Cyklar...(28:e maj)

.. utan stödhjul. Idag skruvades stödhjulen av för första gången och det övades vingligt på vägen till Maja. På vägen hem från Maja efter mer övning så gick det riktigt bra! Tänk vad de lär sig snabbt. Imorgon ska vi öva på att starta vilket verkade vara det svåraste utan de hjälpande hjulen.

Annars har dagen varit rätt skön. Daniel har klippt gräset, jag och Olle gjorde en snabb shoppingtur på kupan och Rasmus håller igång på alla vis. Han har börjat lekt med en pojke som bor några hus upp, de går på samma dagis och verkar ha rätt skoj ihop här hemma. De har ett gemensamt intresse för bollar och lego som det leks mest med. På dagis leker de dock aldrig... då är det fortfarande bara Ida som gäller.. Iaf är det bara att "gena" genom 2 trädgårdar för att hitta en kompis och det är ju skoj!

Här kommer två kort från potatissättningen som vi gjorde för cirkus 1 månad sedan... Det har börjat komma upp både det ena och det andra i vårt land. Det är väl ärtorna som Rasmus väntar på, tyvärr ser min rukkola redan maskäten ut så den blir nog ingen höjdare, Dankens morötter ser rätt ynkliga ut de också, men det kan ju bli ändring på det. Solrosorna som vi stack ner på framsidan börjar också sticka upp några cm!

   
potatissättning. Olle tror att han hjälper morfar...

Jaha lillkameran har jag fortfarande inte hittat så de mesta turkietbilderna ligger fortfarande och väntar någonstans.


En billig sulky passar utmärkt som syskonvagn för grabbarna Bingman. Så här ser det ut när vi te.x. gör Kupolen. :o)

Ska verkligen ta en tidig lördagkväll idag då piggheten har saknats ett tag. Idag har jag "tid" att vara trött :o) // Bodil

Popular vs manboy (26:e maj)

Det har varit mycket Erik Saade sista månaden i källaren. Den ena killen vill bara spela popular medans den andra vill spela manboy. Det har övats danssteg, sjungits, krossats glas i massor och så idag var det dags för sommarkväll på dagis. Först några sommarvisor tillsammans med både vitsippan och violen. Tyvärr ville Olle allt annat än att sitta still så hans sköna sångröst fick vi inte höra. Han gick runt och strosade som sitt vanliga myror-i-brallan-vis.

Sedan var det dags för Violens rockkonsert! Rasmus och ett gäng kompisar skulle såklart vara Erik Saade och sjunga popular. De gjorde ett toppennummer med sång, dans och rörelser. När glaset skulle kraschas så kom de andra dagisbarnen in med typ stora smörgåspapper så det blev en bur runt de sjungande barnen och de fick "krascha" glaset. Rasmus har tyckt det varit coolt, men har varit nervös också. Blir själv lite förvånad att han faktiskt törs för han är ingen teater-apa som tycker om att uppträda. Nöjd var han iaf och det förstår jag.

Imorgon ska jag cykla till jobbet... inte så motiverad just i skrivande stund, men ombytesväskan är redan där så det finns ingen återvändo :o) De tre Bingmans har tagit helg för denna hektiska vecka.


Olle sjunger med i några sekunder innan han knallar vidare...


De stora grabbarna var Kiss, Olle kollar in de lite läskiga figurerna...



Sedan var det dags för Rasmus grupp att sjunga popular. Dansstegen var bra memorerade!

// Bodil

Wroom i 110 (24:e maj)

Nu går det fasligt fort i familjen Bingman/Carlssons liv. så fort så att bloggandet inte har varit i närheten att hinnas med. Turkiet, Stockholm, Mora, Örebro, svensexa, jubileum på skidgymnasiet har vi hunnit med sista veckan. Skulle även varit Uppsala idag men återigen inställt. Trippeltypiskt. Frustrerande men det är lillkroppen som bestämmer. Har återigen varit feber i dagarna 3, men nu frisk igen... Typ några timmar försent.

Turkiet.... strålande härligt, massor av mat, glada medresenärer, *****-igt hotell, massor av pooler, bad i havet. Mycket bra om än vi fick "jaga" Olle precis som hemma :o). Vi höll oss mest på all inclusive området, men 1 st utflykt till Manavgat där vi gick på market. en del shoppingklipp tror vi, men sämsta köpet var nog 4 små isglassar som man inte hade någon tanke att pruta på.. dyra små slickepinnar :o)

Grabsen har blivit bortskämda med äppeljuise/fanta varje dag, glass varje dag, strips varje dag, en och annan klubba som ficks av någon turk varje dag osv... Måste ändå säga att de har anpassat sig tillbaka till vardagslivet här hemma. Första middagen hemma igen åt vi köttbullar och pasta, Olle hade nog längtat för han klämde 8 köttbullar på ett nafs!

Å Rasmus har lekt hela dagarna med Arvid. Skjutit vatten, spelat tennis, spelat boll, surfat bland vågorna vid havet osv. Ja, han har verkligen haft toppenkul! Här kommer några bilder, men mer bilder är på G. Har inte ens hunnit lagt över och tittat på bilderna ännu! Fysådumt..

     

     


Livet har gått ihop de sista dagarna med hjälp av barnvakt. Först Kerstin när jag och Daniel var och roade oss på varsit håll i lördags. Jag var på 30-års jubileum med Mora skidgymnasie och det var grymt skoj! Var uppe till 02:30 vilket var vääääldigt länge sedan i mitt liv kan jag lova! Sista 2 dagarna har världens bästa mormor/mamma/Inger hjälpt oss att sköta om en sjuk liten Olle så att vi har kunnat jobbat ikapp efter semesterledigheten.

