Glasmästarn och sommarben (29:e maj)

Jag kommer ihåg när jag var liten när man hade råkat gjort något som inte var något bra... man kände sig rätt så skyldig och förstod att det var dumt gjort... Med en sådan min kom Rasmus in i hallen en morgon innan dagis. Han såg väldigt skyldig ut och läpparna darrade. Till slut fick han fram genom gråten vad som hänt. Fönsterrutan hade råkat fått en golfboll skjuten på sig. Klirr. Det var inte så länge sedan vi var hos glasmästarn med en klirrad ruta. "Gärningsmannen" är den samma, storebror i huset. Förra glasrutan råkades gå sönder innifrån, men det är en annan historia.
 
Annars har den lediga onsdagseftermiddagen varit fin och bra! Vi startade med kupan och ytterligare ett par nya skor till Rasmus. Lite strumpor, kallingar och sedan en fika gjorde kupanbesöket fint. Sedan hem och nu fanns det tid till att bara titta och lukta på allt fint som blommar i trädgården. Vackra veckor! Sedan var det dags för nästsista gången på simskolan.
Föredrar de vilda blommorna, men krukor kan vara sköna att titta på även de.
 
Sommarben... gräs, skrubbsår och blåmärken... tur man jobbar på plåsterfabriken :o)
 
Nu är det läggdags! Imorgon blir det lång dag. Jobb och äventyr/ Bodil
 
 
 

Vinst (27:e maj)

Vi gjorde utflykt till Vallen idag hela familjen. ÖSK kom på besök och besegrade Brage! Fick klart för mig att ursprung väger tyngre än orten vi bor på. Försökte få barnen att heja på ÖSK. Rasmus vägrade då han redan är såld på brage, men Olle ville gärna heja på mitt lag! Så jag och Olle satt och hejade på ÖSK, Rasmus och Daniel på Brage.


Familjen trött

En helg i garp. Fick träffa min mor idag, jag och mamma blev väckta av sång av grabbarna och morfar. Det var helgens höjdpunkt! Annars har jag varit grymt trött, ingen energi. Olle har nog kännt likadant. "Pollensjuk" tror jag och risigt humör. Vi for hem efter lunchen idag. Boll-lek stod på schemat... Daniel halkade in som tränare förra gången och idag fick jag prya för honom då han är i Stockholm och roar sig. En riktig morsdags present :). Jotack. Gick väl ok, men inte riktigt förtjust att bli inkastat i något ostrukturerat.

Tidig läggning och Olle somnade vid 8 trots sovit middag nästan 2 timmar i bilen. Som sagt trött..

I garp var vi på bio, lekte med kusinerna och körde orientering på byn. Nostalgiorientering och leta efter bilder. Nostalgi att leta vid gamla brandstationen, lekparken, skolan, huset där Ica låg, gamla Konsum osv.

Nu hoppas vi på en frisk vecka för i slutet av veckan är det dags för en minisemester!


Dagislivets slut... (23:e maj)

.... börjar närma sig för Rasmus. Vi får mer och mer tecken på det. Vi har valt skolan i vårt område vilket är en skola som många verkar ha åsikt om och som gärna diskuteras. Många invandrare hör till skolan vilket ofta är diskussionsämnet. Visst har även vi funderat, men närhet, såklart kompisar och känslan av att prova något innan man drar sin slutsats på många olika nationaliteter gör att det här var det valet vi gjorde. Hursomhelst så ska nu Rasmus börja i förskoleklass i höst. 17 barn i klassen och min oro över för få svenska pojkar blev något lugnare då de verkar bli 5 svenska pojkar i klassen, skönt! Igår gjorde de dagisbarn som ska börja på skolan utflykt dit. De tittade runt och åt lunch i skolmatsalen. Nästa vecka ska de besöka ett annat dagis som kommer bli klasskompisar till dem, även då avslutar de med lunch på skolan. Om några veckor får vi även hembesök av fröken vilket ju känns bra. Känns bra att de små 5-6 åringarna får känna av skol-livet litegranna innan sommaren! Rasmus tyckte det intressantaste var att han hade sett äldre kompisar på skolgården. För min egen del känns det också bra att få förbereda sig på att storgrabben verkligen håller på att bli stor. Att han ska lämna den trygga dagisvärlden, att vi ska ta ett steg till den "stora" skolvärlden...Ja.. kanske är det jag som är mer nervös än vad Rasmus är :o)
 
 
Nu är det skönhetssömn som gäller och imorgon är det äntligen fredag igen! Det snurrar för runt.. / Bodil

Besök av sommaren (17:e maj)

Vi sätter punkt på vab-veckan. Kan sammanfattas att Olle har mått betydligt bättre än vad jag trodde att han skulle göra. Läkandet efter operationen har gått helt enligt planen. Vår lillpojk har klarat det riktigt fint.

