Ledigt! (30:e dec)

Tidig morgon och tyst i huset, det är bara Nicke Nyfiken som hörs.... Julen har rullat förbi, nyår står och knackar på dörren. Otroligt skönt med gemensam ledighet. Julen firades i Bollstabruk hos farmor där vi blev uppassade som vanligt med god mat, barnvakt och sovmorgon. Solen hann knappt över trädtopparna förrens det var dags för att skymma igen. Nu går vi mot ljusare tider!!


Jultomten kom och besökte oss och det har lekts med alla fina julklappar som grabbarna fick. Vi har hunnit att träffa tremänningar och plastkusiner (Göstas barnbarn.) Faktiskt så har Rasmus och Olle hela 10 plastkusiner om man räknar på det viset!

Rasmus var mäkta konsentrerad på Kalle Anka, fri tillgång av pepparkakor så händerna fulla.

Mina föräldrar har varit uppe 2 dagar för ett litet julfirande till och igår var det dags att klä på sig renoveringshandskarna igen efter en välbehövlig break över julhelgen. Mormor var barnvakt och vi andra grejade i källaren. Jag har för första gången kaklat och fogat. Trixigt, men kul. Typ som att bygga med lego och lera och det är man ju rätt haj på vid det här laget :o) Daniel och morfar satte upp reglar på det som ska bli bastu.

Nu är det bara att hoppas att det inte blir så förbaskat kallt så vi kan vara ute och njuta av den fina vintern. Jag är skidsugen, Rasmus är Bobsugen, Danken är sugen på skrillor och Olle är sugen på att sova ute. Hann ju med skidpremiären i förrgår. Det var verkligen skitkul och jag var i världens form för att nästan vara helt otränad. Igår dock var jag inte riktigt i samma form. Hade så fruktansvärt ont i hela kroppen och var trött så jag trodde att jag skulle bli sjuk. Behövs nog några pass till för att vänja kroppen.

Nu ska jag styra upp en frukost, sen får vi se vad den här dagen har att erbjuda. Inga planer. //Bodil


Bara några dagar kvar.. (20:e dec)

...till den härliga julen!! God jul från familjen Carlsson/Bingman!!



Önskelista (18:e dec)

Julen närmar sig och Rasmus har nu gjort klar sin önskelista. Den innehåller tre saker, vissa svårare än andra att uppfylla. Det är: en bäbä vita lamm, en stor bil som kör fort och köttfärssås. Vi får se vad tomten lyckas uppfylla...

Idag är det hemma och inne dag vilket passar rätt bra när termometern visar på -15. Igår var det dags för ännu en öroninflammation för Rasmus räkning så nu är det pencillin igen, inte så bra för den lilla kroppen, men inte så mycket att välja på. En kort men smärtsam sjukdom med mycket gråt, men nu är han redan "frisk" till humöret. Läskigt vad lite pencillin kan göra i kroppen. Han kanske skulle önska sig bättre öron av tomten istället för köttfärssås.

Vi har varit väldigt osociala denna vecka då Olle var krasslig i början av veckan och nu Rasmus. Igår hann vi dock till Vika för att lyssna på en liten men fin Dellner kör i kyrkan, sedan glögg, julklapp och prat i prästgården. Är roligt att höra att det går så bra för Dellner, alla har fullt upp på det företaget vill jag lova. Olle har fått influensasprutan nu när han har fått åldern inne så nu hoppas vi att vi alla får vara friska, speciellt Rasmus som inte har fått tagit sprutan.

Vi har även hunnit med premiären i plättis med boben. Det kommer bli många race där i vinter!! tjohoo!

Olle hade tomtegympa igår. Han tränar intensivt. Han kör armhävningar, krälar, rullar, ballanserar på alla 4 och kommer nog snart att börja krypa på knäna tror jag. Han liksom står och vill iväg.
       
Det vore bra med en mer erfaren snickare än han på bilden.... finns ju en del att göra i källaren..

Våra grabbarna ger ju oss gobitar även en sådan här vecka. Rasmus kommentarer, Olles léenden och charm. Imorse hade Danken dammat av några skottsrutiga byxor som han skulle ha till jobbet. När Rasmus fick syn på dem frågade han Daniel vad är det du har på dig??? Ska du gå ut sådär??? hihi, roligt tyckte jag! // Trevlig helg!!!

PS, Jag och Rasmus håller på att klä granen!! Det luktar gran mer än nånsin. Hoppas ingen blir allergisk :o)

Olle 6 mån (15:e dec)

Nu har det redan gått 6 månader sen Olle föddes, fort går det. Olle har gjort många framsteg sista 2 veckorna. Han har lärt sig att äta mat, visar att han har intresse för maten så nu går lunchen finfint! Han har även lärt sig att ta sig framåt! Han drar sig fram med händerna och kravlar med fötterna. Även Rasmus har märkt detta och kommit på att Olle kan komma åt HANS leksaker. Ramsus blev inte glad när Olle kröp fram till garaget och började äta på det. "NEJ OLLE, ät inte på mitt garage!!" Annars leker Rasmus fint med Olle. Här på kortet ligger Rasmus och läser Molly för Olle.


