Hem ljuva hem (31:a okt)

Första helgen på hela hösten som vi är hemma alla 4 och inte har något speciellt för oss! Vi börjar repa oss från förkylningar som jag och grabbarna haft i veckan. Blev inte så farligt vilket var skönt. Idag har vi haft besök av 5 st tremänningar med föräldrar, vi passade på att grilla korv ute vid vår grillplatsen och lekte ute.

Danken har börjat bilat golvet på förmiddagen, ja projekt tvättstugan har blivit lite större än vad jag hade tänkt oss, men det tar vi någon annan gång.

På eftermiddagen så satte vi oss alla i soffan, jag och Danken låg och halvsov, Rasmus tittade på Nicke Nyfiken och Olle sov. En välbehövlig vilostund för hela familjen vill jag lova!! Sen blev det kupan för mig och Rasmus, hämtmat, tidigt i säng för Rasmus som än en gång inte sovit middag och nu blir det FILM! Så gött och så länge sedan vi satt och slappade hemma i soffan en lördag tillsammans!

Bilderna för dagen blir New York ala Danken
     
Fönstertvättare på skyskrapan, New York Rangers vs New Yersey, Manahattan.
vi fick fina presenter från Danken, jag fick bla en extern fotoblixt till min kamera! Rasmus fick en skinnpaj och baseboll kebba. Olle fick som vanligt ingenting... stackars småsyskon...


Morgonpigg? (27:e okt)

04:45... Blir så less på morgonpigga barn. Vi har en sådan i form av en Rasmus. Varför denna vintertid??? Det är ju nog morgonpiggt och mörkt på eftermiddagarna ändå! Sen Olle föddes så har Daniel varit "Rasmus ansvarig" på morgonen, medans jag har kunnat legat och sovit med Olle på mornarna. Nu när man har varit singelmamma har man ju blivit måttligt less på att vakna tidigt efter dålig nattsömn. MEN idag är det tisdag och det betyder att Danken är på väg hem!

Vi har varit hem öve helgen, för att vila litegranna... trodde jag! Men så blev det inte minsann. Brorsan är på bröllopsresa så kusinen bodde hemma på Nygatan. Rasmus och kusinen har röjt som vildar, trissar upp varandra till tusen. Det är bus, brottningsmatcher, tafatt, vem låter högst, springa runt i huset, spela piano m.m. De tycker iaf om varandra och det är ju jätteroligt. De kommer nog ha mycket skoj med varandra. Kolla in de randiga pojkarna i soffan, Rasmus, Olle och Albert. Nyklippt Rasmus!


Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, Rasmus är hemma från dagis för han är förkyld, inte så farligt, så vi ska nog kunna vara ute och leka litegranna. Det är ju bara det att en annan börjar känna sug efter lite vuxet sällskap, men vill ju inte hälsa på/bjuda hem nån då det snoras, tror iof inte att han smittas längre men men..

Trevlig dag på er alla!! Jag ska sätta i mig en stor kaffe och klistra upp ögonlocken så ska det nog bli en bra dag av den här också!


Smak på livet (21:a okt)

Smak på livet och vad det erbjuder, ja det har Olle fått uppleva denna vecka. Första lilla smakportionen har glidit ner. Igår börjades det med potatis, den gled in i munnen, cirklade runt litegranna och sedan ut igen. Han såg fundersam ut vad det var för goja som kom in i munnen. Idag såg han mer världsvan ut, det cirklade runt i munnen och sedan tror jag iaf att hälften gled ner i magen. Han såg då nöjd ut iaf!


Ja, förövrigt är jag singelmamma i 1 vecka framåt, vi har lämnat av Danken på tåget för vidare färd till Arlanda. Han ska ut på äventyr overthere. Ja, jag vet, jag är avis... resa... så kul... äventyr... Det var bättre förr, med äventyrliga resor. Var sak har ju sin tid, nu är det lekplatser som gäller. När jag blir pensionär ska jag avverka alla mina drömmars resmål!!

Idag har vi haft besök av delar av Rasmus föräldragrupp, från vänster: Tilde, Olle 4 mån, Max 6 mån, Maja 8 mån, Ida (som är Rasmus bästa kompis på dagis) och Rasmus. Vad många barn!!!

