Från fjäll till kust 18:e juli

Etapp ett på semestern är avslutad och vi håller på att förflytta oss från fjällen till höga kusten. Små vägar och ödsligt men vackert landskap. Vi har varit i Sälen i några dagar med huvudsyftet att fira en 70 årig inger. Roliga dagar och massor av frisk luft! 


Stensjön uppe på fjället.
Downhill för tre i familjen.

Vi har gjort fjällpromenader i fint soligt väder. Fjäll är så härligt lugna. Idag innan vi skulle åka vidare var jag tvungen att ta mig en löptur upp för fjället för att få en sista fjällkänsla. 


Vi har haft cyklar med oss och cyklat massor! Vi slog till och åkte downhill en dag och det var ju ruggigt roligt! Olle ville inte åka, men alla små roliga cykelbanor roade Olle i timmar så det gick ingen nöd på honom direkt! Vi gjorde även en dagstur till trysil vilket var ett riktigt toppenställe på sommaren. Hit vill vi åka igen! Så fina och roliga cykelstigar och banor. Den dagen väckte liv i varför det är roligt att cykla! 


Söndagen blev regnig så då fick vi chansen att prova badet på experium och lite shopping. Igår var det då dags för min mamma att fylla 70 år. Vi promenerade i trollskogen och tittade in alla trollen. 


Kusiner!
Rasmus gick in i väggen och somnade i vindskyddet.

Det var Sälen det, nu rullar vi vidare mot kusten. / Bodil 


Semester (12:e juli.

Vi har gått ner i varv och skrotar runt på hemmaplan. Vädret är sådär, ibland varmt, men oftast rätt molnigt. Nu har vi varit hemma ett tag så jag känner att jag vill iväg nu. 

Jag och barnen bestämde att de ska försöka laga mat en gång i veckan under semestern. Vi får se om vi orkar hålla i det... iaf så var det Olles tur och han valde den lyxiga maträtten korv med bröd som skulle grillas. Han skötte uppdraget bra där han stod vid grillen! Idag ska R laga lax och potatis. 

Jag funderar rätt ofta på vad mycket det är som man ska lära barnen. Att man ska hinna med alla bitar. Den här sommaren ska vi försöka bli lite bättre på matlagning. 

Igår åkte vi ut till dalsjö och körde korthålsbanor. Jag var rätt usel, men barnen tycker att det är kul! R vill ta grönt kort, vi får väl se hur det blir med det... 


Förra veckan åkte jag och barnen till Nora, vreten några dagar. Jag träffade 2 av mina kusiner vilket är på tok för sällan! Trevligt! Vi åkte ut en kväll och fiskade och fick en hel del napp. Saknade danken i båten då jag gärna avstår från att dra ut krokar och döda fiskar. Men vad gör man inte för barnen ;o). Kvällen var fantastiskt fin, en riktig sommarkväll. 

Nu är det dags att ta tag i nästa semesterdag! / Bodil 


RSS 2.0