Tunnelseende (28:e juli)

Jag har bytt syn på det här med bloggande... Allt började med att jag ville ha en hemsida där jag skulle lägga upp mina favvobilder på framförallt barnen så att mina och Daniels föräldrar kunde få en kik på de små hur de växer och knakar under småbarnsåren. Att det bidde en blogg var nog bara slumpen då jag fick hjälp av en kompis att fixa till en sida en kväll i februari 2009. Tänkte just bara ha bilder, men med tiden kom mer och mer text... Nu har det mer blivit som en titta-tillbaka-och-minnas-vår-vardag-dagbok. När mina grabbar blir stora så ska de få titta tillbaka och se vad de var för ena filurer. Så varsågod storebror Rasmus och lillebror Olle! Bloggen är till er mina söta grabbar!

Och sen var det ju det där med kort... jag skulle så gärna vilja bli proffsigt duktig på att ta kort. Tiden finns inte till att sitta och mixtra, lära sig kameran mer osv. Men bloggen får mig att älska att ta kort! Den motiverar mig att knäppa... och en dag så vill jag tro att även jag kommer att få mer tid till vad JAG vill göra. När dessa smågrabbar har blivit något år äldre och klokare.

Förövrigt så har jag skickat familjen till Norrland och farmor. Jag fick några dagar för mig själv här hemma vilket jag älskar att ha för mig själv.




Tunnel-kul. Olle trivdes i tunneln.. från Lådbilslandet för några veckor sedan.

På återseende. / Bodil

Det var iaf myggfritt.. (25:e juli)

.. men inte regnfritt. vi litade blint på yr.no att det inte skulle bli något regn, bara moln och lite sol, kvällen skulle bli fin. Vi gav oss iväg på en minisemester för att prova vårt nyinköpta tält. Semestern begav sig ända till Siljansnäs där vi campade en natt.

Vi blev inte avskräckta, men nästa gång ska vi ha sommarväder, dvs sol och torrt :o) De tre extra strumporna som vi hade med till lill-Olle tog slut på ett litet huj. Gå ut och in i tältet är ju skoj.. och då oftast i strumplästen. Vi hade iaf ett bra dygn i sällskap med en grannfamilj och grabbarna tyckte det var skoj. Tältet blev godkännt då det var lätt att sätta upp, höll tätt och stod pall när barn busar runt och tror att väggarna är gjorda av betong. Precis det familjen Bingman/Carlsson behöver.


 
Olle plaskar!


4 förväntansfulla barn stojjar i tältet medans regnet öser ner för en stund.

Och visst är det mysigt att sova i tält. Vi förundrades över olles skönhetssömn. Han sov HELA natten och ända till kl 7!! Ni som känner oss förstår vad jag menar. Nästan så man funderar på att sätta upp tältet i trädgården...





Olle och Kalle sover väldigt gott tillsammans i tältet.

Däremot tror jag att skrivandes kommer att sova gott i sin riktiga säng inatt... / Bodil

Sportys (23:e juli)

Vi gjorde en utflykt på hemmaplan till Sportys lekland i Falun. Grabbarna sprang så svetten sprutade.. bokstavligen. Olle var i trans under en stund. Ett bra ställe för att köra slut på sina barn (och föräldrar) under några timmar :o) Det var nästan punktmarkering på Olle som gällde så vi sprang/kröp/hoppade en heldel vi också. Vilken tur att man är förälder så man får barnsla sig litegranna i klätterborgen:o)

    
Lillen på språng!

   
Högklubba oftast när det siktas på bollen, (utvisning)
Svettiga nyklippta grabbar!
Rasmus bollar runt.

På eftermiddagen satte vi upp vårt nyinköpta tält i trädgården. Ett 4-mannatält som var bautastort! Tur att jag inte köpte 5-manna som jag tänkte först. Tälten är ju något modernare mot när en annan var liten och tältade med mina föräldrar. Då var det trångt, blött och grejer överallt. Det här ska nog vara rätt bekvämt hoppas jag så att jag får med mig de tre Bingmans på någon campingtur då och då. Vi har planerat en liten minitältsemester tillsammans med grannar. Det blir nog ett äventyr på sitt vis.

