Vård av barn, mamma och pappa (28:e feb)

Ja vi försöker att vårda varandra. 4 febersjuka samtidigt i familjen. Inte så kul, inte så bra, men kanske praktiskt. försöker tänka att det är praktiskt så att vi blir klar alla fyra samtidigt... Influensan har kommit och det rejält för oss. Grabbarna var ju sjuka förra veckan, jag sjuknade in i lördags och igår var det dags för självaste "strongman" att åka dit. Grabbarna har ju inte riktigt repat sig sedan förra veckan, och igår kom feber tillbaks på Rasmus och så även på Olle idag. De visar 40 respektive 38,5 i feber... suck. Vadan detta???

Rätt segt, hoppas på bättring snart! / Bodil


Sjukstuga (25:e feb)

Pigg... nej. Det förändras fort. Har fått känna på barnens febersjuka/influensa idag och jag förstår verkligen att de har mått/mår dåligt den här veckan. Mår inge bra alls. Usch. Och stackars Olle som jag hoppades skulle bli bättre idag tackade nej till isglass idag då han har så ont i munnen. Tungan ser liksom rödflammig ut och knottrig. Vad kan det vara? Stackas liten. Hög hög hög feber, över 40. Må den försvinna nu!

Blir väl till att försöka hålla sig vaken genom melodifestivalen. Sedan försöka sova sig frisk! Jag säger det igen, småbarnsmammor borde inte få bli sjuka själva. / Bodil


Kortvasan (24:e feb)

Känner mig rätt mör, men nöjd med dagen. Det är ju så roligt att åka skidor och även få tävla ibland. Idag var det dags för min utmaning Kortvasan. Utmaningen var att komma före en fd kollega imål, på spel stod 10 trisslotter (eller var det 15 st?). Blev faktiskt förvånad men nöjd när jag fick höra att jag var 50 sekunder snabbare! Så himla gött att sätta dit honom! Det erkänner jag :o) 50 sekunder är inte särskilt mycket på 3 mil. Uppladdningen har nog inte varit den bästa med en stressig vecka på jobbet samt jättedålig sömn på nätterna pga stackars sjuka barn. Men att tävla, då är det skoj när man väl kommer igång.

Som sagt bidde inte ännu en frisk vecka. Båda grabbarna har haft riktigt hög feber sedan i tisdags och hostat väldigt mycket. Rasmus har precis blivit feberfri, men Olle är väldigt febrig fortfarande. Hoppas på bättring imorgon! Veckan gick ihop med hjälp av mina föräldrar i slutet av veckan. Pappa och jag på Kortvasan, min mamma hemma med två sjuklingar och Danken har dragit in stålarna för dagen.

Nu ska jag sjunka ner i soffan och vila mig efter en väldigt hektisk vecka. Åh det bästa är att mina päron ger oss sovmorgon imorgon innan de åker hemmåt igen. Bara tanken på det gör mig PIGG!



// Bodil


Kusinbesök och slalom (19:e feb)

Känner mig rätt mör och inte så utvilad efter helgen. Men rolig har den varit!

Igår fick vi spontant besök av brorsans fru och kusinerna Albert och Knut. De var på väg till Sollerön och stannade till på vägen. Det blev lek hela dagen och sedan sov de över här till idag. Albert sov inne hos Rasmus och de hade mysigt, storkusinerna.
    
Anette och lill-kusinen Knut.
Albert, Rasmus och Olle tittar på film.

Idag när vi vinkat hejdå till nattgästerna så gjorde vi utflykt till Romme Alpin för lite slalom. En toppenlyckad dag som barnen uppskattade. Rasmus ville inte åka lift själv, men till slut skulle han prova 1 gång och denna gång bidde det inga vurpor i liften så nu gick det bra! Efter det åkte han själv och var nog rätt nöjd med det.. Rätt stor skillnad att åka i Romme jämfört med Plättis, så jag tror att Rasmus märkte att det var "enklare" att åka i Romme. Olle sov middag först, men fick efter det även han prova. Han och jag höll till vid lilla bandet. Som så många andra barn tyckte han det var roligare att åka uppför än utför. Såklart ville han åka där Rasmus åkte så några åk mellan dankens ben bidde det i den stora knappliftsbacken.



