Juldagen 25:e dec

Nu är det juldagsmorgon och snart dags att gå upp. Julafton var en hellyckad dag och en dag vi kommer att minnas som annorlunda utan familjen i närheten. Vi åt frukost till julmusik i huset och möttes av en klarblå himmel. Vi har haft molnigt flera dagar i sträck så det var så vackert med sol igen, och varmt! 

Dagen bjöd på bad och barnen hade önskat sig minigolf på julafton. Det finns en helt ok minigolfbana under palmerna på detta ställe. Olle visade inte sitt bästa humör så den julrundan var inte den bästa.. visade sig sedan att Olle hade feber och magont så han tog det rätt lugnt under eftermiddagen. 

Minigolf under palmerna.

Jag och Maria hade gjort en skattjakt till barnen som fick bli deras julöverraskning. En påse med thailändskt godis som skatt. Jag hade köpt små ficklampor med godis i handtaget. Det var bara ett fel, det formligen kryllade av små myror bland godisbitarna.. uhhhh! Som tur var märkte vi det innan vi stoppade ner dem i barnens påsar. 

Skattjakt på julaftonseftermiddag.

Kände viss oro för barnen att de faktiskt inte skulle få en endaste julklapp, men det har accepterats och jag tycker de har tagit det så bra!! Olle sa i förrgår med viss sorg i rösten, Mamma, jag tror inte tomten hittar till Thailand. Det gjorde ont i mammahjärtat, för han hade ju så rätt. 

Olle fick alvedon till kvällen och piggnade till. Vi hade bokat in oss till paradisvillans julfirande på stranden. De hade pyntat med belysning under palmerna och vi satt på stranden och åt en buffé som var fantastisk! Ett julmiddag som jag kommer att minnas! Underhållning med thai

dans, eldshow, bingo och lekar. Svenssons och vi kammade hem storslam med vinster så vi kom hem med totalt 7 julklappar innehållande olika souvenirer. Vi gick plus denna kväll! 

Pantning inför julaftonskvällen.
Olle och Gustav bryter arm.

Djungeldag (22:a dec)

Vi velade fram och tillbaks igårkväll om vi skulle kasta ut rätt så mycket pengar på en djungeldag. Så här i efterhand var det värt pengarna för vilken dag vi har haft! Det har ju även varit mycket skriverier om elefanters välmående i fångenskap så även det diskuterades. MEN vi började vår djungeldag med att åka till elefanterna och

fick en djungelrunda bland bambu, gummiträd och palmer. Spännande för oss alla och färden gick vidare till ett ställe med vilda apor som dock hade blivit väldigt van med människor. Efter detta var energin slut på många av oss och jag undrade just hur vi skulle orka med resten av utflykten. En lunch ute i skuggan och en massa dricka så 

var vi alla på G igen. Bävade aningens för en timmes paddeltur, men såklart så hade vi en egen paddlare så vi satt och njöt längs en djungelfärd med magisk natur!! Rasmus missade dock halva turen då han somnade! 

Rasmus syns inte på bilden för han satt på huvudet. Jag och Olle höll oss på sittplankan.
Kanottur med helt magisk omgivning!
Lunch i skuggan.
En vacker vy över Thailand.
Sista stoppet var nära piren där de hade byggt upp en tsunamimemori park. Bilder och namn på de alla som dog för snart 12 år sedan.
Vår privata taxichaffis som var med oss hela dagen charmade oss med blommor och gräshoppor gjorda av palmblad.
Dagens middag!

Paradisön (20:e dec)

Nu har vi åkt vidare på vår resa till vårat andra boende. Taxi i ca 2 h norrut, sedan en kort båtresa och sedan större variant av tuk tuk till paradisvillorna som faktiskt stället heter. Koh Koh Khao heter ön. Så fantastiskt vackert att jag har svårt att beskriva det. Palmer, havet, poolen, strandcafeet, snäckor och den grönska som

som bäddar in det vackra! Vädret är lite molnigt men det gör inte så mycket när det ändå är varmt, säkert upp mot 30. Här kommer vi att ha varma, lugna, lata dagar! 

Att det snart är jul känns lite konstigt då så avlägset. Finns en julgran på restaurangen men den känns helt malplacerad :o). 

