Lidingölopp (27:e sep)

Hemma igen efter en helg i huvudstaden. Igår var det dags för Danken att göra premiär på lidingöloppet 30km. Och ja det gjorde han bra! 2.54h höll han på i spåret och jag, grabbarna och mormor hejade fram honom. En som inte gjorde premiär, utan mer erfaren, var morfar. Värt att nämna att min far nu har genomfört 40 lidingölopp! Själv så kände jag mer och mer att även jag ville springa nu när jag ändå skulle vara där. Har "som vanligt" haft lite ont i ett knä på slutet men nu i veckan var jag ute och joggade lite granna och då kändes det helt ok. Så på fredagskvällen efteranmälde jag mig till 15km och fick mig en fin springtur! Fick mig även en förkylning som flög på mig under loppet så nu är det ytterligare en snorig i familjen. Ja grabbarna snorar på i några dagar och Olle har haft lätt astma. De har ändå orkat med helgen bra. Idag har vi turistat litegranna, typ åkt tunnelbana, tittat på vakterna på slottet och varit på cosmonova. 
I väntan på rätt löpare att heja på...

Naturhistoriska museet.
//Bodil 


Mamma-match (24:e sep)

Oj vad dagarna rullar... Det är snart redan 2 veckor sedan vi var i Järvsö. Vi har hunnit en hel del sedan dess. Idag har jag "överlevt" en mammamatch mot Rasmus lag. Jag skriver överlevt då planen var blöt, hal och det är bara att inse att jag även lever med ett kasst knä som inte tillåter allt vad jag vill göra. Hur som helst blev varken jag eller någon annan skadad. Vi mammor var grymt duktiga och vi gav grabbarna en jämn match. Det slutade med förlust 2-3. 

Skolan rullar på bättre nu och det känns som Olle har vant sig med skolan nu. Ingen gråt längre och det är ju skönt! Nu verkar det som barnen har förkylningar på gång, hoppas de håller sig hyfsat pigga för vi ska till storstan i helgen! 
Äntligen svamp! Längtar till nästa tur! 
/ Bodil 


Yr.no lurade oss (13:e sep)

Sitter i bilen påväg hemåt efter en helg i Järvsö-stugan. Härligt som vanligt! Tycker om hösthelger där, lingon i mängder, mycket frisk luft och brygg-fiske. Rasmus fick feber och ont i halsen så det blev lite extra lugnt. Vi hade packat kläder efter väderprognosen, dvs inga regnkläder, men yr.no lurade oss rejält! Lördags fm bjöd på ett riktigt regnväder så vi tog bilen och minglade runt i omgivningarna medans vi väntade på bättre väder. Det byggs mycket runt Järvsöbacken och downhill cykling verkar det gå bra för. Fullt ös en regnig lördag! 

På eftermiddagen plockade vi både lingon och blåbär vid stugan. Vi kokade sylt på lördagskvällen men hade inte riktigt tänkt på att det behövdes så mycket socker. Bidde en del lingon kvar. På söndagen tog jag och Rasmus bilen (för att ta hand om sjuklingen) de få 100 meter till ett annat lingonställe. Vi plockade 7 liter på ett litet kick! Rasmus är grym på att plocka, verkligen bra hjälp!! 




Nu ska vi hem och känna av om det blir vab imorgon eller ej. / Bodil

Att hitta rätt

Nu har det rullat på några veckor med jobb och skola och vi försöker att hitta vardagen. Att för Olle byta från det lilla trygga dagiset till den stora skolvärlden har inte varit helt enkelt. Någon typ av osäkerhet på det okända/större har gjort att Olle varit ledsen var och varannan dag i skolan. Det känns som det har varit ett fall framåt denna vecka så vi hoppas att han känner sig helt trygg snart med den nya miljön. Det gör så ont i mamma-hjärtat att han ska vara ledsen. Vi är ju inte riktigt van med det på den pojken! Denna vecka har mormor varit och hälsat på och hämtat tidigt på skolan, det har känts extra bra då jag även varit borta två dagar med jobbet i denna vecka. Nu är väskan upp-packad från den trippen, sedan har vi packat ny väska igen för imorgon är det helg igen! 


Vi har haft besök av klass-apan Sune. Vi tog med honom på bio förra helgen! / Bodil 

RSS 2.0