Tjejvasan och rolig medicin (28:e feb)

Igår bidde det tjejvasan och det var ju riktigt skoj. Nysnö och tungt, mitt favvoföre om jag hade varit vältränad... men det är jag ju INTE direkt nu. Tyckte iaf att det gick bra efter den träning som jag har lagt ner den sista månaden. Tog det lagomt lugnt, men när Hemus närmade sig fick jag höra att jag låg runt 120 så då fick jag för mig att jag skulle försöka komma bland de 100. Då blev det hårdkörning i de små backarna in mot mål. Blev 107 till slut på en tid 2.01.

Idag har det annars varit hemmadag med familjen. Olle har mått sådär den sista veckan. Hans kropp är inte riktigt i fas och magen lever om emellan åt. På eftermiddagen toldes vi iaf iväg till Maserhallen hela familjen. Jag och Olle på babysim, och Danken och Rasmus badade i äventyrsbadet. Rasmus tycker verkligen att det är tokroligt.

Efter att vi skrapade bakom näsan på Rasmus så fick vi en "rolig" medicin som vi ska göra i 2 månader. Blåsa ballong med näsan! Tänk om all medicin var så rolig. Det ska göra att trumhinnan spänns upp och att vätskan som finns innanför hans öron ska försvinna så att hörseln ska bli prima. Först var det rätt svårt att få upp ballongen, men nu fixar Rasmus det gallant! Leta upp en ballong och försök själva så får ni ha lite skoj...
   

Som tur är är det OS sista dag idag. Vilken tur att vi ska bli av med denna OS-sjuka som har härjat i huset. Imorgon kan man äntligen få nått annat gjort än att sitta framför TV:n. // Bodil


Invigning! (25:e feb)

Så varmt och skönt! Varmt vatten, varm bastu och varmt golv. Nu ska jag aldrig mer duscha i förrådet. Kan det bli bättre!? Som ni förstår så har vi fått hit rörmokaren. Som Daniel sa "att den som skriker högst får hjälp". Tragiskt att det ska vara på det viset. Nog om det. Imorgon ska han komma hit och göra det sista.

Jag och Olle har även invigt Öppna förskolan Myran idag. Det var ett kärt återseende då jag hängde mycket där med Rasmus. Hann även med en lunch med karln på mitt favvohak Kompis på kupan. De har så suveräna sallader tycker jag!!

På kvällen var det smyginvigning på mjölkfronten! Jag har inte ord för vad jag har längtat efter mjölkprodukter!!! Kladdkaka med en klick grädde nere på stan med Jomax.

Snart ska även skidsäsongen invigas... och avslutas samma dag... jag vilar mig i form... det funkade förr i tiden.. :o)


Blir så less... (22:a feb

... på rörmokare. Det är nog inte menat att vi ska duscha i vårt nya fina duschrum. Det blir nog bara ett prydnadsrum verkar det som. Idag skulle äntligen rörmokaren dyka upp vid halv 8. Kvart över 8 ringer Daniel och frågar vart de är.. ja, de kommer snart, det är -25 och kallt så det var någon bil som inte startade. Men RING och säg det då! Kl halv 11 dyker rörmokaren upp. Kvart i 11 åker han igen!!! Trodde han skämtade med mig när han sa att han var tvungen att åka igen, för det var nämligen inte första gången det här hände. Inte andra gången heller. Iaf så kanske kanske skulle han komma imorgon. Skulle inte tro det säger magkänslan, men vi får se. Man känner sig inte så prioriterad som kund. 

Måndagar betyder hemmadag för Rasmus och vad hittar man på då när det är minus 25?? Man blir ju härdad av kylan iaf för på eftermiddagen stack vi ut en sväng för då var det "bara" -14. Rätt tråkig dag annars, men va fasen det blir vad man gör det till och idag gjorde jag inte det till någon allt för bra dag. Tur att det kommer en ny imorgon! Imorgon ska vi till tandläkaren med Rasmus för första gången. Se hur det går. "Får man välja en leksk ur burken" frågade han mig.. haha.. ja, det får man säkert.

Vi har ju haft många nattgäster senaste månaderna, tro inte att vi bor själva nu utan nu har vi morfar campandes i källaren. Mycket innebandy blir det!


Fjällvistelse (20:e feb)

Hemkommen efter ett härligt "brake" i fjällen, Fjätervålen tillsammans med tjocka släkten. Mina päron och så en hel bunt, inte mindre än 14 släktingar från Västergötland. Det är ju faktiskt så att jag är ju halvvästgöte, kanske inte så många som vet, men så är det. Fick blodad tand för mer fjällen, men det kommer ju bli mer kul för varje år när grabbarna blir äldre och kan njuta av spår, backar och snö som vi gör. Rasmus diggade fjällen, han gjorde premiär i slalombacken och det roligaste var nog att åka liften... När vi har varit i Plättis på slutet så har Rasmus stått och tittat på liften och sagt att han också vill åka. Vi har ju inga slalomskidor så det har inte varit något alternativ. Nu när chansen kom och han fick låna skidor av tremänningen så blev han mäkta glad.
  