// Bodil

Hemmaplan (21:a juli)

Nu har vi haft två rätt bra dagar på hemmaplan. Igår befann vi oss på "rätt plats" kändes det som när vi låg och badade vid Långsjön. Mycket moln, endel mörka sådana på stor del av himlen men just vi hade sol nästan långa dagen :o).

Kortet nedan ser ju rätt tragiskt ut. Stackars lille trötte Olle somnade inne på toaletten idag. vi väcker oftast honom efter hans sömnlur på dagen. Idag var han seg... han sa att han skulle gå och kissa, men jag tror han lurade oss :o)



Idag har vi snickrat staket på fm. Alla färdigmålade plankor är nu uppe vilket räckte nästan en långsida. Segt, ja. På eftermiddagen blev det inlinestur med grabbarna i vagnen. Karln i huset börjar bli rätt otränad så det gäller att få honom i trim igen. Kanske är det de berömda kilona som man får vid 40 som börjar fastna på honom... haha. Viss ironi ska man ha... Iaf skrillade vi till Mellsta där vi åt glass och lekte en stund.

Sommar, sommar, sommar, härligt med semester. kort från tidigare i somras. De tre Bingmans badar...  



Olle på språng med sin hink och spade....



Öser och öser med spaden, oftast helt ovetandes om vart sanden hamnar... tur denna gång att det kom på han själv! Eller är det en fågelprutt?




 / Bodil


Körsbär och turné (16:e juli)

Vi semestrar, spenderar pengar, äter och har det rätt bra, precis som det ska vara på semestern! vi har varit på resande fot i 9 dagar nu. Olle börjar nog längta litegranna hem. "åka hem Borlänge" sa han idag. Vi är just nu hemma hos mina päron. Det är körsbärsår i år verkar det som! För en gångs skull lyckades vi tajma med att komma hit precis när alla goa körsbär är mogna. Jag äter nog typ 2 liter per dag tror jag. Olle har nog ätit 5 st och Rasmus 3 st. Framsteg för grabbarna då det var 0, nada, zero förra året :o)

Vi har varit i Källvik några dagar hos farfar. Fint väder så då blir det havet som underhåller oss med fiske, bad och båt. Vi stack iväg på en dagstur till lådbilslandet också. Ett land med lådbilar med motorer på som barnen själva får köra. Olle fick dock nöja sig med lekplatsen, hoppborgen och att titta på brorsan.


     
Från lådbilslandet.. Rasmus körde de olika fordonen. Olle gav sig in i hoppborgen bland alla stora barn. Han är inget rädd av sig den lille mannen. Hoppade och flög runt som en liten vante bland de stora barnen. Vi fick ut honom innan olyckan var framme, för säkert kändes det inte :o). Grabbarna Bingman åker griståget.

Vi drog sedan till Eskilstuna under några dagar där vi mötte upp med dagiskompisen Ida och hennes familj. Det var Parken Zoo som stod på agendan.
     
Rasmus och Ida såg så söta ut under paraplyet under en regnig promenad på stan.
Det var ju krokodilen som grabbarna tyckte var bäst av djuren på Parken Zoo.
Köpte isglassen "skruven" till Olle. Inte var väl den så här stor när jag var liten??? Stor glass till liten glasstokig pojke. Passar bra va? Nya kebbor från vingåker outlet.


     
Mycket spring under Parken Zoo-dagen..
Vi avslutade dagen med ett bad. rätt trötta men lyckliga grabbar efter en lyckad dag.
Så trötta att de fick dela vagn på vägen hem till hotellet igen.. iaf en liten bit.

Karuseller fanns det gott om. Jag och Rasmus var de lyckliga som hade åkband i familjen så vi körde hårt under eftermiddagen. Radiobilarna tyckte Rasmus var bäst. Vet inte riktigt om jag höll med. Rasmus var ju för liten för att köra själv så det var jag som körde. Det var ett gäng stora grabbar som körde samtidigt och det verkade som de hade sett ut mig och Rasmus till något typ av krockoffer. Hade full sjå att undvika dessa huliganer, men de tyckte tydligen att vi såg väldigt krocksugna ut. Viss skräckblandad förtjusing hos Rasmus under alla krockar som vi utsattes för.

