Innebandyavslutning

Nu har vi avslutat innebandysäsongen för det här året. Trodde jag skulle slippa den där föräldramatchen idag, men då Danken hade kollektiv övertid på jobbet så var det bara att ställa in andra betydligt roligare aktiviteter för att snällt tagga till för matchen. Redan nu börjar bra många av killarna bli skickliga med klubban. En annan tappar kollen när man ska ha koll på boll och alla spelare på planen. Jag är INTE någon innebandyspelare.. Vi förlorade... Avslutningsmiddag blev på Max tillsammans med en av Rasmus klasskompisar. Nu lägger vi den sporten på hyllan för ett tag! 

Kalasfin kille från i söndags! 
Fick även ett mms från grannfrun som hon hade tagit från söndagens kalas. Sumo-Rasmus! 😄. God kväll!


Backhoppare

Söndag morgon och ytterligare en ledig dag. Igår gjorde vi nog sista skiddagen för det här året. Vi åkte till Romme och det var en fantastisk dag i solen! Sedan hem några timmar innan vi åkte hem till kompisar på middag. En riktigt bra lördag och energinivån börjar fyllas på!  

Idag en tom dag framför oss. Grabbarna ska på varsit kalas, men annars inget speciellt. 

När Olle åker slalom ser han för rolig ut. Han ser ut som en liten backhoppare. Fångade backhooparstilen på bild igår. Såsom han står när han vill åka fort.. Vilket är nästan jämnt. Ha en bra dag! 



Garp-helg (22:a mars)

Sjuk blev jag och även Rasmus. Nu är vi bara snoriga och hostiga men ändå skol-och-jobb redo för morgondagen. På fredagen gjorde jag en kraftansträngning och drog hem till mor och far. Och det var för skönt! Annars hade nog en ultra pigg Olle klättrat på väggar och tjatat hål på sin sjuka mor. Rasmus kan gå ner i varv och ta det lugnt en dag. Sådant är Olle inte lika bra på så det är ett annat tempo att vara med Olle för en lugn dag.. :o) Det är just sådana här helger man vill bo lite närmre sina föräldrar. Kunna få barnvakt ett par timmar medans en annan får vila bort sjukdom. (Danken har varit i Åre och haft det gott över helgen). Nu blev ju även vår helg helt ok. Vi har slappat, sovit, spelat spel och tittat på tv. Olle fick röja runt med morfar ute i snön som har kommit på besök igen. Så skönt att få vila sig friskare!

Nu ska jag försöka motivera upp mig för en jobbvecka igen. Vet att det väntar en massa jobb på mig, men är inte helt sugen... Har inte helt fullt i energidepåerna. 

Spel i massor av olika former. Hade gott! /Bodil 

Speldagar (18:e mars)

Det finns vissa grejer som det tjatas om i vår familj. ( och säkert massor av fler familjer) det är detta spelande på paddor, telefoner och tv spel. Vi har bestämt tillsammans med barnen att 3 dagar i veckan får man spela. De andra dagarna låter man helt bli spelgrejorna. Har faktiskt funkat rätt bra tills för någon månad sedan då vi föräldrar har slappat til oss med reglerna. Även det märker ju grabbarna och börjar märka att det går att "tjuvspela" titt som tätt. Orken från oss vuxna att hålla regler har sviktat. Nu ska vi försöka skärpa till våra speldagar igen har jag och Danken bestämt... Idag har det helt totalt gått åt skogen 😄. Hämtning tidigt för mi idag och jag mådde inget bra. Nu ligger jag och känner mig supersjuk men har ynka 37,6 i feber. Känns som jag minst har ett par grader till. Även Rasmus har blivit förkyld. Iaf har vår eftermiddag sett ut så här... En så kallad spelfri onsdag... Först tv en stund, ca 1 timme. Sedan mellis. Sedan tv-spel i säkert 2 timmar. Även jag spelade för en gångs skull så vi hade rätt kul ska erkännas. NHL... Fattade ingenting och det enda jag lärde mig var att byta gubbe! Grymt svårt! Bil spel är mer min grej... Fast ändå kom jag typ sist varje gång. Lyckades slå Olle någon gång iaf. Ja, så stryk i massor av mina barn har jag fått idag. 

