Klädmode på Mats Knuts Väg (30:e okt)

Jag tror att vi är redo för jobb imorgon. Olle piggade på sig riktigt snabbt. Feber i ett dygn bara och astman försvann lika snabbt den. Kul! Därmot har Rasmus blivit hes och lite hostig så vi får se vilket håll det går åt.

Idag har hela familjen varit engagerade i svampplockning på förmiddagen. Både Rasmus och Olle plockade med glädje och hittade egna ställen. De verkar ha bättre trattisögon än vad jag har... vilket iochförsig inte är så svårt. Vi fick ju hem vår halva älg igår så nu kan vi göra goda grytor. Rasmus hade fått suttit med sin lill-kusin i knät vilket han var stolt över!

Rasmus har varit på pysselhumör idag efter att ha sett ett pysselprogram på TV. Det har klippts, målats, tejpats och sedan spelats boll i den egengjorda basketkorgen. Det har gjorts brev och kuvert ensisådär 6 st var till alla i familjen. Ja, en lugn och skön dag för alla i familjen.

  
Basketskorgstillverkning

Mår dåligt när jag ser våra dörrar på kort... Uhh vad jag inte tycker om dem. Vi har ju legat rätt lågt med husprojekt sista året, men nu pratar vi om att måla om dörrarna. Det skulle nog göra rätt stor skillnad, för som ni ser så skriker det 60-tal. Badrumsdörren är ännu värre då den har en annan färg samt att det är hål i den efter att Olle kör som en fartdåre rakt in i dörren utan att stanna med Nalle Puh bilen.

Och så var det klädstilen... Rasmus kör lager på lager modet numera. Typ 4 mössor samtidigt... eller som idag långbyxor och sedan två par shorts på det. Olle kör träning med kallingarna och för dagen har det gått bra. Gummistövlar och kallingar är Olle-modet hemma på Mats Knuts.


Oj oj oj vad mörkt det är ute konstaterar Olle och Rasmus idag på eftermiddagen. Det tyckte jag också imorse kl 4.20, men inte fasen var det någon som brydde sig om det!

// Bodil


Jakt på älg (28:e okt)

Lustigt och hastigt blev det en Sundsvallsutflykt för halva familjen. En halv älg är inhandlad och den anländer till Sundsvall imorgon. Tror nog det var lill-kusinen som också drog sitt strå till att Danken och Rasmus stack iväg på kvällsutflykt till Sundsvall. Avis  för att inte jag och Olle får träffa den lilla bebisen som har fått namnet Emmy!! Jag och Olle får ta det lite lugnt, förkylning som började ta fart igår blev feber på Olle ikväll och så börjar astman pipa även denna gång.

Åh lillebror vad han ser upp till sin storebror. Han var bekymrad att rasmus skulle åka ifrån honom nu ikväll. det var inte pappa han grät över utan det var Rasmus. Tycker att den här bilden visar vad jag försöker förklara. Att ha ögonen på sin storebror hela tiden, säga och göra precis samma saker, även fast det är för svårt ibland. Tror nog att Rasmus börjar tycka mer och mer om sin lillebror för han är ju faktiskt rätt "frän" att leka med. Inte längre en dryging som förstör varenda lek :o)

Rasmus gör kik-hål med händerna. Olle tittar och försöker göra precis likadant.

Det var någon kväll i veckan jag sa till Olle att nu är det dags att sova.  "aldrig i livet" svarade han vår 2-åring.... undrar vem han hört det av..?

Veckan då.. ja lång har den känts som, men ändå rusar den förbi. Vi firade Rasmus-dagen i onsdags och han fick ett litet paket som han blev glad för. Namnet Rasmus ligger 42:a på namntoppen och betyder "värd att älska". Fina ord! Nu vet ni det också!

Blir tidig kväll då mina ögon säger så, hoppas på att Olle mår ok i natt! / Bodil


Är bebisåren slut? (22:a okt)

Ännu en hemmahelg hos familjen Bingman/Carlsson. Vad har hänt? Vi brukar ju röra på oss betydligt mer. Faktum är att det är rätt skönt! Veckorna är just nu rätt intensiva så när helgen kommer tror jag att vi båda tycker det är rätt skönt att bara slappa, vila ut en bit och vara med grabbarna.

Idag har det varit en bra lördag. Jag och Olle gjorde gympa-premiär på friskis. Den annars så oblyga och framåt lille killen som dansar, springer och hoppar just hela tiden blev helt plötsligt lite förvånad och blyg för alla människor!! Stog mest och tittade, men kom igång litegranna på slutet.

