Ispinne i värmen (29:e sep)

Vilket väder! Efter middagen gick vi helt enkelt ut i trädgården och tog oss en liten isglass!  

Rasmus blåa sparkcykel har varit försvunnen i ca en månad, häromdagen när jag kom cyklandes på vår gata så stod den bara där framför mig igen två hus bort från oss. Det visade sig att grannarna hade hittat den inslängd i en buske i deras trädgård. Iaf så har Olle lagt beslag på denna sparkis nu, och oj oj vad han kör! (ja, vi har lovat att köpa en ny till Rasmus efter några dragkamper) Idag cyklade de ikapp på gatan, Olle på sparkcykeln och Rasmus på vanliga cykeln. Fick sommarkänsla!

Äntligen fredag imorgon känner framförallt jag! Det är jobbigt att börja nytt jobb... men en bra vecka har det varit för min del. en heldel introduktion, handskakande och idag har jag varit ute i "verkligheten" dvs fabriken. Spännande! Idag har jag bland annat kokat ihop 10 ton lotion :o)





/ Bodil

Kusinlek och prickar (20:e sep)

Sitter och återfår krafterna efter ett läkarbesök med barnen. "Bara" vanligt rutinkoll på astmaochallergifronten, men nog så jobbigt med två grabbar... varav en har mer turbo i brallan än vad som borde vara lagligt.. samtidigt ska en annan berätta och koncentrera sig på vad doktorn säger. Doktorn var såklart snäll och plockade fram papper och kritor. Rasmus nappar direkt och börjar rita, Olle ska såklart rita på Rasmus papper som såklart blir arg. Rasmus får sitta vid doktorns bord och rita och lillen vid lillbordet. Tänk vad bra... i 5 sekunder. Sen ligger Olle på golvet och ritar på väggen! kritor ligger över hela golvet och Olle har kritlådan på huvudet. Försöker prata, städa, muta med napp, kex, leksaker, men det går liksom inte så bra. Olle är ÖVERALLT! Vad doktorn tänkte om mina barn vill jag nog inte veta.

Att ta pricktest tar rätt lång tid, 2 h var vi där idag. Som sagt så tog det på krafterna. Till Olles pricksamling så får vi nu förutom ägg och mjölk, lägga till en liten prick på soya, en medelstorprick på björkpollen och en stor fet prick på jordnötter. Egentligen inget nytt för oss, bara bekräftelse. Vi får passa oss för några fler ingredienser helt enkelt. 

Roligare hade vi igår hemma i Garphyttan. på förmiddagen följde vi med min föräldralediga bror och hans mamma/pappagäng upp till Storstenshöjden i grått regnigt väder. Hade regnat rätt rejält på natten vilket hade gjort att en bäck rann nerför hela slalombacken. Skoj tyckte grabbarna och kusinen! Det lektes hela dagen och frampå kvällen åkte vi hem till Paradiset igen.
  
Lerig och blöt lek i slalombacken.

Nu ska vi se vad eftermiddagen har att erbjuda. / Bodil


intensiv helg... (18:e sep)

... med ett slappt och skönt avslut..

Vad härligt det är att vara ledig! Bara njuta av att vi kan göra vad vi vill. Skulle gärna ha tagit mig en hel månad om möjligt, men så bidde det ju inte. Helgen har varit rätt fullspäckad. Jobbade på Cederroth i fredags, hem och hade grillfest för gamla jobbgänget på Dellner. Bidde en sen kväll! Igår hade vi många barn att ta hand om, hela 4 st! Vi var barnvakt åt kompisar som var på bröllop. Det gick toppenbra och alla var nöjda och glada. Att lägga sig i soffan på lördagskvällen när alla 4 barnen hade somnat var rätt så superskönt efter den intensiva fredagen och lördagen..! Idag blev det resa till Garp för en snabbvisit. Vi har spelat spel, lekt och hälsat på Albert och Knut såklart!

Ser fram emot hösten, men med delade känslor. Ska bli skönt att börja jobba på något nytt (hoppas jag). Det jag inte ser fram emot är ju dessa mörka höst månader... med snor, hosta, feber, magsjukor och allt vad det kan vara... och jobba heltid... på en ny arbetsplats.... långa dagar för mig och för barnen. Uscha. Vi njuter en vecka till av lek innan allvaret börjar!

Ska krypa ner i bäddsoffan bredvid de två små nu.

Bodil

Mellan två jobb! (15:e sep)

I förrgår var det sista dagen på fabriken. Punkt slut så var det bara helt enkelt. I skrivandes stund känner jag mig glad för att äntligen komma vidare. har varit en låååång seeeeg slutsträcka.

Vi rivstartade med skojigheter igår och drog till Mora på en dagsutflykt. Vi hälsade på min kompis Lena och vi fick oss en trevlig eftermiddag. På vägen hem stannade vi och köpte massor av knäckebröd, kakor, finncrisp, rutknäcke, tunnbröd på Leksandsfabriken så middagen bidde knäckebröd och majskolvar ala mormor. Mums!

Idag har vi också haft en toppendag. Rasmus hittade fiskespöt i källaren som vi har använt när vi haft fiskedamm så det fiskades en hel del på förmiddagen.
  
Det nappade just hela tiden... strumpor, bilar, hårprydnader, ballonger, nallar, ja massor av napp fick vi. Olle ville ha en mask eller krokodil på kroken, men det bidde det inte.

