Tandlös (26:e juni)

Vi har nedräkning till semestern och den är inom räckhåll. Vi har idag påbörjat sommarprojektet utomhus. Ny trädgårdsgång. Vi sa att vi skulle försöka börja innan semestern och det hann vi ju med 3 dagars marginal! En grävmaskin har idag grävt bort hela gången från postlådan till trappen samt den asfalt vid garaget som fanns kvar. Även 2 stubbar har tagits bort. Ser inte så trevligt ut, men kommer bli bra när det är klart!

Så här ser vår tandlösa 6 åring ut! Tänker på mig själv från mitt eget lekis-foto!



Midsommar i Järvsö (23:e juni)

Och så var det då dags igen att fira Hälsinge-midsommar tillsammans med familjen Alnö, Peppe och lilla Emmy.  Vi for in till Järvsö och Stenegård för fint midsommarfirande. Inte så aktivt dansande pojkar, men jag fick låna Svea så att jag fick dansa litegranna. Midsommardagen bjöd på finfint väder så vi alla fick bada i Ljusnan efter det. Den nya traditionen med familjefotboll Bingmans vs Svenssons var i år snäppet vassare än förra året och slutade 5-5. Nästa år får vi nog hyra in en domare tror jag...
 
Fiskelyckan var bra i år. en brax, några små abborrar och en liten rödögd mört tror jag det blev. Alla duktiga fiskare! 5 kamp, god mat, umgänge och glada barn som lekt i massor. Ja, en bra midsommar helt enkelt!
 
De "fina" tapeterna i sovrummet. Torsdagskvällen började med ett evigt vickande på en väldigt lös tand för Rasmus. Så lös så det inte gick att somna. Arvid hejade och peppade på Rasmus så att han skulle dra ut den, men det gick inte. Klockan blev efter 10 och hög tid att sova... utan att ha  dragit ur tanden. På morgon när Rasmus vaknade så var tanden borta. Tandfén, Arvid eller någon annan som dragit ut den... vad vet jag. Rasmus var iaf övertygad att han svalt den, men såg glad ut för det. till slut hittade vi den i sängen! På lördagen var det dags igen för att dra ut tänder! Under en fotbollsmatch fick den andra lösa framtanden en törn och poff så drog Rasmus ut även den av bara farten! Ja, tand 4 och 5 tappades i Järvsö och vi fick med oss en tandlös pojk hem!
      
Fina blommor, fint firande, fin fiske-Olle och en fin midsommar-Svea!
 
Grabbarna och lillkusinen letar sig upp från älven till stugan.
 
Att mysa med en frussen Olle är gott!
Barnligen fiskar! Svea, Arvid Olle Rasmus och så två grannpojkar Erik och Oskar.
 
Nu har vi vänt på dygnet med sena kvällar och peppar peppar även sena mornar! Känns lite småsegt att det inte är semester ännu... så vi lär pallra oss upp en vecka till innan vi slipper bry oss om tider på samma vis.
 
// Bodil
 
 
 
 
 
 

Vi är på väg (20:e juni)

Vi är påväg till midsommaren. Fick en liten söt bukett vid en kisspaus längs vägen. olle sover i bilen och rasmus vaken... precis som vanligt! En middag på vårt pizzahak i Bollnäs... Nu mätta och snart framme vid lugnet. Ännu en långhelg och sedan bara en jobbvecka kvar! Trevlig midsommar alla!


vår 4 åring (17:e juni)

Och så passerade ännu en helg i racerfart. En helg med blandad kompott. Lördagen började tidigt för födelsedagsbarnet, så tidigt så det blev 1 timmes TV innan han sedan fick gå och lägga sig i sängen igen för att ta emot sång, paket och fika! Han var då helt nöjd med det upplägget... en lätt speedad kille just hela dagen. Mycket lek och spring hela dagen lång! Så roligt att fylla år på helgen så att man får vara tillsammans hela dagen!
 
