GOD JUL!! (22:a dec)

Nu tar vi jullov i några dagar! SKÖNT!!! 

Vill ju dela med mig av roligheter och fyndigheter som händer hos oss, men den sista tiden har vi inte haft så mycket roligheter för oss i familjen Bingman/Carlsson, därav inget bloggsug. Brukar se det mesta positivt, men har kännt mig helt slut på slutet av alla dessa sjukdomar som vi har betat av i kombination med ett nytt jobb. Lever i någon barnslig förhoppning om att direkt det blir 1 jan 2012 så börjar ett nytt år, med nya möjligheter, nya skojigheter, nya förutsättningar... att det ska bli ett bra år! Längtar dit på något konstigt vis.. ett nytt avstamp!

Olle fick vattkoppor vid lucia och har precis blivit med i matchen igen, jag har harvat halsont och feber, men är också med i matchen igen! Idag är det vintersolståndet och vi går härmed mot ljusare tider!

Nu har vi en jul att fira, så mycket pysslande och bakande har inte gjorts i år. Några julkort har vi inte heller fått iväg. Orken har saknats. Vill tacka så hjärtligt för alla fina vi har fått!! Därför vill jag önska GOD JUL till er alla här och nu!!!

 



God härlig jul!/ kram Bodil

Lucia! (13:e dec)

Dags för luciafirande på dagis. Olle fick tyvärr vara hemma för hör och häpna så har han blivit sjuk i feber. Vi harvar vidare helt enkelt. Acceptera att vi har sjuka barn (och vuxna) rätt ofta den här hösten. Typ inte lätt, men så är det. På söndagkvällen tänkte jag att va konstigt att barnen är friska..(alltså bara förkylda) de har ju faktiskt varit på dagis i nästan 2 veckor nu. Ja det var konstigt.

Tillbaka till luciafirandet... Rasmus var duktig.. en sjungande tomte. Det är så fint och titta på de små när de är så duktiga! Fick inga fina kort, de blev för mörka.

  
Tredje året i rad som Rasmus och Ida lussefirar hand i hand.
Olles luciafirande blev framför TV:n. Inte illa det heller.

Hoppas hoppas att minusgraderna kommer tillbaka. Jag är också sugen att få njuta av vintern, åka skidor. Börjar känna mig frisk nu! / Bodil


Äntligen vinter! (11:e dec)

Och så var det äntligen dags för barnen att njuta av snön! Som Rasmus har väntat. Det har blivit 4*plättisbesök i helgen för Rasmus. Det har nog gåtts till skridskobanan typ 4 gånger också... för att se om det går att åka. Daniel har hjälpt till att spruta tillsammans med "eldsjälen" som sköter om hockeyplanen i kvarteret. Rasmus längtar... kanske kanske att isen är ok imorgon. jag vet en som kommer gå dit och kolla.

     

     

Själv har jag varit sliten.. hann vara frisk i typ en dag förra veckan efter halsflussen, sen fick jag en förkylning igen. Snacka om nergångna familjen. Grabbarna däremot repar sig åt rätt håll. Mindre snor och mindre täppthet i huvudet. Nu ser vi fram emot Luciaveckan och att vinterlandskapet äntligen är här! / Bodil

Horra Horra.. (5:e dec)

.. som betyder hej hej på trollspråket. Det och mycket annat fick vi lära oss igår när vi besökte Tomteland i Gesunda. Ett toppenmysigt ställe där även vi vuxna fick oss ett skratt åt alla roliga troll, häxor, tomtenissar, möss och mycket annat. Olle var mest fashinerad av att figurerna hade svansar! Självaste tomtefar tittade de gärna på, men någon kram fick han inte.  Iaf en hellyckad dag som jag varmt kan rekommendera till ett besök.




     
Olle tittar på trollen som smyger omkring i skogen.
Vem bor här inne kan man ju undra i det lilla huset i skogen. Smånissarna.
Tomtemor och tomtefar är på promenad. Rasmus håller sig några steg bakom Olle... för säkerhetsskull.


På vägen hem så började jag må konstigt och mycket riktigt, feber och halsont på kvällen. Så idag är jag hemma från jobbet. Inte direkt praktiskt efter en vab-höst utan dess like.

Visst längtar vi efter den här gamle mannen...

Nu ska jag ta en sömnlur! / Bodil

RSS 2.0