Äppelmos (31:a aug)

Familjen kusin från Falun kom och besökte oss ett dygn. Syftet var äppelmos. Efter att vi fruar stuckit iväg på barnloppis på förmiddagen där några fynd gjordes så var det dags att dela äpplen, koka, mosa, sockra, packa in som gällde. Vi körde på många timmar och lunchen åts i farten. Albin, Axel, Rasmus och Olle såg till att vi vuxna inte var äppellösa i köket. Och våra grabbar tycker det är roligt att leka med sina tremänningar så de har snällt låtit sina föräldrar arbetat på i köket! Att sedan Olle fick feber och astma samtidigt som främmandet anlände på fredagen var inte riktigt planerat, men det har gått bra ändå. Och oj vad mos det har gjorts! Vi äter mycket mos och visst är det väl kul att äta sin egen mos som enbart innehåller äpple och socker.
 
Det blir några kort på oss vuxna den här gången!
 
 
 
/ Bodil
 
 
 
 

En påse med stenar (25:e aug)

Vilken sommar vi har! Igår var jag ute på egna äventyr. Mitt jobb, cederroth, hade ett lag med på vasastafetten. Fick äran att springa första sträckan så kl 8 stod jag och frös i Sälen. Att få upp värmen gick fort när väl starten gick och vilken varm och fin dag vi fick! Alla sprang jättebra och vi kom runt 65-70 i mixklassen vilket vi var supernöjda med!

De tre manliga i familjen var hemma och spelade golf och var på kalas så deras dag var nog bra den också!

Idag hoppade jag upp tidigt av bara farten. Hade lovat en kompis att vara "fotomodell". Inte varje morgon jag går barbent, barfota, bärandes änglavingar i skogen... Spännande vad det blev av detta..

I somras på Åreskutan plockade grabbarna varsin påse med perfekta mack-stenar. Påsarna har legat i bilen och väntat på att bli i kastade. Vi drog till badsjön och kastade macka och fikade. Badkläderna fick vara hemma trots fantastisk sensommar. Sedan dags för boll-lek för Rasmus och match för Daniel. En våffel-middag och bad i badkaret och så "poff" så var den här helgen slut! Vad fort en helg går...


Förskoleklass (20:e augusti)

Igår vad det dags att på riktigt kliva in i förskoleklassen lokaler Korallen. Hand i hand, jag och Rasmus, in på den stora skolgården där alla fröknar, elever, föräldrar var samlade. Så mycket folk, lite annorlunda, många nationaliteter och så olikt dagislivet. Lite skrämmande för storpojken, men när klassen fick gå in i sina lokaler så släppte nervositeten. Två dagar som varit bra, någon ny vän har han fått och återseende av gamla vänner.
 
Jag hoppas så innerligt att det kommer bli ett bra första år på skolan. Som vanligt är det väl jag som är mest nervös för sådant här. Var helt slut när jag kom hem från jobbet igår för tankarna var hos skolpojken hela dagen lång.
 
Olle trivs nog bra på den stora avdelningen, men han hade suckat häromdagen när fröknarna hade sagt till honom om städning av leksaker. Då hade han sagt, " det var bättre på vitsippan". :o). Går ok med den stackars tån, men det gör såklart ont om han slår i den vilket han lyckades med idag på dagis. Stackars lillen. Lade om bandaget även idag och den ser inte så trevlig ut. Olle är iaf duktig och låter oss plåstra om honom. Han tycker nog den ser äcklig ut för han tycker att han ska blunda när bandaget är borta. Kommer nog ta sin tid innan den blir fin igen.
 
Delar av klassen börjar samla ihop sig på skolgården.
 
Imorgon blir det Stockholm hela dagen lång med jobbet, upp i ottan! / Bodil
 
 
 
 

Stackars lilla tå! (18:e aug)

Nu är vardagen igång och helt plötsligt är helgerna värdefulla igen! En bra helg har det varit tills för några timmar sedan, kommer till det..

I helgen har det målats fönster... Svärfar och Kerstin var och barnvaktade 2 dagar i veckan när fritids var stängt. Toppen! Svärfar måste ju alltid göra något så två fönster skrapades och grundoljades innan han åkte hem. Det är de som jag snart är klar med nu! Ett försök till storstädning som inte riktigt gav resultat, massa tvätt, plock.. Ja en helg kan gå snabbt. Grabbarna har lekt bra själva och med kompisar.

Kräftorna som fiskades upp förra helgen åts upp i går kväll hemma hos familjen mellsta. Ja, inte alla 400st, men många! Trevlig kväll som vanligt och barnen har skoj ihop!

Sedan i eftermiddag kom den oturliga olyckan på besök. Olle var så glad, han hade en kompis här och så skulle vi tillsammans åka på boll-lek. Vi skulle bara göra saft att ta med oss tyckte Olle och tog tag i uppgiften själv. Han tog ut en stor full glasflaska från kylskåpet och tappar den rakt på stortån! Så ont, så ont! Och Olles lilla stortå krossas ihop och spricker på tre sidor av tån. Runt hela nageln så det känns som man kan lyfta på den som ett lock. Blod och skrik... Usch! Lilla stackarn! Som tur var var Daniel hemma och han tejpar ihop den lilla tån. Efter rådfrågning till 1177 tog vi oss en sväng till sjukhuset för att kolla upp det hela. En bandageprydd tå kom snart hem igen. Tur att vi läker, tur att det oftast går ok när oturen är framme! Olles sammanfattning på det hela var att så här ont har det aldrig gjort förut, inte ens när man bryter benet.

De somnade gott iaf ikväll. Den ena grabben med en ond tå och den andre lite förväntansfull på morgondagen.