Olle tittar nöjt på sina fina stora kulor
 
Ett litet familjekalas, här "tjejbordet" i solskenet....
...och här killarna i vattenspridaren som Olle hade beställt till kalaset. Tur att solen tittade fram :o)
 
Vi tog oss en pizzapicnic till middag, kastade lite sten och såg den här fina and-familjen. Så söta!
 
På kvällen kom grannfamiljen några hus bort och leken fortsatte. Ni kan tro att födelsedagsbarnet somnade fort den kvällen! Ja, lite för mycket lek och troligtvis vurpor blev det, för på söndagen vaknade Olle med smärta och en pulserande varm, ond fot. Vår lilla tokpojk som har så bråttom hade nog inte "tid" att ha ont under sin roliga födelsedag. Under hela söndagen satte han inte ner foten en enda gång i golvet och hade ont trots alvedon och ipren. På eftermiddagen åkte vi in till akuten och fick den röntgad men som tur var såg det bra ut.Troligtvis en rejäl stukning. Imorse när han vaknade så började han gå igen. Konstiga ungen min som råkar ut för än det ena än det andra.... Iaf så fick han med sig hem en sköldpadda hem från röntgen. Toppenbra tyckte Olle som nu fick en större grod och sköldpaddefamilj som han faktiskt vårdar väldigt ömt...

Nu tar vi det lite lugnare hoppas jag... snart midsommar... / Bodil

Snart 4 år.. (14:e juni)

Imorgon är det dags för vår minsting att fylla 4 år. 4 vilda, pigga år! En liten pojk som fortfarande mest av allt önskar sig en leksaks-bajskorv i present... en liten pojk som vägrade äta upp dagens middag och istället somnade på köksbordet, en liten pojk som klarade rita sin streck-gubbe på 4 årskontrollen med darriga streck. Öron större än ansikte och armarna växande ut från öronen, en pojk som inte ville göra någon synkontroll. Den gör han"imorgon" som han säger. Nästa gång nytt försök. En pojk som mätte 102cm och vägde in på 16,5 kg. Det är vår minsting till tok.
 
Det känns kul att äntligen få fira födelsedag på en helg! Att få vara tillsammans hela dagen. Ballongerna är uppblåsta, chokladbollarna rullade, presenterna inslagna. Undrar dock vem som kommer väcka vem... Sommarsemestern närmar sig och humöret stiger med det. Hoppas Olle får en trevlig dag imorgon...! 
 
// Bodil
 

Besök av fröknar (12:e juni)

Det känns lite vemodigt att lämna trygga dagiset för att ge sig in i skolvärlden... om än bara förskoleklass. Det är ju tur att det bara är jag som känner mig vemodig. Rasmus har verkligen blivit så bra förberedd som man bara kan bli. fantastisk bra överlämning från dagis till skola. Han är redo. Idag var det dags för hembesök av fröknarna. Två glada kvinnor kom inklampande. Mest formalia, men roligt att de avsätter tid för sådant i dagens fullspäckade samhälle. Rasmus höll en låg profil, lyssnade mest... och iaktog de pratglada tanterna...
 
Lite vemodig blev jag även igår när Rasmus fick ta hem sin pärm från dagis med bilder och anteckningar. De hade haft sommarfest för de barn som slutar på dagiset och det var uppskattat av barnen. Iaf de som slutar :o) När vi kom hem satt vi och skrattade åt den lille killen med väldigt runt ansikte som började på Paradisgården 2009.Ja, jag säger väl som alla föräldrar säger... vad fort det går! Han var ju så liten så nyss...
 
Nu är middagen äten, grabbarna ute och leker med kvartersbarnen, vi vuxna sitter och tar det lugnt efter middagen... vad konstigt det känns :o)
Somnade på soffkanten gjorde Olle en dag förra veckan. Han låg nog riktigt skönt där han låg och tittade på Rasmus dataspel.
 
