Vabbat klart och utflykt (26:e maj)

Nu sätter vi klar på denna vab-vecka. Olle får betecknas som frisk nu har jag bestämt. Väldigt dubbla budskap på denna sjukdom höstblåsor. Står att barnet kan gå på dagis trots blåsor. Va? inte skickar jag dit min lill unge med massor av blåsor runt mun, händer och fötter. Ser ju inte särskilt friskt ut. Känns smittsamt, men vad vet jag? Iaf så har alla blåsor runt munnen börjat försvinna nu. På händer blev det inte så många och på fötterna som kom sist ut ser lika ut som igår.

Vad roar vi oss med när vi vabbar?? Lugna mornar med TV, försök till en del jobb hemifrån, lek i källaren på förmiddagen, lunch, Olle sover en stund, vi andra njuter ute.. osv dagarna bara går av bara farten! Rasmus kom hem en dag i veckan och sa att de andra barnen på dagis kunde stå på huvudet så han skulle också lära sig det. Det har vi roat oss med i veckan. 
   
Träning i sängen. (nya tapeter vore gött...)
Olle gör som sagt allt som sin bror gör. De hade roligt under sin träning.

Vi fick fina vinglas i bröllopspresent. Även grabbarna tyckte om den presenten i form av 12 perfekta kartonger att leka med. En del frustration av att aldrig lyckas med hela tornet medförde att det börjades tejpas och på det viset 12 kartonger högt torn! Nöjda grabbar!
  

Idag stack Danken på svensexa och jag blev hemma och visste inte riktigt vad vi skulle ta oss för. Ville hålla Olle borta från umgänge ytterligare en dag för säkerhetsskull, men en annan var sugen på att lämna gården efter vab-veckan. Vi packade cykelvagnen och gav oss ut på en egen utflykt där vi inte träffade så många människor. Hade tänkt mig en liten mellisutflykt men det blev en rejäl utflykt som varade i 5 timmar! Underbart väder underbara grabbar! Vi började med en guppig cykeltur i skogen där vi sprang av oss en stund, cyklade vidare och tog picknick i en park, sedan förbi stan där vi precis hann se de sista minuterna av djuren som hade varit på stan hela dagen. Dags att vända hemåt köpte vi med oss middag i form av en pizza och satte oss i Vattenparken och intog middag. Här blev vi fast länge bland stora fiskar, ankfamiljer och fickmåsar. De sista kexen och pizzakanterna blev fisk och fågelmat till grabbarnas glädje. 
   
Rätt stora firrar i vattnet!

Frågan är om man ska orka vara vaken och heja på Loreen.. / Bodil
 


Altanmys

Vi kör fredagsmys på altanen idag i vår soffa. Ljuvligt väder!


Yes, det var länge sedan..(24:e maj)

...länge sedan jag åkte rullskidor, men ikväll hände det!! Faktiskt rätt skoj.. och konstigt att man fortfarande KAN åka rullskidor. Man tror ju att det kan vara rätt svårt men det känns som jag inte gjort annat i mitt liv :o). Perfekt för mitt onda knä som blir bättre och bättre! Nu vet jga att jag kan träna någon form iaf!

Annars är vi rätt "offseason". Vi kör höstsjukdom i form av den mysko sjukdomen höstblåsor. Blåsor i och runt mun och i handflator, prickar börjar även komma på fotsulor... Mysko sjukdom som sagt.. tror att det kan bli en gråt-och-kli-natt för lillen. Det skulle även kunna vara "rampfeber"... nu skulle jag ju inte tro att det kan drabba vår tokiga lill-kille. Idag har det nämligen varit sånguppvisning på dagis och Olle fick vara hemma. Min snälla man lät mig gå och titta på Rasmus, så fint att sitta och lyssna på alla söta barn! Underbart! Hoppas Rasmus får klara sig ifrån denna sjukdom.. håller tummarna.


Paradisgården två grupper. Fattas dock rätt många...



Några höstblåsor en vacker vårdag på vår lill-pojk!  

/ Bodil

Spontantur till Garp (19:e maj)

Jag och Olle tog oss en spontantur till Garp igår, men nu är vi hemma i Borlänge igen. Vi gjorde ett stopp i Klockhammar hos Karin på vägen ner. Alltid roligt att prata goja en timme eller två. Idag lekte vi med kusinerna, vi tog oss en skogstur i härligt vårväder.


Olle och jag hann även en sväng förbi Emmas nya hus. De var hemma så jag hade turen att få komma in och kika runt! Så himla fräscht med nybyggt!

Vad enkelt det är att bara ha ett barn med sig! Man inser att vi lever i en rätt konflikt-tät vardag med två barn..

// Bodil


Kristi ledigt! (17:e maj)

Gött med långhelg! Idag har vi haft dagen tillsammans, men efter middagen vinkade jag och Olle hejdå till den andra halvan av familjen. De begav sig upp till höga kusten för att snickra litegranna. Verktygslådan och golfklubborna är med så Rasmus kommer ha det bra!

Idag hann vi med en utflykt till Bäsna trädgård tillsammans med familjen Maxén och dyra blommor inhandlades. Ett plommonträd står på önskelistan, det har jag alltid velat ha i min trädgård så nu är det dags att se till att jag får mig ett träd!

      
Mysiga små stigar med troll tittandes på en.
Ingen ramlade i vattnet så då får vi vara nöjda
En förmiddagsfika i fin miljö!


