En blandning av maj 25:e maj

Dagarna går fort och det är nästan något varje dag. Idag har jag och Rasmus kört orientering. Jag har övergett skogsleksgruppen för att vara hjälptränare i Rasmus grupp istället. Roligt att följa utvecklingen på 9-11åringar i skogen! 

Maj är en sådandär månad när det är så mycket att göra. Här kommer några bilder från senaste veckorna! 

Jag har haft en riktig soft-helg i min kompis carinas stuga i Värmland för ett par helger sedan. Vi var 5 tjejer som hade det gött och mys! Carina drog ut mig på ett långt rullskidpass ända till Norge. Trevlig tur och så roligt att både träna med Carina och att åka rullisar. Min kära vän har även vissa fotoideer så jag fick agera modell tillsammans med långklänning, älghorn och ris i håret. Roliga idéer och jag ställer gärna upp som modell :o) bjuder på ett mobilkort från den skogsfotningen.
Och så har fotbollsmatcherna börjat rullat igång för båda grabbarna. Vilken underhållning att titta på Olles första match! Olika stilar, olika fokus, men hög underhållningsfaktor! Nu kan det vara både 2 eller 3 matcher på helgerna som vi ska hinna med... Puh! 

Så jobbar vi i trädgården och slutfört projekt plattläggning efter gamla trappen. Min mamma och pappa kom upp i söndags eftermiddag och hjälpte oss med landet. Idag har de sista fröna petats ner så nu är det bara att vänta på vad som kommer upp..! Och även det där ogräset tyvärr...




Hålet efter gamla trappen är borta! Vi har istället fått en cykelparkering, en liten rabatt och Benke har fått en parkeringsplats.

Sedan är det skola såklart och läxor för Rasmus. Just nu pratar de om volym och mått så läxan den här veckan var att följa ett recept och baka. Rasmus bakade chokladbollar ( vilken skräll!) och jag och Olle gjorde en kladdkaka. Kladdkaka har blivit våran melodi då det finns bra recept utan ägg! 

Nu är det dags att hoppa i duschen och sedan direkt till sängs! / Bodil 
 


Fler långhelger tack! (8:e maj)

Åh, jag har vant mig att vara ledig! En vab-vecka och långhelg. Kanske inte helt bra för våra jobb, men bra för själen! Å vilken sommar vi har haft, riktig semesterkänsla har det varit. Olle har frisknat till men det har varit sega dagar för honom. Lite mammig och energilös, men så idag kom matlusten tillbaka och det gör ju susen. Redo för skola imorgon. 


Daniel har jobbat på i skuggan med förberedelser plattläggning. Nu äntligen ska hallrenoveringen bli helt klart, dvs hålet för gamla trappen är snart ett minne blott. 

Rasmus fick en tidningsprenumeration på "Goal" i julklapp. I varje nummer får man små-posters på fotbollsspelare. I bollrummet gick det åt mycket kludd till att få upp alla dessa bilder. Snyggt tyckte vissa... Men vårat bollrum är bra på många vis, här får det se ut som barnen vill. Tänkte själv på mina planscher som jag sparade på när jag var liten fast de föreställde kattungar, Tom Cruise och Kevin Costner...

Idag åkte jag och Rasmus på Tuna terrängen. Ett litet terränglopp här i stan. Rasmus och en annan kille tampades hela loppet. Superspännande, Rasmus fick ge sig i spurten och kom fin 2:a! 

Nu hoppas vi att nästa vecka flyter på bra med allt vad det innebär. Det är mycket i maj och fram till skolavslutning.  Nästa vecka är inget undantag. Känns skönt att ha haft en så pass fin helg i bagaget. / Bodil 


4 år sedan..... (5:e maj)

... Så vaknade vi och det var snö ute. Det var skitkallt och vår bröllopsdag. Tror varenda gäst frös och vitsipporna kröp ihop likaså. Det var en sådan här dag som det har varit idag som vi drömde om. Finaste vårdagen, varmt och så fantastiskt vårfint! Vår bröllopsdag var super på alla vis även fast det var skitkallt. 

Vi har nog som väldigt många andra fixat i trädgården idag. Vi har börjat förbereda för plattläggning där gamla trappen stod. Olle var feberfri imorse efter 4 dagars hög feber. Han har varit riktigt hängig. Ikväll kom febern tillbaks, hög tid att få bli frisk nu för lillebror. 


Sjuk liten feberpojke som tar en middagslur. 

Vårfint! Förra helgen tig vi en tur till skvaletruinen. Så vårfint, men den utflykten var rätt så kall. Då hade jag mössa och tunna dunjackan. Idag har det varit linne och shorts! / Bodil 

RSS 2.0