Bakeftermiddag (30:e nov)

En ensamkväll i soffan medans D är ute på något 40 års grattis till en kompis. Jag och grabbarna har bakat. Bakat mycket för att vara oss! Jag är ingen expert, men jag tror jag är optimist... För varje gång jag ska baka så är det som bortblåst att jag rätt ofta misslyckas med det jag bakar. Sedan när jag är klar så blir jag liksom påmind att jag inte är så bra på det där. Det är först då jag kommer på att det blev misslyckat igen....MEN vi hade då en bra bakstund jag och grabbarna! Vi började med pepparkakor, köpt deg såklart, grabbarna degade på, Olles deg med massor med mjöl i smulade till slut sönder, annars såg allt bra ut, men när smakprovet skulle göras så visade det sig att de var mjuka.. det blev nog för liten stund i ugnen tror jag. Vi kletade kristyr och nonstop och grabbarna tyckte det vår toppen-kul. Vet dock inte vem jag ska lura i dessa mjuka små osymetriska pepparkakor.
 
Vi gick vidare med en chokladhistoria med bl.a. mini-mashmallows i. Här vet jag inte riktigt vad som hände, men jag tror att machmallowsen smälte så det blev en konstig kletröra.... MEN goda :o)
 
Jag gav mig inte här utan spände bågen till att göra en tårta utan ägg som är dömt att misslyckas med. Hur den smakar får vi se imorgon, men den blev inte bränd iaf .o) inte heller riktigt lika platt som det brukar bli när jag bakar utan ägg.
 
Ja, vår bakeftermiddag var lång men grabbarna hade glada miner och var med hela tiden och hjälpte (och lite stjälpte). Det i sig måste vara något rekord för grabbarna. Imorgon har vi födelsedagsbarn i huset. Då ska vi bjuda på mjuka osymetriska pepparkakor, goda konstiga choklad-klet-kakor och troligtvis en halvt misslyckad tårta. Att jag ska imponera på födelsedagsbarnet är nog ingen risk, men det var inte heller mina bakegenskaper han föll för en gång i tiden:o)
Dagens bästa bakare i familjen Bingman!
 
// Bodil

Skridskor och lussebak (24:e nov)

Några dags ledighet gör gott. Vinterstudion i bakgrunden är inte heller det fel. Jag är sugen på vinter nu. Idag åkte vi till Tunet för att få en "försmak" av vintern och skridsko-åkning. En viss Rasmus längtar efter rinken i kvarteret. Jag har köpt nya loppis-skridskor till Rasmus till i år. Han såg fram emot att använda dem idag. Daniel tyckte att de behövde slipas först, men asch vad spelar det för roll, det går nog att åka sa jag... Stackars Rasmus såg ut som Bambi på hal is, skridskorna bara halkade för honom. Han såg lätt bekymrad ut och tänkte nog " kan jag inte åka skridskor längre..??". Som tur var hade jag med de små skridskorna som jag tänkte Olle skulle ha. Olle i sin tur ville ha sina små från förra vintern. Rasmus klämde i sina långa fötter i de för små skridskorna och sedan blev det full fart på isen! Olle halkade runt, vurpade, kämpade vidare, det gick bra för honom. Att sedan tårna blev kalla i de små skridskorna förstod vi, men sammanfattningsvis var det en lyckad premiär!
 
 
Igår blev det lussebak med vinterstudion i bakgrunden med Bruksvallsloppet. Olle hade rätt mycket tålamod till att baka lussebullar. Det blev flygplansinspirerande bullar för honom.
 
Snart kommer min mamma och pappa på besök. Det var länge sedan och det ska bli så skönt med lite hjälp med lämning och hämtning. Det behövs just nu. Adventsstjärnorna är på väg upp. Härligt att julmånaden börjar snart!
 
/ Bodil

En smått hektisk vecka (22:a nov)

En galen vecka har blivit till helg. Tur att semestern har fyllt på energinivån så att man orkar med. I måndags var det dags för en driftstart på mitt jobb som jag har jobbat med länge. Helt förberedd på att det skulle bli mycket jobb har jag varit och så blev det! Lägg därtill tandläkarbesök, frissan, familjefotografering samt besök och middag med en leverantör. Ja, fullt upp all vaken tid har det varit. En sådan här vecka har jag haft världens bästa man. Han är det bästa som finns och hjälper mig att överleva en vecka som denna.
 