På eftermiddagen kom kompisar och fikade en sväng. Precis som en ledig dag ska vara. Jag längtar verkligen till semestern, så otroligt mycket! Att bara vara, ha det gott. Har varit och undersökt mitt knä och det var inget trasigt trodde dem. Tror inte jag heller för idag har jag kännt mig betydligt bättre! Skönt. Får ta det lugnt några veckor så kanske det ger sig helt.

/ Bodil


Ett otursdygn.. (14:e maj)

..med materiella skador som följd. Förhoppningsvis går alla materiella skador att laga. Den "simplaste" materiella skadan upptäckte vi inatt när vinden ven och det riktigt stormade ute. vi vaknade av en duns och tittade ut. Dagen innan hade vi köpt hyllplan som vi (läs Daniel) hade ställt på högkant utanför altandörren. Såklart togs inte hyllplanen in utan blev ståendes utomhus. Dessa hade blåst omkull rakt på vårt altanglasbord. Glas-splitter över precis hela altanen. Men det säger ju inte duns utan klirr... mycket riktigt när jag åker till jobbet så ligger vår typ 3 meter höga TV-antenn omkullvält på taket. Ajdå! Det var dunset!

Den tråkigaste materiella skadan är på mig själv. så himla lack blir jag! Igår hade jag och grabbarna fotbollsmatch ute på gräset. Bollen åkte över till grannen och jag verkar ju tro att jag är lika smidig som man var för 10 år sedan och ska göra ett sidohopp över staketet. Landnignen följs av ett knak i mitt knä. Inte bra, inte bra, inte bra. Kan vara illa, eller bara skitsegt att vara handikappad ett antal veckor/månader framåt.  Stackars smågrabbar undrade vad som hände när mamma låg på grannens gräsmatta och grinade..

Jaha, har iaf jobbat idag för bil gick att köra. Rasmus har varit hos tandis idag. Tänderna såg bra ut och inga hål så det var ju tippetoppen.

Hoppas på bättre dagar resten av veckan. / Bodil

Sportlördag (12:e maj)

En helt vanlig lördag på hemmaplan med inte allt för många måsten. Vi började med en liten intensivstädning på morgonkvisten. Orienteringstävling några stenkast bort så på förmiddagen provade vi hela familjen på miniknat i stadsmiljö. Rasmus fattade galoppen, sprang för fullt och letade snitslar och kontroller. Olle hakade sin vana trogen på efter brorsan.


Eftermiddagen blev det Brage-match för hela familjen. 1-1 blev det. I första halvlek satt vi och pratade om matchen, jag och grabbarna. Rasmus tyckte att ett av målen var fegt spelat, för han sköt så hårt när han stod nära målvakten... Olle.. ja var får han allt ifrån.. han skulle ha skjutit i stolpen och returen skulle han skjuta på målvaktens snopp.. Undrar vem han har hört det ifrån..??

Nu blir det kvällsbastu! // Bodil

Bra start på bröllopsdagen! (10:e maj)

Jag tror att jag börjar landa i vardagen. Igår somnade jag med barnen kl 8 och vaknade inte till liv mer den kvällen! Vi har börjat "städat" bort bröllopet. Lämnat tillbaka kläder, ljusstakar, pantat burkar, tvättat, slängt papper, börjat ställa fina presenter på sin plats, blommor börjar vissna. Vardag och hektiskt på jobbet har börjat rullat på som vanligt igen.. men energin och humöret är påfylld! Nu gäller det att ta tillvara på energin!

En bröllopsdag är ju så mycket mer än vigsel och fest. Min dag började redan kl 9 tillsammans med vännen och tillika frisörskan Maria. Så underbart att bli ordninggjord av en god vän! Sitta och ha det skönt, inte vara orolig att frisyren ska bli fel, bara ha det gött! Sedan kom tärnan Emma med lunchen i högsta hugg! Av någon konstig anledning blir jag alltid fjantigt glad när jag träffar Emma. Ungefär som att komma tillbaka till när man var 14 år gammal och fnittrar åt dåliga skämt. 


In action hos Maria!


Frisyren klar!


2 Carlssons, brud och tärna. An någon anledning trodde vissa att vi var tvillingar när vi var mindre och åkte runt på skidtävlingar.. samma efternamn och humor.. fast någon likhet utseendemässigt hade vi inte!

Tack Maria och Emma för en väldigt bra start på bröllopsdagen!

/ Bodil

vårt bröllop! (8:e maj)

Vilken dag!! Vilken helg!! Har återigen svårt att sätta ord på helgen som varit. Är så glad över dagen, är så glad för all hjälp, är så glad att alla ville vara med och göra dagen, är så glad över alla fina ord, alla fina rader, fin musik, alla glada människor! Är så glad för att maten var god, att tårtorna var fantastiska, är så glad att allt kändes så bra. Helt enkelt GLAD att bli herr och fru Bingman.

Blir till att dela upp det hela lite granna, för det var ju så mycket som hände så att skriva ned det här på 5 minuter är ju omöjligt. Vädret var ju inte det bästa, men just under vår utomhus fotografering så sprack det upp! Korten nedan är tagna under fotograferingen från Gammelgården av vår tärna Emma Carlsson. Emma har många dolda talanger, ta kort och vara fotograf-assistent skötte hon utmärkt! Kommer med spänning vänta på fotografens kort! Att komma till kyrkan och se våra grabbar i sina fina kläder var underbart, och att tillsammans gå in i en vacker kyrka där släkt och vänner väntade. Nervös hann jag inte bli, det glada humöret tog bort allt av den varan! 







Det blir mer bloggande när tid ges! // Bodil

RSS 2.0