Gråhelg (23:e september)

Sitter i soffan med Rasmus och min mamma i soffan och känner mig rätt mör. Fysiskt mör efter ett bra löp-pass med Carina i förmiddags och en eftermiddag ute också tillsammans med familjen Carina. Är även psykiskt mör i huvudet efter ännu en dag med en nej-sägande och trotsig treåring. En treårs-trots som jag hoppas går över under natten, men så bra är det ju inte förstår även jag :o)
Iallefall har helgen varit bra som vanligt trots trökväder. Igår besökte vi Framtidsmuseét och idag utflykt till lekplatsen i skogen. Roligt som vanligt, roligt att snacka lite goja med Carina, roligt att se att barnen har skoj, roligt att fika! Efter allt regnande så bjöd den lilla bäcken i skogen på riktigt mycket vatten som inbjöd till lek. En hel del hoppande som till slut resulterade i två av tre blöta barn. Rasmus var en gentleman och erbjöd blöta Emma att få låna Rasmus Hello Kitty strumpor. Undrar vilken ålder barn (Rasmus) börjar att tycka att det är töntigt med Hello Kitty som pojk?
 
Nu ska mina päron vara här ett par dagar medans dagis har stängt för planeringsdagar. Ska bli skönt att ha mamma i krokarna under ett par dagar. Det var länge sedan!
 
Gick visst inte ladda upp några bilder idag så det blir kort och gott bara så här. // Bodil
 
 
 

Skogslek (20:e sep)

I höst har Rasmus roat sig med att gå på skogslek. Det har passat Rasmus toppen då det inbjudit till spring i skogen, orientering, lekar och hinderbanor. Kompisar till mig har varit ledare, att ha fröknar som känns igen har känts skönt för honom är jag rätt säker på. Och en förälder på tryggt avstånd. Rasmus mod har växt gång för gång och det blir en mamma glad av! Exempelvis boll-leken slutade han på efter 7 av 10 ggr med motiveringen att han fortfarande inte kände fröknarna. Även fast fotboll står på topp 3 av vad Rasmus tycker är roligt. Jag hade kameran med mig igår, men inte helt lätt att fånga Rasmus på bild då det hoppades och sprangs så mycket. Blev en bunt misslyckade kort, men måste ju ändå föreviga skogslek i blogg världen.
 
 
Olle hittade en napp idag precis när han skulle lägga sig. Vart han hittade den är ett under för mig. Iaf var han väldigt delad vad han skulle göra med den. Toldes knappt stoppa in den i munnen, smakade på den och tyckte det smakade gott, skulle sedan ge den till mig för att han var en stor pojke för i nästa stund vilja ha tillbaka den. Slutade med att han hade den i handen när han somnade. Vi får se hur diskussionen fortsätter imorgon med Mr Envis.
 
// Bodil
 
 
 
 

Service! (18:e sep)

Tid är dyrbar. Den ska delas så jämt fördelat som möjligt och oftast så är det de få minuter som blir över som går till ens egen pott. Sedan tiden blev mer dyrbar för mig, för typ 1-2 år sedan så uppskattar jag service så mycket mer! Service för mig är när jag får hjälp med något som genererar tid eller annan nytta för mig. När minuterna fattas så är det ju den lilla egna potten av fåtalet minuter som ryker upp till ingenstans. Shopping är ju roligt, men det blir ju inte så många minuter över till det.
 
Idag var det dags för jeans-jakt. De jag köpte senast har slitits ut med hål så hög tid för något nytt! Styrde stegen mot Sisters på Kupan där jag senast gjorde ett grymt lyckat köp på jeans. Jag och Danken är lite bekant med tjejen som jobbar där och hon är toppen på att ge service. Jag går in i butiken och har turen att träffa på henne. Talar om att jag är ute efter jeans. Hon avbryter mig och säger " Bodil, jag vet vilka du ska ha!" Hon plockar fram ett par som stämmer vad jag har tänkt, jag provar (rätt storlek såklart) och går ut ca 2 minuter senare med ett par nya jeans! Service! Kanske kostar ett par hundringar extra mot andra affärer, men den tiden det genererar är för mig värt mycket pengar!
 
Något som jag mår riktigt dåligt över är när man kommer till typ Lager 157 och kliver in i jeans-rummet. Jeans högt och lågt, superlåga priser, men jag blir helt matt! Vart börjar man leta? Hur många ska man prova? Var är alla expediter? Jag blir helt slut av sådant.
 
Gick vidare min shoppingtur till en annan av mina favvo-butiker på Kupolen, Espirit. visst har de fina kläder! Kanske därför det är min favvo affär, men även denna affär har service uti fingerspetsarna tycker jag! Iaf fick jag med mig ännu ett par byxor, en blus och en ny vinterjacka! Kanske inte riktigt planen att inhandla allt det, men så blev det!
 