// Bodil


Idag var det dags... (12:e aug)

... för alla 4 att stiga upp i tid. Vardagsruljangsen skulle hostas igång. Inte bara för vår familj utan hos många familjer. Det märks på gatan, inga barnskratt ute på kvällskvisten, gatan ligger tyst på kvällen. Det här året lite annorlunda än förra året, nämligen nytt ställe och fritids för Rasmus. Den här veckan innan skolorna drar igång så är fritids inte på ordinarie plats. Det kändes lite sådär, lite små rörigt mot den trygga dagisvärlden, lite yvigt, men såg på Rasmus att det här kommer gå bra när jag lämnade honom i för mig den otrygga världen. Han hade haft det bra, fått spelat spel, lekt med tjejkompisarna från dagis och kanske det viktigaste hittat 2 kompisar som gillade innebandy och fotboll. Jag hoppas det fortsätter att gå bra.
 
För Olle var det samma ställe som vanligt, men nu hör han till den äldre avdelningen Violen. Det var nog spännande för honom också, men den lill-token funderar inte lika mycket som sin storebror. Idag när vi kom in på dagis så sa han " hej". I nästa mening säger han" nu ska jag bajsa" och stegar in på toaletten och sätter sig och gör sina behov. Gudars vad olika våra grabbar är varandra.
 
En dag för några veckor sedan hittade Rasmus och grannpojken en enorm skalbagge (död) som de byggde ett hem till. Hittade precis det hemmet MED skalbagge inne i huset. Den får hädanefter hålla sig utanför huset. Usch!
 
/ kram Bodil
 
 
 
 

Pappa-vecka (9:e aug)

Har lyckats jobba en hel vecka och högsäsongen håller i sig på tvålfabriken. Blir fortfarande förvånad över hur mycket vi tvålar och tvättar oss! De andra tre lediga. Tror att de haft en bra vecka med grann-lek, båtfix, hälsa på fritids och dagis och mycket annat som inte jag vet.

Idag fick jag hämta barnen vid familjen mellstas stuga där det var kräftfiske på gång. Spännande med de krälande djuren. Det har även varit försäljning på flera ställen på gatan nu i veckan. Grabbarna sålde saft. Först gratis, men sedan 1 kr glaset. :o) de står och säljer för fullt just nu. Vet inte riktigt om Olle har förstått det där med att tjäna pengar för han står och ger bort en krona till grannbarnen som de sedan kan köpa för :)!

Nu när det är vardag igen så uppskattas helgerna på en gång igen! Trevligt fredagsmys på er! //Bodil


Nyårslöften/höstlöften (4:e aug)

Sista timmarna på min semester för det här året. Pojkarna och Daniel har en vecka kvar. Sista dagen känns som nyårsafton på ett vis. Ett nytt år ska börja, arbetsår... och nyårslöften kan se likadana ut som egna löften inför hösten. Punkter som är enkla att säga, men inte helt enkla att alltid följa. Jag vet vad jag ska göra för att jag och familjen ska må så bra och få vardagsruljangsen så enkel som möjligt. Jag ska försöka hålla i träningen även fast jag börjar jobba, jag ska försöka att göra storkok som snabbt fyller magar och matlådor, jag ska försöka vara strukturerad med papper, tvätt, kläder och allt mellan himmel och jord som man kan räkna upp. Jag ska försöka att lägga mig i tid på kvällarna för det mår jag bra av. Jag ska försöka att ge den tid till mina tre i familjen som vi alla mår bäst av, jag ska försöka ge mig själv tid till det jag vill och  jag ska försöka att hålla oss friska! Ja det går att göra listan lång på "höstlöften". Att påbörja ett nytt år på nyårsafton ser jag alltid fram emot. Oskrivet och det går att påverka. Jag ska försöka se likadant på arbetsåret som imorgon har sin start.
 
Här kommer mer Årebilder.
 
Kanottur på Åresjön och de 3 i hotellsängen!
 
     
Tännforsen, Sveriges största vattenfall var mäktigt tyckte vi alla 4.
Jag och Olle står över vattenfallet. Att hålla i Olle lär man göra, han förstår inte faran av att ballansera, klättra på räcken osv.
På tredjekortet står Daniel nere i vänstra hörnet och kikar.
Olle klättrar inte den enklaste vägen upp på Åreskutan...
Snart uppe!
 
Vilken vacker dag!
 
We did it!
 
Men vilken fin semester vi har haft! Vädret det bästa på flera somrar, en blandning av hemma, hos föräldrar och Åreresan som så kul... och så de alla småutflykterna som är guldkorn. Nöjd är jag och det är skönt. Imorgon börjar det där livet som går för runt.. så är det bara.
 
Kram Bodil
 

Sollerö camping (2:a aug)

För min del den sista semestertrippen för den här sommarsemestern gick några mil norr ut till Sollerön och dess camping. En camping varje sommar vill vi hinna med och det blev en natt i tält även denna sommar. Lite svårt att somna men sedan sov iaf grabbarna gott hela natten. Med oss hade vi även detta år familjen Hermansson och fam Maxén. Vi rörde oss inte många meter på det här dygnet då vi hade en alldeles lagomt spännande lekpark cirka 10 meter bort, vi hade stranden ca 10 meter åt andra hållet och toalett/kök ca 10 meter åt ett annat håll. En varm sommardag gjorde att det blev varvning mellan bad och lekpark just hela dagen. Toppen och alla barnen skötte sig finfint så att vi vuxna faktiskt fick en del pratat:o)
Strandlek och lekparkslek!
 
 
Nu har vi bäddat i källaren och ska sova svalt och skönt även inatt:o) Dock lite skönare tror jag. / Bodil

RSS 2.0