Fnitter i sängen (30:e okt)

Sitter och lyssnar på två grabbar som ligger och fnittrar i sängarna. Det är så ljuvligt att lyssna på så jag bryr mig inte att säga åt dem att det är hög tid att sova. Igår lät det inte likadant när de skulle lägga sig. Jag och Rasmus körde Fia med knuff. Hur jag än försökte att förlora så fick jag bara sexor... och Rasmus fick bara ettor eller tvåor. När jag till slut hade vunnit fyra gånger på raken så gick Rasmus in i "väggen". Otröstlig över alla förluster mot sin mamma. Det snyftades i sängen.... även Olle snyftade ikapp för att han skulle ha flingor.... ja, kvällar ser olika ut!
 
Det är favoritvardagen onsdag... och jag tror att det rätt ofta blir bloggat då. Beror nog att onsdagar är den dagen av vardagarna som för mig har ett värde. Ett värde att få sluta tidigt och ta det lugnt med mina grabbar. Höra vad de har att säga, äta lyxmellis och göra något kul. Idag fick vi kaffesällis av Maxéns för en stund. Sedan fick vi upp en del kärror löv... nästan klart nu.... bara lönn-täcket längst nere i trädgården kvar. Om det ligger till våren så bryr jag mig inte heller så mycket.. Vad är väl lite löv?
 
En ny lampa från Ikea fick jag också inhandlat. Tänk vad lyxigt med Ikea i stan! Som så vanligt en bra onsdag har passerat. Fnittret från grabbarnas sovrum har tystnat av sig själv under tiden jag skrivit. Nu sussas det skönt!
 
Nedan kommer två nostalgi-kort. Från hösten 2010... tänk vilka små godingar! Åren går...
 
// Bodil

Namnsdagen (26:e oktober)

Vissa funderar länge på vad sitt barn ska heta, vissa vet det på en gång. Vi visste på en gång att Rasmus blev en Rasmus. Vår Rasmus och idag är det Rasmus-namnsdagen. Det brukar vi fira med ett litet paket och såklart en fika också!

En stor framtand har kommit fram, den andra syns inte till. Första tandläkarbesök igår och inga hål. vi ska dock tillbaka och röntga underkäken för att se hur många tänder som gömmer sig då han har en mjölktand för mycket.
 
Grabbarna lekte med grannbarnen hela förmiddagen medans vi fick en heldel gjort. Ett stort lass till tippen och halva gräsmattan blev krattad. Tänk vad man hinner om man bara får jobba på utan avbrott. Kvällen blev lugn, istället för middag med vänner blev det Yatzy och rim-memory-kväll. Rasmus älskar verkligen att spela spel. Alla möjliga spel. Mer skoj nu när man kan börja spela lite svårare spel som en annan tycker är roligt. Nu ska vi invänta att två grabbar somnar, sedan blir det film för oss vuxna. En väldigt lugn lördagskväll på Mats Knuts Väg...
// Bodil

Vab-dag (22:a okt)

En vabdag och ett brejk i vardagen. Trodde att jag skulle ta det rätt så lugnt, men Olle har hållt tempot högt. Iaf på pratet... "Mamma, vet du, vet du vad, mamma, mamma, vet du vad" Ja så låter det allt som oftast och ibland blir jag matt i mitt huvud. Det har jag blivit idag, men det är ju ett angenämt problem :o). Vi har gjort torkade äpplen, pusslat, jobbat, hämtat Rasmus, tvättat, tittat tv och storhandlat. Febern har idag varit som bortblåst och imorgon blir det dagis igen. 