Hemma igen efter att inte varit borta allt för många minuter :o) // Bodil
 

Balansgång (16:e sep)


Idag har vi vinkat hejdå till farmor och Gösta. Dt blir lite tomt när gott besök vänder hemmåt. igår när vi gick hem från svampskogen så stannade vi till på skogslekplatsen. Det var ett efterlängtat besök. Idag tjatade grabbarna sig till ett besök till.
     
 
     
 
 
 
 
 
Hinderbana är skoj tycker Rasmus. Nu återigen dags för ny vecka snart. Olle sov en lång middag idag så vi får väl se hur lättlagd/svårlagd han blir ikväll. // Bodil
/ Bodil
 

Trattisar och äppelmos (15:e sep)

En lördag med sommarvärme, vad gött! Vi har farmor och Gösta på besök och på förmiddagen drog vi igång äppelmostillverkningen. Skölja, ta bort skräp, dela, koka, in i äppelmosmaskinen, sockra och poff in i burkar. Vi äter mycket mos, iallefall Olle, så nu har vi frysen full så att det räcker ett bra tag!
 
 
På eftermiddagen tog jag, farmor och grabbarna oss till svampskogen och fick rätt bra med utdelning på kort tid! Precis som man vill att det ska vara :o) Nu känner vi oss rätt mör i kroppen efter en rätt hektisk dag.
 
Trevlig lördag kväll! / Bodil
 
 

Förvånad, arg, glad (11:e sep




När vi satt på bryggan i Järvsö försökte Rasmus sig på massor av miner.Uppifrån och ner arg, förvånad och glad.
 
Idag var Olle riktigt trött efter dagis. Så trött så han somnade innan middag. Så trött att det inte gick att få liv i honom, så han fick sova vidare helt enkelt. Konstigt nog hade vi andra tre den lugnaste skönaste middagen i år...
 
Trevlig tisdag! // Bodil
 

Järvsö (9:e sep)

Det blev en helg i stugan i Järvsö. Fiskelyckan var inte på topp denna gång, men Olle avancerar i sitt kunnande till att faktiskt fiska med både krok, mask och förstå att en fisk ska fångas. Tålamodet tar dock slut efter några få minuter. Men visst ser han mysig ut den lilla fiskarn. Han roar sig med att gräva efter mask i maskburken istället.
Kastat pil har ju varit intressant. Olle kastar med kraft så de dundrar i backen, Rasmus måste haft tur då jag fick stryk några gånger :o)
  
Vi har plockat lingong, kokat sylt, gått i skogen, fiskat, Danken den galningen har badat och så har vi varit och hälsat på Uddens och fikat. En go helg! Synd att helgen tar slut så fort bara... / Bodil

En vanlig måndag (3:e april)

Så har veckorna börjat sin gilla gång efter semstern. Måndag igen och helgen sa som vanligt bara poff så var den slut innan den hann börja känns det som. Vi har varit på hemmaplan och haft en rätt skön helg. Kräftskiva med grannar på lördagen, utflykt med Maxéns på söndagen och så min favvo-loppis på lördagen. Hade inte så höga förhoppningar då jag tycker det blir svårare och svårare att köpa loppiskläder/skor ju äldre de blir. Iaf så hittade jag både overall och vinterskor till Rasmus för sammanlagt 250 kr. Fotbollsskor, nya skridskor, hockeyhandskar, sänglampor, papperskorg, gummistövlar och några leksaker blev det också. Fynd!
 

God efterrätt till barnen (och vuxna) För mig kallad Djungelmums. Konstigt nog är det ingen som har hört det namnet. Måste nog vara något Garphyttiskt uttryck.
 
Frostbrunnsdalens naturreservat där det bubblar i vattnet som är ískallt! Rasmus badar inte frivilligt utan hade tidigare utmanat djupet och trampat ner i ett bubblande hål och plurrade. något ombyte hade vi inte utan Rasmus fick låna byxor av Ebba, 2 år. Midjan är ju inget problem på vår smala pojk. Längden såg ut som knickers. När vi kom hem frågade jag om han ville byta byxor " Nej, Ebbas byxor är så mjuka och sköna så jag kan ha dom här" svarade han och såg halvt rolig ut resten av dagen. På kvällen drog Rasmus och Daniel till cykelbanan. vår kloka grabb säger " jag ska nog byta byxor nu så Johanna slipper sy ihop dom om jag ramlar på cykelbanan" . Ja, hål på knäna blir det på många byxor.
 
Olle, han är inte lika klok känns det som. Det som går in ena sekunden är totalt som bortblåst i nästa sekund. Han har ju andra färdigheter istället som t.ex. envishet, långsinthet och temperament. :o)
 
Nu blir det intensivstädning, imorgon ska vår bröllopsfotograf komma hem till oss och visa bilder! / Bodil
 

RSS 2.0