På eftermiddagen drog vi på sista Brage-matchen. Både jag och Daniel sa till varandra att vi faktiskt hann titta på en heldel fotboll! Grabbarna tittade litegranna och lekte sedan resten av tiden. Jag och Daniel såg faktiskt större delen av matchen. Kanske inte så konstigt tycker en del... men både jag och Daniel var lyckligt medvetna om detta! Vi tänkte tillbaka på den hektiska tiden som faktiskt har varit. Som vi har sprungit efter den lille Olle, som han har farit runt dygnet runt, klättrat, slagit sig, orädd kan gå iväg från oss. Vi slits inte med extrem trötthet längre, vi kan släppa upp grabbarna själva på mornarna nu utan att vara oroliga över om, nej jag menar när, Olle skulle slå sig eller hitta på något farligt. Vi är klar med bebisåren! Ingen vagn eller skötväska i följe. Nu är det bara blöjan och nappen som ska bort, sedan är vi definitivt klar med bebisåren! Ja, nappen... en svår sak... en sån kär ägodel för de små... Rasmus sa till Olle att han tyckte att han kunde köpa ett par skridskor för sina nappar.. för det gjorde ju Rasmus. (som han fortfarande är väldigt stolt över på något sätt) I Olles öron går informationen in och sedan ut igen. Vadå?? Napparna har man väl hela livet??

Hela tiden nya utmaningar med barnens ålder men hellre en trotsig tvååring än en intensiv 1åring som inte sover på nätterna! Japp så är det tycker jag! 

God mat och film med grabbarna på kvällen. SKÖN lördag!



Efter matchen åktes det sparkcykel i vanlig ordning tills mörkret kom. Flugan på Mats Knuts Väg!  

// Bodil

På era platser, färdiga, gå (17:e okt)

... elller som Olle säger "färdiga platser, färdiga, GÅ!" Många starter blir det på en vecka såväl inne som ute. Olle är glad tvåa varje gång... undrar hur länge till...


Start vid vinbärsbuskarna..PÅ EDRA PLATSER....



FÄRDIGA....



GÅ!!

Jag tycker ju om godis, det är ingen hemlighet. Satt och smaskade på lite choklad i bilen hem från jobbet idag. När jag kom hem fick jag en kram av Rasmus som utbrister. "men mamma, du luktar ju lördagsgodis på en måndag!!". Bäst att hålla sig till reglerna :o) (eller smyga lite bättre)

/ Bodil

strålande söndag (16:e oktober)

Vad härligt det var att få hem sina barn igår och dessutom med strålande humör! 

Och vilken toppensöndag! Började med sovmorgon för hela familjen till kl 7! Bara det är ju bingo! Rasmus och Danken bytte däck på bilen medans jag och Olle tog oss en liten cykeltur till Ebba. Hem till lunchen för att sedan packa fika och göra fin utflykt till Bergebo där solen värmde oss skönt! Tyckte det blåste kallt och isigt hemma hos oss, men i Bergebo var det toppenskönt!

       
Olle följer det blåa repet. Får inte släppa taget!
grabbarna med Emma. Emma tar hand om Olle på den höga stenen.
Olle blir förtrollad och vill inte släppa Emmas hand.

Hem igen för att vänta in min kusin med familj som var på genomresa. En äppelpaj till middag som tillochmed Rasmus smakade på och även erkände att den var god! Första gången han vågade ta en tugga av en paj i hans snart 5-åriga liv! Vilket genombrott :o)

Lagom möra tog vi oss en varm bastu hela familjen på kvällskvisten. Olle konstaterar att det är varmt och skönt och att det brinner i bastuagregatet. Gick rätt fort att få grabbarna knoppa in denna härliga utedag. Vi vuxna avrundade med trattis-varmamackor i soffan! mums.

Ny vecka och grabbarna är friska och föräldrarna lite piggare :o). // Bodil

en liten tjejkusin! (15:e okt)

Våra grabbar har fått en liten kusin till. Deras tredje, men Daniels brorsas första! Stort HURRA till dem!!! Längtar tills vi får komma och träffa den lilla tjejen!


