Juni (30:e juni)

Nu är det den där dagen som jag har väntat på, semester! Jag har slitit rätt hårt på slutet så nu ska jag verkligen varva ned. Just nu kör vi dalecarlia med totalt 6+7 matcher, Daniel som coach, jag som har jobbat och så har vi kallat upp svärfar som medhjälpare. Ikväll har vi picknickat med laget och spelat föräldramatch! 


Tack för god match!

Hela juni har gått så snabbt! Barnen har slutat 1an och 3:an. Sådana framsteg båda två på sina olika sätt och nivåer. Vi firade med svärmor och glass i torsång. 

Rasmus har sprungit tre orienteringstävlingar i stadsmiljö på onsdagskvällar. Utmärkt läge att öva på att springa själv och tänka sig att det gick bra. Två race utan mig som följeslagare. 

Juni är ju även Olles födelsedag! 8 år och så härlig pojke när han är på sitt Goa humör. Men den pojken har ett brett register på humöret och bjuder på olika humör var och varannan dag. 


Årets present är figger spinner.
Ett härligt fotbollskalas!
Lunch i eken.

Och så tickade dagarna vidare mot midsommar och sedvanligt firades det i Järvsö tillsammans med Peppe och Moa, och fam Alnö. Lek, god mat, och så trevligt. På lördagen var vädret sådär, vi passade på att besöka järvzoo. Söta björnungar och hungriga vargar och en järv väldigt nära staketet var höjdpunkten den dagen. 


Älskar den här bryggan!
Så många härliga barn, minstingen Stella saknas på bilden.
Papporna byggde upp kuddstången, det blev många matcher.
Sommarbarn och kusiner.
I slutet på järvzooblev det väääldigt regnigt.

Tänk vad mycket kul vi har gjort i juni! Det var guldkornen för den här månaden! / Bodil 


3.80 kr st (5:e juni)

Första saftkoket är gjort av rabarber. Jag räknade ut vad en flaska kostar per st och det blev ynka 3.80kr per flaska! Tänk vilken skillnad på pris mot affären. Lediga dagar är så sköna, vi har varit hemma och grejat och fixat. Gjort lite dittan och dattan. Olle hade en kompis här idag och det blev återigen en tur till tallmon. Nu kryllar det av liljekonvaljer så jag fick en härlig stund i skogen medans killarna cyklade!

och så fotboll såklart. Olles lag skulle spela mot tunabro. Förra året förlorade de med typ 15-0 mot det laget och det kom typ halva laget ihåg med skräckblandad förtjusning. Nu är det ett lag med massor av fotbollstokiga killar. Gissa lyckan när de vann med 6-4 i en underhållande match! 


Olle hade en aktiv och rolig vecka i skolan förra veckan. 3 hela utedagar i den såkallade Ronja-skogen. Vi träffades även en kväll med alla föräldrar för fika och se deras mysiga skog! Sedan på torsdagen så var det dags för skolresa. Buss till grannstaden Falun och bad i Slättabadet. Nöjd och trött kille efter den skolveckan.


Förra helgen var vi i garp hos mormor och morfar och träffade kusinerna. Toppenfint väder och det badades i sandgropen. 

Det var allt för nu! 


RSS 2.0