Tomten och biobesök (29:e nov)

Efter tristessens vecka så kom äntligen vår kära pappa i huset hem igen. På en gång blev allt bättre igen! Barnen började sova bättre, jag grävde ner min negativa tröja, alla sjuklingar är på bättringsvägen och vi mår alla bättre av att vara tillsammans tror jag. Hjälpa varandra i den ibland så hektiska småbarnsvardagen som snurrar på allt för fort. Igår blev jag och Rasmus bjudna på bio av grannar/kompisar till oss. Det bjöds på popcorn, dricka och godis... filmen var Shrek som nog var lite läskig för en Rasmus. Han konstaterade att den var läskig, men popcornen var goda.... Idag slog vi på Djungelboken här hemma i källaren och den tyckte han var bättre än filmen han såg igår sa han..

Efter bion gick vi på julskyltningen och letade på tomten. Vi gav tomten önskelistan... så att han vet vad Rasmus önskar sig... På önskelistan stod det: Bil som kan åka av sig självt, skridskor, ett rött fotbollsmål, cool mössa, mikrofon, armbågsskydd, någon mer leksak.

Vi har ju gjort skridskopremiär 2 ggr om i helgen. Rasmus köpte ju skridskor för sina nappar för ungefär 1 år sedan... han är fortfarande rätt stolt över sina skridskor.. att han har köpt dom själv. Älskar att åka! Daniel och Rasmus var iväg i säkert 1 1/2h och åkte. Lite ont i tårna och blåmärken på armbågarna blev resultatet, därav armbågsskydden, och större skridskor som han önskar sig av tomten.

Olle vår lille tokunge charmar oss och utmanar oss med att göra det mesta som han inte ska göra. Söt blev han iallfall när jag försökte göra honom flicksöt. Vad gör man inte när det inte blev någon liten tjej i huset :o).


Lussebullar och pepparkakor har vi lyckats få ihop. Olle har fått egna mjölk och äggfria lussebullar som han ska få gotta sig med i december. // dags för sängen// Bodil

Tristessens vecka (25:e nov)

Brukar vara positiv men nu måste jag bara säga vilken seg vecka det har varit! Tyvärr är den inte slut ännu, en dag i morgon också som jag helst skulle vilja spendera ensam på en öde ö någonstans. Helt alone! Inte är det lätt att få ihop vardagen alltid med en liten familj som det ska tas hand om... och ett jobb... och ett hus... och en jul som närmar sig... osv. Daniel har hängt i Stockholm hela veckan på kurs, just den här veckan ser jag och Olle till att bli sjuka, även Rasmus rosslar och hostar. VAB och vääääldigt lite jobb har det blivit, dåligt samvete för kollegor som får slita extra och saker som inte blir gjorda, tristess att vara hemma, trött, sjuk, mörkt och trist. Tjohoo vad positiv jag är!

Tur att det är roligare tider som närmar sig med advent till helgen och framförallt min Daniel tillbaka i huset. Idag efter dagis blev vi bjudna på middag hos Jo med familj. Så skönt att få komma hem på middag hos någon. Kan tänka mig att det är så det känns att få komma hem till sina föräldrar på middag någongång på vardagen/helgen.. bara ett sånt där kort besök i vardagens stress, men ändå så värdefullt.. 

Kamerasladden har slutat fungera så korten sitter fast i kameran. Kortet nedan är från nyårsafton 2010. De är sig lik grabbarna även fast de snart är 1 år äldre!


// Bodil


Åså var det helg igen! (17:e nov)

Arbetsveckan och dagsiveckan är avklarad. Halvkrassliga grabbar så det känns bra att de får vara hemma och krydda på sig imorgon. Rasmus är trött på eftermiddagarna, medan Olle på något konstigt vis är riktigt pigg.... Han har klarat av att vara vaken till lunchen varje dag den här veckan och det är ett personligt rekord i Olles värld!
 
Helgen ska bjuda på härligheter. Först några dagar med grabbsen, sen ska jag och karln på SPA! Slappa, bubbla, njuta, äta, sova. Svärmor kommer på besök och ska ta hand om våra små.

En bild på den obligatoriska första snögubben som gjordes förra veckan.

Idag åkte vi hela familjen och storhandlade på ICA. (ja vet, perfekt med två trötta grabbar). Bara det att Olle är ju för rolig. Olle kan få den suraste av alla tanter att skratta. Säger "hej" och ler med hela ansiktet. Får han inget svar så ger han sig inte.. säger "hej" igen och igen tills tanten hejar tillbaka. Uppdraget slutfört och han ser sig om efter ett nytt offer att heja på.

Funderar om det ska bli pulkapremiär imorgon... inte helt omöjligt. / Bodil


Början på vintern (12:e nov)

Vilken bra pappa vi har i huset...

Jag har varit borta i dagarna 3 på mässa med jobbet. Daniel har skött ruljangsen här hemma... precis som vanligt med andra ord. Morgonbestyren, packa ihop grabbsen på cykel/vagn/ståbräda, lämna, sedan hämta hem de trötta igen. Ja, han fixar 98% av allt som har med dagis att göra. Efter jul ska vi nog dela upp det för JAG saknar faktiskt dagis! Komma dit och se hur sina barn har det, prata med de söta fröknarna litegranna, få känslan av att vara inne på dagis och känna av stämningen, titta på allt fint pyssel som sitter på väggarna, träffa Rasmus kompisar som han pratar om där hemma som bara är ett namn för mig osv. 

