Sista veckan... (27:e april)

Nu börjar det verkligen närma sig att börja jobba. Vi njuter av sista veckan, eller försöker iallfall. Olle har sjukstuga ännu en gång, men har bättrat på sig över natten. Har alltid sagt att jag tror att Olle kommer att gå innan jag börjar jobba. Nu har han inte många dagar på sig, men han är på G. Han släpper och går några steg, men mer än så blir det inte än så länge. Tänk att lillen är så stor redan!!

Olle äter upp mammas blommor.

Idag lyser solen. Hade som alternativ att vara duktig och träna när Olle sov, men istället blev det kaffe i solen med en väldigt gravid Johanna. Orken till at träna infann sig inte idag efter allt för många tidiga mornar och struliga nätter. Johanna och jag har verkligen lycktas tajma in våra föräldraledigheter helt fel. Hon ska ha barn vilken dag som helst och jag börjar jobba på måndag. Likadant var det förra gången. Vi ses ju ändå rätt ofta då vi båda har varit/är deltidsarbetande mammor på samma sida stan, men lite tråkigt är det att vi går om vartannat på detta viset.

  
Det cyklas många vändor till bommen. Det cyklas även till dagis och till lekparker. Rätt bra faktiskt för både grabbar och mamman :o)
I helgen var Emma och åt middag med oss, två riktiga busungar sitter till bords och äter korv med bröd.

Ja, projekt gillestuga jobbade vi också en del med i helgen. Känns inte så motiverande och det går myrsteg frammåt. Snart snart ska vi göra ett ryck med det. Förhoppningsvis med viss hjälp!

// Trevlig dag i solen


Härlig värme och isande kyla (23:e april)

Nog känner man att man lever... full fart hela dagen. Vi har haft nattgäster i form av två tjejer Hermansson som vi har lekt med i dagarna 2. Då gillestugan ser ut som stryk så fick de campa i mellanrummet och lyssna till Olles toner på natten. Ja, nog har han blivit pigg igen vår lillpojk, dygnet runt!

Idag har vi haft en riktig lekdag! Först bjöds det på kaffe och fika i Plättis med en bunt mammor och barn. Riktig livskvalité då solen värmde och fåglarna kvittrade. Rasmus lekte med de andra barnen medan jag och Olle åkte till bvc på 10 månaderskoll. 73,5 lång och 9030gram. Inte så bra viktuppgång på vår lille kille, men vi vet ju varför så det ska vi nog ta igen.


Som tur var fick jag det lite lungt framför TV:n en stund innan det var dags att sticka ut på mer lek i lekparken tillsammans med Ida och lillebror. Ja, småbröderna är plötsligt med och leker efter att ha suttit i vagnen och tittat/sovit. Olle fick känna på hur det är att gunga, åka kana, äta grus och krypa i sanden. Precis sånt som man ska göra i en lekpark när man är 10 månader. Vädret var dock isande kallt, mulet och grått. Brrr.
  

Rasmus fortsatte sin lekdag efter middagen med att hoppa studsmatta hos granntjejen. Hur sjutton orkar de små vara igång?? Nu har lugnet lagt sig över huset och det var efterlängtat idag. Nu ska jag och min Danken göra så lite som möjligt! // Bodil

Nya friska tag! (20:e april)

Nu är familjen Bingman/Carlsson på väg uppåt igen efter att legat i sjukträsket/trötträsket/ororsträsket ett bra tag. Jag avslutade denna sega period med en lättare spysjuka i söndagskväll, men det kändes liksom inte så himla farligt att bara må dåligt en kväll och spy en gång efter allt Olle gjorde. Nu mår Olle sååå bra igen. Friskhetstecken efter friskhetstecken kommer varje dag. Nu håller han på att snurra runt och vara vaken på nätterna igen. Konstigt nog tyckte jag det var härligt inatt då han mådde som vanligt igen :o)

Idag har det varit en lugn dag. Jag och grabbarna var och köpte en CYKEL till Rasmus idag. Ett riktigt kap för 150 kr som jag köpte av en kompis kompis. Sedan for vi till barnligan på Kälarvet och cyklade och lekte. Tog bara några minuter innan Rasmus hade fått in snitsen så det blev många varv runt husen! Tyvärr är det ju inte lika cykelvänligt på vår gata, men jag tror Rasmus förstår. Det sista han sa idag när han la sig var " imorgon ska jag cykla jättefort.... jag ska ha mina snabba skor på mig... och när du säger stop så bromsar jag". Kändes skönt att höra då han verkligen tar in vad man säger till honom. Det där med snabba skor... äntligen slipper han gummistövlarna och hans joggingskor tycker han är väldigt snabba. Idag till exempel sprang han hem hela vägen från dagis.

Sov gott!! // Bodil


En riktig hemsk vecka (16:e april)

Usch vilken jobbig vecka Olle har haft! Vår lillpojk har varit riktigt rejält dålig. 3 akutbesök med 2 inläggningar har vi roat oss med denna vecka. Det hade räckt med förra veckan, men nu blev det en rad andra komplikationer/sjukdomar. En helt orkeslös liten Olle som bara har legat eller blivit buren på. Hemskt att se sitt barn så lamt utan ork. För varje måltid som han får i sig kommer nu orken tillbaka och det är härligt att se även fast det kanske kommer ta några veckor innan han är sig själv igen.

Jag och Olle har legat isolerade på ett rum så jag har kännt mig som i en dimma idag när jag har varit ute i det fria, seg som sjutton. Huvudet hänger inte med mig. Som tur var kom mormor upp och hjälpte oss idag. Nu ska vi ta nya tag och göda upp vår lillpojk som har blivit en smal stackare.


