Midsommar, festival och sommarlov (29:e juni)

Nu var det länge sedan det blev någe bloggat. Vi har ju faktiskt firat midsommar i år också och som så många gånger tidigare så blev det firandet i stugan utanför Järvsö. Denna gång fick vi sällskap av familjen Alnö. Bjuder på några sommar bilder..
       
Midsommarfirande vid Stenegård.
Jag och Rasmus dansar oss svettiga.
Barnaskaran! Olle, Arvid, Svea och Rasmus! Vilket gäng


     
En av många goda måltider vid stugan.
Myggen tycker om goa Olle. Dagen efter när kortet togs så blev han biten på andra sidan så då såg han mer symetrisk ut... På söndagskvällen räknade vi in 16 myggbett i ansiktet..
Långväga kompisar


 
Tänk vad roligt det är när man får napp! Och denna guldbrax var det Rasmus som drog upp!
Bryggan vid Ljusnan.


Ja, jag längtar, men hela 2 veckor kvar för min del att jobba. Dock får jag halvglädjas med mina andra 3 som har tagit semester/sommarlov idag! Skönt!!

Annars är Borlänge uppochner galet just nu. Peace & love festival och folk överallt! Har varit ner och lyssnat två kvällar, men ikväll är det Dankens tur. Känns helt ok då jag ska gå och lägga mig snart efter en hektisk men rolig vecka kombinerat med förkylning. Måste bara säga att Laleh har ju verkligen lyckats med sin "stil"! Så charmigt liten och söt, tacksam och egen. Man kan ju inte göra annat än att tycka om henne!

// Bodil

Olle 3 år

Mycket att göra, mycket att hinna, blogga kommer lite på sidan. Men vår lillebror OLLE har fyllt 3 år i fredags! Det var så roligt att gratta honom på morgon.  För första gången sedan jag blev mamma så sov faktiskt födelsedagsbarnet när vi kom och sjöng! Han blev förvånad och blyg och det är så roligt att se honom sådan! Många paket öppnades på morgonen.

Det första han sa när han kom in på dagis var: Hej jag har födelsedag idag och jag har fått en pruttkudde och tofflor. Många fina presenter har fåtts på posten och från alla braiga mor-och far föräldrar!

  

  

Godmorgon Olle 3 år!
Olle provar sitt nya bowling-kit.

Nu äntligen är min man hemma igen från Ukraina, så skönt att ha honom hemma igen. Som en textrad i vår bröllopsvisa som Anette sjöng i kyrkan "allting kommer ordna sig, bara jag får somna bredvid dig" så sant!
// Bodil


Skynda dig hit semester (13:e juni)

Precis så känner jag! Och det är ju snart dags för semester, men ändå så långt. En hel månad till ska jag jobba och det känns väldigt långt just nu. Danken drar på en minisemester om några timmar. Till metropolen Kiew. Inte helt fel om man tycker om fotboll. Onsdagar betyder halvdag på jobbet. En sjukligt stressig förmiddag byts ut mot en lugn eftermiddag. Vet inte om det är den rätta ballansen direkt. Tycker inte att jag har den rätta ballansen just nu. För mycket ork till jobbet och vansinningt lite ork till hus, hem, barn, träning och mig själv. Vem vill ha det så? Inte jag, men ändå har jag det så just nu.

Grabbarna då.. Olle längtar till sin födelsedag, bara 2 dagar kvar. Mormor och morfar kommer hit och firar med oss medans Danken är på semester. Rasmus har tagit hem allt sitt pyssel från dagis. Vet inte om han kommer att bli någon konstnär, men det är inte hans föräldrar heller. Teckningar består mest av skattkartor, spettsiga figurer ellre mönster, bokstäver och bilar. Vissa tejp-konstverk har gjorts också. Verkar som tejpen går varm även på dagis.

