Nått tok med TV:n.. (28:e mars)

...Åh vad skönt vi har haft det! Har inte saknat den ett dugg. Tänk vad den styr ens liv egentligen... Lyssnar på musik och grejar runt i köket istället. Jag och Rasmus har bakat kolakakor. Utan ägg och Rasmus älskar dem! Har också bakat mina favvokakor, kletiga och onyttiga. Dankens favvosar är nog schokladbollar skulle jag tro. Barnsligt, men så tycker den äldsta i huset!

Vi har haft en väldigt skön söndag tillsammans. När man har varit ute och farit på helgerna är det alltid skönt så här att vara hemma en hel helg tycker jag! 3/4 av familjen har sovit middag idag och det gör ju gott. Jag var en av dem och det gjorde susen!! Genast kommer energi och lust till att göra saker. Rasmus har spelat en hel del innebandy idag. Tror inte att farmor (som kommer på besök snart) kommer hänga med längre:o), skotten kommer fort! Hur kunde han bli så bollfanatisk vår storpojk?? Idag frågade han när vi skulle börja spela tennis... Här om veckan tog han fram en liten kastrull och använde det som tennisracket, bollarna for runt i huset. Klonk klonk.. Olle knallar med gå vagnen och har kul. Han äter med god aptit även fast han stressar ihjäl oss ibland för han har ju NOLL tålamod när det börjar närma sig matdags.
     
Olle sliter på snygga dojjor som han fick när han föddes
Rasmus spelar, spelar och spelar
Olle går och går med vagnen

Allt för nu denna vardagliga söndag hos familjen Carlsson/Bingman

Kalas, lördagsgodis och loppis (27:e mars)

Morgonpigga barn har vi just nu i form av 2 st. För någon dag sedan när jag försökte "tvinga" Rasmus att somna om på morgonen fick jag höra dessa rader... ordagrant.... "mamma, jag orkar inte sova mer. Jag blir så trött när jag ligger ner". Betyder det att så fort man vaknar oavsett om man är pigg eller ej så ska man gå upp???

Idag har vi haft en skön lördag. Jag och Johanna passade på att dra iväg på barnloppis på förmiddagen utan barn. Bidde en del fynd. Bland annat 3 par skor till Olle för 90 kr, två fotbollsdräkter ala Brasilien för 30 kr, en matstol för 35 kr och lite smått och gott. Var ju rätt nöjd med skorna till Olle, men Johanna (som är svårslagen på loppis) lyckades köpa 4 par skor för 60 kr...

Rasmus har haft en riktig lekdag! Hela förmiddagen lekte han med granntjejen och hela eftermiddagen lekte vi hemma hos Maja på 2 års kalas. tog bara några minuter när vi kom hem innan han sov i soffan lyssnandes på en skiva.


Imorse satt jag vid köksbordet och det var otroligt tyst i huset för att han två barn vakna. Ser plötsligt Rasmus smyga in på sitt rum och stänga dörren.. Så brukar han aldrig göra så jag förstod att det var något "bus" på gång. Gick in i rummet där Rasmus hade gömt sig och frågade vad han hade gjort för bus. Först ville han inte komma fram, men efter ett tag så öppnade han munnen... och då hade han munnen full av DAIM. Vi har ju inte börjat med det där med godis ännu då han inte har frågat om det just. Han förstod att han gjorde något utan att fråga. Efter middagen idag ville han ha mer godis så han fick ännu en DAIM. Gott gott tyckte Rasmus och hans kommentar var att "tänderna sitter fast i varandra".

Nu är det earth hour så det är bäst att släcka ner illa kvickt!!! //Bodil

Verkligheten kryper närmare.. (25:e mars)

...eller mammalivet börjar närma sig sitt slut. Kom till insikt idag när jag och Olle var och hälsade på jobbet att det är snart dags för mig att börja jobba!! Hjälp! ! En månad kvar av ett skönt ostressigt liv. Ge oss lite vår så att jag får njuta av värme den sista tiden!!!!

På eftermiddagen har vi lekt med Emma ute i blöt snö. De spenderade den mesta tiden på den stora snöbollen som jag och Rasmus gjorde igår.


Konstigt nog är det rätt kul med den här blötsnön för det är typ första gången på hela vintern som man kan göra snögubbar.


Badpojken Rasmus!!


Grabbar på äventyr (22:a mars)

Nu har vi varit på "semester" i några dagar. I torsdags morse hoppade jag och grabbarna på tåget söderut. Rasmus hoppade av hos mormor och morfar i Örebro, jag och Olle åkte vidare till Göteborg för att hälsa på min kompis Stina och lilla Hedvig. Vi lekte, åt en riktigt go lunch på Stinas lunchställe, promenerade och hade det bara slappt och gott. På fredagskvällen kom Rasmus och Daniel ner och vi åkte vidare till en av Daniels kompisar där vi tillbringade hela helgen.
 

