Pärla i näsan (2:a okt)

Äntligen onsdag och hemgång tidigt för grabbarna (och mig!). En lugn eftermiddag med chokladbollsbak, fotbollslek i trädgården och rönnbärspyssel roade vi oss med på eftermiddagen. Olle slocknade i soffan kvart över 6, jag och Rasmus fick därmed en lugn kväll med Yatzyspel. Början av veckan har inte riktigt varit lika lugn och fridfull.
 
Började på måndag morgon (när jag redan satt på jobbet) med onda öron på Rasmus, ingen skola, men spelandes DS på Daniels jobb större delen av dagen så var inte han helt missnöjd. Strax innan hämtning i måndags ringde de från dagis och var lite bekymrade över minstingen. Ja, han hade lyckats med den klassiska bedriften att pilla in en pärla i näsan! De hade försökt att snyta ut den, men ingen pärla kom ut, dock näsblod som visade att den lilla näsan var irriterad av "något". På kvällen provade vi olika varianter som vi googlade på. Suga ut den med ett sugrör, (nej, inge lyckat) och "föräldrakyssen" dvs blåsa in luft i munnen samtidigt som man håller för den andra näsborren. Tydligen skulle pärlan flyga ut på det sättet. Men nej, ingen pärla kom ut och ingen pärla syntes i den lilla näsan. Men jo, den satt kvar inne i näsan enligt Olle.
 
Vi tog det lilla lugna och sov en natt för nya tag dagen efter. Fick en tid hos öron/näsa/hals i Falun så Daniel och Olle tog sig en tur till Falun för att leta pärlan. Tror ni att vi hittade någon?? Nej, ingen pärla, men ännu ett händelserikt dygn med vår lill-pojk. Hur historien slutar får vi ha osagt, kanske en pärla kommer ut i toan imorgon, kanske den ramlade ut i ett obevakat tillfälle men framförallt hoppas vi att den inte finns kvar i den lilla kroppen. Svaret på det får vi nog aldrig veta....
Inget rönnbär i näsan...
 
// Bodil
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0