Slalom och sol! (30:e dec)

För precis ett år sedan, på dagen, åkte vi slalom i Järvsö. Den gången slutade det med ett brutet ben för Olle. Idag var det dags för årets första slalomåk för hela familjen i Romme. Våran annars rätt tuffa lillebror tog det väldigt lugnt och försiktigt. Han kom ihåg förra årets slalomåk i färskt minne, pratade om det flera gånger. Jag och Olle åkte mest i lilla backen, vi lärde oss bromsa och försökte lära oss svänga. Rasmus körde på för fullt. Härligt att få njuta av lite vinter (och SOL!) i det annars så gröna landskapet!
Imorgon är det årets sista dag. Gott Nytt år önskar vi er!! // Bodil

Bowling (29:e dec)

Om snön lyser med sin frånvaro så fick vi istället chans att inviga nya stället i stan, Olearys med bowling. Ett trevligt ställe dit vi kommer att gå igen för att bowla och äta!
Det bowlades med skiftande stilar. Olles stil ser ju fantastisk ut, att det sedan sa duns och rätt ut i rännan gjorde faktiskt inte så mycket. Lättare med ställningen på översta bilden!
 
På förmiddagen tänkte vi ta familjetur till Ikea. Rasmus var inte så sugen på det så han ringde till kompisen längre bort på gatan och pratade så komiskt med hans mamma. Typ "min familj ska till Ikea och det är en så stor butik och jag orkar inte gå i den butiken, sen så har jag ont i en tå också... så jag tänkte jag kunde komma hem till er och leka istället". så rätt förklarat, men det låter ju för roligt när de pratar i telefon... Iaf nytt överkast, några legolådor och några idéer kom vi hem med!
 
Även ett lunchbesök hans med av hemresare från Sälen. Daniels "plastbrorsa" med familj kom och lunchade med oss. "Låtsas kusinerna" lekte gott och börjar bli rätt tjenis med varandra även fast vi inte träffas så ofta.
 
En roande dag med bara skoj, fantastiskt skönt med jul-lov. Det bästa är att det är rätt så många lediga dagar kvar.. :o).// Bodil

God fortsättning (27:e dec)

Det gick i ett veckan innan jul så något bloggande blev det inte. Nu så är vi hemma igen efter en vecka i Norrlands Bollstabruk hos svärmor. En julvistelse som har varit bra trots avsaknaden av snö. R började jullovet med en lättare magsjuka, sedan jag och lagom till julafton var vi alla pigga igen! Ingen snö, men en rink med is fanns det så uteaktiviteten blev skridskor varje dag. Inte våra grabbar emot! Olle lärde sig för varje dag och är nu även han en lirare :o) Vi har firat jul, tomten kom, ätit god julmat, träffat kompisar, tagit det väldigt lugnt, iaf jag som inte var helt frisk hela tiden. Grabbarna har tagit sovmorgon just varje dag till kl 8 så det har blivit lata förmiddagar. Jag hoppas det håller i sig även här på hemmaplan.
 
Det är skönt att komma hem. Handling och upp-packning gick av bara farten medans grabbarna lekte med grannbarnen. Nu ska jag njuta av att vara hemma! Om det sedan kommer ett lass snö och sol så ska jag inte klaga.
Många skridskoåkare på rinken vid skolan.
Jul-gänget.
Rasmus och gammelmormor Ingrid med en av Rasmus julklappar. Det blev en del hockeyspelande dagarna efter jul...
Knäck-kokning med farmor.
/// Bodil

Helg hos farfar (15:e dec)

En helg med massa stopp hos bingmans-släkten. först ett stopp i Södertälje hos inger och Ingvar där vi fick födelsedagsmiddag. Sedan vidare till Källvik. Det är så konstigt för varje jul växer det skumtomtar och polkastänger utomhus i Källvik. Så är det bara att tillochmed jag tror på det... Skogspromenader förbi härbret där tomten satt för ett par år sedan. Olle kom ihåg det som igår. Tänk att ha så tydliga minnen från när man var två år. Den tomten var nog den riktiga vi träffade då för två år sedan, så riktig att nästan jag trodde på tomten... Vi lekte Ficklampskurragömma ute i Källvik som Är Mörkrets by på vintern. Barnen och låtsas kusinerna var modiga. Jag hade aldrig lekt ficklampskurragömma när jag var liten!! Fy vad läskigt! 

Vi svängde förbi Trosa på hemvägen för kaffestopp hos Daniels kusin Ola. Trevligt men en helg är alldeles för kort när man är på resande fot. Nu sitter vi i bilen och har 25 mil kvar. Olle sussar sött där bak, Rasmus är lite uttråkad. Jag ska nog vila ögonen så är vi nog snart hemma igen!! Jag önskar jag kunde vila ögonen och vakna upp till ett vinterklätt jullov... Verkligheten ett grönt landskap och en sista jobbvecka..

Trevlig tredje advent! / Bodil 



Modo och tomten (8:e dec)

2:a advent och en helg full med äventyr har det känts som. I fredags så åt jag ett förträffligt julbord i Bjurs med jobbet. Daniel, kusinen och grabbarna åkte till Leksand för att se på den första hockeymatchen i barnens liv. jag tror det var en spännande upplevelse, för det första Olle berättade på morgonen var att Modo förlorade. Rasmus har fyllt på önskelistan med en Modotröja. Ja, fadern i huset lyckas manipulera de små i familjen till att bli Modo-fan tror jag....
 
På lördagen var det utflyktsdags tillsammans med familjen Mellsta. Vi for till Gesunda och Tomteland. Vi träffade tomten, den riktiga, enligt Olle, vi gav önskelistor, var på troll-teater, åt korvmedbröd, träffade troll och häxan också. En mysig tur som vi alla avrundade med tacos hemma hos oss.
Tomten läser Rasmus önskelista...
Olle letar efter sina nappar och är helt övertygad att några av dessa är hans gamla. Sommaren 2012 skickade han med alla nappar med Svea som skulle till Tomteland och besöka tomten. Han har pratat om det många gånger och nu förstod han vart napparna är! Det var här budbäraren Svea lämnade napparna!
Idag en "lugn" dag hemma. Lite grann-lek för barnen, sprattelgubbs-pyssel, premiärtur på skidorna för mig, innebandyträning för Rasmus och Hockeybockey för Danken. Vinterstudion på i bakgrunden...en helt vanlig söndag! Julen närmar sig och nu är det dags att sätta fart med julklapps-köpandet kommande vecka!
 
Trevlig andra advent! // Bodil

RSS 2.0