Så fina och duktiga! (30:e aug)

Vilken helg, full med känslor! Ulrik fick sin rock-och sångfågel Anette! En hellyckad dag som bjöd på en fin vigsel i Gräve kyrka. Har ju själv varit nervös inför vigseln då Rasmus skulle vara brudnäbb. men ett ord som passar in på hur jag kände mig i kyrkan var stolt! Stolt över min bror, stolt över våra pojkar. Alla tre så fina på sitt sätt... Ulrik som såg så lugn och trygg ut, Rasmus som var så söt och duktig, Olle som låg och sov!!

    
Rasmus, Alma, Albert och Karin satt så snällt på sina stolar och plockade med rosenbladen. Det var bara Albert som tog nåt varv runt sina tjusiga föräldrar.

       
Bruden bjöd på en tårfylld låt i kyrkan som berörde alla, även Rasmus tyckte om alla fina låtar "mamma, ska de sjunga igen?" sa han från sin lilla stol längst fram i kyrkan.



Kvällen avslutades med garagefest!!

 


Tittut! (24:e aug)

Rasmus är en duktig storebror. Han är otroligt snäll med Olle och vill ibland leka med honom. Olle är ju snäll och gillar läget... även fast det kommer ett helt gäng nallar över honom...
   tittut!!!

Rasmus har även varit frisk och matglad vilket har visat sig i ett härligt humör! Kanske är 2 års trottsen på väg att försvinna litegranna???

På dagarna när vi är hemma så är det så roligt att "smyga" på Rasmus när han är i samma rum som Olle. Rasmus pratar med Olle "kolla" "killekill i magen" visar honom ett trick, typ att hoppa och ramla m.m. Snart kanske Olle uppskattar denna underhållning!

// Bodil

Hoppsan! (19:e aug)

Det närmar sig brorsans bröllop... Rasmus ska vara brudnäbb och ha Leksandsdräkt på sig. Har fått lånat en dräkt.... den är lite stor till vår smala pojk.... så precis när jag tog kortet så åkte byxorna ner... hoppsan!!


.. men ett par hängslen är köpta så det ska fixa sig :o). Med Majas vita strumpbyxor och nya skor till grabbarna så kommer de bli sååå tjusiga! Det återstår att se om Rasmus vågar sig in i kyrkan ;o)


Godnatt på er alla!

Imorgon blir det träningsvärk igen! (16:e aug)

Idag har jag avverkat mitt andra träningspass vilket var precis lika tungt som det första. Puh, men de måste ju göras dessa tråkiga första pass innan kroppen börjar komma igång. Sprang med grabbarna i cabben och det går utmärkt. Vi har köpt till ett "babysäte" som Olle sitter i. Ska ta kort på dem under nästa löptur när de sitter i vagnen. Efter löpturen drog jag med mig Rasmus ner i duschen och Olle fick sitta kvar i vagnen och sova. När vi kom upp efter duschen satt Olle glad och vaken och tittade sig omkring. Jämför med Rasmus som hade skrikigt som en tok....

Visst är det roligt att jämföra grabbarna med varandra. Väldigt olika är de i sättet tycker jag. Här får ni själva jämföra deras utseende. De första 2 korten är på Rasmus, ni ser datum på bilden hur gammal han är. (Född 1:a feb)
  
... och här kommer några liknande kort på Olle.
  

Vi har varit själva hemma i helgen då Daniel har varit på brorsans svensexa, de genomförde bl.a. en 7-kamp a la Cluft som Danken tog hem! Resultat nedan:
Höjd: 155cm
Längd: 4,80m
800: 2 min, 31 sek
Kula: 9,60 meter
Spjut: ca 25 meter
100m häck: 17,40sek
Diskus: ??

Det var allt! // kram Bodil


invägning (12:e aug)

Idag har vi varit till bvc på invägning av grabbarna. Rasmus hade en sen 2 1/2 års koll. Han fick tala om vad vissa saker hette i en låda, vägde in på 13,6kg och var hela 95cm lång. Olle har nu ätit upp sig till 5325gram och 58,5 cm lång. Inte undra på att kläder börjar bli för små... För att jämföra syskonen så var Rasmus 62cm lång och vägde 4995gr när han var 2 månader. Syskonen har inte samma kroppsform med andra ord.

