Älskar vårvintern!

Sitter mot solväggen och dricker kaffe. Så himla skönt! Väntar på min kära barndomskompis som ska hämta upp mig snart. Vi ska till Sälen och sedan skida hela vägen till Mora imorgon på öppet spår. Supersugen, men har inte så höga förhoppningar då jag enbart har 2-3 veckors träning i mig sedan alla januarisjukdomar. Men en fin dag kommer det bli med all säkerhet! 

Vi gjorde en gyllbergstur på förmiddagen. Fina spår och fika med oss. Hoppas på fler sådana här helger. 






Mördarbacken 21:a feb

Söndag kväll och en skön helg har passerat. Igår spelade Olle innebandycup och det sägs att han flög runt som en vivelvind på planen. Han var nöjd när han kom hem. 

Jag och Rasmus hade dagen för oss själva. Det är liksom rätt enkel att softa med storpojken. Han tycker om att chilla lugnt och kan slappna av. Nu tog vi det inte enbart lugnt utan vi tog oss en sväng till lugnet. Rasmus har funderat på hur lång den där mördarbacken i Falun är som vi har sett på tv på världscupen. Vi tog reda på det igår, jag och Rasmus skidade uppför hela mördarbacken och även ned alla snirkliga svängar. Nu vet vi hur lång och brant den är. Vi trodde nog båda att den skulle vara värre! 

Idag har jag åkt skidor men gudars vad tung i kroppen jag är! Nu ska jag vila mig i form ... Haha.. Olle hade bestämt skridskoträff på isen så 6 grabbar åkte skridskor i en evighet medans jag åkte skidor. På eftermiddagen passade vi äntligen på att gå på bio som vi hade fått i julklapp. Passade perfa på trötta kroppar att mumsa popcorn och titta på film! En skön helg som sagt, nya tag imorgon! 

Söt i hårspänne 💙! Vi läser norgehistorier, alla kanske inte är helt rumsrena...! 

Intensivträning (19:e feb)

Så skönt med helg igen! Rasmus har repat sig efter förra veckans feber, men vi har tagit det rätt lugnt den här veckan. Vi fick en skvätt snö förra helgen och vintern är härlig när man kan ha kul i snön! 


Vi är en av få på gatan som skottar nästan hela gräsmattan till högar. Olle skottar det mesta och trädgården ser tokig ut :o). 


Glad trots snö överallt! 

I somras anmälde jag mig till öppetspår. När hela januari försvann utan träning och krassligheter så kändes det grymt tråkigt så jag bestämde mig för att inte åka. Efter förra veckans energi-kick i alperna då har jag nu tänkt om. Ska åka ändå även fast förberedelserna inte har varit de bästa. Den här veckan har jag försökt att "intensivtränat". Säkert ingen vasaloppsmetod direkt, men jag är iaf sugen på att åka! Avslutade arbetsveckan på lugnet i Falun och det var fantastiska spår! 
Imorgon ska Olle spela innebandycup. Jag och Rasmus stannar hemma så Danken och Olle får ta en egen utflykt denna gång. Trevlig helg! /Bodil 

Energi boost de Lux! (14:e feb)

Med en grym förväntan och även lite oro för vad mitt knä klarar av så har det i helgen varit dags för vinterns skidresa. Denna gång till alperna i Österrike. Och ja, allt uppfyllde mina förväntningar! Otroligt tur med vädret har vi haft. Dagen innan vi kom hade det snöat och blåst och högzonerna hade varit stängda. När vi kom så var det sol, så gitt som vindstilla och behagliga -4. Puder i massor för de som ville ha det. Hade lovat mitt knä att hålla mig i pisterna och gjorde även så med undantag ett åk. Ett åk i puder som tog oss nästan en timme att åka (!). God mat på kvällar och trevligt sällskap med hela dankens gäng! Nu är jag rejält påfylld av energi kan jag lova! 

Och snälla svärmor med Gösta har varit här och varit barnvakt. Nu fick de tyvärr inte ha friska barn. Rasmus har haft influensa med väldigt hög feber, 40 en dag och har blivit feberfri först idag efter 6 dagars feber. Tyckte så synd om honom när han var så pass dålig när vi skulle åka iväg. Men det är ju extra tryggt att svärmor är en distriktssköterska :o). 

Vi tar ytterligare en vab dag imorgon så att R får tillbaks lite krafter. Här kommer en bild bomb!







En 9 årings vecka (7:feb)

Nu har vi firat rätt exakt en vecka, vår 9 åring! Tänk vår spinkiga, halvlånga storebror, 9 år. Förra helgen var farfar och Kerstin här. Vi började fira den sista dagen som 8 åring, tjuvstartade med något paket som innehöll målvaktskläder, det stod högst upp på önskelistan. På måndagen var det den rätta dagen, Rasmus fick välja middag och han "lyxade" till det med köpt pyttipanna..! Perfekt, 3 min och så var middagen klar :o). Sedan åkte vi på överrasknings bowling. 

Denna helgen har vi satt punkt för firandet med barnkalaset. Denna gång ett klasskalas i gympasalen. De 2 timmarna gick fort och vi alla överlevde! Faktiskt gick det väldigt smidigt!

Idag tänkte vi åka till Romme men vädret suger verkligen, vi var inte sugna någon av oss så vi struntade i det helt enkelt. Bidde hemmadag istället. Träning, hockeybockey, kompislek för båda grabbarna, tvättstugehäng, plockiplock och sådant där som kan få en hel dag att gå!

Nästa vecka känns lättsam, bara 2 arbetsdagar, sedan ska jag och Danken ut på äventyr, och ja, lämna barnen hemma!
// Bodil 

RSS 2.0