// Bodil
 
 
 
 
 
 

En riktig firarvecka (8:e juni)

En lugn lördag kväll för oss vuxna. De små leker och leker på kvällskvisten... springer och springer... svetten rinner... ett plåster då och då för att sedan fortsätta leka igen. Fast det är väl sommar det!
 
Vi har firat hela veckan känns det som, en grymt hektisk vecka, men den har gått bra ändå... vi började i söndags med födelsedagsfirande hos Albert i Garphyttan. På tisdag var det dags att fira med sommarkväll på dagis. Alltid så roligt att se sina barn uppträda. Jag tror att det var första gången som Olle var frisk/aktiv på en sommarfest så det var roligt att se honom. Han valde sina sånger när han klämde i med den starkaste rösten av dem alla. Rasmus var Sean Banan tillsammans med 5 andra grabbar. Jättebra uppträdanden av alla barnen på dagis!
 
På onsdag firade vi vidare med simskoleavslutning. Och ja, jag tror att Rasmus har fattat galoppen med simningen. 5-6 meter tar han sig fram. Härligt med en sommar framför oss så vi får öva lite mera! Vi firade med att bada hela familjen och så "god" flottig middag på Maserhallen efter det.
 
På torsdagen var det dags för nästa firande i Örebrotrakten igen... min morbror fyllde 70 år och det måste ju bara firas. Hela tjocka släkten (och många fler) samlade i morbrors trädgård. En trädgård som när jag var liten tillhörde min mormor och morfar. Där har jag, min bror och kusinerna lekt mycket! Nu var det dags för våra barn att få leka i den stora trädgården. Så roligt att träffa kusinerna mina vilket blir alldeles för sällan.
 
På fredagen var det då jobbets tur med sommarfest. Ja ärligt talat efter denna vecka var jag inte helt sugen på ännu en kväll i firandets tecken, men såklart blev det kul när man väl kommit iväg!
 
Och så var det då idag... Åh vad skönt med en ledig dag hemma! Den första på väldigt länge! Men firat har vi gjort idag också. Den här gången stannade jag dock hemma och släppte iväg de tre andra Bingmans på 5 års kalas hos Noah. Glada barn som kom hem och berättade om rövare i Mellstaskogen. Under tiden grabbarna var på kalaset tog jag mig en löptur i just mellstaskogen, men såg inga rövare som tur var...
Olle och kusinen Knut leker på 70 års kalaset.
 
Ett svettigt gäng tar drickapaus mellan lekarna. Tremänningarna Valter, Lina, Adam och Viktor tillsammans med Rasmus och Olle.
Dagens bevattning.
 
/ Bodil
 

En tripp till Vimmerby (3:e juni)

Vi har gjort en liten semestertripp i helgen. I torsdags styrde vi söderut, sov en natt i Garp för att sedan köra vidare till Vimmerby och Astrid Lindgrens Värld. En liten semestertripp i väntan på vår riktiga semester.. Med oss hade vi familjen Mänikö. vilket härligt ställe för stora och små! Som det har lekts! Fredagen bjöd på sommarvärme, äventyr, glada barn, en väldigt lyckad dag. Lördagen bjöd på mer folk i parken, lite regndroppar och lite tröttare barn, men även det en bra dag. Vid Pippi fastnade vi länge, vid Madicken fastnade vi också, Rasmus och Ida fick sitta helt själva och pyssla med Madicken och Elisabeth vilket de tyckte var spännande. Madicken gav en teckning till Rasmus vilket han tyckte var skoj även fast han inte är någon Madicken fantast.... det kanske blir efter denna tripp... Och så min favorit såklart... Karlsson på taket... han var ju för rolig....
Rasmus och Ida på Bråkmakargatan
Världens roligaste Karlsson :o)
 
 
 
Och så såklart alla roliga lekplatser.. här stenen som sprutade vatten.
 
Sängbus på vandrarhemmet.
 
Vi var verkligen i Astrid Lindgrens värld 24 timmar om dygnet då vårt boende bjöd in till lek även det. Bilder på det kommer en annan dag. Hade bra! / Bodil
 
 

RSS 2.0