Nu sitter jag framför brasan med fredagstacos i magen och börjar så sakta varva ner tillsammans med två små som knaprar ostbollar och en trött karl som surfar i soffan. Ja, så pigga är vi en fredagskväll som denna:o)
 
Varför inte njuta ännu mer av några härliga semesterkort istället!?
 
Trevlig helg, skön helg! // Bodil

Gran Canaria (16:e nov)

En vecka har spenderats på Gran Canaria tillsamman med tre andra familjer. En riktig sällskapsresa med massor av bad, sol och roligheter. Godkänd mat och många efterrätter har vi fått i oss varje dag och kvällarna avrundades med mini-disco och någon björn-show tillsammans med Lollo och Bernie.
 
Rasmus har lärt sig dyka både långt och djupt och är helt trygg på djupt vatten nu. Olle kör sitt race i poolen, dvs mer under ytan än över ytan. Han håller sig helst i grunda bassängen utan puffar, så att han kan hålla sig under vattnet. Han sprattlar sig framåt på något eget sätt, under ytan.
 
Havsbad vid Anfi Beach.
mina tre badande i familjen.
Olle i ett av sina hundratals hopp/magplask/dyk/skruvhopp, m.m.
Lollo och Bernie kom på besök varje dag och kväll.
4 av 6 barn som var med på resan.

Så himla skönt att få ett brejk från vardagen, så lyckat! Nu har vi kastats tillbaka till vardagen igen, jobb, skola och dagis i två dagar den här veckan. Synd att man inte kan stanna tiden ibland. isåfall hade jag gjort det i ytterligare några dagar där vid kanten av poolen... // Bodil

Sköna söndag (3:e okt)

Vi har inte gjort några "nytto-sysslor" den här helgen direkt.  En soft helg helt enkelt :o)
 
Vi har sportat litegranna, Rullskidor för mig, backintervaller i plättis OCH hockeybockey premiär för Danken (vinst med 10-2) innebandyträning för Rasmus och Olle tränar varje dag på än det ena och än det andra hysset. Innebandyträningen var lyckad. Rasmus egna ord var ungefär "det här var min bästa innebandyträning, så här bra har jag aldrig varit". Roligt att titta när de alla springer runt med sina klubbor.
 
Efter lunchen hade vi syskonen Männikkös här en stund. Under glass-mellis så blev Rasmus lösa tand ruggigt lös så det blev ett evigt vickande mellan glasstuggorna påhejandes av klasskompisen. Tand nummer 6 drogs ut med jubel. Nu ser han rolig ut, i överkäken är det glugg, stortand, glugg, liten tand :o) Kan inte låta bli att lé när jag ser honom.
 
Vi tramsar och rimmar på hus, mus, ljus, rus, grus, snus och så kom stus. Vad är stus frågar jag. Det är ett nonsens-ord säger Rasmus. Jaha, vad är ett nonsens-ord frågar jag. "Det är ett ord som inte betyder något mamma" lär Rasmus mig...
 
Inga bilder hinns idag för nu börjar det bästa TV-programmet, Bron. / Bodil

Bus eller godis (2:a nov)

Helg igen och så härligt att vara ledig! Vi cyklade hela familjen till skogen på förmiddagen för lite svamp-plockning. Olle har växt i nästa cykel, 16-tummaren, och trampade på i full fart. Nu är det lite lättare att åka tillsammans på cykelutflykt när Olle har fått en större cykel. Han såg så stor ut där han satt och trampade på sin cykel i som vanligt racertempo :o), lill-pojken!
Duktig liten svampletare
Grabbarna börjar bli vana att plocka svamp och hittar minsann litegranna själva. Tacksamt svampställe som ligger så pass nära oss så de hinner inte tröttna. Inte finns det massor av svamp, men lagomt många frusna stela svampar fick vi med oss hem. De åkte ner i kvällens älg-gryta som smakade gott.
På eftermiddagen/kvällen fick vi besök av familjen Männikkös och barnen hade bestämt sig för att köra bus eller godis. Det var en glad syn som följde de 4 uppspelta barnen som alla för första gången knackade på dörrar hos ett par grannar och hos några dagis/klasskompisar. Visst ser de söta ut? Vi körde inte på skräcktema utan en pirat, Tingeling-häxa, riddare och Spiderman. Inte så skräckinjagande som vissa andra som knackar på dörren så här års....
 
Nu har vi vinkat hejdå och sjunker ner i soffan för lite TV-tittande. / Bodil
  

RSS 2.0