Dagens bild blir en blomma från Statsparken till alla som känner sig trötta! Den lyser upp!



kram// Bodil

Semestertips och otränad (10:e aug)

Tänkte tipsa om ett bra semestertips om ni har vägarna förbi Örebro. Statsparken är värt ett besök. Bredvid parken finns det en ö som man kan åka roddbåt över (eller gå) och på ön kan man åka lilleputt tåget, titta på djur, åka bilar i en uppbyggd liten stad mm. Dessutom finns det en gigantisk lekpark och barnbassäng i parken. Att åka lilleputttåget kostade 15 kr, hur många turistställen har så låga kostnader??

       

Nu är jag träningssugen ,vill ut och springa och bli svettig. Både igår och idag har jag träningsvärk i kroppen. Efter vad kan man undra... jo brorsans blivande frus möhippa. Gick några ronder i sumobrottningsringen och det var jobbigt minsann. 1 vinst, några blåmärken och ett svullet knä blev resultatet efter det. Men nu har jag bestämmt mig för att det är dags att börja träna så smått efter graviditeten.


Jag och Olle hade en trevlig pratstund i soffan ikväll. // Bodil

Still in Garp.. (4:e aug)

Fortfarande i Garphyttan... Idag har jag och Olle roat oss på egen hand! Vi drog till stan och åt lunch med mina kära kompisar Emma och Maria med två små tjejer. Alla 6 uppförde sig ypperligt under lunchen, det skulle väl vara vi vuxna som uppförde oss sämst då man sitter och visar tuttarna både här och där. Konstigt det där... Även igår var jag och Olle iväg och roade oss själva, denna gång hos min första riktiga kompis som jag träffade i lekparken när jag var 4 år.

Rasmus stackarn har fått stannat hemma hos mormor och morfar och tagit det lugnt då han har varit sjuk. Även Olle fick sin första förkylning, men han klarade sig rätt bra. Kan tänka mig att Rasmus kommer att "ge" Olle en hel del snor på köpet nu när dagis börjar.


Rasmus fick låna en sax av mormor, det var roligt tyckte han. Olle gillar läget i bakgrunden.

Idag när vi kom hem från en promenad förklarade jag för Rasmus att jag var trött i benen och att jag ville sitta i vagnen nästa gång. Det tyckte Rasmus var en rolig idé så han gick och hämtade skrindan och drog runt på mig några minuter. Skönt tyckte jag!


hejhej från Bodil




Fina Garphyttan (1:a aug)

Det var länge sedan jag var "hemma" så här mitt i sommaren när allt blommar och frodas i mina föräldrars gigantiska trädgårdsland. Har liksom inte tänkt på att det växer så mycket och stora frukter/grönsaker/bär mm, det har ju alltid känts normalt att det fanns där när man var liten. Nu när jag har min egen trädgård att hålla bukt på så blir jag imponerad av denna. Hur kan det bli så stora bär??? Det är så gott att gå och äta hela tiden!! Ärter, körsbär, hallon, de sista jordgubbarna, morötter, röda vinbär, svarta vinbär, blåbär mm.

       
Rosbilder från trädgården till pappa Daniel, Rasmus saknar dig!

I går drog Daniel vidare till Götet för att rocka till U2, men innan det hann vi med en grymt bra shoppingtur i stan (Örebro). Rasmus lämnades hemma så vi kunde gå i lugn och ro med en sovandes Olle i vagnen. VISA korten gick varma. Skönt att få några nya plagg i garderoben efter en graviditet! Har även hunnit med att träffa släkt och vänner, fler blir det kommande dagar!

Olle då, han mår fint. Vägde in på drygt 5 kg i tisdags. Han har lärt sig att spy, 3 spyor på en vecka... mao inget att klaga över :o). Stora leenden tycker han om att ge oss!

Rasmus rockar loss med kusin Albert. Fullt ös på den kusinen vill jag lova.



Godnatt!! // Bodil


RSS 2.0