Fredagsmys 27:e sep)

Lugnet börjar falla. Fredagsmyset är serverat. Olle äterhelst salta pinnar, Rasmus äter helst ostbågar, Daniel äter helst chips och jag äter ju min vana trogen popcorn. Det kan bli mycket fredagsmys ibland... 

Veckan har rullat på rätt bekvämt den här gången. Min mamma på besök i tre dagar med massor av hjälp, glada och friska barn hela veckan vilket är det viktigaste! 


Nu ska jag njuta av en lugn kväll, hösten är här och brasan är tänd. / Bodil

Utflykter och besök (22:a sep)

Gästrummet går varmt den här veckan. Lena värmde upp gästrummet tidigare i veckan i väntan på ett tidigt morgontåg. igår kom nästa gästrumsbesökare i form av finfina familjen Carlsson/Femermo med familj. Emma som är min kära gamla skidkompis hemifrån Örebro. Vi gjorde utflykt i det fina vädret till skogslekplatsen. Felicia tyckte det var superroligt så hon skulle prompt dit en sväng imorse innan bilen åkte hemåt igen. Barnen pysslade och lekte fint så vi vuxna hann prata och skratta en heldel. För skratta gör man med Emma. När vi var små var vi rätt bestämda att vi skulle bli grannar när vi blev stora, en dröm som jag fortfarande kan hoppas på även fast chansen blir mindre och mindre. Tänk vad roligt att vinka till Emma varje morgon över staketet.
 
På eftermiddagen idag kom andra kompisar förbi och vi tog oss återigen en skogspromenad via skogslekplatsen för att sedan avsluta med en fika i Plättis. Tycker så mycket om vår lilla skog med omgivning, så skönt att promenera om än bara en liten sväng.
 
Snart ska vi hämta den sista nattgästen på tåget. En efterlängtad mamma/mormor kommer och barnvaktar under två planeringsdagar på dagis. En mamma som jag inte har träffat på evigheter. Evigheter för mig är sedan första veckan i juli. jag tror att grabbarna och mormor tycker likadant.
Kvällshäng i soffan strax innan läggdags. It-nöje för nutidens barn. iphone och platta... och så en lillebror som är lite rastlös.
En trevligt social helg har vi haft. och en otroligt slapp eftermiddag/kväll. en riktig superskön helg! / Bodil

Familjematch (16:e sep)

Idag tjatade grabbarna till sig en familjematch i källaren. Samma lag som vanligt, de tekniska i ett lag dvs Rasmus och Daniel mot de som går mer på kraft och energi dvs Bodil och Olle. Vår taktik är fullt ös och försöka bli bortfintade så lite som möjligt. Idag slutade innebandymatchen med förlust 9-10. Fotbollsmatchen vanns med en gnutta tur med 5-4. Jag och Olle var mycket nöjda med resultaten ;o)


Fyllt på med Hälsingeluft (15:e sep)

Nu har vi fyllt på med en härlig helg i stugan tillsammans med Peter, Moa och lillkusinen Emmy. Vi har fyllt på med massor av frisk luft, god mat, lingon som i lördags blev sylt, några abborrar, något träningspass och goa trattisar! Att jag dessutom har lyckats sova middagslur i bilen både dit och hem och sovit gott på nätterna i de små rummen med de fula tapeterna gör ju susen. Jag har inget att klaga på direkt.
 
Sommaren och hösten har mötts i helgen har det känts som. Sommarblommor som har förstått fel, har sett både prästkrage, lupiner, midsommarblomster och smörblommor som har missuppfattat det fina vädret. Björkarna har blivit gula och börjat tappa sina löv. En blandning av sommar och höst.
 
Storkameran fick följa med på en av skogsutflykterna. Emmy var en prima fotomodell, medans Olle var mer uttråkad..
 
Nu har vi precis avrundat helgen med en trattismacka och vare sig man vill eller inte så är det dags frö jobb, dagis och skola imorgon igen... / Bodil
 

Fika (11:e sep)

Äntligen har rumpan fått sätta sig i soffan. Idol på TV, trött, har inte riktigt piggnat till sedan helgen då det blev 40 års fest långt in på småtimmarna. Men det var ju skoj.. och det var en fest med kunglig glans, yes Prins Daniel var där. Inte Viktoria dock.. hon fick väl ingen barnvakt säkert...
 
Idag ledig eftermiddag som bestod av sko-köp på kupan till Rasmus och sedan en fika. Det tycker jag om! Inte bara fikat utan att sitta på ett fik tillsammans med mina grabbar. Myrorna i brallan höll sig borta på lillebror så vi hade en go stund. Grabbarna tog som alltid chokladboll och festis medan jag tyckte att jag var värd en stor fet räkmacka! Ja det var jag värd! Just idag.
 
Sedan kom Carina och Emma förbi så vi äntligen hann prata litegranna. Middag tillsammans och sedan dags för skogslek igen.
 
Ja det är bara massa sport i framförallt Rasmus ögon. Det liras innebandy och fotboll i skolan, det ska tittas på Zlatan och landskamper, Finnkampen med poängräkning, orientering och så första "lekmatchen" i söndags med boll-leken. Tjat och längtan efter familjematch i källaren, ja bara massa sport. Svetten droppar, men visst är det bra att barn tycker det är roligt!
Bullisdagen och en lek-match. Svetten flödade och det är inte ofta man fångar båda lagen så här på en bild:o)Som en myggsvärm!
Herr och Fru påväg på fest.. ståendes på vår NYA trädgårdsgång som har varit sommarens projekt. Den förra var trasig, smal och ful som stryk:o).
 
Hade fint // Bodil
 

Soliga september (4:e sep)

Vilken fantastiskt fin dag! Vi packade lite fika och drog till Båtsa för att njuta av sol, vatten och fika på vår lediga onsdagseftermiddag. Slappade på filten och njöt av solens värme så här i september. Vi åkte hemåt efter en stund och stannade ute ända tills det var dags för veckans aktivitet Skogslek. Det här året för båda grabbarna. Rasmus har tuffat på sig och klarar sig själv, och jag är med olle som tycker det är jätteskoj. Även lillpojken har blivit "klokare" och kan ta in bättre vad som ska göras. Kul!
 
 
 
// Bodil
 
 
 

Silvergrodan (1:a sep)

Har lovat Rasmus ett bad på simhallen länge nu. Idag var det dags att få det löftet infriat. I somras kom Rasmus på simmandet och nu var det tänkt att vi skulle ta den där silvergrodan. Och det gick ju toppen. En stolt Rasmus kom hem med inte bara ett märke utan två. Även silverfisken fick följa med hem. Hela långa bassängen simmade han och överraskade nog sig själv och även mig! Kommer ihåg när jag tog märken... det var dock i sjön Lögardammen och graderna var på tok för få! Men känslan när man fick ett märke var toppen. Tror att Rasmus kände likadant idag.  
Annars har vi lullat på här hemma. Daniel grävde upp busken på baksidan av bara farten. Nu kommer gräsmattan kännas lite större! Tog med mig Olle till Mio en snabb sväng. Jag och många andra snåla/ekonomiska var där och skulle handla upp 600 kr och därmed få 300 kr rabatt. Blev en spalje som får vänta till våren och lite smått och gott! Hade Olle med mig.... han och jag tillsammans i inredningsaffär är inte den rätta kombon kan jag lova er alla. Olle är redan feberfri och pigg, men fortfarande rätt pipig i luftrören. Vi får se om det blir dagis eller en hemmadag imorgon! 
// Bodil

RSS 2.0