Nej, som sagt kom hit sommarlov, illa kvickt! // Bodil

Nationaldagen (6:e juni)

Ledig dag mitt i veckan tackar man inte nej till! Mycket har gjorts idag, just bara roliga saker... något annat vettigt har inte hunnits med. Olle har varit på sitt första kalas utan storebror, bara Olles tur att få gå. Ja det var stort tyckte lillebror och han var stolt när han kom hem. vi har hunnit med nationaldags lunch med grannarna några hus bort, fika på altanen, vi har hunnit med simskoleavslutning samt bad på Maserhallen, vi har hunnit med Mc Donalds middag, vi har hunnit med att tränat båda två. Ja, rätt full dag! 

Min träning tog dock inte så lång tid, bara 15 min. fick tips på en app med korta styrkepass så det har jag börjat kört. Effektivt så inni baljan! Precis vad jag vill ha, kort men hårt. 

Som sagt sista gången på simskolan. Roligt och bra har det varit. Från lite småläskigt i början till att räkna ner dagar till onsdagarna som har varit simskoledagen. Idag fick de hoppa från trampolinen på det djupa vattnet samt visa upp sina fina armtag och bentag med simdyna som faktiskt så gott som alla barn lärt sig i gruppen! Två simmärken har Rasmus tagit, baddaren och ett till som jag inte kommer ihåg vad det heter. Det har ju utvecklats på märkesfronten från den gamla goda tiden då en annan var simlärare. För flera veckor sedan hade vi bestämt att vi skulle äta middag på Maserhallen efter sista gången på simskolan. Såklart var det stängt idag för att det var nationaldagen så det blev Donken istället.
  

Olle börjar närma sig att sluta sova middag. Idag har han klarat det bra utan att sova! Det går ju bra när man har sådana här roliga dagar när man inte sitter still längre stunder. Trött pojke på kvällen som började snarka efter några minuter...

Törstiga pojkar ser koncentrerade ut...
 
Men vad ska bloggen heta?? Har ju fortfarande inte bytt namn på den. 4 Bingmans blir ju inte riktigt lika roligt namn. Ska ta mig en tänkare på det! / Bodil


Mmm potatis! (4:e juni)

Vi har en pasta-pojke och så har vi en riktigt potatis-pojke. Potatispojken heter Olle. Olle är en riktig liten gottegris som när tillfälle ges gärna tar sig en godisbit i smyg bakom soffan. Det där med lördagsgodis har han fattat tycke för. Fruktiga Malaco fiskar är nog dte bästa just nu. Salta pinnar står också högt i kurs hos lillebror. Och potatis! Idag var de hungriga efter dagis, Olle frågar efter glass och kex innan middagen, men det blev nej till svar på de frågorna. Då frågar han efter potatis för nått är han sugen på. Hittar en kokt kall potatis i kylskåpet och Olle äter den som ett äpple. Mmmm vad gott! säger han :o) Klyftpotatis är också en riktig höjdare! Vad mumma-gött!



Idag kokar vi saft.. snart klart!

  
Rabarberskärning. Hur mycket ska man drägla som en 3 åring??? Så här ser Olles tröjor fortfarande ut allt som oftast...

// Bodil

Ruskväder so what? (3:e juni)

En helg med rusk, men en helg med rusk kan kännas helt ok bara man gör något bra av det! Nu på kvällskvisten var jag och grabbarna iväg på Rasmus boll-lek. Duggade lite lätt när vi cyklade iväg. När vi kommer fram börjar det verkligen ösregna! Tror knappt att Rasmus märkte att det regnade, han var så uppe i sin fotboll. Olle spelade sin boll-lek på sidan av planen. Pizza och bastu beställdes till hemkomsten. Känns så himla gött att komma in frussen och få något gott i sig och sedan en bastu på det!

Jag har blivit ett plommonträd rikare i helgen. Äntligen sitter det på plats och jag tror säkert att trädet kommer göra mig glad. Planterat med kärlek och entusiasm av grabbarna Bingman. Entusiasm av Olle att få ösa kobajs. Entusiasm av Rasmus att hitta småkryp i jorden. Det kan inte bli annat än stora saftiga plommon på det trädet! Hoppas jag..

Dags att knoppa in för en återigen tidig vardagsmorgon. // Bodil

 


RSS 2.0