Solen såg vi inte så mycket av vilket såklart var osis. Olle gjorde pulkapremiär, men var typ likgiltig..

En del längdskidor har det blivit. Ska ju faktiskt göra tävlingspremiär i Tjejvasan om 1 vecka. Det har ju inte blivit så mycket träning på slutet så det blir kort men intensiv träning inför tjejvasan. :o) Daniel fick också slita med 25 kilo grabbar i skidpulkan. Jag och Daniel hann även med att åka utför. Nog var man rätt ringrostig på telisarna, men det var 2 år sedan sist.

Nu är vi mitt i OS så nu måste jag koncentrera mig på Hellner och de andra i spåret. //Bodil

Olle 8 månader (16:e feb)

Håller på att stöka runt i huset, men tog mig en kaffe och en brake. Hur kan det bli så stökigt på en gång i huset?? Jag förstår inte... Nu är ju ingen av oss särskilt duktig på att hålla snyggt, men man försöker ju, men det är grejer precis överallt. Kan ju inte skylla allt på Rasmus, men han ligger nog topp 2 i familjen på att stöka till. Ändå är han j u duktig att plocka bort efter sig. Vem ligger 1:a då..??

Olle "fyllde" 8 månader igår. Vi var på bvc och vägde in på 8630gr och 71 lång. Han fick även den andra vaccinationen som man normalt får när man är 6 månader. På kvällen blev han hängig och gnällig och hade väldigt ont i låret. Sprutor och Olle verkar inte vara någon bra kombination. Annars så mår han toppen bra. Så goo. Han är som en skruv, kan inte sitta still några längre stunder. Att byta blöja har nu blivit ett svettigt projekt :o)
       

Rasmus har repat sig efter nässkrapet så på den killen är det fullt ös igen. Vi ska ha mycket roligheter den här veckan, men det berättar jag om nästa gång. //Bodil


Familjedag på sjukhuset (12:e feb)

Hastigt och lustigt fick vi i torsdags en tid till att operera Rasmus idag. Skönt att något går fort inom sjukvården för en gångs skull. Pang iväg hela familjen till pedagogiska duktiga läkare i Falun, en ros till dom. Blev en lång dag som kan sammanfattas att det gick bra. Rasmus meny under dagen har bestått av frukost=nada, lunch=en piggelin, middag=fil, kräm och ännu en isglass. Imorgon ska vi hålla oss till lätttuggad mat då han har ett sår i näsan/svalget. Måste ju berömma vår storpojk som alltid är så duktig hos doktorer. Ja vet, kanske skryter jag över honom, men det är ju inget att skryta över. Hade varit bättre om vi aldrig behövde se några doktorer :o) Nu ska vi se om täppan i näsan och öronen mår bättre av det här. Vi hoppas det, punkt slut.


Utflykt på Runn under förra vintern.

Nu hoppas vi att vi kan njuta av solen under helgen och att Rasmus mår bra. Välkommen OS och många timmar i soffan!
Yo/ Bodil

Projekt duschrum... (9:e feb)

...allt som ska byggas är KLART. Nu ska "bara" elektriker och rörmokare komma och fixa det som de är bra på. Vi fick ju vänta några månader på rörmokaren i höstas, men nu har vi flaggat för några veckor sedan att vi vill att de ska komma denna vecka.... ännu inte hört något.. vi får se när de dyker upp. Vore ju trevligt att få vatten i kranarna...
  

Olle har lätt feber, men går ingen nöd på honom direkt. Vi bidde hemma idag, men då fick jag äntligen tummen ur och gick och besökte en fd jobbarkompis till mig som har flyttat till kvarteret. Hon är liksom jag föräldraledig och vi stöter på varandra titt som tätt ute på gatan eller i plättis och vi säger alltid att vi måste ju träffas.. konstigt att det ska vara så "svårt" när man bor så nära.. iaf fick vi oss en kopp kaffe och en trevlig pratstund.

På eftermiddagen var vi till örondoktorn med Rasmus. Såg väl lite si och så ut i de små öronen så nu ska vi vidare på hörseltest och skrapa bakom näsan. Duktig var han iaf vår storpojk hos doktorn. Han gapade, låg stilla, fann sig i lampor m.m. Det är rätt så skönt att veta att han inte är rädd eller bråkig när vi ska till doktorer. En gång var vi hos den totalt osmidigaste doktorn som jag någonsin har träffat. Såg på Rasmus hur skeptisk han var till denna doktor, men ändå gjorde han det galant när han blev undersökt. Tacka vettja barnläkare som har lite pedagogik iallafall!

Nu sitter jag i valet och kvalet om jag ensam och trött ska orka ta mig ut på en träningsrunda... puh.. kanske. Vi får se.