Tågresan gick ju tusen gånger bättre än bilresan. En tågtoalett visade sig vara mycket roligt att göra både det ena och det andra på. Först kissades det, efter en stund skulle det göras det andra. När vi var påväg till toaletten förklarade Rasmus klart och tydligt för två av medresenärerna som satt några säten bort "Hej, jag ska gå och bajsa nu". Härligt med ärlighet!!

Olle fick en förkylning och visade inte upp sin bästa sida. Rasmus var på strålande humör hela helgen. På lördagen blev det IKEA och Chilli. Chilli är en inredningsbutik som har fina och inte alltför dyra grejer, helt i min smak. Rasmus var så himla duktig på IKEA, gick och var glad hela tiden. Och då var vi nog där i nästan 3 timmar. 

Efter IKEA handlade vi mat, då kom tröttheten smygandes....

Jaha,,, annars då..?? Ny vecka, inga planer. Idag har vi njutit av solen på förmiddagen, tvättat i massor, handlat. Alltså bara en massa vardagliga "att göra" grejer. Inte allt för roligt om ni frågar mig. Tog mig en promenad i härligt väder, slutade med en ännu en tupplur för Rasmus, denna gång inte i en kundvagn utan skönare bredvid brorsan.
    
Olles näsa ser lite snorig ut,,, men en mamma som man är tycker man att det är en fin bild ändå:o)

Nu ska vi ner och städa i källaren, inte alltför lockande så här på kvällskvisten. // Bodil


Vinterns roligaste plättrace (16:e mars)

Idag har jag och Rasmus haft skratt-roligt tillsammans. Jag hade packat mellis så vi gick till Plättis efter dagis då vi inte hade några planer direkt. Visade sig vara rätt hårt i backen och det gick SUPERFORT! Rasmus åkte stjärtlapp i en hejdundradesfart och skrattade som en tok. Jag skrattade lika mycket jag för det var riktigt skoj. Tror nog att han åkte minst 20 åk... helt själv.

Kom ihåg, pulkasäsongen är inte över ännu!!!


Olle 9 månader (15:e mars)

Purfärska kort på våra goa grabbar! Idag fyller Olle 9 månader.

     


Olle kan dregla... två gaddar i lilla munnen nu!


Kändistätt på Globen (14:e mars)

En ovanlig helg i familjen Bingman/Carlssons liv - nämligen en utan barn. Styrde kosan till Källvik på fredagen där vi alla sov en natt. sedan åkte jag och Daniel vidare till Stockholm på lördagen för jippo med Daniels jobb. Grabbarna fick stanna kvar hos farfar och Kerstin, första gången som vi har barnvakt en längre stund åt Olle! Kerstin fick lära känna "skruven" och leka med Rasmus.

Vi vuxna då... vad gjorde vi detta barnfria dygn? Vi shoppade, åt tre rätters middag på Café Opera och så tittade vi på melodifestivalen i Globen. Rätt låt vann... enligt mig iaf.

Imorgon är det ny vecka igen. Verkligheten börjar komma ikapp mig när jobbet kommer närmare och närmare. Vill liksom hinna med att ta det lugnt samtidigt som jag vill hitta på en massa skoj innan den här föräldraledigheten är slut.
//Bodil

Ny frissa och pärlplatta (9:e mars)

Igår var vi till favvo-frisören och klippte Rasmus vilket resulterade i en stor pojk. Större delen av dagen sprang han och tittade sig i spegeln hur snygg han var. Han hade även fått blå färg i håret vilket var mäkta coolt! Idag skulle han visa Ida på dagis att han har kort hår... skulle vilja höra det samtalet...


Dagens andra händelse under gårdagen i Rasmus liv var hans lastbilspärlplatta. Helt egen design med hjul, ratt, motor, fönster och saker på flaket. Den hänger och dinglar i fönstret i hans rum nu.

Olle är på något konstigt vis underbart glad. Hur han nu kan vara det efter att totalt ha sovit bedrövligt i 3 nätter. Jag önskar att jag hade den egenskapen... att jag kunde vara underbart glad och pigg efter att ha sovit bedrövligt i tre nätter. Man kan inte få allt... jag är ju underbart glad när jag är mätt och utvilad :o)

//Bodil


Blir så sugen.. (7:e mars)

på att åka Vasaloppet när jag sitter här i soffan. Det ser ju så roligt ut! Men jag hör ju till den kategorin som inte tränar så mycket som det behövs inför en vasa och känner mig lätt stressad över att ett lopp börjar närma sig när man är rätt otränad. Kommer helt klart att åka Vasaloppet igen, men ska nog vänta några år till nästa gång. Rasmus står och bakar lera, Olle sover och vi sportnördar sitter i soffan och tittar på TV.