I onsdags fick jag äran att lämna på dagis precis innan jag åkte iväg på mässan. Härligt hur de båda två skuttar in glada. Olle är visst välkomstkommitén under alla lämningar av barn. "Hej" med glad stämma till vuxna som barn. När han själv blir lämnad struttar han in så fort de små benen klarar av. Hejdå säger jag till mig själv i hallen, Olle är redan 2 rum bort, försöker få kontakt, men helt omöjligt... jaha då går jag... stackars mig, ingen kram av sin minsting.

Rasmus är mer "stolt" över att få visa sin mamma dagis, precis som jag aldrig har varit där. "mamma, jag kan visa dig hur du ska göra när du lämnar mig" "jag fixar det här". Inte hjälpa till, bara stå och titta när han klär av sig, men av storkillen får man kramen iaf! Kom ju snö i veckan... på onsdagsmorgonen när den låg vit och fin ville han gå ut direkt. Lyckades hålla honom inne till 7.10 då han helt själv gick ut och lekte i snön tills det var dags att gå till dagis 7.45. Ser fram emot många härliga vinterdagar med grabbsen. Hoppas bara Olle tycker om vintern lika mycket som storebrorsan.

Härligt att vara hemma igen, men gudars vad skönt det är att få en break från vardagen ibland! Sov gudomligt underbart hela nätterna! Nu har vi en helg tillsammans och vi får se vad den har att erbjuda. //Bodil

Lejon i källaren (7:e nov)

Igår hade vi tremänningarna med föräldrar på besök. De skulle sova över och Rasmus fick för sig att han också skulle sova i källaren hos Axel. Såklart han fick det sa jag lite förvånad... det finns ju faktiskt lejon i vår källare, enligt Rasmus. Något som han blev ilurad av de stora dagisbarnen när han var 1 1/2 år, men det sitter kvar i huvudet. Albin och Axel somnade rätt snabbt, men Rasmus kom upp och frågade 5-6 frågor plus hämtade snutte, nalle, kudde, kissade osv, så lite läskigt var det nog att sova skavfötters med Axel i källaren.

På eftermiddagen roade vi oss på lekplatsen i skogen som vi så ofta har gjort denna höst. Hoppa, krypa, ballansera och så fika såklart. Bastu och sedan tacos på kvällen, men den där tok-Olle är ju en riktig glädjedödare rätt ofta när middagen kommer fram. Så himla hetsig och nu har inte matlusten varit på topp så igår under middagen kom det både gurkor, majs och annat flygande över bordet från Olles sida. Ingen mat-ro med den lilla marodören vaken vill jag lova!
     

Lek med tremänningarna vid skogslekplatsen. Tjohoo i linbanan!! //Bodil

Sovmorgon (4:e nov)

Torsdag och ledig dag med grabbarna. Det där med att flytta klockan på hösten förstår jag mig inte på... alla vi som har morgonpigga barn är det en plåga för!! Olle ställde om sig rätt snabbt, men den här veckan har vi vaknat av rasmus 4.45 VARJE morgon. Kommer intassande och frågar om vi ska gå upp... skulle inte tro det... en minut senare är det samma fråga, nästa minut frågar han "mamma sover du", osv. Idag äntligen lyckades storgrabben somna om och vi sov alla gott till kl 7!! Bra start på en ledig dag!

Vi gjorde några butiksbesök på fm och köpte en bokhylla till Olles rum för att minuten senare komma på att jag inte får in den i bilen... har ju 2 kids i baksätet. Karln fick åka och hämta när han kom hem så nu ännu en möbel i Olles rum.

På eftermiddagen lekte vi med grannbarnen några hus bort. Härligt, soligt väder, men hu vad kallt!!! Vi var i lekparken och det är ett tag sedan jag var där med grabbarna, typ 3-4 veckor sedan. Olle har verkligen gjort framsteg att ha kontroll på den lilla kroppen. Klättrade upp för klätterställningen/rutchkanan, åkte ner, klättrade upp igen åså runt runt många varv, skrattar och har skoj, leker tittut med alla som vill. Stora lillpojken! Var riktigt frussen när vi kom in. Jag och Rasmus drack varm Oboy och sedan satte vi oss under filten alla 3 en stund. Äntligen har Rasmus börjat dricka mjölk och även Oboy. Tror att det är dagis som har lärt honom nu i höst. Känns bra för det är ju faktiskt nyttigt!

Igår var vi hemma och VAB:ade halva dagen var. Falskt alarm för någon sjuk Olle hade vi då inte! På tisdagskvällen hade han 38,6 i feber för att sedan vakna feberfri och precis lika pigg som vanligt. Måste varit någon tand som spökade. Det ploppar upp någon varje vecka just nu känns det som.


Olle har fått ett tält i sitt rum som det leks rätt flitigt i. Rasmus med en otroligt stor krigsskada på kinden... Varför är plåster så kul?? Ja, det blödde litegranna å då får man plåster. Är bara det att de ska ramla av av sig självt på Rasmus. Dessa IKEA plåster är det otroligt bra häfta på måste jag säga... Jag ska köpa sämre plåster nästa gång :o) 

//Bodil


RSS 2.0