finhelg i fjällen! 21 a sep

Nu har jag haft en sådan där finfin helg tillsammans med goa tjejer. Både gamla vänner och nya bekantskaper. En helg i Idre, Himmelfjäll. En början till att komma igång igen med träningen efter host-sjuka, en stor portion av frisk luft och såklart härligt umgänge! Så nu är jag påfylld av energi igen!
 
på lördagen hade vi en riktigt fin dag på fjället och gick större delen av dagen. Vi toppade Städjan och njöt av topp-känslan. det är något visst med att vara på den högsta punkten och blicka ut över vidderna. God mat och sedan mest relaxt i stugan! Så bra.
Fikapaus med Städjan i bakgrunden. Och vad blåbär det fanns!
Kameratokiga kompisar ;o). Vi släpade alla med våra "stora" kameror på fjällturen så en del fotande blev det. Så kul att faktiskt ta sig lite tid till att skruva på inställningarna och prova sig fram i lugn och ro vilket jag så sällan gör nu för tiden. Nedan kort kan man ju undra vad det är som är så intressant att fota... De såg ju för roliga ut! En fin fjällbäck är svaret!
In action!
Idag tog vi oss en löptur i inte lika fint väder. Denna gång tog vi Nipfjällets topp, men där fick vi inte njuta av utsikten utan mest disigt. Sedan lunch och städning innan dags att fara hemåt igen.
 
     
 
Och de mina har även de haft en bra helg men inte på långa vägar lika relaxt och fridfull som jag har haft. Match för Daniel på fredagskvällen och sedan cup för Rasmus hela lördagen, idag bad och kalas för Rasmus. Ja det var den helgen det!
// Bodil

Söndag kväll (14:e sep)

En hemmahelg har passerat, rätt så mycket fotboll på agendan har det varit. Avslutning på Serien BT tigern. Rasmus spelade två matcher på lördagen där de vann båda! Jag tittade på en av dem och det var en jättefin match! Ett gäng killar som har blivit ett lag och ger varandra fina passningar. Tänk vad de har lärt sig under den här säsongen. Idag mera boll, men enbart för Daniel som tränare och egen match.
 
Vi andra hängde mest hemmavid. Cyklade och röstade med förhoppning om att Borlänges invånare tar sitt förnuft till fånga och röstar vettigt. Tyvärr så tror jag att SD kommer öka markant här i stan. Kan inte förstå att så många är så funtade i huvudet att de tror på SDs politik. Nog om det, men det stör mig.
 
Vi cyklade vidare till vårt trattis-ställe för att kolla läget litegranna. Vi hittade rätt mycket bebis-trattisar så det är på gång! Sedan blev det TV spelande, städning av tvättstuga och grann-lek. Ja, grannleken gick inte lika bra denna gång. Grannarna på andra sidan staketet har hundar, men de bor i en hundgård. Nu var en av hundarna skadade och bodde inne. Har noterat att Olle har haft röda ögon tidigare i veckan en par gånger, men idag när han kom hem var det med röda svullna ögon och uppsvällda ögonvitor, pipande astma i halsen. Ja det är aldrig roligt med alleriger men vi får nog lägga till en viss typ av hund på Olles allergi-lista. Det är tur att vi har mediciner, det känns tryggt. Det verkar ju vara skillnad på hund och hund också. Vi träffar ju rätt ofta Max hund och den är det aldrig några problem med... Jag hoppas det lägger sig under natten så att han ser ut som vanligt imorgon igen lill-skrutten.
 
Kameran har legat på hyllan en sådan här fin helg! / Bodil

Hälsingehelg (7:e sep)

En helg i stugan i det fina vädret tillsammans med Emmy, Moa och Peppe. Trevligt och soft. Lingonplock och försök till svampplock. De annars så rika skogarna på trattisar var helt tomma. Kanske för tidigt i år vad vet jag, men iaf så brukar vi plocka rikligt med trattisar just så här års. Moa hittade EN gul kantarell, det var allt vi kom hem med. Men vad spelar det för roll, att gå i skogen tillsammans är inte fy skam det. Att sedan fiskarna höll sig borta även dem tyckte framför allt Rasmus var tråkigt, men så idag när vi hade vinkat hejdå till familjen Emmy så tog vi oss en sista fisketur och då fick vi minsann 2 abborrar! Ja, en skön helg till ända!
På vår brygga igen vid Ljusnan. Att fiska tills mörkret faller är mys.
Och det fina vädret bjöd in till bad för vissa galningar, typ Olle och Daniel.
De plockade på rätt bra grabbarna. Rasmus blir engagerad och tycker det är skoj. Olle tycker det är skoj ett tag. Sedan går han och fyller på sin egna plockare från oss andra och lurar även sig själv att "oj vad mycket han har plockat".
 
Nu så dags för ny vecka igen./ Bodil

Septemberbad (3:e sep)

Idag var det dags att hämta tidigt som vanligt på onsdagarna. Svängde förbi hemma och packade fika och filt innan jag hämtade barnen och sedan åkte vi på en liten picknick vid sjön. 23 grader varmt och vindstilla, vilket september väder! Olle gjorde några dyk, medans Rasmus badade tårna.
En bad-dag i september. Tänk vad härligt!
Onsdagar betyder även skogslek för hela familjen. Jag som ledare, Olle på skogsleken tillsammans med Daniel och Rasmus på skärmsmygarna. Alla nöjda och trötta när ännu en vardag har passerat. Nu är det snart helg igen :o). / Bodil

RSS 2.0