Sumobrudar (31:a okt)

Söndagkväll och dags för en ny vecka med jobb och dagis. Vi har haft rätt "tur" för Olle har varit sjuk i dagarna 3 men på rätt dagar så det slapps VAB:a. Nu är det nya tag igen och frisk för dagis. 

Igår var det äntligen dags för Jo att tappa hakan när det var dags för "fruhippa". Trevlig dag med grillning, sumobrottning, bad och bubbel och supergod mat! Sumon bedrevs hemma i vår trädgård så grannarna hade nog rätt rolig underhållning. Rasmus stod i köksfönstret och tittade på oss vuxna "mammor" och undrade vad vi höll på med.

Så här söt var Johanna igår, min vardagskompis.
Fick ett kvitto på min form efter sumobrottningen. Förlorade ALLA matcher plus träningsvärk idag. Inte så bra. Men ska man skylla på nått (vilket man alltid ska som svensk) så har jag någon långvarig hösthosta som gör att jag blir klen istället för att vara ute och motionera.

Förutom Olle sjukdom så mår grabbsen bra. Olle babblar mer och mer. Förståelse och ord kommer mer och mer och det är ju för härligt att börja komunicera på en högre nivå. Rasmus pysslar på, inser vad stor han håller på att bli. Fixar och grejar med det mesta helt själv. Idag var han uttråkad på eftermiddagen och sa "jag ska gå över till granntjejen och leka". De brukar alltid leka hemma hos oss, men idag knallade han över och frågade om han fick leka. Tråkigt nog ska denna kära granne flytta i vinter och vi kommer att sakna henne!
  
Pottträning där det görs både det ena och det andra ibland.

Läggdags! //Bodil


Skruvpojkarna! (23:e okt)

Världens längsta fas har passerats och vår lilla tornado har mojjnat av och blivit en härlig 1-åring. Jag behöver inte längre värma kaffet i micron femtielva gånger innan jag hinner dricka upp det, Olle är mer lågt än högt, föräldrarna får sova mycket skönare på nätterna, vi har inte längre en ap-pigg kille på mornarna utan bara en normalt morgonpigg kille som kan sitta och softa en stund framför TV:n. Och framför allt så är inte morsan i huset mer död än levande när kvällen närmar sig!

Vi håller på att greja i Olle rum som har sett ut som en bedrövelse. Har varit till IKEA idag och gjort av med några slantar. Blev en del skruvandes och hur skulle jag ha fått ihop allt utan hjälp av mina små hjälpredor?????!


Imorgon ska vi fortsätta och fixa vidare.

Våra lediga dagar har vi spenderat mest hemma. Vi har lekt med några kompisar, krattat löv och varit och badat igen, den här gången hela familjen! Skönt med en söndag som väntar... /Bodil


Lövkrig (16:e okt)

Dagen lång ute i det vackra höstvädret. Packade cykelvagnen full och for till älven för stenkastning, lövbus och kameran i högsta hugg. Är så otroligt fint längs med älven på hösten. En utflykt som måste göras minst 1 gång varje höst! 
    
 Vad tänker du på min lilla pojk??

     
Korv med bröd, bra mycket fridfullare än lunch hemma i köket!
Lövkrig!!

  

Vi har aktiva dagar och frisk luft har vi fått massor av. Det blir man trött av och killarna slocknade på 2 röda.. även fast Rasmus sov middag en stund på eftermiddagen. Ombytta roller.... JAG tröttar ut de små istället för tvärtom!! Perfa!

Huset börjar förfalla, men har verkligen ägnat varje stund till grabbsen de här dagarna när vi varit själva. Måste nog försöka städa imorgon så inte Daniel blir halvt chockad när han kommer hem...//Bodil


Bad! (15:e okt)

Bada! Så kul, men det har ju blivit betydligt mindre av det som tvåbarnsmorsa! Liksom lite skraj att ensam dra med sig två grabbar till badhuset och på helgerna blir det aldrig av och en massa annat som ska göras. Idag fick jag hänga på familjen Maxén, fler ögon som såg alla barn. Visade sig gå jättebra och bada med grabbarna! Rasmus "simmade" på för fullt och Olle tog det lite lugnt till en början.

Johanna hade kameran med sig och fångade mig och mina små Bingmans-grabbar i ett plask.

Rasmus cyklade till och från badet. Trött på slutet.. fick putta honom och trodde ett litet tag att han skulle somna på sadeln sista biten.. hihi.. vi stupade i soffan och sov en bra stund alla 3. Det behövs för mig iaf... var så trött. 

Och vad håller Olle på med??? Läppstift?
 
Första målarkonsterna börjar ta form... men varför ska ALLT in i munnen????


Fina Rasmus vill klättra i eken...


Samarbete mellan bröderna. "Olle stå still så lastar jag, vi ska till komposten och tömma sen"

Rasmus roar mer och mer sin lillebror, uppskattar att leka med honom... har roligt tillsammans.. Rasmus älskar när han lyckas få Olle skratta. Idag satt de under köksbordet och småpratade, Rasmus reser sig och slår i huvudet i bordet och Olle börjar tokskratta!!! Rasmus reser sig och slår i huvudet igen och Olle kiknar av skratt... och igen .. och igen... syskonglädje!

Nu saknar vi karln.. och kommer göra hela helgen. Inmorgon ska jag och mina små ut på nya äventyr!

//Bodil


Helg igen! (13:e okt)

Korta men intensiva arbetsveckor, men nu är det helg igen.

Olle har lärt sig det där att inte bli ledsen när någon går från huset. Imorse när jag skulle åka till jobbet så var Daniel på toan och Olle stod själv i hallen och vinkade hejdå. Jag sa "spring och vinka i fönstret" innan jag stängde dörren. Vid vardagsrumsfönstret står en liten pall som Olle brukar stå på och blicka ut över gatan. Stod och väntade ett tag vid bilen och så sticker det upp en liten vit kalufs och en liten liten hand som vinkar hejdå till sin mamma. Visste man inte att det var Olle skulle man kunna tro det var en vit, rund prydnadslampa i fönstret. Det är med värme och glädje över sina barn man sätter sig i en kall bil och åker iväg tidigt till jobbet....


Nu ska jag och grabbsen vara själva hemma i fyra lååånga dagar. Hållar tummarna för sömn på nätterna för alla i huset. Olle varvar hela nätter med riktigt dryga nätter så man vet aldrig vad man får när vi lägger oss. Att hitta på roligheter är rätta medicinen till att hålla tröttheten borta! Dags för välförtjänt vila nu //Bodil


RSS 2.0