På tal om storhandling så är jag en motståndare mot privat label, dvs affärernas egna märken. Idag blev jag riktigt less på Ica... Föredrar att handla på Ica maxi, är Ica kund, självscannar, fin butik etc. MEN vad less jag blir på deras egna märke. De framhäver sitt eget märke på just alla varor och vill man inte ha det märke så får man verkligen leta efter det märket man vill ha. Förstå vad de konkurrerar ut svenska fina märken. För tro nu inte att ICAs märke är svenskproducerat, nej allt som oftast något europeiskt land med billig arbetskraft i någon sunkig fabrik, sedan fraktas det genom hela Europa med lastbil som sprider tunga avgaser över vårt land. Det är så mycket prat om närproducerat när det gäller kött, grönsaker m.m. Börja tänk likadant även när det gäller annan mat eller tillbehör. Jag vet, jag är jävig som jobbar med en svensk produktion, kanske just därför jag stör mig så på ICAs fula sätt... någon krona billigare, men så mycket sämre för vårt land. Jag kom hem med två varor av ICAs märke, det var ris som var producerat i Thailand och det kan jag acceptera, sedan var det bakpulver som var producerat i Lettland. Inte ok tycker jag, men sorgligt nog hittade jag inget annat märke... 

Imorgon ska jag jobba i Stockholm, bland annat lyssna på vad Ica har för kampanjer på gång gällande våra fina svenska märken ex Bliw, Grumme, LdB och många fler. Jag krigar vidare mot private label både privat och på jobbet. 

Nu blev det här ett betydligt längre och mer annorlunda inlägg än vad som brukar skrivas här på familjebloggen, :o). Kram på er// Bodil 

Närke-helg (20:e okt)

Vi drog till Garphyttan över helgen och lekte med kusinerna. Det var på tok för länge sedan! Vi var ute i det kyliga vädret, lekte hemma hos mormor och morfar och hemma hos kusinerna. Å Knut hade blivit så stor och förnuftig, lillebror till kusin som är dryga 3 år lekte så glatt med Olle. Bra för Olle som nu slipper hävda sig/haka på sin storebror och storkusinen. Han har liksom fått en egen kusin-kompis nu! Brorsan hjälpte mig med gammel-bilen och fick igång fläkten så vi fick lyxigt varmt i bilen hem igen!
 
Jag och Anette roade oss med att åka in till stan och gå på Winnerbäck. Vet inte vilken i ordningen det var som jag lyssnade på Winnerbäck, men jag blev påfylld av samma glädje som jag brukar bli av den mannen.
 
Ja, en rätt bra helg har det varit. Nu ska vi dock vabba imorgon för Olle fick feber på kvällskvisten. Måntro vad det blir av det..?
 
Hade bra // Bodil

runt i vardagshjulet (17:e okt)

Jag tror att vi är i den årstiden då många känner att det går för runt. Den tiden på året när mörkret kommer och vi naturligt blir tröttare... då många har högtryck på jobben... då förkylningar kommer och går.... då alla börjar vara mer inne än ute. Ja så känns det tycker jag. Snart har vi ett brejk från vardagen, semester inbokad till varmare breddgrader. Det känns väldigt skönt just nu att den veckan närmar sig! Peppar peppar har vi haft en riktigt frisk höst. Vi har nog avverkat en 4-5 förkylningar, men just inget värre. Ännu en vecka har snart passerat och imorgon ska jag och grabbarna åka hem till Garp. Längtar hem en sväng, längtar efter mina brorsbarn, längtar efter att få sova i mitt gamla rum.
 
Igår var det favvo-vardagen onsdag. Jag och grabbarna provade en ny lekplats, spelade kort och så avslutade vi med äppelpaj tillsammans med grannarna på gatan. Helt ok vardag i årstiden som går för runt.
 
Älsklingsgrabbar!
Vi fick en sen bröllopspresent för någon vecka sedan. En äppelskalare som skivar och tjärnar ur samtidigt. det är poppis att äta äpplen i familjen nu lovar jag. Värt att införskaffa sig om man inte redan har en vill säga..
 