Känner frustration och tacksamhet åt veckan som varit. Tacksamhet åt mina föräldrar som inte bara har hjälpt oss vabbat 2 dagar utan även agerat skogshuggare, trädgårdsmästare, matlagare och städare. Och just frustrationen hur dagarna rullar på så snabbt. Att jag inte är helt frisk gör mig snart halvt galen, hostar. Inte så långt kvar till sommarsemestern och den längtar jag efter!

Iaf efter några timmars morgonjobb kom jag hem och mötte sommaren. Linne på och morötter, lök, sallad, ärtor och rädisor kom i jorden. Helt ok vab eftermiddag med en pigg Olle!


Operation (14:e maj)

Efter många ombokningar var det då dags att operera bort körtel bakom näsan samt förminska halsmandlarna på Olle igår. Jag hoppas att jag och Olle kan minnas och skratta åt den hemska gårdagen om några år. Nu ska jag först berätta att operationen gick bra och Olle har mått oförskämt bra idag efter omständigheterna. men gårdagen var ingen dag jag vill vara med om igen. Jag borde ha lärt mig att jag inte ska vara själv med min lillpojk när han opereras, jag borde ha lärt mig att han kan bli arg...Olle har inte fått någon bra upplevelse de sista månaderna från sjukhusmiljö så allt "jobbigt" började så fort han fick se emla-plåstret. Minnen såg ut att dyka upp i hans lilla huvud och efter det var det den envisaste sida som Olle har som kom fram. Det som annars är lätt blev till svårt. Det som annars kan vara trixigt blev omöjligt. Till slut efter många tårar på oss båda så sövdes han med mask istället för genom "dosan" på handen. Inför uppvaket som jag var förberedd på kan vara jobbigt så kom Daniel till sjukhuset också. Vi kanske kommer skratta åt den där pojken som var så arg på uppvaket om några år... just igår var det inget kul.
 
Något roligare var imorse när Olle kröp ner i vår säng (efter att ha sovit hela natten) så låg han och andades stötvis genom näsan fram och tillbaka, sedan sa han" hör du mamma". Jag tror han märkte att något var annorlunda, att det inte var stopp i näsan utan luften åkte helt lätt fram och tillbaka i näsan!  Fantastiskt.Nu blir det en hemmavecka för Olle och vi hoppas det rullar på lika bra som idag!
 
Olle tillsammans med sin buttra min före och efter operationen.
Nu hoppas jag innerligt att vi är klar med sjukhusbesök för det här året iaf.. / Bodil
 
 

Slapp och slit (11:e maj)

Igår var det slapp dag i solen.. idag är det slitig dag. En början till uppstädningen efter alla träd... ryggen värker och nu är vi lagom möra alla 4! Om vi skulle fixa detta helt själva skulle vi nog ha att göra några veckor... På onsdag kommer mina päron upp och hjälper oss som tur är. Dubbel hjälp. Tallröjning och vab, vad skulle man göra utan föräldrar... Rasmus har lekt med dagiskompisen Isak för första gången hemma hos honom. Tänk att det gick så bra första gången! Kul att självförtorendet att vara ifrån sina föräldrar växer med stora steg varje dag. Vi andra 3 gjorde ett ryck och fick iväg en hel del ris. Strålande hjälpsam Olle till god hjälp!
Underbart spännande att såga med riktig såg helt själv. Nya skor för dagen, valda av Olle!
 Jaha, djungel till trädgård.
 
Nu blir det en godisskål och "allt i hemmet" för min del. Rasmus har just cyklat till Hemköp tillsammans med grannfamiljen. Han fick ärendet att köpa korv till mig. Åh vad stolt han såg ut att få fixa det på "egen hand". Olle däremot blev arg, riktigt Olle arg när han inte fick följa med. Svårt med småsyskon som alltid vill göra som sin idol storebrodern.
 
Kram! / Bodil

Barfotalek (9:e maj)

I sommar ska vi gå mycket barfota. Det kommer bli fint väder och vår gräsmatta kommer inte ha några vassa barr och kottar. Det fina vädret är mer en önskan, men att barren ska vara borta är ren sanning. Äntligen har de två stora tallarna fallit till marken. Det var nog tur att jag var på jobbet när de föll, för stora är de!! iaf föll de precis på centimetern dit de skulle falla... och inget oplanerat har blivit skadat. Ja, två tallar, två buskar, två rönnar och grannens björk som fick röjas för tallarnas skull ligger nu som ett plockepinn på vår baksida... Vill man ha ved så får man gärna komma förbi med en motorsåg och ta med sig så mycket man vill....
 
