Vi fikar mycket... (27:e juli)

De sista dagarna har spenderats hemma och vi har haft många trevliga besök på Mats Knuts. Fler potentiella flickvänner har varit och besökt mina smågrabbar! Alla fastnade inte på kort men tack för alla fina presenter som Olle har fått!
Nedan ses Tilde och Rasmus spela bandy.
På filten med Olle ligger en liten Örebro-tjej vid namn Felicia. Felicia med trevliga föräldrar campade i gästrummet för en natt.
  

Som sagt så har vi nog satt fikarekord denna sommar! Gött! // kram Bodil

Olle! (24:e juli)

Nu är Olle 5 1/2 vecka. Här kommer efterfrågade bilder. Kläderna är present från gammelfarmor/mormor i Bollstabruk.



        



// Bodil

Mormors hörnskåp (23:e juli)

Har funderat länge (typ 1 år) om jag ska våga mig på att måla hörnskåpet som var mormors än gång i tiden. Jag har inte tyckt att det tikfärgade skåpet har passat in någonstans samtidigt som jag tycker så mycket om det att jag vill ha det där folk ser det. (Har stått nere i gillestugan) Nu iaf har jag målat det! Visade sig att mormors gamla hörnskåp var svårmålat. När jag hade grundat 1 gång och målat ytterligare ett lager så var skåpet helt gult när jag vaknade morgonen därpå. Ringde till färgaffären och de gav mig tipset att man måste grunda med oljebaserad färg och inte vattenburen färg som jag hade gjort. Blev till att slipa lite snabbt och sen på med oljebaserad grundfärg, sedan återigen den vita färgen utanpå. Än så länge står skåpet tomt, men jag ska nog ha vaser i det, precis som mormor hade.


Hörnskåpet står nu i vårat "mellanrum" som nu börjar ta form för första gången sedan vi flyttade in i huset för 3 år sedan... hehe. Allt går inte fort hos familjen Carlsson/Bingman. // Bodil

En rolig helg har glidit förbi (20:e juli)

I lördags fick vi besök av storebror med familj. Kusinerna hade roligt tillsammans och det var fullt ös. Rasmus sov ingen middag så han var en trött pojk på kvällen vill jag lova! 

      

På söndagen var det dags för bus igen! 3 tjejer, däribland jag, klädde ut oss till gamla gubbar med kompostpåsar på huvudet och smög hem till Johanna för att göra surprise för att det har fyllts 30. Blev väldigt lyckat även fast vi fick ha picnic inomhus. Det är bara att konstatera att det föds mycket potentiella flickvänner till våra grabbar i Bodils kompisgäng :o) Här gymmar Olle med Hedvig som är 3 veckor äldre. Olle bland 7 glada tjejer!

   

Idag blir det en lugn dag hemma. Ska försöka få några minuter över att måla klart ett skåp. Det är dagens plan! /Bodil

Källvik (18:e juli)

Vi flydde dåligt väder och åkte till Källvik där vi njöt av solen. Vi hann med en dagstur med segelbåten, utflykt med motorbåten och en del fiske. Gick toppen med både Rasmus och Olle med hjälp av Kerstin och farfar.


     

Daniel sköter rodret.
Bingman njuter av kaffe i solen... och den äldre Bingman njuter av dagens tidning!

  

Kerstin har lurat Rasmus i plurret
Tryggast att sitta bredvid mamma när vi åker motorbåt.
Olle har såklart varit med på  alla utflykter han också, men inte så aktiv, han fastnar inte på så många kort som storebrorsan. Ska göra ett enbart Olle-kollage inom kort. Här badar han i farfars handfat!

Godnatt, imorgon är det en ny rolig dag!

Tråkväder!! (13:e juli)

Regn regn och åter regn. Så har Borlänge varit den sista tiden. För några dagar sedan åkte vi med vänner till Säterdalen för att titta på djur. Det visade sig vara omöjligt då regnet ställt till det med översvämmningar. vi fick hålla tillgodo med en lekpark och fika vilket inte var fy skam det heller i trevligt sällskap!
      
Emma, Rasmus, Olivia och Lena kollar in hur vattnet forsar.
Här tar vägen slut... bara vatten...

Morfar är här och bekantar sig med Olle. Han får mest leka med Rasmus dock:o) "Opa kom" Här kommer dagsfärska kort på pojkarna från i morse.
  
Olle tittat till gymmet sitt.
Rasmus och morfar bakar lera.

hej hej från Carlsson

Nyklippt! (10:e juli)

en kortklippt och snygg Rasmus fick vi igår med hjälp av frisörskan och kompisen Maria. Rasmus klippte sig själv för några veckor sedan så nu har mina och Rasmus jack i håret jämnats ut till en snygg frissa  :o)


Idag har vi haft Morabesök av familjen Hermansson. Trevligt i det annars så regniga Borlänge.Hej hej från Bodil

"mamma vet du va, Vart ka vi??" (9:e juli)

ja, den meningen har vi alla lyssnat på cirka 50 gånger under vår resa upp till Norrfällsviken, höga kusten. Vi har grattat en 30 årig farbor Bingman, samt hälsat på farmor. Resan gick toppen, Olle sov nästan hela vägen och Rasmus var som vanligt vaken nästan hela vägen.

Rasmus och farmor kastar pengar i önskebrunnen på Mannaminne. Måntro vad de önskar sig..?? Rasmus inspekterar rälsen på Mannaminne.
  
Olle har träffat många nya famnar och fått fina kläder m.m. Även Rasmus har blivit bortskämd och fått massor av paket. Kolla in hans nya sparkcykel. Rasmus har lekt mycket med sina 3 st tjejtremänningar. Mest med minstingen Klara 5 år. Han har även börjat med en ny bollsport, långgolf! Plastbollarna for åt alla håll.. Även Daniel fick sig ett grön kort över en natt. Vi var nog alla lika förvånade..
     

På vägen hem sov vi över hos Arvid och Svea på Alnön innan resan fortsatte hemåt. Daniel hann med att bränna lite pengar på stan i Sundsvall och jag och Olle fick oss en raket shopping på IKEA i Valbo innan vi kom hem!

Hejdå från hela familjen!

Varmt! (1:a juli)

Hinner ju knappt blogga nu när vi har så många barn :o) Varmt varmt, men idag på förmiddagen mullrade åskan. Här om dagen ville Rasmus att Olle skulle sova i Rasmus säng, ett sånt här sött kort fick jag då på mina pojkar!


Rasmus har slutat med blöja definitivt nu, det går alldeles utmärkt! Lupinerna får bra med bevattning i värmen.... Kolla in stilen, böjda knän och strålen högt upp "så att det inte ska komma på kläderna".
Det andra kortet är från i påskas när Rasmus tjatade om att vi skulle stanna och kissa på väg hem från Bollstabruk. Både jag och Daniel var inte van att höra "ja kissa" från baksätet.(han hade blöja på sig) Då vi hade pottan med oss var det bara att plocka fram den och ställa upp vid sidan av E4:an.
  

Ha det gött i värmen! // Bodil


RSS 2.0