Glad midsommar (25:e juni)

Vi firade för ovanligheternas skull en midsommar på hemmaplan. Sill-lunch hemma hos oss, midsommarfirande på Gammelgården i Borlänge och sedan grill några hus bort på gatan hos kompisar. Himla trevlig dag blev det!
Inget regn fick vi på oss och då får man ju vara nöjd.

Skönt med ytterligare 2 dagars ledighet. Det närmar sig semester. Grabbarna har 3 dagisdagar kvar till sitt sommarlov, likaså Daniel, jag har 2 veckor kvar att jobba. Nästa vecka ska vi för första gången sedan vi fick barn vara hemma själva under några dagar! Känns som typ semester... vi ska skjutsa grabbarna till Garphyttan och sedan ska jag och Daniel gå på Peace and love här i Borlänge under några dagar! Skoj början på en semester som närmar sig!

     
Vi dansade runt stången bland alldeles för mycket folk.
Rasmus hittade båda sina Idor på midsommarfirandet.
Olle och Rasmus skrattade ikapp på studsmattan.



Smaskar på fiskdamms-godiset.

Trevlig fortsatt midsommarhelg till alla! / Bodil

Leeds (21:a juni)

Det är så tyst i mina öron... jag hör inga barn.. Sitter på hotellrummet i Leeds och har jobbat av några punkter, väntar på en middag. Har överlevt ett långt leverantörsmöte och vänstertrafik... Ibland är det rätt bra att komma från hemmet själv under några dagar. Sitta och tänka vad man uppskattar... Rasmus är så söt när man ska åka iväg. Han säger "mamma jag kommer sakna dig massor". Det värmer i hjärtat samtidigt som man vill stanna hemma. Men han accepterar att man är borta, det hade varit värre om han sa " vill inte att du ska åka, mamma".

Har ju inte direkt problem av att somna borta som en del kan ha. Vi har ju sedan typ 1 månad tillbaka provat en annan sovtaktik på vår lill-pojk. Olle sover numera i vår säng hela natten. Ungen måste ju lära sig att sova någongång!! Det går bättre, men han är ju inte helt "normal" på nätterna tror jag... i förrgår vaknade jag av att han stod på huvudet och benen rätt upp mot väggen... stod på huvudet helt enkelt och sa "titta" och var jättenöjd... mitt i natten. duktigt, men en annan är ju mindre nöjd.... Natten före det vaknade jag av att någon var uppe och gick i huset mitt i natten, Olle kommer inknallande i vårt sovrum (där han ska ligga och sova ä de tänkt) och säger "hej mamma" och ser glad ut. Varken jag eller Daniel hade märkt att han hade gått upp. Ja, han har för sig rätt mycket, men ändå mindre mot vad han hade förut på nätterna. Det går nog framåt tror jag.

Mest en massa dravvel till bloggande idag, men sånt som kommer upp i huvudet helt enkelt... En annan sak som finns rätt mycket i huvudet är jobb. Det ska ju som jag har nämnt tidigare sägas upp 72 st från mitt jobb, min arbetsgrupp upphör att finnas. Det börjar närma sig uppsägning då de sitter och förhandlar om personer nu, troligtvis nästa vecka skulle jag tro. Ibland tror jag att jag kan klara mig kvar, ibland inte. Vad får jag jobba med om jag får vara kvar? Har 2 andra jobb på G, ett intressant och ett mindre intressant. Det intressanta på pendlingsavstånd, det andra i Borlänge... väger för och emot hela tiden i mitt lilla huvud. Inte helt lätt... Förhoppningsvis har jag svar på några frågor i nästa vecka vilket gör att det känns skönare i hjärtat hoppas jag. Även om jag blir uppsagd ska det bli skönt att få det klart så man kan arbeta vidare utifrån förutsättningarna! Nu är det bara så många OM.

Nu blir det middag down town Leeds. / Bodil

Helg hela veckan (19:e juni)

Härligt med helg, vädret sviker men det väntar väl på att jag ska få semester kan jag tänka! Helg har det varit länge känns det som iochmed att jag hade ledig fredag plus vabbat 2 dagar under förra veckan. Inte så mycket jobb med andra ord. Det blir det dessvärre inte nästa vecka heller... iaf inte på plats i Vika. Ska till England imorgon och hälsa på en leverantör. Sådär-sugen, men det blir intressant när man har kommit på plats. 

Igår vinkade vi hejdå till farmor eller mopa som Olle envisas med att kalla henne :o). God hjälp som vanligt och vi har kommit "ikapp" på vissa saker i huset och på pigghetsskalan har jag hoppat upp några steg. I fredags besökte vi skogslekplatsen vilket var länge sedan sist. Vi har hejat på Brage, hälsat på ett par kompisar som fått bebis och varit hemma. Staketet har blivit ett tio-tal meter längre och fler plankor har påbörjats att måla. Inte så lätt att måla med en Olle vill jag lova... målas bara på kvällar när han har slocknat eller befinner sig på säkert avstånd. Annars skulle det bli mycket faluröd runt om i trädgården. går inte så fort med andra ord.... men det är det inget som gör just nu i familjen Bingman/Carlssons liv. Bara att acceptera.. eller försöker att acceptera att annat får stå och vänta medan småttingarna blir nått år äldre och klokare.