// Bodil

Vår lilleskrutt (10:e april)

Att komma hem är alltid skönt, extra skönt var det att komma hem igår. Allt har gått så bra, men direkt när vi kom hem igår började det strula till sig. Idag fortsatte det med att Olle fick 40 graders feber så efter telefonsamtal fick vi rådet att åka in till akuten i Falun och titta till vår lille skrutt. Där är lillpojken och Danken just nu medan jag sitter ensam i soffan med oro i hjärtat. De ska få stanna över natten och det känns faktiskt bra, så att de har koll på vår lillkille. Han undrar nog vad det här är för konstig vecka i hans liv. Inte alls som det brukar vara med mamma och storebrorsan på dagarna... Sista dygnet har han varit så toksöt och glad för att nästa stund ha ont och vara en ledsen liten skruttebebis.

Yrvaken och lite groggy i benen, men nog sjutton ville han stå upp. 

Farmor åkte hem i morse och vi har fått massor av hjälp i en hel vecka! Huset var så rent och fint när vi kom hem igår! Nog märks det att Rasmus har haft roligt denna vecka med farmor. Han tyckte att hon skulle komma tillbaka imorgon med några småbilar som han pratar om... Andra kommentarer: "farmor gör så här" "du ska kasta upp bollen på taket, som farmor" "här ska du stå och spela boll, som farmor", "farmor brukar stänga den här dörren när vi spelar innebandy". Ja med andra ord har jag noggrannt fått göra allt likadant idag som farmor har gjort:o)

Mitt i allt så har vi börjat med en ofrivillig renovering. Dålig lukt i gillestugan har gjort oss tvingade att riva upp hela golvet. Det fula taket åkte ut av bara farten. Just nu känns det som vi bara gör en massa tråkiga saker, men ibland blir det ju så.

Nu ska jag knoppa tidigt och hålla tummen för lillen! // kram Bodil

Då var påsken över.. (6:e april)

Det har värpts i påskäggen, ätits god mat och sovits. Iallafall de vuxna har sovit... vet inte om jag kan säga det samma om de små Bingmans. Farmor är här och campar i källaren och tur för oss så är hon morgonpigg som sina barnbarn. Jag och Daniel har sovit till kl 8 VARJE dag heeela påsken. Här kommer några bilder.
     
En tur till Gyllbergen hann vi med där vi släpade upp grabbarna till Dragsjön. På hemvägen tolkade Rasmus hem efter vagnen. Han höll sig krampaktigt och skrattandes fast.

Idag har vi slitit hårt. Jag har varit två vändor till tippen medan farmor passade Olle och Rasmus var till dagis. Det har fixats litegranna här hemma med bland annat renovering av en persienn och bullbak. På eftermiddagen fick Olle känna på hur det är att vara ute utan att sitta i den där vagnen. Eller ja, han satt en stund i sin gåvagn, men roligast är det att traska själv.

Nu laddar jag och Olle inför morgondagens strapatser. Den ena funderar och packar, medan den andre är lyckligt ovetandes. Rasmus ska leka med farmor mest hela veckan. Det ska badas, busas, bakas... ja en massa roligheter ska de hinna med!
    

..och så var det vår lilla söta påskkärring! Glad påsk så här i efterhand!

// Bodil

När jag var liten... (1:a april)

Nu när jag själv är mamma så får jag ibland flashbacks till när jag var liten. Saker som jag tyckte var kul/tråkigt. Kommer blandannat ihåg när jag var ute och gick med min mamma och hon skulle stanna och prata med nån "gammal" tant. Man tyckte att det var såååå tråkigt!!! Nu när jag är ute och går med Rasmus och stannar och pratar så brukar han säga "kom då, nu går vi mamma". Jag svarar "vänta lite, jag ska prata en liten stund". Precis så sa min mamma och man tyckte att man stod still i evigheter och hade det dööö tråkigt.

Kommer ihåg på våren när min mamma lät oss ta in en massa snö i olika skålar som vi fick sitta och leka med INNE. Hösa, röra, smälta. Vad snäll hon var min mamma och lät oss leka med sån blöta inne. Ska fundera om jag är så snäll så att vi plockar in några hinkar snö och sätter oss på golvet och leker med.... inte som det känns nu... jag är nog inte lika snäll som min mamma.

Bilresor... ojoj vad långt det var till min farmor och farfar. Hela 2h!!! Det är det kortaste vi åker nu när vi åker och hälsar på släkten. Det roligaste med bilresor var när vi nån gång då och då stannade och köpte korv och ibland strips påväg till farfar. Om vi åkte förbi strips-stället så tyckte man att hela resan var förstörd, vilken besvikelse!! Nu när vi stannar på Mc Donalds på våra resor så tycker Rasmus att det är såå skoj. Tänk vad små grejer gör i småfolkets värld...

Kortet taget från i vintras, det minskar sakta på snön men solen lyser verkligen med sin frånvaro. Hoppas hoppas på sol i påsk!
Idag hämtade jag Rasmus kl 11 för då fick vi roligt besök av kusinen Albert med mamma. Lektes några timmar och då blir man trött upptäckte jag när vi senare gick till Hemköp. Ja, nu vet jag att man kan somna ståendes på en ståbräda.... Måste sett otroligt roligt ut!! Nu väntar vi på att farmor ska komma och besöka oss.

Trevlig långhelg! //Bodil


RSS 2.0