// Bodil

Skridskotur (8:e feb)

"Mamma jag vill åka skridskor idag". Va kul, det passar ju utmärkt i detta strålande väder. Nu är det ju inte så att det innebär att vi ska åka skridskor utan när Rasmus vill åka skridskor innebär det hockeyklubba, bandyboll och hjälmen på och sedan är det full fart på isen. Det roliga är att det är viktigt att skridskorna måste med till rinken, sedan ligger de där rena, nya och fina bredvid rinken. Tycker iaf att det var värt de 300 kr de kostade för att bli av med napparna :o) 

Stod i solen och blundade medan Rasmus spelade. Lyssnade på musik och då får man den där känslan av att vad bra jag har det just nu! Ute mitt på dagen och har det gott! "Mamma du kan stå och sova en stund så går jag och äter snö där borta i stora snöhögen". Jaha, en hel del snö äts det, men inte vet jag hur man får ett slut på det... gjorde som han sa och stod och "sov" en stund medan han gick bort och åt upp en snöklump.


Olle står mest och hänger vid Rasmus tripp trapp stol. En alldeles utmärkt plats att stå på. Nu för tiden tycker även Rasmus att det är ok att ha lillbrorsan dreglandes på sin stol.


Kaffesugen../ Bodil


Strålande (7:e feb)

Ännu en vecka närmar sig sitt slut, en bra vecka. En bra vecka för mig innebär friska barn, att något blir gjort med renoveringen och att humöret är bra och alla dessa 3 punkter har vi lycktas med denna vecka. Nu är det ju inte ordagrant vi som snickrar, men det är så skönt i hjärtat att allt går i ett faseligt tempo! Det blir så fint!

Hela familjen provsitter bastun som nu är KLAR! Fattas bara elen...

igår var vi på middag hos kompisar till Daniel. Rasmus chockade oss alla och var vaken nästan till midnatt. Han var en nöjd pojke då han hade fått spela fotboll större delen av kvällen och sedan avslutade med popcorn i soffan tittandes på Blixten. Han var så nöjd och man såg hus kul han hade haft.

Med viss förhoppning tänkte man att han skulle sova länge idag, och det gjorde han väl på sitt sätt då han sov ända till halv 8. Vi möttes av en underbar vinterdag imorse. Den första i år som solen värmde oss. Pulkarace i plättis med Ida och Maja, sedan hem till oss och grillade korv. Hurra för sådana dagar.
  

På eftermiddagen hann vi alla 4 sova middag i skift och sedan stack jag och Olle iväg på vårt söndagsnöje babysim. Olle plaskar som en tok och vi har rikitgt roligt jag och Olle under vår halvtimme.

/Bodil


Forsacupenhelg (2:a feb)

För stunden helt tyst i huset. Det var ett tag sedan känns det som. Det är en trött familj på Mats Knuts Väg just nu. Vi snickrar, målar, firar födelsedagar, spelar fotbollscuper, har besök, halv krassliga och sover dåligt. Ingen bra kombination, men ibland blir det på det viset.

I helgen så hade vi iaf kul. Danken spelade Forsacupen och vi hade familjen Svensson och Dankens lillebror på besök. De hade ju en seger att försvara från förra året, men gamlingarna såg för stela ut i finalen då de fick stryk av ett ungt Dalkurd som de kunde ha varit pappor till hela bunten.

Jag och Maria roade 4 barn. Vi såg några matcher i Maserhallen, vi badade, vi dansade, vi åkte bob i kylan, vi var till leksaksaffären och letade födelsedagspresenter, vi busade, vi byggde kojor mm. Det har varit mycket heja i helgen. Heja pappa, heja peppe, heja Forsa, heja MODO, heja Timrå (men då sa Maria till Arvid att på Timrå ska man inte heja :o))

Alla har vi fått bott i dammet, dammet från en källare som börjar ta form. Ska ta några kort snart så att ni får se. Nu ska jag hämta vår 3 åring på dagis!

    
Pigga busfrön. Dans till julmusik!


  
Olle sprattlade efter de stora barnen så gott han kan. Att resa sig mot stolar, bord, människor, mm är roligt just nu. Lugn och ro fick han först när han lånade Rasmus hörselskydd... hihihi. Ett hoptryckt ansikte!!

hej!


3 år! (1:a feb)

Idag har det varit Rasmus dag! Vår storpojk börjar bli en stor pöjk. Efter en intensiv helg (som jag får berätta om kanske imorgon då jag har mer ork och energi) så har vi haft en rolig födelsedag tillsammans med farfar och Kerstin.

  
Hela sängen blev full av paket. Rasmus knaprade pepparkakor till frukost. Till lunch valde han pasta och korv.. snabbt fixat tyckte mamma Bodil som inte hade någon god mat på G. Rasmus vad dock supernöjd vilket var huvudsaken. På andra bilden bakar Rasmus sin egen tårta och räknar samtidigt efter på fingrarna hur gammal han har blivit.

Slitna föäldrar i soffan så nu blir det godnatt/ Bodil


RSS 2.0