Benke (24:e maj)

Så skönt med helg även fast jag stundvis varit rätt trött och inte-så-pedagogisk-pigg med barnen. Vi har ändå gjort rätt roliga saker i helgen. Barnen har varit på varsit kalas och lekt med kompisar just hela dagarna. Igår gjorde även Rasmus match premiär med fotbollen. En underhållande och jämn match mot islingby som de tillslut vann med udda målet. Det slår mig hur roligt det är att titta på ens barn matcher! Särskilt fotboll gillar jag, fast jag inte har hållit på med det själv. Den där innebandyn kan jag inte förstå mig på dock...

Annars har senaste veckan ägnats åt vår nya familjemedlem Benke som är vår robotgräsklippare. Döpt efter brorsans gräsklippare och förhoppningsvis får vi lika bra hjälp av denne Benke som brorsan har. Vi har hållt på och jämnat till vissa ställen i trädgården där han kör fast ibland. Idag har vi även gjort klar stenläggning runt garaget vilket blev bra! 

Nu ska vi ta tag i ännu en vecka. En vecka som kommer innehålla mycket på både jobb och kvällstid. Vi börjar med blodomloppet imorgon! 




Bröllopsdag och massor av barn! (6:e maj)

Idag har det varit en riktigt hektisk dag. Nu äntligen sitter jag ner och tar det lite bananas innan jag ska lägga mig. En stressig jobbdag med vissa uppgifter som irriterar mig. En lång arbetsdag för att vara en onsdag, men imorgon har jag tagit helt ledigt faktiskt! 

Gröt till middag och på kvällen var det premiär för skogslek och oj vad barn vi har! Var faktiskt nervös innan vi satte igång men nu känns det skönt! Olle skogslekar tillsammans med Danken, Rasmus i gruppen skärmsmygarna och jag som ledare. Hela familjen engagerad på onsdagskvällarna framöver. 

Igår gjorde vi en annan sak hela familjen. Vi firade bröllopsdag för första gången! Nu är det ju redan 3 år som herr och fru, men konstigt nog har vi glömt bort de tidigare åren. Vi åkte på broken dreams och åt oss ruggigt mätta och försökte lära grabbarna hur man uppför sig på restaurang. Både mat och barn fick godkänt! 

Nu ska jag stupa i säng och ladda för en spännande dag imorgon. Då ska Olle få hälsa på på skolan och få träffa sina fröknar och framtida klasskompisar! Tänkte kombinera det med att hälsa på Rasmus i skolan. Blir nog en betydligt roligare dag än att vara på jobbet iaf! //Bodil 

Vinstlott (3:e maj)

Vilken härlig dag! Det fina vädret är tillbaka och det kändes som en vinstlott idag då denna helg består av tre lediga dagar istället för de vanliga två. Daniel har varit på utbildning hela dagen men jag och grabbsen har haft en bra dag. En riktig lekdag med kompisar har det varit för båda grabbarna och det ger sommarkänsla. Har gått och småpysslat i trädgården och njuter av vitsippor och gröngräset! Även en fotbollsträning hann vi med i förmiddags. Jag och Olle har även snickrat ett cykelhopp som man har tid med en bonusdag som denna!


Lite rens runt garage och fika med grannfrun så var även denna vinstdag till ända vare sig man vill eller inte. Nu gäller det att motivera sig för en hel jobbvecka igen... // Bodil 

Hej igen! (2:a maj)

Nu var det ett tag sedan det blev bloggat igen! Veckorna rullar på. Har börjat dagen med go-frukost och sedan ett pass på friskis. Nu återstår en hel dag utan nämnvärt många planer eller måsten. Fantastiskt skönt att det bara är lördag iochmed att gårdagen var en ledig dag!
 
Jag har laddat in korten från storkameran så här kommer några bilder från senaste veckorna. Först några bilder från påsken, Höga kusten. Det är så fint där!
En skön solvägg och grabbarna täljer sina första smörknivar i säregen stil....
 
 
Och här kommer några bilder från vårt nya tillhåll, Tallmon där framförallt Olle älskar att cykla omkring i de olika hopp och backar som finns. Ibland är det rätt mycket folk där, betydligt äldre barn, då blir Rasmus lite blyg och törs knappt cykla. Olle däremot drar med sig sin bror och ropar "tut tut i backen" till de stora grabbarna som snällt flyttar på sig. :o)
Och så firade vi sista April som vanligt här hemma på gatan. En lite mindre brasa i år som brann ner rätt snabbt! Vi får se om det var sista året för den traditionen då det ska byggas skola och ändras vägar precis där våran majbrasa ligger.
Hälsningar Bodil

RSS 2.0