Kristihimmelsfärdsdag och ledigt, gott. Dagen har bjudit på lugnt ledighetstempo. Dock fick jag lov att jobba några timmar på morgonkvisten innan det blev  riktig helg. Vi fick exotisk frukt-fika hemma  hos kompisarna i Mellsta. Gott och sköna vinder på altanen. Även vår altan fick en början till sommar-redo på eftermiddagen. Grabbarna tyckte det blev mysigt och ville läsa saga ute på altanen. Ismannen är favoriten just nu... Skönt tycker jag att slippa dessa lååånga Kråkeböcker för ett tag! Sagostunden avslutades med att Olle somnade på altanen en varm vårdag som denna!
imorgon ännu en en ledig dag.. och det är bara fredag! / Bodil
 

Slitna knän (8:e maj)

Vad är det för kvalité på barnkläder egentligen? Usel på byxor är min känsla. Visst leker mina grabbar rätt "villt" så att byxor slits, men vissa byxor håller just ingenting. De leker ju inte extremt på knäna så vår familj är nog ingen extrem knä-slitar-familj. Om man nu inte ska köpa 4 byxor i månaden så blir det ju lappar på knäna. Vi ärvde ett par byxor av tremänningarna. Det var ett par Bamsejeans från Lindex (tror jag). De jeansen hade två grabbar haft innan mina två grabbar ärvde dem. Vi har använt dem mycket, men det är först nu hålen har kommit på knäna när Olle har använt dem. Det kallar jag kvalité!! Otroligt svårt att hitta slitstarka byxor nu i affärerna.
 
När Rasmus sliter hål på byxorna så säger han "vi ger byxorna till mormor så att hon kan laga". Ja, det är så jag brukar göra. Nu har jag iaf lagat några själva några gånger. Daniel tycker att våra grabbar ser lite "lappade" ut på knäna och förra veckan gav han sig självmant ut på shopping till grabbarna. Han skulle leta bra jeans... efter att fått åkt och bytt en vända blev den nya outfiten på grabbarna som nedan.Även nya randiga tröjor a la Danken.
 
(ja, vi har beställt klipptid om ni undrar... )
Nu ser vi fram emot en långhelg på hemmaplan. Just inga större planer inplanerat.
// Bodil
 
 

Hemlängtan, kalas och spring i benen! (5:e maj)

Vilken varm och härlig dag! För precis 1 år sedan vaknade vi till snö på marken, för precis 1 år sedan blev vi herr och fru! Tänk vilken fantastiskt rolig dag det var! så roligt att tänka tillbaka på! Vi har firat med en riktigt trevlig familjedag :o)
 
I fredags hade jag hemlängtan till Garphyttan. Speciellt mina syskonbarn som det var länge sedan vi träffade. Vi åkte hemåt efter jobbet i fredags för ett dygns lek med Albert och Knut och de andra släktingarna. Storkameran blev kvar i Garp och därmed inga bilder från den trippen.
 
Idag har det varit en fin dag, den finaste i år. Bara roliga saker på schemat. Vi gjorde utflykt till Mellsta där det var Spring i benen, miniknat. En runda i skogen på ca 500 m. Båda grabbarna sprang så fort benen bar dem! Och det viktiga, båda tyckte det var skoj!
 
vi fortsatte en trevlig söndag med 3 års kalas hos Ebba. Sol och altanhäng för föräldrar och fin lek hos barnen. Rätt trötta barn när vi kom hem, men efter middagen ville de återigen ut. Grabbarna avslutade dagen med en timmes fotbollsmatch med grannbarnen. Jag och Daniel hann kratta ihop de lövhögar som legat kvar sedan i höstas under äppelträden. skönt att även det blev gjort! En sådan fantatisk skön kväll så man fick tvinga in hela familjen för att göra sig redo för dagis imorgon.
 
Rasmus har tappat tand nr 3. Den har varit ruggigt lös hur länge som helst. Kom på inatt att jag glömt att lägga guldpengen i glaset, så jag var uppe mitt i natten och fixade det! Tur för imorse vaknade jag av att Rasmus kom in och visade guldtian för oss...
 
Olle har börjat snörvla rejält med pollen. Svårt att veta om han ska bli förkyld eller om det "bara" är pollen. Vi får se.
Redo för start!
Hela knattegänget!
Nedan: Olle blev aningens ofokuserad när han fick se att jag stod med kameran ute i skogen och drog till en vurpa som fångades på bild. Upp igen och kutade vidare mot mål!
Kalasbarn redo för skattjakt!
 
Nu ska jag och Daniel ha 1 års mys. Sedan är det dags att packa väskan för ett par dygn i småland för min del!
 
Ha de så bra ni alla / Bodil
 
 
 

RSS 2.0