Snart ska vi nog åka hem tror vi.. ta hand om trädgården som troligtvis börjar bli rätt långhårig... / Bodil

 





Uppsagd (6:e juli)

Snacka om kontraster i livet. Helgen som var så fantastisk rolig byttes ut till en väldigt ledsam måndag. Så var det äntligen dags att få veta vilka 72 st som skulle lämna mitt jobb (vilket som tur var bara blev ca 56 st). Jag skriver äntligen för ovissheten är inte särskilt kul den heller. Jag visste att jag låg i gråzonen, men fick papperet i handen. Tungt och tråkigt då man aldrig kan förbereda sig för en sådan grej. Tunga dagar, men nu har jag nog sörjt de värsta dagarna. Att jobba på måndagen gick helt åt skogen, tisdagen var rätt tragisk den också, men sen har det knallat på konstigt nog.

Vet inte om resterande delen av familjen heller haft så kul den här veckan. Daniels första semestervecka har börjat med att Olle varit sjuk hela veckan förkylning med astma och lätt feber, Rasmus och Daniel inte helt hundra friska heller. Vad härligt det låter i familjen Bingman / Carlsson just nu va?

Iaf 1 dag kvar till semester. Jag ska försöka njuta fullt ut av den tillsammans med de mina!

Känns som väldigt länge sedan... Mando Diao i lördags, stämningen på topp!

  
Idag på lunchen skulle vi äta ute vilket inte händer så ofta när man jobbar på vischan. Japp, fick äran att åka Björns "raggarbil" till Staberg. Så nära raggare som så här kommer jag nog aldrig igen... Ser ju trots allt rätt glad ut :o)



Rasmus fick en fråga häromdagen om han spelade fotboll i något lag. "nej, jag ska fylla 5 år först". Han fick frågan om vilket lag han ville spela då.. "typ Barcelona för jag har en sån tröja"

/ Bodil

  

Peace & love (2:a juli)

Vilka annorlunda dagar vi har haft... Det var länge sedan jag har haft så roligt som jag har haft under några dagar. I torsdag skjutsade Daniel grabbarna till Garp och jag och Daniel har röjt runt i Borlänge på festival. Massor av folk, massor av bra artister och massor av skoj! De som jag har tyckt varit bäst är nog lykke Li, The Ark, 30 seconds to mars, sahara hotnights... har lyssnat rätt mycket, men missat en del godingar också kan jag tänka. Volbeat, Oskar Linnros, Strokes, Anna Järvinen har också setts. 

Idag är det dock dags att hämta hem små-grabbarna igen. Då börjar förhandlingen i familjen Carlsson/Bingman... vem ska få se vad ikväll... ingen barnvakt... iaf blev förhandlingen som så att Daniel får hämta grabbarna halvvägs till Örebro medans jag får gå på Mando Diaos ackustiska, sedan blir det hemmakväll för mig så får Daniel gå ner och rocka den sista kvällen. Så går förhandlingar till... försökte förhandla till mig lite mer, men fick då mothugg att jag inte ens hade betalat min biljett...ok, jag får ge mig och mysa i soffan i kväll med mina grabbar. Kan nog bli rätt skönt det också efter 3 galna dygn. 

Känner mig inte helt slut faktikst, tänker som så att vanligtvis sover jag mellan 10 - 6 med en massa störningsmoment under natten (leta napp, göra välling, trängas i sängen, brottas med olle m.m.). nu har jag sovit mellan 3 - 10 en fantastiskt skön sömn. Jag tror faktiskt att jag blir utvilad av festivallivet :o)!!

Våra grabbar då... de har det så bra hos mina föräldrar, dock hade Olle fått feber igår. Pratade i telefon med Rasmus igår och han berättade helt lyriskt att han hade spelat minigolf, 3 gånger sa han!!! jaha bara 3 hål, det var inte likt honom tänkte jag... han älskar ju att spela golf, boll, allt. När jag pratade med min mamma så berättade hon att 3 gånger var 3 varv, dvs 18 + 18 + 18 hål. Han hade sprungit runt i extas och spelat bana efter bana... han är då boll-tokig vår storpojk.



Nu ska jag göra ett ryck i huset, Danken är uppe på taket och spolar av de sista barren och mossan efter den stora tallens alla år hängandes över vårat hustak. Vår tvättstuga syns knappt pga all tvätt... / Kram Bodil



RSS 2.0