Olle har ju som sagt blivit 2 år!!!! Han är en pojke nu kommer jag på mig själv att tänka när jag tittar på honom. Pratar, sjunger, låter, skriker, ja han hörs rätt bra .o). Han är en riktig liten härmapa. härmar allt som sin storebror gör. På självaste födelsedagen mådde ju Olle rätt bra vilket vi inte hade trott att han skulle göra. Det bidde ett provisoriskt 2-årskalas med Maja och Ebba på altanen.
     
Vi bygger födelsedagståg.
Skottkärra och tröja i present
Kalas med Maja och Ebba på födelsedagen.


     
Farmor, Rasmus och Olle vid skogslekplatsen, vatten är ju så roligt... alltid. Hoppas på värme så att vi kan fylla plaskpoolen och ha skoj.

Jag och Rasmus har pysslat ihop ett årstidsjhjul, precis som Kråke. Där klistrar vi upp bilder på när familj, släktingar och vänner fyller år. Kompisen Ida har varit här och lekt i helgen och Rasmus ville att vi skulle ta en bild så han kunde klistra upp Ida i sitt hjul. Så här söta blev de :o)


Dags att fixa det sista för en ny vecka. // Bodil


Dan före 2 års dan (14:e juni)

Vi småpysslar inför morgondagens födelsedag, det ska bli en 2 åring i huset. Det kan nog bli en rätt bra födelsedag för Olle vilket jag inte hade räknat med när den här dagen började.

Vi har tillbringat dagen i Uppsala. Istället för stygn, kateter och en massa smärta för lillen så blev det istället ett konstaterande att det såg BRA ut. Snacka om lättnad... eller onödig oro i typ 8 månader... Olle har ont idag när han ska kissa iochmed att de har gått in i urinröret och urinblåsan och kollat om det är för trångt, men den smärtan ska klinga av efter bara någon dag. Får sig en tankeställare när man är på ett barnsjukhus vad många barn det är som lider av något besvär, men ändå är så sprudlande lyckliga och glada. Det är det som är så toppen med barn. Vi låg på samma sal som en tjej som hade återkommande besvär som krävde operation var 6:e månad. Hon var tjenis med alla sjuksköterskor, slukade medicinen som frukostdrickan och var en riktigt liten positiv 4-åring som visste precis vad som skulle hända. Så tragiskt på ett vis... att de är så "hemma" på ett sjukhus...

     
En glad Olle badar inför operation. Förstora plasthandskar på barnavdelningen...
Sover tungt
Men när ordet GLASS nämns så blir Olle pigg hur dåsig han än är...




På kvällen när Olle slocknat fick jag god hjälp av Rasmus med schokladbollarna inför morgondagens födelsedagsbarn. Imorgon blir det VAB med Olle, men det är ju inte helt fel på självaste födelsedagen :o)

/ Bodil

Långhelg (6:e juni)

Kanske en bra helg som har flugit förbi, det beror på hur man ser det... Två sjuka barn från torsdag till söndagkväll i feber på den ena och förkylningsastma och lätt feber på den andra. En bra helg med tanke på att det har inte behövts vabbat i 5 dagar och att det har blivit litegranna gjort här hemma. En dålig helg då allt vad utflykter, grillkvällar, umgås med vänner har blivit inställda. Även på tok för mycket inne för att vara i familjens smak sådana här fina dagar. Men så idag drog vi iväg till Falun och hälsade på tremänningarna, grillade och lekte i det fina vädret. Det är väl för underbart med friska barn!!
     
Olle funderar på hur vattenpistolen fungerar...
Inte alltid rättvisa regler, men kul var det..
En glad Olle.
Jag och Danken fick iaf komma ut på en rolig lördagskväll då kompisar till Daniel gifte sig. Fest inpå småtimmarna hör inte till vanligheterna för mig numera. Min mor och far kom upp och barnvaktade våra sjuklingar. Se sådant fint par!


Ja, mormor och morfar tjuvstartade även med att gratulera vår snart 2-åring till lillpojke. vi "firade" med våfflor och Olle fick 2 paket...
  
Rasmus hjälper lillebror... på kvällen hade de skoj tillsammans, men Olle var noga med att tala om för Rasmus att det var hans.. dvs min... med tusen gångers upprepning. Vad det var i det andra paketet kommer det bild på senare..


Till pappa från Olle och Rasmus.

Jag och grabbarna var ute och plockade blommor idag i vår lilla skog i trädgården. Fullt av dessa små otroligt söta blåa blommor som jag inte vet vad de heter. Vi plockade en bukett till pappa. Rasmus är inte så förtjust att ge blommor och presenter, han blir liksom blyg. Olle mer än gärna. Han sprang fram till pappa och såg så supernöjd ut att man inte kunde bli mer än glad!

Vi har tagit fram målarpenslarna och har under förra veckan målat allt vitt på altanen, planterat blommor, danken har köpt nya utemöbler så altanen har fått ett uppåtsving. Någon hylla ska sättas upp också så ska det vara helt klart sen! vi har idag gått vidare med penseln, bytt färg, till det som ska bli staket... segt. ja vi har ju hållt på med det här typ 1 1/2 år, så det är dags att det blir klart nu.

Jaha, nu har precis ett saftkok med rabarber avslutat ledigheten och vi har skålat in den kommande veckan med ett gott glas saft. Olle kom just uppknallande på sömniga steg och sa "hej, vad gör du" och tittade på saftflaskorna. Han är ju rolig den lille killen eller hur man nu ser på det hela.. // Bodil


RSS 2.0