 

hej hej!! / Bodil


Båtupptagning (19:e okt)

Vi flänger runt mycket just nu känns det som och mer åkande blir det de närmaste veckorna också. Olle skrek sig in i en ny fas på vägen ner. Jag fick förståelse för de föräldrar som har "nöjda" barn som tycker det är så hemskt när sitt barn skriker i 10 minuter. Vad är 10 minuter har jag alltid tänkt... det kan ju vara timmar... det är ju inte så farligt, men faktiskt så är det nog det! Så hjärtskärande att höra sitt annars så nöjda barn gråta förtvivlat. Är man van att höra skrik varje dag så blir man ju tyvärr härdad och tycker att 10 minuter är ju rätt ok.

Ja ja, hela familjen har varit glada efter det att vi kom fram. Rasmus har lekt med "plastkusinen" Elsa och farbror Peppe, segelbåten har plockats upp på land, vi har träffat Rasmus tremänningar Linus och Ida (som vi fick en hel kasse med superfina kläder av! Kommer verkligen att användas!) På vägen hem besökte vi även gammelfarfar i Södertälje, han lös upp när han fick se Olle, släppte inte Olle med blicken.
   
Rasmus har fått åka båt och det är ju alltid ett äventyr! Men lite tokigt tyckte han att båtarna skulle upp på land.

  
Jag, Kerstin och grabbarna gick en promenad i de fina lövskogarna. vi gick förbi prinsens gård, börjar bli upprustat och fint. Tog inga kort, det räcker med alla damtidningar som smyger runt i lilla Källvik :o). Stora eken på kortet har en ålder som är uppmätt till 700 år. Snacka om gammal!

Idag, måndag har börjat lugnt, jag surfar, Olle sover och Rasmus spelar golf, som Nicke Nyfiken gör... alla nöjda med andra ord! kram på er alla mina bloggläsare! /Bodil och Rasmus

Surkart och envis (15:e okt)

Idag är Olle 4 månader, 6800gr och 64 lång har han blivit den lilla snälla. Bvc trodde att den torra hyn uppe på hans huvud (som kliar) kunde störa hans sömn så nu ska vi smörja järnet och se om det hjälper.

Den stora busiga låg och sov idag när jag hämtade honom på dagis, det resulterade att han vaknade på "fel" sida och jag fick med mig ett riktigt surkart hem. Efter några avsnitt med Rorri och Byggare Bob så tinade han dock upp litegranna. Rasmus fick post idag från mormor, ett par raggsockor, hade även dukat fram en kaka till mellis. Är kakan till mig frågade Rasmus, ja säger ja. "Fyller jag år idag??" frågade han då... Blev full i skratt! Lite mer uppvaktad än ett par raggisar och en torr kaka ska han väl få när han fyller.

De berättade på dagis att han visar sin envisa sida även där. De får inte hjälpa till med dragkedjan, sätta på vantar eller hjälpa till att torka hans händer - precis som hemma alltså. Han brukar säga till dom att nej, jag kan själv, du får inte hjälpa mig. 

Ett av mina favvokort på Rasmus, taget för 2 år sedan när han var ca 10 månader.
    

Trevlig kväll på er alla!// Bodil


små utflykter är lyxigt (14:e okt)

Som tur är har veckan bara blivit bättre och bättre. Måndagen var otroligt seg efter allt firande i helgen skulle jag tro... samt att jag den sista tiden vaknar ev en viss Olle femtielva gånger varje natt. Vad har hänt??? Från att faktiskt sovit rätt gott till nu rätt bedrövligt. Hungrig? Kliar det i huvudet och övriga kroppen? Utvecklas den lilla kroppen??? Ont någonstans???? Nyfiken vad som händer på natten?? vem vet, inte jag, men snart blir det gröt till kvällis om det hjälper sömnen. Olle är ju rätt lätt att förstå sig på, men tacka vet ja när de blir så stora så de kan berätta vart det gör ont och så vidare!

När jag hämtar Rasmus på dagis frågar han nästan alltid, "mamma, ska vi äta mellis ute idag"? Vi har verkligen varit ute jättemycket denna höst, men den har ju varit så fin. Denna vecka har inte varit något undantag trots betydligt kallare. Vi har lekt med Emma några gånger. Vi mammor står och skrattar åt våra pratande barn hur de diskuterar/pratar/tillrättavisar varandra. Det ena utrycket roligare än det andra. Ja, ja, det är nog dags för veckans citat snart.
     
Igår gjorde jag och grabbarna utflykt till älven där Rasmus tyckte att det var superkul att kaste sten i vattnet.
  