Så har dagens "spelfria" onsdag sett ut hos familjen Bingman 😄. Nu är det kvällssaga dags! // Bodil 

Skidor utför (15:e mars)

Trots massor av plusgrader och gröna gräsmattor så har vi i dag haft en fantastisk skiddag i Romme alpin. Det är skoj att kunna åka alla fyra tillsammans nu när Olle har blivit mer säker på skidorna. Kunna åka sittliften tillsammans och småprata. Fika i backen och även en lunch unnade vi oss innan vi for hemåt. En kortare löptur, städning av bilar och lek i kvarteret för grabbarna. Trötta grabbar som somnade tidigt ikväll. De har ju alltid varit morgonpigga, men börjar så sakteliga kunna sova lite längre periodvis. Nu är de inne i en vakna-kl 6-period. Spelar ingen roll om man lägger sig tidigt eller sent, upp kl 6 ska de! 

Nu väntar några vardagssysslor innan trötta ben får gå och lägga sig! Trevlig vecka! 




skidor på längden (14:e mars)

Äntligen helg igen. Veckorna går så segt just nu tycker jag, sedan kommer helgerna som går så snabbt så att jag ibland blir lite besviken på att helgerna tar slut så snabbt. Denna helg kom äntligen med sol! Idag åkte vi till Lugnet och var med på Barnens Skidspel. Sol, massor av barn och en härlig dag utomhus! Så få sådana dagar vi har haft i år och så få dagar på längdskidor vi har åkt i år. Enbart 3 gånger under hela vintern som grabbarna har åkt tror jag...
 
Eftermiddagen och varit lugn och skön. Vi tog en cykeltur till hemköp för lördagsgodis-handling och visst är det härligt att få plocka fram cyklarna igen om än lite tidigt. Nu ska vi vänta in finalen av Melodifestivalen.
Full fart i nedförsbacken för Rasmus! Men så mycket barn! I den brantaste nedförsbranten stod det en vakt som slussade barnen en och en. Lång kö blev det, men iochmed typ vart tredje barn ramlade var det nog bra att de gjorde på det viset...
Och här kommer Olle mot mål!
Så underbart att njuta av snö! Och så bra att man har barn så att även jag kan klättra upp i den högsta snödrivan på Lugnet! VM-banorna är ett minne blott i bakgrunden.
Lunch hemma i solen i form av en Mc Donalds påse... Så skönt så skönt!
 
 

Vasaloppssöndag (8:e mars)

Återigen en vecka har passerat och energin har precis räckt ihop för denna vecka. Lite halvsega föräldrar och en rätt energilös mamma. En slapphelg kanske är vad jag behöver. Orkar inte göra något direkt.
 
Igår var det Plättbackens dag och trots denna bedrövliga vinter så var det åkbart. Skulle tro att det är sista dagen den är öppen idag. Barnen var där och åkte, vi gick tipspromenad bland blåbärsriset, träffade Mulle och grillade korv. Sedan var vi rätt nöjda med att komma in för vidare skönt väder är det inte! På eftermiddagen åkte Olle på 5 års kalas hos en dagiskompis och Rasmus cyklade iväg till en klasskompis. Helt plötsligt fick jag och Danken ett par timmar helt själva. Vi åkte iväg och letade badkar, sedan tog vi lunch på Thai. En riktigt lugn eftermiddag!
 
Idag tittar vi Vasaloppet på TV såklart. Rasmus och Daniel har varit på första fotbollsträningen för Rasmus som har börjat inomhus. Vi sitter alla i soffan framför TV och paddor. Känner mig som en riktigt seg soffpotatis. Blotta tanken på att åka Vasaloppet gör mig trött! Vi får se vad resten av dagen erbjuder!
Fika med en sjö under fötterna...
Tappar man skidan så kan man åka på rumpan ner tycker Olle. Tack för i år Plättis!

Ett udda sportlov 1:a mars

Ett sportlov har gått utan nästan någon sport och aktiviteter alls för oss själva. Hälsan har varit sådär. Fast sport i massor har det blivit som publik och tv tittande på VM i Falun. Vilken fest! Vi har fyllt huset med sovplatser och VM besökare. Grabbarna hann precis bli feberfria till tisdagen då 6 släktingar till mig plus pappa inkvarterade sig. Släktingar som jag inte träffar så ofta, men så roligt att de ville bo här i fyra dygn! Barnen har lärt känna ytterligare 2 av sina 24 tremänningar som de har! 
VM-yra! Vi såg 15 km herrar och Johan Olsson vann guld

Prisutdelning på torget i Falun. Hav av folk och flaggor, sådan stämning och just den här kvällen guld till Kalla!

Idag krassliga föräldrar men då passar det bra med slalom i vår fina backe på gatan. Faktiskt håller den sig helt ok fin trots att det är bart i skogskanten. Sedan blev det middagslur och 5 milen på tv. Det var den söndagen...

Ca 15 barn delade på backen den sista dagen på sportlovet. 


Imorgon vardag och jobb vare sig man vill eller inte. / Bodil 


RSS 2.0