Har inte varit så mycket tid över sista tiden.. Jag och Daniel är ju rätt lika vad gäller våra jobb. Vi tycker om att jobba, men fritiden är det viktigaste för oss. Vi vill sluta jobba 4 om det nu är sagt att vi slutar 4 osv. Övertid kan tänkas göras ibland, men ALDRIG till en vana. Är rätt tacksam för det, att vi tänker lika.. skulle inte vilja vara den där mamman/sambon som har en karl som jobbar för mycket typ jämt. Sista veckorna har varit rätt galna mot precis det här jag skriver om. Min vanligtvis rätt förvirrade och glada sambo har varit ännu mer förvirrad, faktiskt lite stressad (vilket typ han aldrig är) och har gjort långa dagar på jobbet. Min ofrivilliga situation som kommer iochmed att man byter jobb innebär också långa dagar, inte så stressande dock, men huvudet fullt av massor av nytt som ska försökas bearbetas. Dagarna har snurrat på intensivt sista 2 veckorna... grabbarna snoriga men på dagis... ja, vi har ändå fått ihop det rätt ok, men hur kul känns det i mamma-hjärtat?? Det är sådana veckor man skulle behöva 30 minuters hjälp, 1 timmes hjälp lite här och där, men det är svårt när föräldrar bor långt bort. Det var då min otroligt snälla mamma kom med förslaget att grabbarna åker till garphyttan och blir ompysslande, hinner friska på sina näsor samtidigt som jag och Danken får ägna tid till våra jobb som behöver mycket tid just nu med gott samvete. Åh vad mitt mamma-hjärta kändes bättre efter det! kort och gott i torsdags morse drog de hem till Garp! 

Pratade i telefon idag med Rasmus, berättade att han hade fått en liten kusin. "jaha, ska vi åka och hälsa på hon idag" svarade han. Nej sa jag, det tar nog några veckor innan vi gör det. "jaha, då vet jag, hejdå" klick. Sedan var samtalet slut. Han är rak och snabb i telefonen vår Rasmus ibland. Pratade med Olles ljuvliga skära stämma. Vi hade ett bra samtal om hur han mådde, grötportioner och spel. Underbart att prata med sina barn i telefon!!

Nu är det dags att åka halvvägs till Örebro för att hämta hem de små busarna medans Daniel får äran att jobba ytterligare timmar på en "ledig" lördag hos familjen Bingman/Carlsson :o)

/ Bodil


Äntligen fredag! (7:e okt)

Snacka om intensiv vecka som äntligen har nått sitt slut! Jag har fortsatt på mitt introduktionsprogram och varit i fabriken hela veckan. Den här veckan har jag varit med och gjort bliwtvålar, idomin, torktvål på dunk, LDB roll-on, Blomstra, Jockey deo stick, hackat plåster och packeterat hello kitty plåster. Vi har kombinerat kvällsaktiviteter för oss vuxna, hostiga nätter med barnen och väckarklockan på 05.00. Japp, trött, men helt ok. Idag vid halv 5 på eftermiddagen kändes det som vi var alla 4 tillsammans på väldigt länge... konstigt och en liten bit tragiskt.

Grabbarna håller på att slockna in och jag ska lägga mig platt i soffan! Ser fram emot en fin helg tillsammans med mina fina Bingmans.


// Bodil  



Fina höst! (2:a okt)

En "hemma" helg i det fina vädret! Olle blev lite astmakrasslig i fredags så det har försökts att tagits rätt lugnt, men ändå har vi haft trevligt i det fina vädret. Blev inte så farligt denna gång med astman så vi är redo för dagis och jobb imorgon igen. Komiskt det där att det tog 4 dagisdagar efter ledigheten innan Olle drog på sig en förkylning. Att det ska vara så förbaskat med baciller på dessa dagis.

Igår gjorde vi utflykt till älven på eftermiddagen och njöt (iaf jag) av det vackra som hösten bjuder på. Hade storkameran med mig, men såklart utan batterier :o) Fikade, matade krokodilerna och änderna i älven. Olle tror att det finns krokodiler och elefanter just överallt. Ibland låter han så övertygad så jag måste kolla en extra gång in i skogen om det verkligen står en elefant där... men så är ju aldrig fallet... hittills.

     

Fina höst!
Grabbarna koncentrerade på brasan.. med en kall korv i handen.


Lördagsmiddag: korv med bröd vid vår grillplats. Härligt!




Olle önskar att han kan göra allt lika bra som sin bror. Vill också gunga högt!




.. men det är inte helt lätt. En halvkrasslig busunge!

Ny vecka, nya utmaningar på jobben och dagis. Min dag ska fördrivas i fabriken under ännu en introduktionsvecka! / Bodil


RSS 2.0