Möhippedags.. (28:e mars)

Fick minst sagt ett hastigt uppvaknande i lördags. Vaknade av 4 monster som förde ett herrans liv i mitt sovrum. Hjälp!

Förvåningen när jag till slut blev av med ögonbindeln nere på stan vet jag inte om jag upplevt förut. Utklädda maskerade människor i massor kändes det som... och jag kände inte igen en endaste en till en början. så många goa tjejer som har kommit till Borlänge tidigt en lördagmorgon... för min skull... vilken konstig känsla.. vilken rolig dag... vilken upplevelse som jag aldrig kommer att glömma! Tack till alla som har rest långt, tagit av sin dyrbara tid, planerat, fixat, JA allt som ni har gjort så bra. Vet inte om jag ska säga tack till alla de som har ansträngt sig för att hitta så utmärkt fula/tjusiga/pinsamma/snygga kläder som jag hela tiden fick byta om mellan. Ja, det pinsammaste var nog att gå inne på ICA maxi i badmössa, baddräkt ala 80-tal, och för kort badrock..

En rätt konstig känsla att se alla sina vänner tillsammans, vänner som kanske aldrig har träffats förut sitter helt plötsligt och pratar med varandra. Jag har faktiskt svårt att sätta ord på dagen, en sån ovanlig dag.

Några kort från dagen har jag inte. Kanske att jag skulle kunna få några skickade till mig av någon frivillig? Min mail : [email protected].

Ja, dagarna efter lördagen kan beskrivas s-l-i-t-e-n. Bidde rent ut av feber ett dygn, men vad gör det?

Idag har planeringen till bröllopet fortsatt efter att ha legat lite på is de sista veckorna. Idag åkte nämligen min mamma hem med våra grabbar till Garphyttan där de ska vara till lördag. Tomt utan gossarna i huset, men tid har funnits till annat. VISA-kortet har gått varmt idag. Skjorta till Danken, bröllopskläder och skor till barnen, dukar och servetter, vigselring beställd! Japp det går framåt i makligt tempo. Imorgon ska vi åka till festlokalen och reka litegranna. 7.00 för att vara exakt. Det gäller att ta vara på dygnet :o)

Återigen TACK till alla brudar som gav mig en toppenlördag!! // Bodil


Matglada (19:e mars)

Ja du farmor, Olle har ätit upp sig rejält efter influensan. Fått tillbaka runda kinder och humöret. Både det glada humöret och det trotsiga humöret :o). Igår var det stora portioner hela dagen lång och ett antal smörgåsar. Toppen! Idag hade han även visat sitt humör på dagis då en av dagiskompisarna inte fick kissa ifred på lilltoan. Fröken hade sagt åt honom att låta tjejen vara ifred varav han starkt hade protesterat och kallat fröken dum och slagit henne på benet. Han fick sig en rejäl tillsägning och hade efter det varit som ett ljus. "han har ju temprament iallefall" säger fröken lite snällt. Jotack.

Rasmus har också börjat lassa in, men fattas fortfarande nått kilo på honom. Humöret har inte riktigt kommit tillbaka och benen är trötta som han säger. Men vi är på uppgång. Nu går det magsjuka på dagis så den ska jag säga åt barnen att akta sig för :o)

Måndagen är avklarad.. grabbarna cyklade litegranna efter dagis innan middagen. själv fick jag mig en liten löptur. Nu ser jag fram emot en kväll tillsammans med min blivande som jag inte har träffat sedan i onsdags känns det som.

/ Bodil


Skidspelen (18:e mars)

Ännu en helg till ända. en komma ifatt helg har det känts som litegranna. Vi började helgen med pizzamiddag hemma hos familjen Maxén på fredagen. På lördagförmiddag kom min mamma och pappa och vi packade vidare oss till Svenska skidspelen i Falun. Herrarnas lopp såg vi inte mycket av, Rasmus hade trötta ben, det skulle kissas x 2 och ätas korv. När damerna skulle åka tog vi oss upp i mördarbacken och där hejjade vi alla. Grabbarna fattade galoppen att det var de där vi brukar titta på TV som vi nu hejjade på.