Annars så har vi ju haft underbara dagar i solen. Igår var ju lillkillen coolast av alla när vi gjorde en utflykt till isen :o) Storkillen satt mest och fikade och åkte stjärtlapp.
 

Vad härligt det är med en vintrig trädgård! Igår skottade vi fram en solig plats och fick oss en kaffe ute i solen. Det är livskvalité minsann. Ännu en koja konstruerades i trädgården i form av en iglo. Granntjejen kom över och lekte med oss och Rasmus diggar fortfarande denna 9-åring skarpt! En toppen helg soo far! Nu ska vi bara heja fram rätt vinnare i Vasaloppet!  
 

(Huset till höger är till salu... vill någon bli vår granne??)

En fullproppad torsdag (4:e mars)

Nu mår lillgrabben bättre efter en tids risighet i magen. Ett underbart lekhumör, utforskar och äter på det mesta som kommer i hans väg. På förmiddagen var vi och lekte med en bunt mammor och barn hemma hos Maja. Sedan drog vi hem och vi båda hann med en middagslur innan vi hämtade Rasmus på dagis.

Verkar vara värsta sjukstugan på dagis just nu. Idag när jag hämtade Rasmus så hade de varit tre barn där idag, varav ett barn hade de skickat hem efter halva dagen. Var bara Rasmus och bästa dagiskompisen Ida där då! 4 barn hade sportlov och 8 barn var sjuka!!! Fick knappt hem honom idag för han hade två fröknar helt för sig självt. De hade tagit fram spel och haft trevligt. De hade haft roliga samtal och fröken påpekade att han är ju en funderare som kommer med en del kluriga frågor och berättelser. Undrar vem han har fått det av?!?! Bara hoppas att han inte har ärvt HELA drömmaren efter far sin... Nästan varje dag på dagis berättar han vem som ska lägga honom på kvällen... Vi lägger honom varannan dag och det där funderar han på rätt mycket verkar det som. "idag ska mamma lägga mig, för igår la pappa mig".

På eftermiddagen hann vi med några minuters skridskoåkning på vår fina rink i kvarteret. Jag ska stå och titta och det är strängt förbjudet att hjälpa till. Han lär sig ju iaf då han envist ska åka själv hela tiden. Hittade en solig plats där det var lä, fick några minuters vårkänsla. Sedan har vi jobbat vidare på våra snögrottor! Vi är inte riktigt klara med den stora. Här kommer en bild på den lilla grottan.


Dagen fortsatte med tacosmiddag tillsammans med kompisar till Daniel. Fullt ös! Nu ska vi nog titta på en film för inte orkar jag något annat efter en sådan här hektisk mammaledighetsdag :o)


Bye bye mums mums (3:e mars)

Nu är det slutammat för denna gången. Med viss lättnad, med viss sorg. Lättnad över att få äta allt!! Har ju hållit mig ifrån allt som innehållit mjölk i 5 månader plus att jag "höll igen" även de första 3 månaderna för jag hade som på känn att det skulle bli så här. Stundvis tufft och segt. Har saknat smarriga såser på cremefraishe och grädde, choklad, kexchoklad, fikabröd, en riktigt gräddig potatisgratäng, julgodis, oboy på riktig mjölk, semlor, ost i massor!!!! Listan kan göras lång. Allt smakar gott nu, kommer med säkerhet gå upp i vikt. Danken kommer också gå upp i vikt... haha... för det är jag som sköter handlingen. Har ju varit rätt ego när jag handlat nu när jag har ätit mjölkfritt... saker som jag vanligtvis skulle ha köpt med mjölk i har jag struntat att köpa bara för att jag inte ska bli läskad av Daniel. Ibland har Daniel blivit sur för att jag till exempel inte köpt någon ost eller annat gott pålägg. Min favorit just nu är smörgås med mjukost och ostskiva på det. Så fettigt gott i munnen!

Jag har ju även lärt mig att tycka om vissa saker, och att hitta komplement. Mums mums från Villys!! Helt klart nått jag kan rekommendera. De goaste på marknaden skulle jag säga... och jag har provat en hel del kan jag lova. Havremjölk är inte alls så illa. Går utmärkt att använda till det mesta. Först söt och sliskig, men även den tycker jag nu faktiskt om! Kommer nog att delvis fortsätta ha den till frukostgröten så jag kan dela kartong med Olle.

Som tur är, är det ju barn som blir allergiska mot mjölkprotein. Barn klagar inte-det är bara vi vuxna som gör det! Tänk på det. Trevlig onsdag på er alla. // Bodil
  

RSS 2.0