Vab, loppis och orientering (31:a aug)

Nu rullar dagarna på sådär snabbt igen! Måndagen passerat och den har sett ut som "vanligt". Barnen har lekt dunken med grannskapet och jag har fått mig ett träningspass! Skön start på veckan! 

Vi har annars klarat av de första vab-dagarna för den här terminen. Olle avslutade förra veckan med feber och astma. I helgen var det orienteringstävling vid skolan. Jag och Rasmus passade på att springa en bana, Ö1 som den hette. Jag blir förvånad vad de lär sig, att han faktiskt kan läsa en karta. Försökte hjälpa så lite som möjligt, även fast det blev lite längre vägar ibland 😀. 

Olle är faktiskt rätt så mån om sin frisyr. Han kan stå och kamma sig länge och vill ha håret i olika frisyrer. När vi var hemma och vabbade så försökte jag återigen (till Daniels förtret) att klippa Olle. Resultatet blev sådär lagomt hackigt... Jag är lika dålig på att klippa hår som att baka...


På lördagen var vi på barnensdag loppis. Barnen fick 100 kr var. De är så otroligt olika våra grabbar.. Olle hittade ett tv-spel vid andra bordet som kostade 100kr. Han slog till på en gång. Ett spel som han iochförsig ville ha så ett jättebra köp i hans ögon. Rasmus kollar in utbudet. Köpte 10 fotbollskort för 10kr. Sedan en miniskareboard för 20kr. Sedan en liten skrivbok för 5 kr. Barca-skrivbordsunderlägg för 10kr och en fotboll för 5 kr. Sedan gick resten av pengarna till ett par rullskridskor (med lite extrapengar från mig) . Ja, vi kom även detta år hem med några prylar, båda barnen nöjda! 
Och så här glad var jag i lördagskväll när jag fick gå på 40 års kräftskiva, toppentrevlig kväll hos grannfrun. 
Nu är det helt plötsligt läggdags igen! / Bodil 

Rump-plask och bomben 24:aug

Måndagen passerad och efter hämtning blev det grabbinvasion i vår källare. Nu är rutiner påväg tillbaks och speldagar införda igen. Idag spelar vi tv spel medans solen strålar vidare utomhus. Rutiner börjar falla på plats, det är bara det där med att komma upp och äta frukost som är lite svårt för vår lillebror. Imorgon ska vi prova frulle på skolan för att se hur det går...

Jag bjuder på ett badkort som jag fick av en kollega idag. Jag har bott i Mora i 5 år men aldrig badat från kajen. Det gjorde jag för första gången igår efter målgången i stafettvasan. Det var på tiden! 

/ Bodil 

Sommarvärme de Lux! (23:e aug)

Vilken härlig helg det har varit och sådant fantastiskt väder! Idag kändes det precis som en bra semesterdag. Vi åkte tillsammans med kompisar till Dammsjön och badade och njöt av både varmt badvatten och sol! Kanske den sista bad-dagen för i år skulle jag tro... 

Ett gunghopp för någon vecka sedan.

På eftermiddagen var det dags för fotbollsmatch för Rasmus igen. Bidde en vinst den här gången igen!
Har varit fullt upp även resten av helgen. Igår var det dags för vasastafetten igen med team Cederroth. Fick även i år springa den "härliga" förstasträckan. Uppför uppför och jag var lite orolig för ett knä, men det gick helt ok! Kul att göra något skoj tillsammans med kollegorna och som plus såklart att det gick väldigt bra för oss! Jag tror att vi kom runt 45:a i mixklassen. Jag och barnen sov hos tremänningarna i Falun mellan fredag och lördag där barnen blev barnvaktade halva lördagen av Susanne. Olle passade även på att tappa tand nr 5. Daniel roade sig med att fiska kräftor på fredagsnatten. Inte lätt att få ihop all logistik med familj och stafettväxlingar, men det gick ju bra allting! 

Ikväll kom äntligen barnen i säng i rätt tid. Det var inte lätt att få dem i säng i förra veckan. Olle var rejält trött efter sin första skolvecka. Vi hoppas vi sover lite mer denna vecka så att vi är lite piggare i slutet av veckan.
/ Bodil 

2:an och förskoleklass (19:e aug)

Nu har skolåret kickat igång på riktigt! Rasmus i samma klassrum och samma fröken. Olle ska nu husera i förskoleklass falken, med två söta fröknar som kommer bli toppenbra. Den ena känner vi väldigt väl! Nämligen min kompis johanna! 

Onsdag betyder även denna höst halvdag för mig. Tänkte att vi skulle fira första skoldagen så fika var packat när jag hämtade grabbarna. Vi drog till frostbrunnsdalen och kände på det magiskt kalla vattnet som bubblar ur marken. Vi gick barfota i vattnet men det är så kallt så att det värker i fötterna! Grymt coolt ställe! Och vackert! Vi körde dubbelfika.. Vårt medhavda plus från det lilla idylliska fiket som fortfarande har sommaröppet! 


Prima dricksvatten. 