Några pepparkaksburkar blev roliga trummor under dagens utflykt till Bergebo. Rasmus har ärvt Carlsson-släktens smak för majs. Åh så gott det var med mormors och morfars hemodlade majskolvar!

Nu har jag varit uppe på tok för länge!! / Bodil


Firande i dagarna tre (11:e okt)

Nu har vi vinkat hejdå till de sista som har varit och besökt oss i helgen. Fredag till söndag har det varit fullt hus här på Mats Knuts Väg när vi har firat och döpt vår Olle. Ett fint dop i Amsbergs Kapell, Olle pratade nästan lika mycket som prästen och Anette sjöng så fint så att prästen erbjöd henne jobb! (Hon fick dock tacka nej).
     
Olle Erik Wilhelm var namnet!

Rasmus har röjt med kusinen och var en supertrött pojk när kvällen började närma sig. Olle satt mest och var snygg och snäll i alla olika knän där han fick sitta!
  

Jag vill ge dig kraften att tro
och ett osvikligt mod,
att stå för den du verkligen är.
Du, du är helt unik,
ingen är dig lik,
Du är en dröm som blev sann.
Å du, du kan klara allt,
övervinna allt.
Du har en värld i din hand,
sluta aldrig tro att inom dig bor
alla livets svar.
mitt underbarn!

Stora ord, men fina... några rader ur en av sångerna som Anette sjöng på dopet. /Bodil


Projekt tvättstuga (8:e okt)

Fulare tvättstuga får man leta efter... men det ska bli ändring på det! Förarbete har börjats, det har gjutits ny golvbrunn, hackats golvkanter, spacklats en massa hål i väggen, målats mm. Nu ska vi få hjälp med att kakla ett fint golv och sätta in skåp. Det blir nog jättebra när det är klart! Förhoppningsvis är allt klart en bit innan jul.



Annars knallar dagarna på i det som kallas vardag, en härlig vardag. Jag och mina små Bingmans har haft en helt vanlig trevlig vecka. Jag och Olle har besökt några "nya" kompisar till Olle när Rasmus har varit på dagis, vi har även varit i Falun en dag. Igår lagade jag och Johanna pankisar på murrikan till våra barn. För första gången fick jag till goda äggfria pankisar till Rasmus, men inte åt han för det.  

Idag har vi haft besök av prästen som ska döpa Olle på lördag. Det mesta är planerat och klart, det ska "bara" lagas mat och städas, men det gör vi imorgon.

Nedan undersöker Olle sina strumpor och Rasmus torkar bajs på sin docka. När Olle börjar bli trött så brukar Rasmus säga "Mamma vi ska nog gå en liten sväng", det känns skönt att vi har en förstående storebror:o) Idag har vi gått ett varv runt kvarteret som faktiskt är rätt långt, Rasmus med sin vagn som kör som Rorri racerbil och jag med Olle.

Har inte tagit så mycket kort på slutet, tiden och lusten har inte funnits. Kanske att den infinner sig snart. Då blir det andra bullar på bloggen! /hejhej! Bodil



Myshelg med Olle (4:e okt)

I fredags skjutsade jag Rasmus och Daniel till tåget, de har varit hos farmor över helgen, men sitter i skrivande stund på tåget hem igen. Daniel var på 40 års fest igår. Han börjar bli gammal han när man börjar bli bjuden på 40 års fester.. haha. Tur att man är så ung själv :o) Som sagt så har jag och Olle varit själva hemma. Sovmorgon till 7.30 på morgonen. (Såklart med några amningar inräknade på natten.) Tänk vad lugnt och skönt att "bara" ha ett barn. Konstigt det där, men så fort vi fick två barn tycker man helt plötsligt att det är lätt att ha ett barn. När vi hade ett barn tyckte man att det var rätt jobbigt ibland att vara själv med Rasmus en hel helg...

Fin skylt som jag köpte idag, precis vad jag och Olle har gjort i helgen!

Idag har jag, Olle och Johanna varit på utflykt till metropolen Sågmyra. Shoppat på Lager 157 och affärerna runtomkring. Lager 157 är nog inte riktigt min smak, men vi lyckades såklart spendera några hundringar. Fina Villervalla mössor och tröja inhandlades från affären bredvid till grabbarna. Det bästa köpet denna dag!
  

Passade på att plantera några höstblommor när Olle sov. Är väl inget proffs på sånt, men det lyser upp nu när hösten har kommit på riktigt. Skitkallt ute idag!!
  
//Bodil


RSS 2.0