Måndagsmiddag (28:e feb)

Inte ville vi gå in idag efter dagis när solen sken så skönt. Vi invigde grillplatsen för första gången i år. Korv och bröd serverades när Daniel kom hem från jobbet. Sedan blev det mys under filten för det bidde kyligt när skymningen kom.







Tack och hej! // Bodil


Vinterhelg (27:e feb)

Måste säga att den lediga fredagen och helgen har varit riktigt bra. Mycket utelek i det varma sköna vädret, mycket lek med kompisar och så en del fix hemma i huset. Som en vanlig Svensson-helg skulle jag nog kalla det... i familjen Bingman/Carlssons Svensson-liv vill säga.

Igår var Rasmus och Tindra ute och åkte skidor i Mellsta och för första gången så fick han äntligen åka ett helt varv. Inte åka och vända som är så tråkigt enligt han. Rödblommiga om kinderna och duktiga var de!

Vi har skottat fram grillplatsen idag för nu är det dags för grillsäsongen att komma igång. Sitta i solen och känna den värma.

Olle är vår lilla sångfågel, rätt så tonsäker liten pojk som gärna sjunger med hög stämma. Luciasången, Musses klubbhus tip top, lilla snigel, bäbä och många mer. Pratet kommer mer och mer det också på vår lillkille. Det är mest tjat om "liller" = flinger som det ibland får sittas i soffan och tuggas på.

Vi spelar lusen...

Vi har avrundat helgen med en bastu och 2 trötta grabbar somnade i soffan ikväll, en före bastun och en efter... / Bodil

Guld och farväl (24:e feb)

Vilket tempo det har varit idag! Massor på jobbet, bråttom att hämta barn så att vi skulle hinna hem och titta på VM.. ujuj vilken spänning. Grabbsen trodde nog att morsan blivit halvt galen när det hejades. Olle tittade förundrat på mig... liksom att sådär har aldrig mamma uppfört sig förut tänkte han. Guld och brons, Superbra! Var helt slut efter loppet puh, dagens träning var gjord :o)

Vidare till kupolen för att köpa en hejdå-present till granntjejen. De kom över på fika på kvällskvisten och Olle och Rasmus bara avgudar henne. Kommer bli tomt utan henne hoppandes över staketet. Imorgon går flyttlasten för dem till en annan stad.

Helg för mig och grabsen, hoppas att det är lite varmare imorgon ensisådär 20 grader varmare vore ju bra så att vi kan sticka ut näsan. -30 imorse i Vika. Brrr....

Kafferep hemma hos kompisen Ida för några veckor sedan. De är ju för söta...

// Bodil

dagislämning (22:a feb)

Halva veckan gjord. Snart helg igen! Grabbarna är friska och pigga! Olle, ja han är verkligen pigg. Imorse var han ultrapigg när jag lämnade han på dagis. Att lämna är ingen svårighet för oss, snarare går man ensam ifrån dagis med ett skratt på läpparna. Vi lämnar ju på samma avdelning där Rasmus får vara ca 15 minuter innan han går in på Violen och äter frukost. Olle säger "hoho" "hej" så fort han kommer innanför dörren. Försöker ta av några ytterplagg i farten medan Olle säger "hej" till alla, ger sig inte om han inte får ett hej tillbaka. Olle försvinner in med Rasmus till Violen för att klä av Rasmus, tillbaka till vitsippan tar Olle några löpvarv i tamburen, jagar sin egen svans liksom... om han nu skulle ha haft någon. Står dörren mot Violen öppen tar han sig en löptur till mat-Märta och hejar, krockar nästan med städerskan på vägen tillbaka...hejar glatt och sen tillbaka igen... ger någon av fröknarna en stor varm kram... tillslut stora kramen till mamman innan han smiter in på dagis.

Kompisen Max stod och väntade på Olle vid grinden imorse. Han hade "paxat" en bil till Olle som han hade burit runt och sagt att Olle skulle ha. Tänk att Olle börjar bli en social person som konverserar med kompisar på sitt sätt. Var inte länge sedan han hade nog med att ha koll på sina armar och ben...

Vilken trygghet det är att själv känna sig trygg med att barnen har det bra medans vi vuxna sitter på jobben....

Han är ju en glädjespridare vår lilla tok. Blir varm i hjärtat när man alltid möts av en glad liten pojk hemma eller på dagis. I know, 2 års-trotsen står och knackar på dörren halvvägs in, men om man bortser från det så är han ju för goo!



Vår storpojk är ju för go han också. Funderar över dittan och dattan. Idag funderade han på när han skulle bli tjej.. "Nu är jag Rasmus, sedan ska jag bli pappa när jag är lika gammal som pappa, men efter det kanske jag ska bli en tjej..." Han undrar även när vi ska flytta från vårt hus. Nej vi ska inte flytta, men våra grannar ska göra det och det funderas det en heldel på. Vi kommer sakna granntjejen. Rasmus undrar om kompisarna Ida och Melwin på dagis ska flytta, att kompisar faktiskt kan försvinna vare sig man vill eller ej.

