med att uppskatta... det behövs att komma ifrån föräldralivet litegranna för att sedan kunna uppskatta det igen så här. Ändå var det skönt att åka till jobbet idag igen... en blandning är ju toppen! Vi har haft några sköna dagar hemma över helgen. Projekt "nytt staket" har vi påbörjat. Daniel var och köpte en himla massa bräder som det ska bli något av här nu under hösten.

Rasmus vill hjälpa till med det mesta som jag gör. Vi bar 10 plankor och sedan målade jag och Rasmus 3 st som vi skulle prova hur det såg ut. Rasmus tyckte det var superkul att måla med riktig falurödfärg, koncentrerad till tusen.

Olle vår lille tok-unge kämpar på på dagis. Det går riktigt bra, men han missar lunchen varje dag för att han är så trött... Imorse vaknade han 5.20 så jag tycker att han klarar dagarna bra ändå. Om han ändå kunde sova lite längre.... Vad bra det skulle vara!

Så här trött blir man kl 7 på kvällarna när man går på dagis.

Idag när Daniel lämnade Olle vinkade han hejdå och blev inte ledsen alls så det känns sååå skönt. Han verkar hålla fröknarna sysselsatta iaf... precis som han gör med sina föräldrar. En av fröknarna sa till Daniel "Olle han är ju för charmig och härlig". Sen la hon till "men jag förstår att du varit trött på kvällarna för han sitter inte still så mycket..." haha så sant vår härliga tok-Olle.
    
Undersökning av en toarulle...
en utmärkt plats att sitta på garaget tycker Olle...
Busungen himself


6 små tänder, 4 till är påväg. Vår goa dryga tok-Olle.

Vår sporttokiga storpojk stod och spelade golf när jag kom hem. Ett 3 meter långt stuprör hade han lagt på gräsmattan och sen stod han med sin lilla järn 7:a och puttade in i hålet.

Nu ska jag knapra vitaminer och vitlök. Första höstförkylningen påväg och det har jag absolut inte tid med! Danken ska fara till utlandet med jobbet imorgon så jag blir ensammamamman i 5 dagar. Som tur är är grabbarna helt superfriska än så länge... peppar peppar...

// Bodil



RSS 2.0