Läggdags för länge sedan nu.../ Bodil  


Spring i benen (8:e maj)

Idag har Rasmus haft en rolig dag. Han har fått lekt och grejat med sin morfar hela förmiddagen. Sedan fick han åka bara med sin mamma på utflykt till Mellsta där Rasmus var med på miniknat, Spring i benen. Hade ju tänkt springa tillsammans med honom, men fick bestämda direktiv innan start att han skulle springa helt själv. Jag kunde vänta vid målet minsann. Frågade honom hur han skulle hitta vägen då. Fick en suck till svar att han skulle ju följa efter de andra stora pojkarna. Typ fattar du ingenting morsan ! Da! På eftermiddagen var det dags för Rasmus och Danken och åka på 2-års kalas. Hade varit toppen kul det också. Glass... ja.... 3 st blev det idag och det var han ju nöjd med minsann. Först fick han en glass i pris på miniknatet, sedan en på kalaset, och sedan en till på kalaset då de andra fick tårta som inte Rasmus tålde.



Olle har haft en rätt bra dag han också, men dock febrig. Inte så bra... bara 3 dagar kvar till semester. Jag och Danken fick "lätt" ångest här på kvällskvisten då vi tyckte vi såg några prickar...nejnej får inte vara så. Inga vattkoppor nu!! Har ju gått framochtillbaka på dagis hela våren och vintern. Nu är ju vår lill-pojk rätt prickig av sig titt som tätt av diverse anledningar så vi får se hur det ser ut imorgon.

Har ju även "lätt" ångest över andra grejer just nu vilket INTE är likt mig... det är ju bara petitesser så inget att bry sig om.... min garderob. Men vad består den av?!?!?! Inte mycket. Har letat sommarkläder nu ikväll till semestern och det liksom finns inget. Skulle behöva en sisådär 15000 kr och 3 dagar i någon trevlig shoppingstad. Känner mig som en förfallen småbarnsmorsa.

Åså var det ju det där med vädret... "lätt ångest". I turkiet visar vädret 16 grader och regn, medan det säger 20 grader och sol i Sverige. Behöver väl inte säga så mycket mera..

Åså jobbet... semester och operation snart igen så ska inte vara där så mycket. Då kör vi lite vab på det! Hepp 

Tro nu inte att jag känner mig helt less. Nej, humöret på topp faktiskt. Det är bara att hugga i :o) Går ju inte påverka så mycket av det, möjligtvis min garderob.. och det LOVAR jag att jag ska göra någonting åt.

Hade en massa fina bilder från idag och igår när vi hade trädgrådsdag här hemma tillsammans med morfar. Verkar som det är nått fjong med burken... Får vänta på att min privata IT-tekniker kommer hem och fixar till det. Har förövrigt tusen andra saker jag ska greja med nu. Yo alla! / Bodil


telefonbloggar (3:e maj)


Vardagslyx (2:a maj)

Åh vilken skön vardag... det var länge sedan med en vanlig dag tillsammans. Rätt fullspäckad dag, men en bra en. Jag har varit på en jobbintervju idag. Har inte aktivt börjat söka jobb ännu, men fick ett tips om denna tjänst. Iallafall körde de rätt hårt med mitt stackars huvud i nästan 3 h (!!). Puh... Hann jobba någon timme, sedan iväg på Rasmus "utvecklingssamtal" på dagis. Det bästa med dagis är att de säger samma personliget på Rasmus som vi föräldrar tycker att han har... tycker jag är tryggt. Ett liten funderare som kommer med några fyndiga frågor eller förslag. Jag har fått intervjuat Rasmus här hemma, sedan har fröknarna intervjuat samma frågor. Vi fick rätt lika svar iaf.

Vi har förgyllt vår vardag vilket kändes riktigt passande just idag när vi har varit bortresta så mycket, dagen har gått fort och kylskåpet ekar tomt. Då kommer Linas matkasse och knackar på dörren med 5 st recept och en stor matkasse. Perfa! Allt klart för veckan, istället för att ge sig iväg kl 9 på kvällen och snabbhandla inför veckan.



    
Kärleksfulla norrlandssvanar..

Annars så laddar vi för nästa veckas semester. Inte långt kvar nu.... Ska se till att börja packa i tid denna gång så man får med sig allt nödvändigt till grabbsen..

Godnatt! Hoppas vi på iaf...
// Bodil
 




Kalas och några påskbilder (1:a maj)

Äntligen sitter man på rumpan i sin egen soffa igen. Vi har varit ute och farit hela familjen hit och dit till olika håll sedan påsk. Daniel på kurs, Bodil på kurs, svensexa, och kalas... Nu är deklarationen gjord, räkningarna betalda, väskorna upp-packade så nu är vi hyffsat redo för ny vecka igen.

Jag och grabbsen har varit hem till Garphyttan i helgen på min kusins 40-års kalas. Rekreation för min del. Ett himla bra ställe som pysslar om mig med "sovmorgon" och hotell frukost som står och väntar, tar hand om min stor-pojke som vill spela massor av spel och pyssla, tar hand om min lill-pojke som vill göra det mesta, allt och framförallt HELA tiden. En skön helg sammanfattningsvis. Vet inte om sambon min känner sig lika utvilad efter sin svensexahelg.. .:o) Inte SIN egen svensexa utan en annan Daniel-svensexa vill jag klargöra.

Här nedan kommer fler bilder från vår fina påskhelg i Norrfällsviken, Höga kusten.

  
Rasmus fikar tillsammans med sitt tremänningsgäng.
Farmor ser till så att inte Olle kastar i sig själv i havet...

    
Olle tittar sig över axeln... grabbarna springer på den ca 1 km långa träbryggan i Måviken, Mjällom.
Norrfällsviken




Inte så ofta hela familjen fastnar på kort. Här är vi! / Bodil





RSS 2.0