Så här fin var Rasmus i lördags när vi var på kalas hos glada Tindra!

// Bodil




Härliga sol! (13:e feb)

Vilket fantastiskt lördagsväder! Och det njöt vi av i Ånnaboda där vi åkte skidor och grillade korv.

     

Ja, vi drog till mor och far på vår lediga fredag, lämnade karln hemma. Lek med kusinerna och laddning av batterierna för morsan. Ja, jag sover en del när jag är hemma hos mina föräldrar. Eller det kanske är till att överdriva... rättare sagt sover jag en hel natt.. och får sovmorgon till typ 8-9. Vi är inte så bortskämda med sömn på Mats Knuts Väg.. 2 morgonpigga barn samt en liten Olle som fortfarande inte har lärt sig att sova på nätterna. Rätt frustrerande ibland, är det något fel på lillpojken undrar man ju?? eller oss vuxna kanske?? Tips?? Första natten var Olle vaken mellan halv 1 och halv 4 på natten!! Höll min mamma vaken, medan jag och Rasmus låg och sussade sött i rummet bredvid. 


Tack för helgen mormor och morfar!

men tillbaka till den fina helgen! Solen värmde, barnen var glada! Rasmus och Albert röjde runt som vanligt. Som sagt laddade batterier inför en ny vecka!!! Hoppas på en bra en!

kram// Bodil

Snöskottarna (10:e feb)

Vad skulle vi göra utan våra snöskottare?? Väderguden har fyllt på snöförådet med en hel del under dagen. Hämtade tidigt idag och vi hann svänga förbi Maja & Ebba för en stunds lek innan vi begav oss hem och skottade MASSOR av snö!
  
Olle ser och lär, skottar vill säga! Jag skottar över Rasmus.

En kväll i veckan åkte jag och Rasmus "nattrace" i plättis. Vi skulle gå dit en dag efter dagis, började knalla iväg, men Olle var helt utsvulten efter dålig matlust på dagis och grät hela vägen mot Plättis. Bestämde att vi fick gå hem innan vi ens kommit fram till backen. Olle blir tyst så fort vi vänder, men istället gråter Rasmus hela vägen hem då han inte fick åka nått i backen. Inte alltid lätt att göra  två barn nöjda. Iaf drog jag och Rasmus iväg efter middagen och racade helt själva i mörkret i plättis. Faktiskt väldigt mysigt! Jag gjorde, enligt Rasmus, värsta coola kraschen där Olles pulka gick i graven. "coolt" 
   
"kvällsrace" i plättis.

Nu är det helg för mig och grabbsen. Vi drar till Garp och lämnar karln hemma i sin ensamhet. Jag tror han ska klara sig.. :o)

godnattis/ Bodil

Kalas! (6:e feb)

Dags för kalas! Ett riktigt tjejkalas med Rasmus söta tjejkompisar. vi hade ballongdisco, fika, lek och så fiskdammen. Ja, storkillen var nöjd och då är vi föräldrar också det!
     
Ballongdisco, fika och pysselstund med de fina presenterna som Rasmus fick.

     
Maja tar sig en sovstund i Rasmus säng så hon orkar hänga med de stora barnen.
Efter fiskdammen sitter alla och tittar i sina påsar...


Olle är feberfi idag så förhoppningsvis blir det en normal dagis/jobb vecka! Från rätt kass mage och noll matlust så skriker han nu efter mat och är tyvärr stenhård i magen...

Nu kollar vi på Blixten mc Queen och ska snart äta mc donalds. En rätt bra söndag, slapp och skönt!

// Bodil  


En glad 4-åring... (2:a feb)

..har vi i huset! Igår var det äntligen dags för vår stor-pojk att fylla år. Mormor och morfar kom upp och firade med oss.

tre bingmans sitter och äter kex och öppnar många fina paket... sen fick Rasmus följa ett snöre...


.. ner i källaren och där stod den fina presenten...

Den ska vi lära oss att cykla på i vår!
Efter dagis blev det såklart dags för tårta. Made-by-Bodil-ala-rätt-misslyckad-as-usaully.


Hela postlådan var full av post till Rasmus. Han blev helt förvånad och riktigt glad över brev och paket i postlådan.

Idag har grabbsen fått vara hemma från dagis passandes av mormor och morfar. En sjuk Olle trånande efter mormor... och en Rasmus lekandes med morfar.

Olle ser till så att vi föräldrar känner att vi lever. Han har varit ur fas ett tag, ingen matlust, frustrerad, orolig på nätterna och en riktig mamma-gris. Var faktiskt skönt att det kom en sjukdom av det hela då vi varit lite oroliga för vår lill-kille. Hoppas han blir samma vanliga go-Olle när han frisknat till!

Tre Bingmans sover... och så även jag snart. Alla att-göra får vänta till en annan dag. // Bodil

RSS 2.0