Åskådarhelg och onda fingrar.. (30:e jan)

Forsacupen avklarad för Forsa Old. Dvs gamla avdankade fotbollslirare som utmanar sina kroppar. Kroppar som kanske inte har rört på sig så mycket de senaste åren.... Det här året blev det ingen final, åkte ut på straffar i semin. Rasmus satt som klistrad och kollade in matchen med några andra fotbollsfruar, medan Olle höll mig svettig. Hur mycket får en liten 1-åring springa omkring?? "Bara" en lätt bula blev resultatet för Olle bland betongläktarna i en annan rätt otursförföljd helg för lillen. I fredags lyckades han bränna sig på min platttång, en liten blåsa som resultat. I lördags var det stekpannan som det hanns att petas på innan vi föräldrar hann med. Olyckligt nog hade även Olle petat in sina små otursfingrar bakom dörren när Rasmus försökte trycka igen sin dörr... det var ju något som tog emot. Stackars fingar, både jag och Daniel trodde att de var av, hann tänka både gips och akuten, men konstigt nog så släppte svullnaden och de djupa märkena bara efter någon timme. Nej, som sagt så hinner vi vuxna inte alltid med, det går så snabbt när olyckorna är framme. Annars så har jag och grabsen försökt att roa oss själva i helgen då danken spelat matcher. Igår gjorde vi utflykt till sportfältet och åkte ett helt varv på skrillorna med Olle i vagnen.
      
På våran hockeyrink var det upptaget för "paradise cup". Även där har vi varit åskådare till ett antal hockeymatcher.

Idag sportade vi på skidor på förmiddagen. Jag fick mig en tur i Melsta där jag passade på att titta litegranna på Maserloppet. Rasmus ville ju också åka så vi drog dit efter lunchen och åkte en stund igen, denna gång i Rasmus tempo. 

Allt för nu, denna sporthelg... ska försöka få mig en god natts sömn nu. / Bodil  

Dripp dropp... (24:e jan)

... från taken. Och droppande vatten är ju alltid roligt. Hämtade tidigt idag och vi blev ute i blötsnön.
  
Den lerigaste plätten i trädgården är den roligaste....
Ajabaja!!!!! Men tyvärr en vanlig syn att äta snö för båda grabbarna.

Snart blir ju storpojken 4 år!!! Har ju fått för mig att barn önskar sig en massa leksaker... Rasmus är inte riktigt sån... han funderar men kommer liksom inte på något. Hans önskelista till sin stora födelsedag som han längtar efter är: en blå stjärtlapp, slalomstavar och en hello Kitty dator. Jaha... så var det med det! Han ska dock få en fin sak av oss som han kommer att bli sååå glad över.... avslöjar inget!

Lillcharmören fortsätter att röja runt, hallen är nya favvorummet. Det har legat en påse med fågelmat i hallen undangömd... men den var nog inte så bra gömd för i massor av skor så har jag hittat en liten näve med fågelfrön. Hittade även en stor gömma av udda vantar nertryckta bakom elementet här om dagen, blev en hel del bingo på vantfronten! Idag har det gåtts runt i olika skor, halsdukar, vantar och mössor. Roligt att klä ut sig och visa upp sig!


Har kört 12,5 km skidor idag! Första passet sen mellandagarna så det var grymt skönt! Nu kan det bara bli bättre! // Bodil


Fredagssoftar (21:a jan)

Vi softar i soffan efter en rätt lång vecka. Vi är ju vana med 3 dagarsveckor men nu är de hela 4 eller 5 dagar långa.


Rasmus njuter av ostkrokar....

medan Olle kör mer gående bord med sina majskrokar.

Vi har levt vardag den här veckan med allt vad det innebär. Vardag är ju sånt där som bara kommer vare sig man vill eller inte. Ibland så bra och ibland så seg. Inga utflykter eller bus, bara jobb och dagis, och hemmakvällar. Äntligen är vi alla 4 friska. Nu ska vi bara hoppas vi slipper löss och vattkoppor som går på dagis... hua, inte så sugen på sånt nu, men ska man välja så väljer jag vattkoppor! Det där med löss får det att krypa längs hela ryggen bara tanken på det. // Bodil

Baskelusker & bakterier (14:e jan)

Kan inte riktigt säga att året har börjat lysande. av de 14 dagar som har gått så har vi haft 2 feberfria dagar i familjen Bingman/Carlsson. Först Olles långa febersjuka och nu är det min tur... åkte hem från jobbet i måndags och huttrade, sedan har jag inte bidragit med allt för många knop till hushållet. En konstig sjukdom med ont i öron, hals, rödsprängda svullna ögon, feber, ont i kroppen. Vilken tur att man fick allt på en gång.. istället för en grej i veckan! Fick pencilin och ögondroppar igår så jag hoppas på bättring illa kvickt. Tycker att småbarnsföräldrar borde vara immuna mot sjukdomar för inte har man tid med sånt här tjafs som att vara sjuk själv. Det räcker ju med alla VAB-dagar till barnen. 

