Karl-dagen (28:e jan)

Idag firar vi de som heter Karl vilket är rätt många i släkten. Vi tog eftermiddagsfika och namnsdagsbarnet fick välja en lek/aktivitet. Vi hamnade som så många andra gånger när Karl Harry Rasmus får välja, nämligen i bollrummet. Innebandy-boccia och straffar har vi roat oss
 
med idag.

Tjuvstart (25:e jan)

Puh, då var årets 8 års kalas överstökat. Visst är det roligt för barnen, men jag hör till den kategorin som inte är förtjust i barnkalas. Därför säger jag puh! Klart. Vi tjuvstartar 8 års firandet för det är ju hela 7 dagar kvar tills den riktiga födelsedagen är, fast då har vi annat för oss. Det där med flickor och pojkar är intressant tycker jag. Varför blir de olika? Tidigare år har det varit majoriteten tjejer på Rasmus kalas. I år var det för första gången helt tvärt om, och ja, vilken skillnad på tempo också måste jag säga! Pojkar högt och lågt!
 
Vädret för inomhus kalas... strålande sol och typ vinterns finaste dag. För mig blev det nästan en heldag inomhus, men de tre manliga i familjen tog ett par timmar på rinken på förmiddagen. Rasmus upptäckte till sin besvikelse att skridskorna var kvarglömda på skolan så det blev utan skridskor den här helgen för honom.
 
Nu ska jag bara ta det superlugnt det som återstår av den här helgen, för en vidare lugn och skön helg har det inte varit den här gången.
En fin skridskotur på Bjusan på jullovet. Fantastiska isar var det då, nu däremot är det fantastisk vinter!
En dagsturnering med innebandyn har vi även varit på för några veckor sedan. Här i sista matchen blev det vinst.
Ha en trevlig kväll! /Bodil
 
 

en liten snygging...(2:a jan)

...har flyttat in i huset. en långhårig rufspojk har vi haft, men nu är det en kortklippt blondin! Olle säger att han är flintis på sidorna :o)
 
Ett nytt år har påbörjats och det känns alltid bra. Det bästa med bloggen är att jag rätt ofta går tillbaks och läser om vad vi exempelvis gjorde på nyår förra året osv. Med det nya året kom även plusgraderna och förstörde den lilla vinter som vi äntligen hade fått. Vår hockeyrink ser ut som en sjö...gräset är åter grönt... och det ser grymt aptråkigt ute. Men vi har hunnit att njutit av vintern de dagar vi har varit hemma innan de hemska plusgraderna kom. Vi hann en dag i Romme och så massor av skridskor! För mig även en skidtur på Lugnet.
 
Familjen Alnö kom och gjorde vår nyårsafton riktigt bra. Vi gjorde utflykt på Runn och njöt av solen. Barnen åkte även många timmar på rinken och lekte glatt. Olle och Svea körde många uppträdanden under nyårskvällen. Och en lång dockteater bakom soffan på nyårskvällen. Alla barnen härdade ut till midnatt (utom lillebror Alnö), men sedan var det sängen!
En regnig grå dag som denna har jag varits på Ikea och tre garderober är på gång till vår nya hall. Bara det att vi måste såga sönder en av dem för att få in den under snedtaket. Vi får se hur det kommer att bli...Grabbarna har lekt med grannbarnen. Varit ute och spelat innebandy med hockeymålet som Rasmus fick i julklapp. En del TV-spelande och annan lek, och det viktigaste att de varit rätt sams :o) För det 'r inte självklart att barnen alltid är det!
 
Nu ska det skruvas vidare på garderoberna! Ha en god början på 2015! /Bodil

RSS 2.0