Seg helg (24:e jan)

Men altså vad segt. Var ju äntligen rätt glad över att få vara på hugget igen i fredags. Det varade enbart i några timmar. Feber igen på lördagen  och skitseg. En helg återigen utan snöglädje, tvärsegt. Skittråkigt rent ut sagt. Medan jag har segat hemma så har iaf Olle piggnat till 100% igen. Grabbarna har åkt timtal med skridskor och även varit en stund i plättis. De har verkligen haft kul med vintern och kompisar! 
Supertröja, varm saft och monopol.

På kvällskvisten fick vi äntligen spela klart monopol som har legat framme några veckor. Segrande blev lillebror som var rätt nöjd med det. Nu är det hög tid att sova, men känner mig lite ensam i sängen. Daniel lovade i något svagt ögonblick att han skulle sova över hos Olle så han ligger på en madrass inne i hans rum.! Hör inte till vanligheterna direkt..! /Bodil 

Krassligt (22:a jan)

Gudars vilken seg sjukdom jag fick så här mitt i den fina vintern, typiskt. Men imorgon ska jag ge mig ut på skidorna äntligen. Lugnt. Och när man är krasslig så blir allt så segt och jag blir på dåligt humör. Därmed inget bloggande. Har tagit det väldigt lugnt sista veckorna, men ändock jobbat. Har hunnit en sväng till Oslo den här veckan för att hälsa på nya norska kollegor. Under tiden jag var där fick Olle magsjuka. Passade mig alldeles utmärkt att ta en vab-dag när jag kom hem från Oslo. Bara vara hemma och ta det lugnt. Nu tror vi att vi alla är friskförklarade så förhoppningsvis ska vi njuta av vintern i helgen! 

Ett annat friskhetstecken är att julgardinerna har äntligen kommit ner idag! Det var på tiden! 
Vi var på cup förra helgen i Mora. Rasmus var målis sista matchen. De vann två matcher och förlorade en.

Många fina solnedgångar och mornar får jag se från mitt kontorsfönster..


Slut på lov (10:e jan)

Febern försvann men en rejäl förkylning kom på besök i stället. Förkyld i öron, ögon, hals och näsa. Ja typ överallt känns det som. Hittade några gamla antibiotikaörondroppar i garderobslådan så öronen känns faktiskt bättre nu. Jag är så otroligt träningssugen nu när vi äntligen fått snö, men får lugna mig ytterligare dagar. Jag har alltså har en riktig tråk-helg, bara hemma, inget roligt. Tur att tour de ski har underhållit mig. Eller riktigt hemma hela tiden har jag inte varit, följde med till sportfältet idag för lite skrillor. Var ju tvungen att prova mina fina långfärdsskridskor som jag fick i julklapp. Gled runt två varv och fick mersmak. 

Vi har tjuvstartat terminen med en dag på fritids, imorgon startar det på riktigt! Kan inte säga att jag är sugen, ledighet smakar gott! 

Rundbanan på sportfältet. 

Olle kör bus. Tejpade vattenkranar och gladpack under toaringen. Vattenkranen lurade pappan i huset. Toabuset syntes som tur var innan någon olycka hände. 
// Bodil 

Julhelger och nytt år (6:e jan)

Trettondagen idag och vi föräldrar är ensamma hemma, det är tyst, skönt och vi är lite trötta. Igår kväll var vi på trettondagsbalen, uppklädda, god mat och trevligt. Jag hade dock lite feber men med ett par Alvedon i kroppen så gick även det bra, efter det så var även febern bortblåst, perfekt! Barnen är hemma i Garphyttan med mormor och morfar. Imorgon kommer de hem igen, imorgon börjar även jobb och jag skulle med lätthet kunna vara ledig 2 månader till, det är så skönt! Att komma tillbaka till jobbet för mig innebär samma plats och uppgifter men med ett helt nytt företag och under norskt styre. Hur ska det gå kan man ju undra ..:o)Cederroth finns nu inte längre vilket är otroligt sorgligt, jobbar från och med nu för Orkla Care i en otroligt stor organisation. Att jag faktiskt har jobbet kvar är grymt skönt då vi har fått säga hejdå till ca 60 kollegor i Falun och på huvudkontoret.
 
Ja, hela jullovet har gått utan något inlägg här. Julen spenderades i Källvik hos farfar och Kerstin. En grön, lugn jul med sedvanligt besök på skumtomteön och träff av kusin med familj och farbror/faster.
 
Sedan har vi varit hemma och haft jul-lov, så sjukt tråkigt att det inte finns snö, men Romme Alpin, Bergebo och Tunets is har gjort att vi ändå har fått provat på alla vinteraktiviteter. Att vi sedan inte får spola våran fina kvartersrink är otroligt tråkigt för oss alla som bor här, men det är en helt annan historia som jag inte orkar dra här och nu.
 
Sedan blev det nyår som vi firade tillsammans med två familjer på andra sidan älven här i stan. Mycket skratt den kvällen och en lyckad kväll! Sedan ett nytt år som har börjat så bra, lugn och ro, kivandes barn som man skulle vilja kasta ut i snön då och då om det nu hade funnits någon snö...
 
Jag tycker om början av januari. Alla är så positiva till det nya året, att det kommer att bli ett bra år. Jag tycker man borde tänka så varje månad, eller varför inte varje vecka rent ut av. Att den första i varje månad tänka att den här månaden blir nog grymt bra, ja så ska jag tänka det här året!
 
Inga bilder fick jag in i datorn.. denna teknologi..! På återseende. /Bodil
 

RSS 2.0