På kvällen var vi iväg på skogslek och skärmsmygarna igen. Så mycket barn vi har, men det är roligt att många vill vara med! Nu är verkligen semestern slut... Fullt att göra på kvällar och jobb på dagar... Jag skulle med lätthet kunna vara ledig 5 veckor till! Imorgon  supertidig morgon och till Stockholm.. Höstens vardag började på en gång..
Hade gott! / Bodil  

Skolstart imorgon 18:e aug

Nu har det gått några veckor sedan jag skrev något. Nu är det helt plötsligt vardag igen... Jobb, skola, fotbollsträningar och skogslek. Precis som vanligt! Förra veckan hade vi svärmor på besök. Vi vuxna började vänja oss vid jobb medan barnen var hemma med farmor. Då vädret är prima blev det en del bad och lek hemma. Det var skönt att få börja lite försiktigt, att bara ha sig själv som ska iväg på mornarna. Även Gösta kom ner några dagar. Han och Rasmus åkte till dalsjö för att spela golf. Hade gått jättebra på den utflykten. Igår var det dags för fritids och det kändes som att de var redo. Inget krångel och de två fritidsdagarna har gått bra! Imorgon börjar skolan på "riktigt"! 
Killar redo för fritids! / Bodil 

En kväll på Storsand (6:e aug)

Här kommer ännu fler bilder från Höga Kusten. Det blir liksom så att jag alltid har med mig storkameran när vi åker dit just för att det är så vackert. Därför blir det många kort därifrån också! Sent en kväll åkte vi ned till Storsand när solen står sådär fint på himlen. Barnen sandade ned sig på tok för mycket, men att leka i sanden sent en kväll är sommar.
Kusiner på Storsand, Norrfällsviken
Vår pigga lillebror!
Och vår glada storebror! Storebror hade mycket spring i benen. Jag försökte fånga några "hoppkort" på honom.

Härlig kväll som jag ska minnas i höst när jag är på sur-humör :o) /Bodil
 
 

Några bilder från semestrar (5:e aug)

Äntligen fick jag in mina bilder från storkameran, så här kommer en del bilder från både norr och söder i vårt fina land. Annars så lullar vi hemma och det är förbaskat skönt. Dagarna kommer och går och vi smågrejar, målar, är bara hemma, kompislek och någon kort utflykt. Det är semester det ! Idag en liten regnig dag, men nu ser vi verkligen fram emot fina soliga dagar de få dagar som är kvar på semestern.
Krabbfiske i Varberg med kusinerna. Tänk vad roande detta kan vara för både stora och små!
En så mysig fiskerestaurang i Träslövsläge utanför Varberg. Det märks att myrorna i brallorna blir färre för varje år på barnen. nu kan man mer sitta och njuta av maten än att ha koll på myr-i-brallan-pojkar. Och det är ju skönt! Denna restaurang fick 5 stjärnor av oss vuxna, men att vara äggallergiker så får den minus 5. 4 alternativ på barnmenyn pannkaka, köttbullar, hamburgare allt innehållande ägg. Rasmus tog fjärde alternativet köttfärssås och Olle åt en tallrik strips med gurka till. Men å andra sidan så hade de iaf koll på ingredienserna vilket kanske låter självklart, men det är många sommarställen som har noll koll på sånt!
En sexårings tandrad!
En av de största krabborna vi fick!          Och så kommer några bilder från höga kusten igen. från den kvällen som var den finaste kvällen tror jag. Utflykten med båten till Mjältön bjöd på toppbestigning av Sveriges Högsta ö och sedan middag på klipporna i varmt väder. Det är sommar det! Själva toppbestigningen var vi lite under tidsnöd så det slutade med att Olle fick sitta både på min och Daniels rygg för att vi överhuvudtaget komma upp :o). Men upp kom vi till en så fin utsikt över Höga kusten! 
 
 
 
En middag på klippor i solen precis som det ska vara! Goda hamburgare, plurrande barn och trevligt. Precis som det ska vara! Det var allt för nu. /Bodil

Ett stopp på vägen (1:a aug)

Nu sitter vi i bilen och en sådär 20 mil kvar tills vi är hemma. Lagomt till resedagen kom solen fram. Vi har ju inte legat på stranden direkt i apelviken men ändå en väldigt bra vecka. Igår var vi i Falkenberg och hälsade på Stefan med familj. Det var beachvolleyboll på skreastrand och vissa spelade med mössa på sig. Isande vind igår! Idag städning av fasters stuga och sedan lunchstopp efter bara två mil i frillesås hos Daniels låtsassyrra. Sedan köra vidare till vårt favvostopp vid göta kanal. Det är så fint där och barnen får plaska av sig. Olle lyckades såklart plurra men vad gör väl det!? 
Hopp över barnens göta kanal.
När vi kommer hem har vi bilat klart för den här semestern. Det blir lätt många mil när vi har släkt så utspritt. Ca 300 mil har det blivit denna semester, men det går ju väldigt bra att åka med barnen. De roar sig oftast med paddan, rita, kivas och så spelar vi spel, oftast bilbingot. En och annan sömnlur blir det också. Hade bra! / Bodil 
 

RSS 2.0