Gullhålet och hemresa (27:e dec)

Det finns ett guldhål i Garphyttan där det sägs att det hittades guld förr i tiden. en liten grotta dit brorsan tog med mig. Minns det som långt in i skogen och vi letade länge. I själva verket så låg det rätt nära vägen och nu var det lätt att hitta.:o)Vi kröp ned i hålet och jag minns det som rätt spännande. Igår var det dags för ett besök.
Jag och Rasmus i "gull-hållet"
 
Den som var mest nöjd med utflykten var nog mormor själv. Det var första gången hon var där!
 
Idag är det hemresa som gäller med halvkrassliga barn som skulle behöva springa av sig en aning. Det bästa med dagen är att jag har gjort skidpremiär i fina fina Ånnaboda! /Bodil
 
 

Juldagen (25:e dec)

Nu är det äntligen dags för många lediga dagar! Och julafton blev precis som en julafton ska vara! Om än lite halvfriska barn så var det glada barn, god mat, tomte, och lek med julklappar. Och tillochmed lek i snön fick vi, trots avsaknaden av snö i Garphyttan. Härliga Ånnaboda hade många sprutsnö-kullar och en pulkabacke som dög utmärkt! God Jul till er som tittar in här ibland!
 
två varma lillebröder i väntan på tomten.
Julaftonslek i Garphyttan...
...och i snöfina Ånnaboda!
 
 
GOD JUL önskar familjen Bingman! /Bodil

segmånad (21:e dec)

Sista månaden har det varit många sjukdagar och fortfarande segt, men nu så är jag lite piggare, men då är det Olles tur igen. I fredags astma och feber, men idag feberfri igen. Vi får se om det blir vab eller dagis imorgon. Tanken är att vi ska jobba måndag och halva tisdag innan jullovet kommer på riktigt! Vi har klätt granen som för första gången i min historia blev en plastgran. Känns inte riktigt riktigt, men Olle mår nog bäst av en sådan tänker vi. Måste dock erkänna att den blev fin ändå, trots plast och trots alla udda prydnader i granen. Julstämningen höjs verkligen med en gran på plats!!
 
Äntligen minusgrader så nu börjar hockeyrinken ta form. 3 eller 4 spolningar idag och gräset börjar så sakta försvinna, men fy vilken tid det tar! Rasmus har varit på kalas hos en gammal klasskompis från den förra skolan. Danken har spelat hockeybockey. Jag och Olle har tagit det lugna gatan här hemma. Lite pyssel, lite TV, lite vinterstudion och lite städning och putsväck så var även den söndagen slut!

I veckan har vi haft simskolaavslutningar. Rasmus i steg 3 där han har lärt sig simmat ryggsim, lärt sig lite livräddning och simmar lugnt och fint nu. Olle har gått steg 1 och lärt sig lite bättre hur armtagen och bentagen ser ut. Han kom stolt hem med några märken! Som han har längtat. 
 
Ikväll ska jag slå in de sista klapparna så ska vi nog vara redo för julfirande sedan! /Bodil

Tredje advent (14:e dec)

Nu har vi fått hem vår man i huset och det känns bra att vara fulltaliga igen! I helgen har det tagits riktigt lugnt, så lugnt det går att tas med två grabbar i huset. Men de har varit toppenduktiga och låtit mig vilat litegranna då och då. För pigg är jag inte än. Igår började vi dagen tidigt på Lugnet i Falun. Tre matcher hade Rasmus så tack och lov var vi klar redan till lunch. Förlust i alla tre matcherna, men ändå var det jämna matcher som de förlorade med udda målet i alla tre matcher. Är ju ingen person som har hållit på med lagsporter så mycket, men att gå runt i sporthaller är nog inte min grej. Visst är det kul att se när någon av barnen spelar och idrottar, men inomhus är inte min grej... Fotboll är ju även det en lagsport, men så mycket roligare ändå att titta på när man får vara ute!
 
Sedan tog vi det lugna gatan hemma, tittade på världcupen, tittade på film och spelade TV spel. En alldeles utmärkt lördagseftermiddag i min smak.
 
Rasmus var målis den sista matchen.
Olle tyckte att det var 2 matcher för mycket... men med lite ritning och fika så blev det ändå en ok förmiddag för lillebror.
Idag en lika lugn dag som gårdagens eftermiddag tills på kvällskvisten då det äntligen var dags för Bandyskolan. Båda har längtat, men iochmed att vi går på simskola så har de fått lugnat sig med denna aktivitet tills simskolan är klar. Just idag var bandyskolan flyttad till en söndag så vi gjorde debut idag. Rasmus kände sig snabb på skrillorna, medan Olle vurpade ofantligt mycket. Men ingen vurpa gick illa så bara glada miner som tur är. Upp igen!
 
Nu hoppas vi på mer ork till nästa vecka så att vi kan bli redo för julen och lovet! Vi ska börja veckan med allergidoktorn för Rasmus. / Bodil
 

Hej december! (12:e dec)

Nu var det ett tag sedan det blev skrivet här. Men hälsan på undertecknad har varit risig. Och är man sjuk i dessa så mörka trötta månader så är man inge pigg helt enkelt. Ja risig sedan förra inlägget och inte ens frisk än. Önskar mig lite pigghet, den kommer förr eller senare.
 
Vi har haft fullt upp de senaste veckorna, kanske är det därför det tar sådan tid att bli frisk, men vi har firat födelsedagar. Mannen i huset fyllde 40 den 1:a dec. Partaj för de närmsta sörjande och det slets veckan innan för att komma iordning i ett hus som var stökigare än stökigast. Damm efter fönsterbyten, slutspurten på renoveringen och mitt i allt möblerade vi om i grabbarnas rum. Svärmor var här och hjälpte oss och hade inte hon hjälpt oss så hade vi inte fått så fint som vi faktiskt fick till Dankens fest!
Vi skruvar nytt skrivbord under nya loftsängen i Rasmus rum. Olle har fått Rasmus gamla säng.
Emmy charmar släkten
Två svärmödrar och festfixare. Den ena till 40 års fest och den andra till 70 års fest. Går säkert att hyra in dem om det är någon som behöver festhjälp.
Veckan efter fortsatte vi att fira. Denna gång i Garphyttan och tillsammans med hela tjocka släkten. Dags för min far att fylla 70 år. Trevligt och lyckat att få träffa pappas släkt som vi inte hinner träffa så ofta.
Och här har vi 70 åringen himself!
Nu har decembers festligheter över och äntligen kan man börja längta efter julen! Denna helg hemma för tre av oss. Mannen blev kidnappad igår på en 40-års helg av kompisar. Han befinner sig i fina Åre medans jag och barnen håller oss hemma. Och som vanligt så skönt att det är fredag igen. En fredag som jag för en gångs skull fick följa med Olle på simskola. Annars brukar Daniel sköta fredagssimskolan. Han tycker det är skoj vår grabb, nu är det bara en gång kvar. Sedan en sväng till apoteket för inköp av lite mer spray och piller till mig, sedan till videoaffären där det var Olles uppdrag för dagen att bjuda familjen på film och fredagssnack. Årets adventskalender består av en mix av uppdrag, paket och "tråkiga paket" som Olle kallar det, dvs strumpor och kalsong-paket sådant där som behövs.
Luciafirande på dagis hann vi även med igår kväll. Här en uppstoppad tomte som till detta år kändes som en stor pojke på lussefirandet.
Det var en snabb resumé från några veckor bak i tiden. Trevlig Lucia alla ni. Det ska vi ha, kl 08.00 på Lugnets sporthall... ehh. /Bodil

RSS 2.0