Står och väntar på majskolv längs surin beach.
Båtresan över till Koh Koh khao.
Vårat hus i bakgrunden, precis bredvid barnpoolen!

Strosa vid poolen 18:e dec

Vilka spännande dagar vi har även fast senaste dygnet minst sagt varit innehållsrikt. Vi skulle ta oss en promenad ner till vår beach surin, men tog en liten mindre parallellväg (trodde vi) och kom väldigt snett så vi kom till grannbeachen Bang Tao istället. En toppendag vid stranden med sol så vi kom hem med röda

axlar. En toppendag följdes av en mindre trevlig kväll/natt... precis innan middagen började Rasmus må illa och poff så kom en kräka. En timme senare var det Olles tur och ytterligare ett par timmar senare var det gustavs tur.

Det är betydligt dyrare än vad jag kommer ihåg det från förra resan, men stor skillnad bland turiststråken och den här lilla butiken som liv gick förbi på vår väg till stranden! Billigt billigt!
Thaimassage! Så fantastiskt skönt och igår provade Rasmus det. Han var nöjd! I bakgrunden sitter det en thailändska på Daniel :o)
Älskar dessa fruktdrinkar!

Därefter var det pappornas tur under natten. Och Arvids tur på morgonen. Enbart vi tjejer i sällskapet som mår fint..! Nu är det inte supersynd om oss för det. De flesta av oss är redan pigga och vi hänger vid poolen och tar det chill idag!

Olle och Svea spelar kort vid poolen.

Som tur är har vi tvättmaskin och det kändes ju gruvligt skönt! Hoppas hoppas vi alla är pigga snart! Vi chillar runt poolen under tiden. / hälsning från Poolkanten


Flopp som blev topp

Idag tog vi taxi till grannbeachen khamala som ska vara en av de finaste stränderna runt här. Både vi vuxna och barn tyckte sådär om stranden och när vädret var mulet och det sedan kom ett skyfall utan dess like så kändes det som en rejäl flopp. Grymt blöta och då menar jag allt, å Olle blev ledsen av allt det blöta så kändes det sådär.       

Två spadar var dagens bästa investering.
Filmkväll i huset.

Ett lunchbesök senare med så grymt god mat och sedan sprack solen upp och gav oss en fantastisk eftermiddag så blev även denna dag topp! 


Hämtmat för vuxna och fryspizza för barnen och sedan filmkväll. Vi ska lägga oss i tid ikväll då att vi inte Dover bort halva dagen. Vi vaknade kl 10 idag !!! Det har vi ju inte tid med när vi är här. Nu borde vi vara tidsomställda! / Bodil 


Lång resa

Efter ett kort stopp på ett par timmar i Saudiarabien, Abu dhabi så är vi nu äntligen framme i vårat hus. Ett hus som känns toppen! Ska bli spännande att se omgivningarna under dagen här i Thailand. Barnen sov som stockar och blev väckta kl 10 vilket iochförsig är som kl 4 på morgonen hemma :o). 


Barnen sover kungligt i Thailand! Olle tar mest plats som vanligt..
Kontraster... innan vi åkte hann Rasmus gå luciatåg på skolan.

Fredag igen

Nu är det nära till lata dagar och semester. Ett datum som man har längtat till är snart här! Först ska vi ta oss i mål. Förra veckan hade vi besök just hela veckan. Först av mina föräldrar och sedan av farfar och Kerstin. Veckan gick superfort och vi fick massor av hjälp med skjutsningar och matlagning. 


Den här veckan har varit mer normal. Sammalika vardag... aktiviteter, kompislek någon dag och läxor. Veckans läxa blev rätt kul. Olle och Daniel skulle göra Olles läxa som oftast är en läsläxa. På något konstigt vis så tror både Olle och Daniel att Rasmus läxa var Olles. Så medan Rasmus var på innebandyträning gjorde Olle Rasmus läxa! 

Det roliga (eller kanske mindre roligt) är att Olle tror fortfarande att det är hans läxa... den ungen har inte riktigt koll på sina papper ännu. 

Ikväll blir det julfest med jobbet! / Bodil 


RSS 2.0