Har fått äran att titta på en vääääldigt stor TV nu när jag är sjuk. Den där Danken tycker ju om "prylar". Förra veckan kom han hem med en så stor TV så jag trodde att vi skulle få lov att leta efter ett större hus för att få plats med den i vardagsrummet. I helgen möblerade vi om i vardagsrummet och det blev nog bättre tror jag.  

Jag har kramat hejdå till mina grabbar. De ska på äventyr med sin pappa hela helgen, hälsa på farbror Peter och Moa i Sundsvall. Jag, sjuklingen får stanna hemma för allas trevnad. Jag ska ägna helgen till vila och bli frisk så att jag är med i matchen igen på måndag. Har inga större mål i sikte än så.


// Bodil


Trettondagen (6:e jan)

Ledig hela familjen... vad gör vi en dag som denna? Olle är fortfarande sjuk. Inne på sin 8:e feberdag så det är dags att bli frisk och pigg nu. Inte lika hög feber längre så det går åt rätt håll. Varit en sväng till doktorn med honom i förrgår, men det såg bra ut, dvs inget som behöver behandlas. Vi turas om att lämna huset och roa vår storgrabb, och skotta snö.. SNÖ... massor har det kommit, skulle aldrig i hela mitt liv säga att vi har fått för mycket. Jag skulle gärna vilja få så mycket snö så att det knappt gick att komma fram :o) Så att man fick gräva sig fram! På eftermiddagen gick Rasmus och danken iväg till skridskobanan... i snöovädret... i mörkret.. kanske inte det bästa med 2 dm nysnö. Men konstigt nog var det plogat och fullt med folk! Det verkar vara många små skridskofanatiker i kvarteret! De träffade våra nya grannar som har flyttat in 2 hus bort. Det roliga var att de hade en grabb som var 3 månader äldre än Rasmus. Hoppas att de finner varandra och kan hitta en lekkamrat i varandra här på samma gata.


Olle är som på bilden mest trött, han väntar på bättre tider. Bilden tagen för några veckor sedan när det var dags att sova middag i vagnen.

// Bodil




Slalompremiär, nytt år och dop (2:a jan)

Gott Nytt år! Vi fortsätter vårt Bingmanska/Carlssonska liv som vanligt.... nyårslöften har vi inga utan vi kör vidare i gamla gängor. Vi firade in nya året hos grannar, Olle var sjuk så jag och Olle anslöt kl 8 på kvällen när Olle hade somnat i vagnen.

På dagen var vi i Plättis med kompisar. Blev en hellyckad dag som bjöd på "varmt" väder.. bara några minusgrader. Skönt att det var orken som sa att vi skulle gå hem och inte för att man frös! Rasmus gjorde premiär på slalomskidorna. Gick bra, men han konstaterade att han skulle lära sig att svänga lite bättre... Det blir fler åk i Plättis i vinter... kul var det iaf!


Igår var det dags för lilla Knut att döpas på Sollerön. Jag och Rasmus gjorde en dagsutflykt och firade tillsammans med Knut. Det var en riktigt lyxig dag när bara jag och Rasmus var iväg. Han är ju en riktig stor kille som sköter sig själv. Olle fick vara hemma med pappa. Han har fått någon influensa skulle jag tippa på då han har varit riktigt krasslig i dagarna 4. Hoppas det vänder för honom imorgon. Som tur är fick vi nypensionerade mormor att stanna någon dag extra efter dopet så vi kan jobba som planerat imorgon.


Idag har vi lullat på här hemma. Rasmus grej för dagen var att han fick följa med grannbarnen några hus bort och titta på pappa som spelade hockey bockey match. Helt själv stack han iväg, hoppade in i bilen på värsta stora

Nu har jag och mamma dammat av en gammal stickning som jag fick av mina kompisar när jag fyllde år en gång i tiden.. tror det var 29... dvs snart 4 år sedan. Ska bli en fotpläd som just nu bara värmer tårna... // Bodil


RSS 2.0