En sann Kalla-supporter som sitter och väntar i Mördarbacken att damerna ska starta.

På söndagen blev det en lite annorlunda utflykt. Nämligen kyrklig gudstjänst i Torsång. Mormor ville se vad det var för kyrka där vi ska gifta oss. just idag var det barngudstjänst. Barngrupper sjöng och spelade en pjäs och sen blev det fika i kyrkan. Eftermiddagen var en "komma ifatt" eftermiddag. En sömnlur för mig och sedan en kortare löptur tillsammans med Rasmus på cykeln gjorde att jag kom ifatt litegranna med kropp och själ. Mormor hängde med Olle under tiden. Underbart med hjälp med barnen! Litegranna städning och nu väntar en pappershög som ska gås igenom. Ja, karln har precis kommit hem efter en Åre-resa, grabbarna börjar slockna i sina sängar och helgen börjar gå mot sitt slut... vare sig man vill eller inte..

// Bodil


Deltid! (14:e mars)

Äntligen var det dags för att börja jobba deltid! Få mer tid tillsammans med grabbarna. Nu är det ju bara 90% jag ska jobba, men jag har lagt all tid på samma dag så att sluta kl 12 kändes ju toppen idag! vi hade en helt vanlig vardags eftermiddag, men den kändes extra bra, så god!

Vi softade och fixade litegranna hemma medans Olle sov middag. Sedan var det dags att uppfylla eftermiddagens önskning, cykla! Trampa fram och tillbaks på gatan, Olle fick Rasmus lilla cykel så en början till att fara fram på cykeln har nu börjat även för den lille.

Cykla fram och tillbaks till bommen, den lilla bäcken vid bommen porlade av vårvatten. Nostalgi att kasta sten i den lilla bäcken. så många gånger vi har stått där, jag och barnen, och kastat sten efter sten. Nostalgi till att vara föräldraledig, om än bara en eftermiddag i veckan. Att ha tid, stanna upp och kasta sten tills armarna inte vill kasta mer, att inte ha bråttom! Bara vara här och nu med barnen. Inte behöva säga, nej, vi måste cykla vidare, vi har bråttom, det är sent, vi ska till affären osv. Nej idag var det barnens eftermiddag. Vi kastade många stenar. Jag kommer med säkerhet uppskatta mina onsdagseftermiddagar!







Nu håller karln i huset på att packa till en Åreresa, känner mig nästan lite avis... :o) Ska tvinga mig till ett städryck nu på kvällskvisten. Uhh, ingen favvosyssla direkt. / Bodil

Tillbaks till rullande vardag (13:e mars)

Äntligen är vi på banan igen. Friska, men storgrabben är fortfarande trött efter den långa sjukdomen. Veckan nästan halvvägs klar! I helgen var jag på Marias fruhippa. en väldigt överraskad Maria kidnappades på förmiddagen för roligheter dagen lång. hellyckad dag som avslutades med en riktig schlagerkväll på Stora Björn. Trots mer trött blev jag fylld av mer energi. Energi till att bli mer på bra humör! Tror att våren börjar närma sig.. att humöret stiger i samma takt som plusgraderna... och hälsan stiger. Våren.. den här våren betyder bröllop. Mitt och Daniels bröllop som faktiskt börjar närma sig med stormsteg! Ja herr och fru Bingman ska det bli. Har väldigt svårt för just den meningen, det låter ju så komiskt! Det planeras litegranna varje vecka, igår bokade vi en lyxig bröllopsnatt, fast på söndagen då vi tror att då kan vi njuta mer av det goda lugnet. Prickas av på "listan" och dags att ta tag i nästa uppgift. Angenämt.


Vi har provat vår nya kakbok. Iaf 1 barn uppskattar att slicka skålen!




Fortfarande starkare än mina barn... men i hur många år till??