Våra slalomgrabbar

  
Tänk vilken service de små barnen får.. bara ställa sig på ett band och åka uppför... Att åka genom portarna var roligt.

På kvällen pratade vi om vad som varit roligast en sådan här rolig dag. Rasmus tyckte det var att Albert sovit över och Olle tyckte det var att åka slalom...

Istället för ett skidpass för mig på kvällskvisten bidde det en sömnlur och chips. Tror nästan att det gav mig mer just idag... eller inte...

Blir en tidig kväll känns det som i kroppen. Som tur är en "vanlig" vecka utan kurser, utbildningar eller resor! Hoppas på ännu en frisk vecka, det är så roligt och jag uppskattar det!

/ Bodil

Trisslotter på spel

Sitter och är rätt trött efter ett skidpass på Lugnet. När jag slutade på mitt förra jobb så gav jag i all hast bort några utmaningar till mina kära kollegor. En av utmaningarna är värd 15 trisslotter.. och den gäller nästa veckas Kortvasa. Vet att jag skulle få träna rätt rejält för att klara av den här utmaningen och idag fick jag ett kvitto på att jag ligger lite efter. Idag tog jag och min fd kollega oss ett pass på Lugnet och jag fick ligga i allt vad jag kunde för att hålla jämna steg. Ett bra pass, men jag får nog förbereda mig på att ge bort 15 trisslotter nästa vecka så som det känns nu... Det där med träning prioriteras ju lätt bort i småbarnsvardagen tillsammans med jobb. Hur gör man för att hinna allt? Förstår inte... Som sagt så ser det tungt ut på trisslottsfron´ten, men man ska aldrig säga aldrig. Just nu ser det ut som det ska bli 6 plusgrader nästa fredag så skidor är ju skidor, valla är ju valla, snö är ju snö....

När jag var påväg hemmåt vid kl 6 så ringer Danken och undrar när jag kommer för de var utelåsta! Ingen nöd på dem dock, de hade åkt på pizzerian och mummsat pizzamiddag och sedan spelat kort med pensinärsgrannarna. Tror att grabbarna var rätt så nöjd med sin eftermiddag/kväll!

/ Bodil

En riktigt fredagsmyskväll (10:e feb)

Äntligen var den slitiga delen av veckan avklarad. Nu härliga helgen framför oss! Daniel drog igår till sin bror i Sundsvall så jag och grabsen har haft fredagseftermiddagen och kvällen för oss själva. Hämtade grabbarna halv 4 och de var pigga och glada. Vi fick med oss familjen Maxén på en spontan skridskotur på vår rink. Blir glad när jag märker att det är ljust ute! Fast kl är efter 4 på eftermiddagen! Blir glad av att vara ute tillsammans med glada barn, blir glad av att snacka lite skit med Johanna med familj en stund efter jobbet.

Grabbarna blev glada när det blev fredagsmiddag i form av köttbullar och pasta. Själv fick jag en grymt god räkmacka. Riktig myskväll under filten med två myssugna pojkar som nog var rätt trött efter skridskoturen och hela långa dagisveckan. Filmkväll... Inget bråk, inget ret, bara mys. Tänk vad bra!


Olle är ju för rolig. Han saknar sin pappa. Inatt vaknade jag att någon var uppe och gick runt i huset. Det var lilla Olle som letade efter sin far. Är pappa i källaren frågar Olle och tittar ner för källartrappen.  Nej han är hos Peppe och Moa. Jag vill också vara hos Peppe och Moa! Gråt! Han somnar om samma stund han läggs tillbaka på sin kudde.