På eftermiddagen lekte vi i Mellsta tillsammans med Emma och mamma. Rasmus ville springa på banorna i skogen så vi tog oss ett litet kort varv med målgång innan vi gick till getterna och lekplatsen. Det var höst i luften. Mössorna och jackan på. Härligt att vara ledig!!



Imorgon blir det faktiskt 1 introduktionsdag på mitt nya jobb. Sedan kör vi 1 vecka till ledigt innan höstens allvar börjar.

// Bodil

Äppelmos och trattisar (11:e sep)

Snacka om seg förkylning på lillen, men nu äntligen börjar den klinga av. Feber i 8 dagar är väl lite väl för en simpel förkylning tycker iallafall jag. Långhelgen har varit helt ok ändå då Olle varit rätt pigg de sista dagarna. Mormor har varit uppe och hälsat på oss. Vi har gjort MASSOR av äppelmos. Vi äter en heldel äppelmos på frukostgröten, framförallt Olle.

På fredagen tog vi med oss grabbarna en tur till skogs där vi äntligen hittade ett gäng trattisar. Är ju rätt usel på att hitta svamp, men den här gången blev det vinst! Jag och mamma njöt svampsmörgås i soffan på kvällen när grabbarna slocknat.


Skära äpplen...


för fulla muggar!

Vi har tittat på Finnkampen och Rasmus undrade om det även fanns grenar som korthopp och låghopp. (Längdhopp och höjdhopp) När det var stavhopp så utbrast Rasmus när en person rev: men han hade ju för kort pinne att hoppa med! så sant, så sant.

Nu kör vi dagis och jobb igen. Blir kort vecka för mig och grabbarna, bara 2 dagar... sedan är kapitlet slut som arbetande på Dellner. Efter det har vi ca 12 dagars ledighet framför oss, inte helt fel.

/ Bodil

Alltid glada barn.. eller? (6:e sep)

Idag är det vab på schemat med en Olle med astma och lätt feber. Han mår bättre idag, men inte helt frisk så det blir en hemmadag imorgon med. Igår var Rasmus hemma med oss och vi passade på att laga punka på vagnen som har pyst under en låååång period. Nu äntligen hittade jag en liten liten vass grej i hjulet så nu blir det nog helt igen. Vi tog oss ett träningspass med Olle i cabben, Rasmus cyklade och tyckte det var värsta långa turen. Idag är Rasmus på dagis en stund så Olle och jag har verkligen tagit det lugnt och varit inne hela förmiddagen.

När man tittar på min blogg (och även andras barnbloggar) så är det ju 99% glada barn. Det är ju det vi tycker om att fotografera samt minnas. Men tänkte föreviga att så är ju inte fallet. Olle har ett underbart minspel. en känslokille som visar om han är arg, glad, ledsen, busar osv. Ja ni vet det är ju rätt lätt att läsa av sina barn.

    
Så trött och ledsen att han inte får vara ute med Rasmus. Istället ska det ätas lunch har mamma bestämmt.
Arg och förbaskad över att han inte får ha en jättestor smutsig hink i poolen har jag för mig.
Tur att nappen finns tycker nog Olle.

Ingen skämmas/sur- min har fastnat på bild, men den ser för härlig ut. Ner med huvudet och pluta med läpparna.

Så ser han ut när han inte är glad, vår Olle. / Bodil  


Sen leverans och loppis (3:e sep)

I januari beställde vi en skänk och en TV möbel. Vi skulle få vänta typ 6 veckor, men det spelade ingen roll så det kunde vi göra. Efter kanske 10 veckor fick vi veta att de hade utgått från sortimentet så vi antog att vi inte skulle få dem. För 2 dagar sedan så ringde de från Mio och sa att nu har möblerna kommit! Vad har jag beställt tänkte jag.. iaf så har vi fortfarande inte köpt någon skänk, bestämde oss för att ta denna. Så snacka om sen leverans. Daniel sitter och skruvar för fullt just nu som lördagskvällsnöje!

Dagen har varit rätt bra trots seg morgon och natt. Vi vaknade rätt trötta efter att Olle inte mått något bra inatt. Han fick förkylning i torsdags och så en dag senare så kom astman. Kalla det hösttecken, dagistecken, vardagstecken, vad vet jag. Det är jobbigt att ha astma. Jag hade precis likadant när jag var liten och kommer ihåg det rätt väl.

Iaf drog jag och Jo ner på stan på fm till barnloppis. Tyckte att jag gjorde en del kap. Fick blandannat tag i 2 helfräscha flytvästar, slalomskidor till lillen, några höst/vårskor, duplolego till Olle, och lite annat.


Under tiden drog Daniel till plättis med Rasmus och sovande Olle på Friluftsfrämjandetsdag. Korvgrillning, mulle på besök och så Mulleloppet. En kort bana i skogen, kanske 200meter lång. När man sprungit 1 varv fick man medalj och en prick på handen, sen fick man springa så många varv man ville. 1 prick varje varv... Rasmus sprang mååånga varv!

Vilar sig i soffan med alla sina prickar på handen.

Vi fick rätt mycket gjort här hemma nu när vi blev "fast" på hemmaplan med en sjukling. Daniel och Rasmus tog upp all potatis, gräset klipptes klart, handlats, tvättats och fixats. Skönt med en ledig dag imorgon också!

/ Bodil



RSS 2.0