/ Bodil


Snigelfart (5:e mars)

Det går i snigelfart att bli bättre för grabbarna. Det bidde kvällsfeber igår på båda, feberfria hela dagen idag, men ikväll fick Rasmus pyttefeber igen. Hostan däremot har inte gått åt det bättre hållet, stackars Rasmus gråter när han hostar, gör ont i bröstet på honom, så trött så trött. vi har idag återigen varit till doktorn med båda grabbarna för att få dem undersökta och det är "inget speciellt" bara en vanlig influensa som har bitit sig fast i dem, vill inte släppa dem. Vi fick en stark hostmedicin till Rasmus med morfin i för att bedöva smärtan litegranna. Hoppas att den gör underverk...

Något roligt i det annars sega hushållet på Mats Knuts Väg. Fick en kokbok på posten i ferdags som jag till min glädje har hittat på nätet. Kolla in passande till vår familj! Skriven av en tjej som blev laktosintolerant och samtidigt bestämde sig att bli vegan. (ja hur kan man vilja bli det?) Iaf så tyckte hon att alla bakverk och recept som inte innehöll ägg eller mjölk var under all kritik. (äntligen någon som håller med mig!) Hon bestämde sig för att bevisa motsatsen och började experimentera fram recept vilket till slut blev en kokbok. Det finns fler böcker, kolla in www.kakboken.se om ni har intresse. Ska bli ROLIGT att baka med grabbarna och se om recepten skiljer sig mot vad vi annars brukar baka. Kan det bli annat än pannkaka när jag bakar till grabbarna?? Kanske blir debut imorgon!


Vi pysslar om våra grabbar vidare och tar tag i sjukdag nr 15 imorgon... / Bodil


Bara en febrig kvar.. (3:e mars)

Kände mig helt maktlös morse när ingen bättring på febern skett under natten. Hög hög. Vid lunch fick Rasmus en alvedon (39,6 i feber) och lade sig för att sova. Kände att både jag och Daniel fått nog och vi bestämde oss för att nu åker vi in till akuten. Något måste de kunna hjälpa Rasmus med även fast han blivit undersökt hos doktorn i onsdags. Vi skulle bara låta Rasmus sova klart. En väska packades, redo för att åka in till akuten. Bidde en väntan på 3 timmars middagssömn för Rasmus och när han vaknade var han feberfri!! Va? Vi har väntat på febern nu på kvällen, men den har inte kommit tillbaka!! Kan det vara sant att den försvann precis lika hastigt som den kom?!! Blev ingen resa till akuten, istället fick vi en feberfri kille och två föräldrahjärtan som blev lättare.

Nu är det bara 1 liten febrig Bingman kvar... en liten Bingman som lever på sina 5 flaskor välling varje dag och några tuggor knäckebröd med leverpastej. Han ligger 1 dag efter i sjukdomsförloppet, hur nu ett sjukdomsförlopp kan följa varandra en sån här lång sjukdom. Feberfri imorgon måntro??

Vårsolen har vi hunnit njuta av en stund längs husväggen. Kanske inte riktigt där jag vill vara sådana här underbara vårvinterdagar, men man får ju inte välja alltid..

Nu hejar vi melodifestivalen. / En lite gladare Bodil

Frisk? (2:a mars)

Jag har friskat på mig, nu är det bara 3 Bingmans kvar att bli friska... Imorse när jag stack till jobbet så var det att komma ut till en helt ny årstid, våren. Vad det har hänt mycket ute den här "inneveckan" vi har haft. Bara vägar, knappt ingen snö kvar... tycker att det är lite tidigt, det är ju bara början av mars.

Våra stackars grabbar mår inget bra, de annars så smala pojkarna har tagit av alla reserver de har, de spinkiga benen är klena, kinderna tunna, den här hemska sjukan verkar ALDRIG ge sig. Efter nu ca 9-10 dagars hög feber på båda grabbarna börjar mammahjärtat göra riktigt "ont" av oro. Det är dags att få bli frisk nu. Till råga på allt så lägger Olle en dubbelspya på kvällskvisten. Stackars plutte. Härda ut... imorgon vänder det, det måste det göra.... Den segaste, sjukaste sjukan jag har varit med om, och då har vi ändå betat av en del familjen Bingman/Carlsson. Nu har jag klagat klart, imorgon är det nya tag.

/ Bodil


RSS 2.0