Dags att även för mig gå och knoppa!  // Bodil

Tur i oturen (7:e feb)

Känner mig rätt glad idag, och sitter och tycker det är rätt skoj att jag gör det trots att dagen varit rätt annorlunda. Vi är tvåbilsägare numera, sedan julhelgen. Vi har köpt svärfars gamla "pärla". en audi som har rullat mååånga mil. för att vara exakt 60000mil. Den går som en klocka även nu de kalla dagarna. men idag hade jag sån sablans tur i oturen när jag åkte till jobbet imorse. Kände redan på motorvägen mot Falun att jag fick gasa lite mer än vanligt. In mot gruvrondellen så "försvinner" gaspedalen under min fot och jag kan inte göra någonting, kan inte gasa!!!. AHH vad göra!?!?! Bromsa, stanna, rulla, tuta?? Det är här all tur i bedrövlesen börjar. Kommer ingen bil i gruvrondellen (hur ofta händer det i rusningstrafik???? aldrig!!!) så jag rullar sakta sakta sakta och tar mig precis, och då menar jag PRECIS, genom rondellen till nerförsbacken mot centrum. Rullar vidare i nerförsbacken i typ 5 km/h och funderar på vad jag ska göra mitt i rusningstrafiken.... snart dags för ännu en rondell.... kan inte gasa någonting!! Vad göra??? Stanna? Nej, varför då, jag rullar ju... :o) Tänker febrilt efter en plan... snart dags för en rondell igen!! hjälp! Har sån sablans tur att det återigen inte kommer någon bil i nästa rondell... (hur ofta händer det?!?) rullar vidare och ser OKQ8... heja bilen. Klarar en minimal uppförsbacke som kändes som ett berg, sedan en kurva, inga bilar eller gångare ivägen och svänger världsvant in på OKQ8 och parkerar gallant!! Haha vad nöjd jag var i all bedrövelse!! Hur var detta möjligt i ett centralt Falun där bilar och fotgängare trängs vid rusningstider?

Vi har bärgningsservice på bilen och det var en rolig bärgare minsann. Ja, nästan att jag trodde han flirtade lite med mig :o) Han har mitt nummer så jag blir inte förvånad om han ringer imorgon igen :o) En snäll chef kom och hämtade mig på macken så gled in på jobbet inte allt försent ändå, med tanke på förutsättningarna.

Snoren sitter som ett lock i snoken, hostan killar i halsen, har en gigantisk blåsa i munnen, läpparna är fnasiga, bilen är trasig, men som sagt jag känner mig glad! Jag har två underbara barn. De har visat gott humör idag och då blir jag på bra humör. Olle var för söt idag när jag och Johanna kom samtidigt och lämnade våra småttingar. Han tog lilla Ebba 1,5 år i handen och sa ungefär "kom Ebba så går vi och leker" och så knallade de sött in tillsammans hand i hand. Så söta!! tyckte de båda mammorna som stod i tamburen och tittade efter dem.

Det var min händelserika morgon. // Bodil

Vi har en 5 åring! (6:e feb)

Vi har en 5-åring i huset!! Den 1:a februari var det dags för vår storpojk att fylla 5 år. Han har längtat..Det blev paket och Oboy på sängen.



Det blev en rätt lugn födelsedag då en förkylning börjat ta fart på Rasmus. Dagen efter var det dags för Olle med feber och dagen efter det var det min tur med snor och feber. Det är vi tre "klena" i familjen som åker dit.

Farmor och Gösta har varit och besökt oss i helgen. Lite otur för farmor då hon ofta lyckas "pricka in" och hälsa på oss när barnen är sjuka. Men "bra" för oss då vi fick vab-hjälp på fredagen, god mat hela helgen och barnen har fått lekt massor med sin farmor och gösta.

Nu har måndagen gått. Linas matkasse knackade precis på dörren så nu var det handlat och klart för denna vecka. Om ni är sugen på att prova Linas så kan du få en "tipskod" av mig! Hör av er isåfall.

Nu ska jag kurera mig med  vitaminer, varmt att dricka, popcorn, c-vitamin, vitlök.. ja allt som gör en frisk helt enkelt!

Hoppas på en friskare vecka dag för dag. / Bodil

RSS 2.0