Avverka fredagen, sedan en trevlig helg! // Bodil

Förväntan (8:e okt)

Vi alla kan ha förväntningar om att en viss sak ska bli på ett visst sätt. När det sedan visar sig att det inte blir på det viset så kommer besvikelsen. Just förväntan har Rasmus haft idag. Har aldrig tidigare sett en sådan förväntan till något som just senaste veckan. Aldrig lika stor förväntan på något... inte ens julafton, födelsedagar eller något annat roligt i ett barns ögon. Idag var det nämligen dags för Rasmus första innebandyträning. Nedräkning, planering av kläder, in och byta om direkt efter skolan. Det jobbiga för oss föräldrar var att vi har mailat och anmält oss och fått ok, att vi sedan gick in på nätet igår kväll av en ren slump och får se att det saknas tränare så att det var inställt gav mig lätt oro i magen över vilken besvikelse det skulle bli för Rasmus. Konstigt nog stod det andra uppgifter på en annan sida på nätet att det ska bli av som planerat. Tvetydigt... Iaf så åkte Daniel och Rasmus dit idag. Och jag stannade hemma med risk över att ta emot en enormt besviken kille när han kom hem igen. MEN det var en supernöjd kille som kom hem! Träning som planerat och jag tror att det är en pojk som längtar till nästa tisdag.
 
Redo!
// Bodil

Hemmahelg (6:e oktober)

Vi har haft en lugn helg, kan inte säga att jag har fått alltför mycket gjort, men för mig höstens första förkylning har gjort mig halvt seg tidigare i veckan. Igår passade bio bra en regnig eftermiddag. Disneys Flygplan såg vi och en helt bra film, även för mig.
 
Det har blivit mycket kompislek idag hela dagen lång, men på eftermiddagen när solen värmde tog vi oss alla en liten utflykt till älven där det är så vackert på hösten. Bullar och saft till oss och en rätt skön stund. Det är sådana stunder som är kryddan.
Springandes hand i hand, i nästa ögonblick så förvandlas det till en tackling och lite brottning. en helt vardaglig syssla för två brorsor.
Höstskrud vid Dalälven.

Rätt trött så det får bli mer bloggat en annan dag. / Bodil

Pärla i näsan (2:a okt)

Äntligen onsdag och hemgång tidigt för grabbarna (och mig!). En lugn eftermiddag med chokladbollsbak, fotbollslek i trädgården och rönnbärspyssel roade vi oss med på eftermiddagen. Olle slocknade i soffan kvart över 6, jag och Rasmus fick därmed en lugn kväll med Yatzyspel. Början av veckan har inte riktigt varit lika lugn och fridfull.
 
Började på måndag morgon (när jag redan satt på jobbet) med onda öron på Rasmus, ingen skola, men spelandes DS på Daniels jobb större delen av dagen så var inte han helt missnöjd. Strax innan hämtning i måndags ringde de från dagis och var lite bekymrade över minstingen. Ja, han hade lyckats med den klassiska bedriften att pilla in en pärla i näsan! De hade försökt att snyta ut den, men ingen pärla kom ut, dock näsblod som visade att den lilla näsan var irriterad av "något". På kvällen provade vi olika varianter som vi googlade på. Suga ut den med ett sugrör, (nej, inge lyckat) och "föräldrakyssen" dvs blåsa in luft i munnen samtidigt som man håller för den andra näsborren. Tydligen skulle pärlan flyga ut på det sättet. Men nej, ingen pärla kom ut och ingen pärla syntes i den lilla näsan. Men jo, den satt kvar inne i näsan enligt Olle.
 
Vi tog det lilla lugna och sov en natt för nya tag dagen efter. Fick en tid hos öron/näsa/hals i Falun så Daniel och Olle tog sig en tur till Falun för att leta pärlan. Tror ni att vi hittade någon?? Nej, ingen pärla, men ännu ett händelserikt dygn med vår lill-pojk. Hur historien slutar får vi ha osagt, kanske en pärla kommer ut i toan imorgon, kanske den ramlade ut i ett obevakat tillfälle men framförallt hoppas vi att den inte finns kvar i den lilla kroppen. Svaret på det får vi nog aldrig veta....
Inget rönnbär i näsan...
 
// Bodil
 

RSS 2.0