Äntligen SNÖ!!! Har ju varit tråkigt att leka ute sista månaden, men nu blir det ändring på det!! Rasmus har sedan en tid bytt sport från fotboll till golf. Kanske beror det på att vi har slitit ut/sparkat sönder plastbollen, eller så vill han göra som favvoprogrammet på tv, nicke nyfiken spelar golf. Han har ju tålamod till tusen vår äldsta pojk, han skjuter tills han får i bollen i hålet. Idag efter dagis blev det en hel del snöskottning, mestadels på gräsmattan. Bidde även några varv runt huset på boben och pulkan.

Sopborsten och ett trasigt stuprör fungerar bra till golfbanan...

Det är vardagen i vårt föräldralediga liv. Ibland så härligt, ibland så segt. Oftast blir det vad man gör det till. // Bodil

30,40, 65 (13:e dec)

Uj uj uj  vad vi har gjort saker i helgen! Styrde passaten mot Garphyttan i fredags. Pappa min har fyllt 65 i veckan men han såg inte mycket äldre ut än förra helgen. På lördagen spenderade vi 4 timmar (!!!!) på Bauhaus och blev ett antal tusenlappar fattigare, men några saker rikare. Som tur var roade sig Rasmus hemma hos mormor och morfar under den tiden. På kvällen belv det 30 års fest, min gamla skidåkarbästis sambo var det som fyllde. Även denna gång fick Rasmus stanna hemma i Garp. Olle skötte sig fint som vanligt och efter ett tag somnade han i bastun. Väldigt skönt att få ha barnvakt under några tillfällen!! Om än bara till 1 barn :o)

Idag hann vi med att träffa tjocka släkten då min kusin fyller 40 om några dagar. Ett sånt här fint luciatåg bjöd alla tremänningar och kusin på.

Lina, Albert, Rasmus, Viktor, Adam, Emma, Valter och Erik bjöd på Luciatåg. Rasmus sjöng med klar stämma!

Nu är det nya tag inför en ny vecka. Imorgon hoppas vi att den där rörmokaren dyker upp igen så att det blir klart någon gång i källaren. // Bodil

Julstämning.. njaä (10:e dec)

Idag har vi försökt att få julstämning, men det är inte så lätt med dessa gröna gräsmattor. På förmiddagen hade jag 4 mammor här på lussefika, glögg och julmusik. Vi konstaterade att det var otroligt tyst och lugnt med bara småsyskonen krälandes på golvet. De stora var på dagis.

På eftermiddagen var det lussefirande på Paradisgården. Det märktes att Rasmus har blivit äldre då han både sjöng och satt kvar på sin plats. De var för söta alla små lucior, tomtenissar och pepparkaksgubbar.
     
Rasmus och bästa dagiskompisen Ida. Söta små busfrön.
De två dagisgrupperna, Vitsippan och Violen.
Fröken Katrin, Maja, Ida och Rasmus sitter och spanar på den stora publiken.


Vi har hunnit med mycket skoj denna vecka, men som sagt så är det svårt att förstå att det är julafton om bara 2 veckor. Dagarna rullar på i ett snabbt tempo, vi hinner knappt med, men konstigt nog så går det bra trots dålig sömn och fullt upp :o) Sista pencilinkuren är svald för denna gång. Efter att ha bytt till tabletter så har det gått toppen att svälja ner dem tillsammans med fil, innan det ska vi inte tala om. Nu håller vi tummen för Rasmus öron!




"jag vill ha alvedon i örat" (6:e dec)

..Ja, det svaret fick jag av Rasmus när han fick välja om han ville ha alvedon i rumpan eller dricka alvedon. Mitt i all bedrövelse så började jag skratta för det var ju så sant! Det var ju örat som gjorde ont så varför inte proppa in lite alvedon i örat??? En bedrövlig start på helgen fick vi i fredags med öroninflammation, besök hos doktorn, pencillin, gråt och nästan ingen sömn alls. Helgen blev rätt så bra ändå! Igår kom pensionerade morfar upp med tåget och var barnvakt åt Rasmus som hade piggnat på sig fort. Jag, Daniel och Olle åkte på julbord med alla kollegor på Dellner Couplers, en trevlig tillställning och Olle skötte sig finfint! God mat, men jag fick avstå från alltför många godsaker på dessertbordet med denna mjölkfria diet som börjar tära på mig.

Världens bästa morfar och Rasmus satt och målade när vi stack iväg på julbord.

Idag har vi fått hemleverans av en julgran av Maja med familj, det har borrats 2 hål i källaren genom en ca 20 cm betongvägg för att hjälpa rörmokaren som ÄNTLIGEN har dykt upp, varit ute och lekt litegranna och fixat i garaget. Olle har blivit bättre att äta, men det kan samanfattas med ordet KLET, visst öppnar han munnen, men det är då minimalt. Nu blir det mest till att slöa i soffan framför skidor. En ros för vinterstudion, OS och en vit vinter!


Grattis! (1:a dec)

Ett grattis till min Danken som fyller halv 70. (Ja, han är ju så gammal) Daniel är snäll, lugn, humoristisk, norrlänning, sportig, sävlig, snygg, trivs med livet, MODO fan, Arsenal fan, (kortet från Arsenals arena), harmonisk, har glimten i ögat, en perfekt pappa, en drömmare som försvinner bort ibland, social till 1000. Kombinationen gör att han är bäst!

// Puss


RSS 2.0